عصر کرد
حیوان‌ گزیدگی در کردستان 15 درصد افزایش یافت
دوشنبه 9 مهر 1403 - 14:35:05
عصر کرد - مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: 1071 مورد حیوان‌گزیدگی طی سه ماه نخست سال جاری در این استان گزارش شده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته بیش از 15 درصد افزایش یافته است.
جهانبخش یوسفی با اشاره به اینکه سگ‌ها عامل 76 درصد حیوان گزیدگی در استان هستند، اظهار کرد: اتخاذ تدابیر لارم از جمله آموزش و فرهنگ‌سازی جمعیت عمومی در خصوص راه‌های پیشگیری از گزیده شدن مثل تحریک نکردن سگ‌ها، نزدیک نشدن به آن‌ها، همچنین خودداری از غذادهی به سگ‌های آزاد به منظور کاهش تردد آنها در سطح شهر و روستا، اجرای کامل دستورالعمل کنترل جمعیت سگ‌ها و ساماندهی سایت‌های دفع زباله نقش بسزایی در کاهش صدمات ناشی از حیوان گزیدگی خواهد داشت.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
وی افزود: معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان به صورت شبانه‌روزی انجام اقدامات پیشگیری از هاری (شستشوی زخم، واکسیناسیون و یا سرم درمانی) را برای همه موارد مواجهه با حیوانات و حیوان گزیدگی انجام داده است.
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی کردستان از تامین و توزیع واکسن و سرم مورد نیاز واحدهای پیشگیری و مراقبت هاری تمامی شهرستان‌ها خبر داد و خاطرنشان کرد: از دیگر اقدامات این حوزه می‌توان به آموزش چهره به چهره به تمامی موارد حیوان گزیده و مراجعان به واحدهای پیشگیری و مراقبت هاری اشاره کرد.
یوسفی به پیگیری فعال انجام نوبت‌های بعدی و تکمیل واکسیناسیون توسط پرسنل واحدهای پیشگیری و مراقبت هاری اشاره کرد و ادامه داد: تشکیل کارگروه‌ها و کمیته‌های بین بخشی در سطوح استانی و شهرستانی از اقدامات معاونت بهداشتی در این زمینه بوده است.
وی خاطرنشان کرد: برای کنترل بیماری هاری و سایر بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان، علاوه بر آموزش و همکاری مردم لازم است که سایر سازمان‌های مسئول از جمله استانداری، فرمانداری، شهرداری، محیط زیست، جهاد کشاورزی، دامپزشکی، بخشداری، دهیاری و علوم پزشکی در قالب یک تیم واحد و هماهنگ اقدام کنند، به همین خاطر شعار امسال سازمان جهانی بهداشت بر از بین بردن مرزها و موانع سازمانی برای کنترل هاری متمرکز شده است.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به اینکه بیماری هاری یک بیماری ویروسی است که به واسطه گاز گرفتگی و انتقال ترشحات آلوده از حیوان هار به انسان منتقل می‌شود، افزود: اقدام به موقع شستشوی هر زخم با آب پرفشار و صابون به مدت 15 دقیقه و سپس مراجعه فوری به واحد پیشگیری و مراقبت حیوان گزیدگی و هاری در هر ساعت از شبانه‌روز باید به سرعت انجام شود.
یوسفی ادامه داد: سال گذشته 18 مورد و در سال جاری تاکنون 13 مورد مرگ ناشی از هاری در کشور رخ داده است.
وی سگ‌ها را یکی از عوامل اصلی حمله و گزش به انسان دانست و اضافه کرد: علاوه بر بار روانی ناشی از این حملات و سلب آسایش عمومی، علت اصلی انتقال بیماری هاری به انسان نیز سگ‌ها هستند و همچنین سگ‌ها به عنوان یکی از مهمترین عوامل آلوده کننده معابر عمومی شهرها، پارک‌ها و محیط زیست محسوب می‌شوند.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری دانشگاه علوم پزشکی کردستان تصریح کرد: موارد حیوان گزیدگی بویژه گازگرفتگی ناشی از سگ در استان کردستان طی سه سال اخیر با شیب تندی افزایش یافته و همزمان درصد گزش جمعیت شهری هم نسبت به جمعیت روستایی در حال افزایش است؛ به طوری که 59 درصد موارد در سال 1402 در جمعیت شهری رخ داده است.

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/895312/حیوان‌-گزیدگی-در-کردستان-15-درصد-افزایش-یافت
بستن   چاپ