عصر کرد
پتروشیمی مارون یک سروگردن بالاتر از رقبا
دوشنبه 1 مرداد 1403 - 16:42:11
عصر کرد - به گزارش ، از آنجا که تحریم ها تاثیرات مخربی بر اقتصاد گذاشته و اقتصاد نفتی به عنوان چالش جدی مطرح شده، رهبر انقلاب بر فاصله گرفتن اقتصاد از نفت تاکید کردند. اما منظور از اقتصاد نفتی، فروش نفت خام است و ایجاد صنایع پایین دستی و تولید محصولات نفتی نه تنها اقتصاد نفتی محسوب نمی شود، بلکه ابزاری برای بی اثرکردن تحریم هاست.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
افزایش تولید علیه تحریم
بدلیل چالشهای به وجود آمده، کم اثر کردن تحریم ها با جدیت در دستور کار قرار گرفت که تنها راه مقابله با تحریم ها، فعال کردن افزایش تولید با هدف تامین نیاز داخل و صادرات اضافه تولید است. واقعیت این است که نفت تاثیرات بسزایی در اقتصاد دارد که نمی توان آنها را نادیده گرفت. از خطوط لوله تا سکوهای نفتی و پالایشگاهها در سراسر کشور گسترده شده که با نادیده گرفتن این حجم از زیرساختها، بحران های بیشتری رقم می خورد.
ایجاد صنایع پایین دستی
تنها راهکار ایجاد ارزش افزوده از صنعت نفت، ایجاد صنایع پایین دستی است که پتروشیمی ها نقش تعیین کننده ای دارند. محصولات پتروشیمی به عنوان مواد اولیه بسیاری از صنایع، کاربرد دارند که نه تنها مورد نیاز صنایع داخلی است، بلکه می تواند در بازارهای جهانی نیز به فروش برسد که از این طریق ارزآوری قابل توجهی را رقم می زند.
سرمایه گذاری در پتروشیمی
بدلیل اهمیت پتروشیمی، شاهد سرمایه گذاری و فعالیت گسترده در این صنعت هستیم به نوعی که 68 مجتمع پتروشیمی در حال فعالیت هستند و 70 طرح توسعه‌ای جدید نیز برای این صنعت تعریف شده است. این پتروشیمی‌ها ظرفیت تولید 90 میلیون تن را دارند که پیش بینی‌ می شود ظرفیت تولید آن‌ها طبق اهداف بلند مدت کشور تا 10 سال آینده به 200 میلیون تن برسد.
همچنین بخوانید قدرت نمایی پتروشیمی مارون در تالار شیشه ای در انتظار رکوردشکنی
روند تولید در پتروشیمی های کشور حکایت از آن دارد که می توان اعداد بیشتری را انتظار داشت که رکورد شکنی های پتروشیمی مارون این ادعا را اثبات می کند به نوعی که مقایسه درآمد 10 شرکت پتروشیمی بورسی در خردادماه 1403 نشان می دهد پتروشیمی مارون بیشترین افزایش درآمد را در بین شرکت های رقیب داشته است.
مجموع عملکرد
آنچه بسیار اهمیت دارد، مجموع عملکرد پتروشیمی هاست که جایگاه این صنعت را نشان می دهد. بررسی عملکرد ماهانه شرکت های پتروشیمی بیانگر آن است که مجموع درآمد 10 پتروشیمی بورسی درخردادماه 1403 نسبت به خردادماه سال گذشته افزایش حدود 57 درصدی داشته که این میزان رشد تاثیرات بسزایی در عرصه های گوناگون از اشتغالزایی تا تامین نیاز داخل و ارزآوری داشته و دارد.
رکورد عجیب مارون
برای آنکه جایگاه صنعت پتروشیمی در کشور اثبات شود نیازمند بررسی های دقیق و همه جانبه است که بدلیل اهمیت این صنعت، بررسی ها در مدت زمانهای کوتاهتری صورت می گیرد و امروزه بررسی عملکرد به صورت ماهیانه انجام می شود که جدیدترین بررسی ها نشان داده پتروشیمی مارون در خردادماه 1403 عملکرد خوبی در بخش فروش از خود نشان دهد. البته هنگامی یک مجموعه می تواند در عرصه فروش عملکرد چشمگیری داشته باشد که تولید توانمندی داشته باشد و پتروشیمی مارون در این ماه موفق شد تناژ فروش و میزان تولیدات خود را بالا ببرد، رویکردی که درآمد این پتروشیمی را بر مدار صعودی قرار داده است.
رشد 775 درصدی
درصد، ملاک خوبی برای رشد یک مجموعه است که می تواند بیانگر عملکرد یک مجموعه نسبت به دوره های مشابه قبل باشد که مارون توانسته درصد بالایی را به ثبت برساند به نوعی که درآمد ماهانه پتروشیمی مارون در خردادماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود 775 درصد بالا رفته و از 423 میلیارد تومان به بیش از 3 هزارو 705 میلیارد تومان رسیده است. البته این رشد نسبت به ماه قبل نیز چشمگیر بوده و اثبات شده درآمد پتروشیمی مارون در خردادماه نسبت به اردیبهشت ماه رشد حدود 13 درصدی داشته است.
رشد 450 درصدی فروش
عملکرد شرکتهایی که در بازار سرمایه فعال هستند، بسیار موثرتر است، زیرا نه تنها ارزش سهام شرکت رشد می کند، بلکه به سبزشدن شاخص و رونق بازار سرمایه نیز کمک می کند که پتروشیمی مارون در بازار سرمایه نیز خودنمایی کرده به نوعی که پتروشیمی مارون که با نماد مارون در بازار سرمایه حضور دارد، حجم فروش محصولاتش را در خردادماه سال جاری به 131 هزار و 829 تن رسانده که نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل افزایش 450 درصدی دارد. این اعداد پیام رونق بیشتر را به فعالان بورسی می دهد و میزان مشتری را به نسبت سهام عرضه شده بالا می برد، رفتاری که می تواند به خرید و فروش بیشتر سهام و رونق بازار سهام منجر شود.

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/861205/پتروشیمی-مارون-یک-سروگردن-بالاتر-از-رقبا
بستن   چاپ