توسعه صنعت مرغداری در کردستان
پنجشنبه 12 مهر 1403 - 10:44:25
|
|
عصر کرد - گوشت و تخم مرغ از عناصر اصلی سبد غذائی مردم است که با بالا بودن مصرف آن زمینه ساز ایجاد نوسان در تولید و قیمت شده است گاهی در مقاطعی با کمبود و گرانی این مواد غذائی مواجه هستیم که در این حالت بیشترین فشار بر اقشار کم درآمد جامعه وارد میشود. کردستان یکی از مستعدترین مناطق تولید مرغ و تخم مرغ در کشور است، زیرا تمام منابع مورد نیاز این صنعت را دارد که تقویت این حوزه میتواند علاوه بر بهبود کمی و کیفی اقتصاد استان، روند توسعه ملی و تامین امنیت غذائی کشور را هم حمایت کند. افزایش تولید این حوزه تبعات متعددی در پایداری شاخصهای اقتصادی از جمله اشتغال، تولید، منابع درآمدی دولت و کنترل تورم، رکود و گرانی را دارد، کمترین وابستگی به واردات مواد اولیه و خدمات از بزرگترین ویژگی این حوزه است و میتواند ضریب آسیب پذیری اقتصاد ملی در برابر نواسانات عادی و جنگ اقتصادی را به حداقل ممکن کاهش دهد. نگاه به روند توسعه تولید مرغ و تخم مرغ کردستان حکایت از نوسانات مشکل ساز در تولید و قیمت دارد که دایره تاثیرات منفی آن در تامین غذا و قیمت، تمام کشور را در برگرفته است و همه به یاد داریم زمانهایی که افزایش قیمت موجب ایجاد ناآرامیهای خیابانی شد؛ بنابراین مدیریت توسعه کشور باید پتانسیلهای کردستان در تامین امنیت غذائی، پایداری و توازن توسعه اقتصادی، کاهش تاثیرات تحریم و تحکیم مبانی حضور در بازارهای جهانی را جدی گرفته و تمام موانع قانونی، حقوقی و بانکی موجود را حل و فصل کند و با نگاه به وضعیت موجود و مقایسه آن با گذشته حکایت از شکل گیری روندی جدید در حوزه تولید مرغ و تخم مرغ در استان را دارد که برای اطلاع رسانی در خصوص برنامههای مدیریت جهاد کشاورزی، گفتوگوئی با رئیس سازمان انجام داده ایم به این امید که به رسالت حرفهای خود عمل کرده باشیم. پیمان اسکندری با تائید آغاز روند جدید در مدیریت تولید و توزیع گوشت و تخم مرغ گفت: جایگاه مرغ و تخم مرغ در سبد غذائی جامعه موجب افزایش نقش این 2 محصول در امنیت غذائی و شرایط شاخصهای اقتصادی کشور شده و ضرورت دارد تا دولت تمام عوامل شکوفایی این حوزه را تامین و سایر نهادهای حاکمیتی و نظام بانکی آن را حمایت کنند. وی افزود: کردستان از استانهای محوری در تولید گوشت مرغ است که میتواند تبدیل به قطب کشوری این ماده شده و موجبات استفاده از ظرفیتهای آن در پیشبرد توسعه و پایداری شاخصهای آن استفاده کند که رسیدن به این اهداف نیازمند ایجاد تشکیلات اداری و نهادهای صنفی با ویژگی بدنه کارشناسی مجرب، اراده قاطع مدیریتی و قوانین حمایتی جامع است. اسکندری اظهار کرد: دولت درک درستی از جایگاه طیور در توسعه و زندگی مردم دارد و در تلاش است تا با لحاظ کردن تجارب گذشته و بهره گیری از دستاوردهای روز دنیا این حوزه را بیش از پیش فعال سازد که در سه سال اخیر این رویکرد سرعت عملیاتی بیشتری به خود گرفت. رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: کردستان همواره نقش اصلی در تولید گوشت و تخم مرغ داشته که این نقش همواره از نوسانات کمی و قیمت برخوردار بوده و دایره تاثیراتش تمام استانهای کشور را در برگرفته است، اولین برنامه مدیریت استان، ایجاد زمینه و تامین الزامات توازن تولید و ثبات قیمت این محصولات است. اسکندری اظهار کرد: برنامه مدیریت توسعه این بخش، شناسایی استعدادها، تعریف بستههای حمایتی و هماهنگ سازی تمام نهادهای اداری و بانکی انجام شده و در حال اجراست که در سه سال اخیر روندی جهشی به خود گرفت. وی اعلام کرد: در سه سال اخیر تعداد مرغداریها از 740 واحد به 772 واحد و ظرفیت به 15 میلیون و 600 هزار قطعه رسید که از نظر تعداد واحدها 4 درصد و از نظر ظرفیت تولید 7 درصد افزایش یافت، اما این روند با قدرت ادامه خواهد یافت به طوری که با برنامه ریزی انجام شده وضعیت تولید استان بیش از این بهبود خواهد یافت. رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با اشاره به میزان جوجه ریزی واحدهای استان گفت: جوجه ریزی از 38 میلیون قطعه به 43 میلیون قطعه رسید که در مقایسه با گذشته 13 درصد رشد یافت. اسکندری در مورد وضعیت تولید تخم مرغ در استان گفت: تا سال گذشته تنها 20 درصد تخم مرغ مصرفی مردم کردستان در داخل استان تولید میشد، اما در سال جاری این عدد به 70 درصد افزایش یافته است و برنامه تامین نیاز سایر استانها و اضافه شدن به استانهای صادراتی تخم مرغ را در برنامه داریم. وی افزود: یکی از برنامههای ما وارد کردن روشهای دانش بنیان در تولید و بازاریابی است تا بتوانیم قدرت رقابت خود در بازار خارج را افزایش دهیم.
http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/896580/توسعه-صنعت-مرغداری-در-کردستان
|