عصر کرد
آداب و رسوم و مراسم محرم در کرمانشاه
چهارشنبه 20 تير 1403 - 15:04:45
عصر کرد - کرمانشاه را دروازه کربلا می نامند و شهری که به این نام معروف است حال و هوایش هم در محرم متفاوتر از همیشه است. گویی همین مسافت نزدیک بر آداب ویژه ماه محرم در میان مردمان این منطقه از مصایب فرزند پیامبر بی تاثیر نبوده است.بازخوانی وقایع عاشورا در کاشیکاری های تکیه معاون الملک که به دوران قاجار باز می گردد خود گویای عشق و ارادت مردمان این منطقه از گذشته های دور تا به امروز به خاندان رسول (ص) بوده است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
آیین سیاه پوشی یکی از آیین های شهر کرمانشاه است مردم سیاهپوش کسی می شوند که پس از 1400 سال هنوز خونش می جوشد.
از آیین های بسیار قدیمی ماه محرم که هنوز هم در کرمانشاه جریان دارد مراسم تعزیه خوانی خوانی است که به نوعی آگاهی یافتن از واقعه کربلا و نمایش وقایع ومصیبتهای واقعه عاشورا است 
انجام مراسم تعزیه در گذشته چنین بود که در دهه اول محرم با حضور حکمران وقت در محوطه سبزه میدان، واقع در مقابل دیوانخانه حکومتى، مردم و دسته ‏هاى عزادار گردهم مى ‏آمدند و به عزادارى مى‏پرداختند. مراسم در فضاى باز و با شکوه تمام آغاز و تا پایان روز ادامه مى‏ یافت.
در یکى از روستاهاى پیرامون کرمانشاه به نام «کندوله»تعزیه‏ هابا گویش و عرف محلى نیز اجرا مى‏ شود.
از آداب ویژه مجالس عزادارى در برخی از مناطق استان نواختن چمرى است. همراه با شیون گرم مرد و زن، ساز و دهل نواى «واى واى» مى‏نوازد و همراه چمر، نواى ویژه «چمرى» را اجرا می‌‏کند.
و در بین ایلات و طوایف کرمانشاه وقتى شخصى فوت می‌‏کند بستگان جمع می‌‏شوند و همگى لباس سیاه مى‏‌پوشند و لباس خود را گِل مى‏‌گیرند.
در کرمانشاه هم مردم دسته‏ هاى سینه‏ زنى و زنجیرزنى مختلف تشکیل مى ‏دهند از دیر زمان از طرف مردان بزرگ تکایایى جهت برگزار کردن این مراسم در کرمانشاه به وجود آمده است که آنها را تزیین کرده و براى انجام مراسم آماده مى‏ کردند
تهیه انواع غذاها و شربت های نذری مانند حلیم، شعله زرد، حلوا و شربت در میان عزاداران از دیگر آیین های این شهر است.

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/856102/آداب-و-رسوم-و-مراسم-محرم-در-کرمانشاه
بستن   چاپ