عصر کرد
درس اخلاق | تحلیل انتقام در زمان ظهور حضرت ولی عصر (عج)
شنبه 14 مهر 1403 - 12:50:15
عصر کرد - به گزارش خبرگزاری حوزه، مرحوم آیت الله محمدعلی ناصری از اساتید اخلاق حوزه در یکی از دروس اخلاق خود به موضوع «تحلیل القاب امام زمان علیه السلام» پرداختند که متن آن بدین شرح است:
اسم، لقب و کنیه امام زمان علیه‌السلام 182 عدد است. یکی از القاب حضرت، «مُنتقم» است به معنای «انتقام گیرنده».
«صاحب‌الامر» و «صاحب الزمان» نیز از القاب ایشان هستند که القاب مشترک همه ائمه اطهار علیهم ‏السلام می‏باشند؛ لکن «منتقم» مختص به خود حضرت بقیه الله است؛ یعنی ایشان انتقام تمام ظلم‏های مهم از زمان حضرت آدم (ع) تا ظهور خود را خواهند گرفت.
هیچ یک از انبیاء و ائمه اطهار علیهم السلام لقب «منتقم» را نداشتند.
«رجعت» از عقاید شیعه و از ضروریات تشیع است و بر دو نوع می‏باشد: رجعت کبری و رجعت صغری.
با ظهور امام زمان (ع) رجعت صغری شروع می‌شود، عده‌ای از پیغمبران و مؤمنین به دنیا برمی‏گردند و در رکاب حضرت خواهند بود. بعد از شهادت امام زمان (ع) رجعت کبری شروع خواهد شد.
معراج را از ضروریات اسلام می‏دانیم و هر کس منکر آن شود کافر است؛ در روایت است زمانی که پیامبر اکرم (ص) به معراج رفتند نور اشباح چهارده معصوم علیهم‏السلام را دیدند که اطراف عرش الهی را احاطه کرده بود. یک نفر در آخر ایستاده بود و نور او جلوه خاصی داشت، نبی اکرم(ص) از خداوند متعال سوال فرموند: «مَن هذَا الْقآئِم؟»؛ آن کسی که ایستاده است کیست؟ خداوند فرمود: او آخرین وصی شما حضرت بقیه الله است و به وسیله او از ظلم هر ظالمی انتقام می‌گیرم.
«صاحب الامر» نیز یکی از القاب حضرت است و دو معنا برای این لقب بیان کرده‏اند: یکی به معنای «صاحِب الدَم»؛ یعنی آن کسی که انتقام مظلومیت و خون امام حسین علیه‏السلام را می‌گیرد، امام زمان (ع) است.

عصر کرد

در آیه شریفه نیز آمده است: «جَعَلْنَا لِوَلِیِّهِ سُلْطَانًا»؛ برای مظلوم سلطنتی قرار دادیم که انتقام بگیرد. لذا امام زمان(ع) ولیّ دَم است.
در معنای دیگر چنین آمده است که در لقبِ «صاحب الامر» مراد از «امر»، «خون» نیست؛ بلکه مراد از «امر»، «عالم تجردات» است.
در آیه شریفه می‌فرماید: «لَهُ الْخَلْقُ وَالْأَمْرُ»؛ ملک آفرینش خاص خداست و حکم نافذ فرمان اوست.
برخی چنین گفته‏اند که در این آیه مراد از «امر»، «تجردات» است. هر آنچه را که خداوند متعال خلق کرده و انسان به چشم می‌بیند، «خلق» می‏گویند و هر آنچه را که با قدرت الوهیتش ایجاد کرده و انسان قادر به دیدن آن نیست مثل روح، ملائکه و... «امر» یا «مجردات» می‎گویند.
امام زمان (ع) «صاحب الامر» است به این معنا که هم «صاحب الخلق» و هم «صاحب الامر» است.
امام زمان (ع) هم امام مجردات است و هم امام مادیات، یعنی همانطور که امرش در عالم ماده نافذ است در عالم تجرد هم نافذ است و تمام عالم ماده و عالم تجرد مسئولیت دارند که از امام زمان (ع) تبعیت کنند؛ چون ایشان نماینده خداوند متعال در عالم وجود هستند.
روایت است که تمام نظم عالمِ وجود، به عنایت و حمایت امام زمان (ع) است؛ چون ایشان از طرف خداوند متعال به این امر مأموریت دارند.
لذا برای ظهور و فرج امام زمان (ع) دعا کنید که وظیفه ما دعا کردن و طلب فرج مولاست و در گرفتاری‌هایتان توسل به امام زمان (ع) را فراموش نکنید.

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/897387/درس-اخلاق-|-تحلیل-انتقام-در-زمان-ظهور-حضرت-ولی-عصر-(عج)
بستن   چاپ