عصر کرد - ارزش سهام چین به دلیل نگرانیهای اقتصادی به پایینترین میزان در هفت ماه گذشته رسید و به نظر میرسد نشانههای رکود در اقتصاد چین ازجمله بحران بازار مسکن، سرمایهگذاران را نگران کرده است.
به گزارش ایسنا، در حالی که سرمایهگذاران دادههای اقتصادی چین را بررسی میکردند و در انتظار تصمیم نرخ بهره فدرال رزرو بودند، سهام هنگکنگ در روز دوشنبه (16 سپتامبر) سقوط کرد.
بازارهای آسیا
بازارهای آسیایی روز دوشنبه مختلف معامله شدند و با ارزیابی سرمایهگذاران از دادههای ضعیف اقتصادی چین، سهام هنگ کنگ 0.6 درصد سقوط کرد، در این زمان چندین بازار کلیدی به دلیل تعطیلات بسته بودند و شاخص سهام استرالیا نیز 0.31 درصد صعود کرد.
حال بد اقتصاد چین
پس از انتشار دادههای نگرانکننده اقتصادی چین در آخر هفته، در حالی که تولید کارخانه، خردهفروشی و تعداد سرمایهگذاری، انتظارات را از دست دادند، سهام چین کاهش یافت. نرخ بیکاری شهری به بالاترین میزان خود در 6 ماه گذشته رسید و قیمت مسکن بهطور سالانه با سریعترین سرعت در 9 سال گذشته کاهش یافت. سرمایهگذاران همچنین منتظر نشست سیاستگذاری فدرال رزرو در روزهای سه شنبه و چهارشنبه هستند و انتظار میرود بانکهای مرکزی اولین کاهش نرخ بهره خود را از سال 2020 انجام دهند.
تعیین نرخ وام چین
همچنین چین در آستانه تعیین نرخ اولیه وام یک و پنج ساله خود در روز جمعه است؛ نرخ یک ساله که بر بیشتر وامهای جدید و معوق تاثیر میگذارد، در حال حاضر 3.35 درصد است، در حالی که نرخ پنج ساله که بر قیمتگذاری وام مسکن تاثیر دارد در رقم 3.85 درصد قرار دارد.
دادههای اقتصادی ماه آگوست
قیمتهای مصرفکننده چین در ماه آگوست سریعترین سرعت افزایش در نیم سال گذشته را ثبت کردند که دلیل آن هزینههای بالاتر مواد غذایی ناشی از اختلالات جوی، اما کمتر از انتظارات بازار بود. دادههای منتشر شده در روز دوشنبه، انتظارات برای تسهیل بیشتر از سوی مقامات برای تحریک رشد، کاهش بازده اوراق قرضه چین و تضعیف یوان را تقویت کرد.
شاخص شرکت هنگ سنگ چین پس از کاهش 1.3 درصدی در معاملات اولیه، اندکی تغییر کرد. سهام املاک یکی از بزرگترین افتها را ثبت کرد، بهطوریکه شاخص این بخش تا 1.8 درصد کاهش یافت و بازارهای سرزمین اصلی چین تا چهارشنبه تعطیل هستند.
عدم دستیابی به هدف رشد
دادههای ناامیدکننده اقتصادی در آخر هفته فشاری را بر مقامات افزود تا در صورت رسیدن کشور به هدف رشد امسال، محرکهای مالی و پولی را افزایش دهند. با تثبیت تورم، سرمایهگذاران امیدوارند که دولت هزینههای مالی را افزایش دهد و یا حتی مستقیما به مصرفکننده کمک کند.
عدم دستیابی به هدف رشد سالانه ممکن است اعتماد سرمایهگذاران را بیشتر تضعیف کند، زیرا صندوقهای خارج از کشور در سهماهه دوم، رکورد بیسابقهای از خروج پول از کشور را ثبت کردند. بازگشت مجدد سهام این کشور در اوایل سال جاری شتاب خود را از دست داد و هفته گذشته شاخص سی اس آی 300 به پایینترین میزان خود از سال 2019 رسید و این کاهش ممکن است در غیاب یک محرک نیرومند افزایش یابد.
بانک مرکزی چین اواخر هفته گذشته اعلام کرد مبارزه خود با کاهش تورم را تشدید کرده و سیاستهای بیشتری را برای احیای اقتصاد آماده میکند، پس از آن که دادههای اعتباری نشان داد که اعتماد خصوصی با وجود کاهش قبلی نرخ بهره ضعیف باقی مانده است.
بلومبرگ هفته گذشته به نقل از منابع آگاه گزارش کرد، این کشور در تلاش است تا در اوایل ماه جاری نرخ بهره بیش از پنچ تریلیون دلار وام مسکن معوق را کاهش دهد تا مصرف را تحریک کند.
دادههای اقتصادی
جون رونگ یپ، استراتژیست بازار در موسسه آیجی اظهار کرد عدم اعتقاد به بهبود اقتصادی چین همچنان باعث فرار سرمایهگذاران میشود.
دادههای تورم املاک و فناوری منجر به کاهش سهام هنگ کنگ شد. زیرشاخص بخش مالی سی اس آی چین 1.19 درصد کاهش یافت، بخش کالاهای مصرفی 1.1 درصد نزول، شاخص املاک و مستغلات 1.3 درصد افت کرد و زیرشاخص مراقبتهای بهداشتی 0.24 درصد افزایش یافت.
شاخص کوچکتر شنژن 0.5 درصد کاهش یافت، شاخص چی نکست کامپوزیت به میزان 0.23 درصد ضعیفتر شد و شاخص استار 50 متمرکز بر فناوری شانگهای 0.85 درصد کاهش یافت.
سرمایهگذاران آسیایی همچنان منتظر مجموعهای از دادههای کلیدی و تصمیمات بانک مرکزی هستند.
انتهای پیام