عصر کرد
بررسی بازار سرمایه بعد از شکست عشقی در بورس/ وضعیت قرمز در اتاق شیشه‌ای اقتصاد!
شنبه 24 شهريور 1403 - 09:35:21
عصر کرد - به گزارش خبرنگار قدس آنلاین، بازار سرمایه بازاری که به نوعی ویترین اقتصاد کشورمحسوب می‌شود و باید نسبت به رقبا به مراتب عملکرد بهتری از خود به جا می‌گذاشت، با سوء‌مدیریت، به سمتی سوق داده می‌شود تا از این پس انتخاب مردم برای سرمایه گذاری، معاملات سفته‌بازی باشد نه بازاری مولد که زیربنای توسعه اقتصادی کشور است.
با افشای رسوایی اخیر در بورس، نه‌تنها روند بازار نزولی شد و سود شرکت‌ها کاهش یافت، بلکه اعتماد به ثبات در بازار نیز عملاً از بین رفته است. در حال حاضر تنها بازاری که از تورم به طور معناداری عقب افتاده، همین بازار سرمایه است و مشخص است وقتی سهامداران بیش از نیمی از دارایی خود را از دست‌رفته می‌بینند، انتظار رشد از چنین بازاری را نداشته و سرمایه‌های خود را از این تالار به اصطلاح شیشه‌ای کوچ می‌دهند. 
افت یک سومی بازار سهام در پنج سال گذشته

عصر کرد

بورس در هیچ شورایی عملاً تصمیم‌گیر نیست این تحلیلگر بازار سرمایه با اشاره به اینکه رئیس جدید کار سختی را در بازگرداندن اعتماد به بازار سرمایه دارد، تصریح می‌کند: بانک مرکزی و اتاق بازرگانی در همه شوراهای اقتصادی کشور هستند، اما سازمان بورس در هیچ شورایی عملاً تصمیم‌گیر نیست. مثلاً بانک مرکزی در شورای عالی بورس وجود دارد، اما سازمان بورس در شورای عالی پول و اعتبار که تعیین‌کننده سیاست‌های پولی است جایگاهی ندارد. یا حتی میزان نمایندگان سازمان بورس در شوراهای اقتصادی مختلف بسیار کمتر از اتاق بازرگانی است. الان اتاق بازرگانی در شورای عالی بورس است ولی بورس در اتاق بازرگانی هیچ نقشی ندارد. این‌ها همه مسئله است تا برسد به هماهنگ کردن وزارتخانه‌های مختلف تا تصمیم‌های ضد بازار نگیرند. دارابی با اشاره به اینکه به‌زودی لایحه بودجه را خواهیم داشت و تأثیراتی که آن لایحه بر بازار سرمایه دارد را خواهیم دید، می‌افزاید: دولت و مجلس باید موانع را برطرف کنند و الان سه مشکل اساسی داریم نرخ بهره بالا، نرخ ارز غیرواقعی و قیمت‌گذاری که اساس سرمایه‌گذاری در ایران را زیر سؤال برده و موجب فرار سرمایه از کشور شده است. مجلس و دولت اگر این سه مسئله را حل کنند شاید نیمی از مشکلات در این حوزه را بتوانند برطرف کنند. وی می‌گوید: متوسط حاشیه سود شرکت‌ها در فصل بهار 11درصد بود در صورتی که نرخ سود بانکی در کشور حدود 30درصد است. در این حالت کسی در بورس سرمایه‌گذاری نمی‌کند و این طور می‌شود که شاخص بورس منفی و حجم معاملات هم بسیار پایین است. بحث اساسی این است عقل جمعی کم اشتباه می‌کند اگر شرایط مطلوب باشد مردم وارد شده و حجم معاملات بالا می‌رود ولی مسئله این است که ما در کشور بستر آن را فراهم نکردیم.
آیا امید به رشد بازار سرمایه هست؟

عصر کرد

زهرا طوسی

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/886974/بررسی-بازار-سرمایه-بعد-از-شکست-عشقی-در-بورس--وضعیت-قرمز-در-اتاق-شیشه‌ای-اقتصاد!
بستن   چاپ