عصر کرد
2 هزار و 558 میلیارد تومان اعتبار برای احیای تالاب انزلی در گیلان
دوشنبه 3 آذر 1399 - 10:51:10
عصر کرد - مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان اعلام کرد: 2 هزار و 558 میلیارد تومان اعتبار برای اجرای طرح حفاظت و احیای تالاب انزلی در نظر گرفته شده و کار آغاز شده است.

به گزارش روابط عمومی حفاظت محیط زیست گیلان، ساسان کفایی افزود: این اعتبارات ویژه دولت برای اجرای طرح هفت ساله احیای تالاب انزلی است که در راستای نظم بخشی و برنامه ریزی مناسب تر احیا و حفاظت از تالاب بین المللی انزلی، دبیرخانه تالاب در محیط زیست گیلان تشکیل و برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدتی نیز طراحی شده و در دست اقدام است.
وی با بیان اینکه گیلان با دارا بودن 9 تالاب در زمره تاپ ترین استان ها به لحاظ بهره مندی از این ظرفیت ارزشمند است، گفت: اما این استان عملا فاقد دبیرخانه ای قوی و منسجم در زمینه تالاب بود که با تلاش ها و پیگیری های انجام شده در ماه های اخیر شکل گرفت.
وی ابراز امیدواری کرد: با همکاری و تعامل تمامی دستگاه ها، سازمانهای مردم نهاد، جوامع محلی و مردم این خطه بتوانیم با توان بیشتری در راستای حفاظت و احیاء تالاب انزلی گام برداشته و بتوانیم در آینده تالاب انزلی را به یکی از مهمترین مراکز اکوتوریسم و گردشگری کشور تبدیل نماییم.
کفایی با اشاره به مشکلات گسترش گیاه مهاجم سنبل آبی یادآور شد: گیاه سنبل آبی سرعت رشد بسیار بالایی دارد و با توجه به اینکه گسترش این گیاه مهاجم تاثیر زیادی در اکوسیستم تالاب انزلی می گذارد باید با تمام توان و استفاده حداکثری از مشارکت کلیه ذینفعان محلی و دستگاههای مرتبط و متولی حفاظت از تالاب به مبارزه مکانیکی با این گونه پرداخت.
وی تاکید کرد: فعالیت های حفظ و احیای مسائل زیست محیطی معمولا زمان بر است و خروجی آن به سرعت نمود نمی یابد و در یک بازه زمانی میان مدت ثمره عملکرد مثبت پروژه های احیا را شاهد خواهیم بود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان بیان کرد: پروژه های احیای تالاب انزلی در قالب برنامه میان مدت هفت ساله از سال 1399 تا 1405 تدوین شده است.
وی، ابعاد مدیریت احیای تالاب از جمله مدیریت فاضلاب، پسماند، حفاظت از اکوسیستم، مدیریت رسوبات حوزه آبخیز، پایش تالاب، فعالیت های اکوتوریستی، برنامه های آموزشی و ارتقای فرهنگ زیست محیطی در قالب 10 کد پروژه تعریف شده است.
تالاب انزلی بعنوان یکی از زیست بوم‌های ارزشمند جهان، مهار کننده سیل‌های ویرانگر، تعدیل کننده آب و هوای منطقه و زیستگاه گونه‌های زیادی از آبزیان، پرندگان و گیاهان به سال 1354 در فهرست تالاب‌های بین المللی رامسر به ثبت رسید.
علاوه بر تاثیرات اقلیمی، تالاب انزلی از مراکز مهم جذب گردشگر گیلان محسوب می‌شود و معیشت جمعیت قابل توجهی از ساکنان حاشیه تالاب از نظر کشاورزی، صیادی و تامین مواد اولیه صنایع دستی به حیات آن وابسته است.
فاضلاب‌های صنعتی، خانگی، بیمارستانی، ضایعات کشتارگاهی، سموم کشاورزی، پسماندها و نخاله‌ها، گیاهان مهاجمی چون آزولا و سنبل آبی، تصرف اراضی و ساخت و ساز در حریم تالاب، آتش زدن نیزارها با هدف تصرف، ورود رسوبات از رودخانه‌ها و انتقال آلودگی از دریا و کاهش میزان آب موجود، حیات تالاب انزلی را به شدت به خطر انداخته است.
این معضلات تالاب انزلی را سال 1993 در فهرست تالاب‌های در معرض خطر (مونترو) قرار داد.
گیلان دارای بیش از 30 هزار هکتار پهنه تالابی است که افزون بر 24 هزار هکتار آن 80 درصد در قالب سه تالاب انزلی، امیرکلایه و بوجاق تحت عنوان کنوانسیون رامسر به ثبت رسیده است.
این پهنه‌ها زیستگاه بیش از 300 گونه پرنده به خصوص پرندگان مهاجرند که هر ساله به تعداد هزاران قطعه، بخشی از چرخه زندگی خود را در این استان سپری می‌کنند، تالاب‌های استان، زیستگاه مناسب بیش از 60 گونه ماهی را فراهم کرده اند.

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/160167/2-هزار-و-558-میلیارد-تومان-اعتبار-برای-احیای-تالاب-انزلی-در-گیلان
بستن   چاپ