عصر کرد - به گزارش خبرنگار، چغندرقند یک محصول تضمینی است که از کاشت تا برداشت این محصول به صورت مکانیزه بوده و خرید آن نیز با اخذ قرارداد در ابتدای کشت توسط کارخانه های قند به صورت تضمینی انجام می شود که امسال عدم اخذ قرارداد با چغندرکاران قصرشیرینی به یک معضلی تبدیل شده که گریبان این قشر را گرفته است.
علاوه بر اینکه چغندرکاران پیگیر حل این موضوع هستند مسوولان شهرستان و نماینده مردم غرب استان در مجلس شورای اسلامی نیز برای رفع آن ورود کرده اند و رییس جهاد کشاورزی قصرشیرین در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به پیگیری های مکرر مشکل چغندرکاران قصرشیرینی از طریق سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه، استاندار و نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی گفت: چغندر قند یک محصول با کشت قراردادی است که طی آن بین کشاورز و کارخانه های قند قرارداد 2 طرفه منعقد می شود.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
جبار خدامرادی افزود: 2 کارخانه قند استان کرمانشاه یعنی کارخانه های قند اسلام آباد غرب و بیستون با وجود تشکیل چندین جلسه در استان با حضور رییس سازمان جهاد کشاورزی و مدیران عامل این کارخانه ها حاضر به عقد قرارداد به صورت محدود شده اند.
وی اظهار کرد: طبق اعلام چغندرکاران امسال 800 هکتار برای کاشت این محصول از سوی کشاورزان پیش بینی شده که با وجود جلسات متعدد و اعلام کتبی کارخانه قند اسلام آباد غرب تنها با کاشت محصول در سطح 50 هکتار موافقت شده و کارخانه قند بیستون نیز حاضر به اخذ قرارداد با چغندرکاران قصرشیرینی نیست.
وی ادامه داد: البته در سرپل ذهاب نیز شرایط مشابهی داریم از مجموع 15 هزار هکتار زمین زیر کشت چغندر در سرپل ذهاب نیز تنها برای سه هزار هکتار از سوی کارخانه های قند اعلام کتبی شده و این مشکل تنها محدود به قصرشیرین نیست.
رییس جهاد کشاورزی قصرشیرین در ادامه گفت: کارخانه های قند استان دلیل عدم اخذ قرار داد با چغندرکاران قصرشیرینی را سنگلاخی بودن زمین و کیفیت پایین محصول نسبت به سایر شهرستان ها که زمین های هموار و محصول باکیفیت تری تولید می کنند عنوان کرده اند که ما در راستای حمایت از چغندرکاران موضوع را از طریق استاندار کرمانشاه و نماینده مردم غرب کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی و وزارت دفاع با توجه به اینکه کارخانه های قند وابسته این وزارتخانه هستند پیگیر هستیم که امیدواریم این پیگیری ها نتیجه بدهد.
او ادامه داد: زمان کشت محصول چغندرقند تا اواسط مهرماه ادامه دارد ضمن اینکه ما پیگیر حل مشکل اخذ قرارداد چغندرکاران از طریق کارخانه های قند خارج از استان نیز هستیم هرچند این امر به مشکلات بعدی از جمله اجحاف در حق چغندرکاران و مقرون به صرفه نبودن آن منجر می شود اما کشاورزان یقین بدانند که مسوولان پیگیر این امر هستند.
وی گفت: سال گذشته در مجموع 141 هکتار به کشت چغندرقند در قصرشیرین اختصاص یافت که با عملکرد 60 تا 70 تن محصول در هر هکتار در مجموع 10هزار تن محصول از این زمین ها برداشت و تحویل کارخانه های قند شد.
در مناطق گرمسیر استان، کشت چغندرقند به صورت پاییزه انجام میشود
وی با بیان اینکه کشت چغندرقند پاییزه با هدف استفاده از آب باران در قصرشیرین از 2 سال گذشته مرسوم شده است، تصریح کرد: امسال کارخانه های قند داخل استان کرمانشاه برای انعقاد قرارداد با کشاورزان چغندرکار در سطح چهار هزار و 300 هکتار از زمین های مناطق گرمسیر استان اعلام آمادگی کردهاند که پیگیری ها ادامه دارد ولی در صورت عدم موافقت کارخانه های قند برای اخذ قرارداد با سقف پیش بینی کشاورزان از آن ها می خواهیم نسبت به کشت های معمول دیگر که تا پیش از 2 سال گذشته که کشت چغندر مرسوم شده در زمین خود اقدام کنند.
وی یادآور شد: کشت چغندر پاییزه در مناطق گرمسیر استان در فصل پاییز انجام خواهد شد و برداشت محصول نیز در ماههای اردیبهشت و خردادماه سال آینده انجام میگیرد.
پیگیری ها از طریق وزارت دفاع برای افزایش سطح قرارداد با چغندرکاران توسط کارخانه قند ادامه دارد
نماینده مردم قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب در مجلس شورای اسلامی نیز در این رابطه به خبرنگار در گفت و گو با ایرنا از پیگیری ها برای افزایش سطح قرارداد با چغندرکاران برای کشت این محصول و خرید تضمینی آن از طریق کارخانه قند بیستون و اسلام آباد غرب و پیگیری از طریق وزارت دفاع خبر داد.
فتح الله حسینی افزود: در این رابطه مکاتبه ای با وزیر دفاع انجام شده و امیدواریم این مشکل کشاورزان مرتفع شود.
به گزارش ایرنا؛ قصرشیرین در مجموع 31 هزار هکتار زمین کشاورزی و باغ دارد.
این شهرستان در غرب کرمانشاه بیش از 27هزار نفر جمعیت دارد و 186کیلومتر مرز با عراق دارد که در امتداد این مرزها 2مرز رسمی خسروی و پرویزخان فعال است.
چغندر قند در استان کرمانشاه به 2 صورت بهاره و پاییزه کشت می شود که در کشت پاییزه این محصول نیز در سال زراعی جاری نیز حدود چهار هزار هکتار به زیر کشت رفته بود که در مجموع بیش از 280 هزار تن چغندر برداشت شد.
استان کرمانشاه هم اکنون در تولید چغندر قند رتبه سوم ایران را در اختیار دارد.
باوجود اینکه چغندر قند نیاز به آب زیادی دارد اما به دلایل مختلف از جمله اهمیت آن در بازار مصرف داخلی هنوز محصولی به عنوان کشت جایگزین برای آن معرفی نشده است اما روش کاشت و داشت آن به سمت اصلاح مصرف منابع آبی تغییراتی داشته است.
استانها کرمانشاه 0 نفر
http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/888052/کارخانههای-قند-کرمانشاه-از-عقد-قرارداد-با-چغندرکاران-قصرشیرینی-خودداری-میکنند