عصر کرد

آخرين مطالب

توسعه گردشگری «سپیدان» راهی برای رهایی از اقتصاد تک محصولی سیاسی

توسعه گردشگری «سپیدان» راهی برای رهایی از اقتصاد تک محصولی
  بزرگنمايي:

عصر کرد - همیشه یادآور گرما و شرجی نیست، گاهی در گوشه‌ای از همین خاک در جنوب غرب کشور، درست در 65 کیلومتری غرب شیراز درختان بلند و سر به سر سبز، کوهستانهای یکپارچه استوار و سر به فلک کشیده با چشمه‌های خروشان و زندگی بخش وجود دارد، جایی بین دو استان فارس و کهکیلویه و بویراحمد به مرکزیت شیراز و یاسوج.
«سپیدان» با زیبایی‌های خیال انگیزش مقصد خیل عظیمی از گردشگران داخلی و خارجی (از کشورهای حوزه خلیج فارس) به جنوب غرب کشور است، شهرستانی که هر چهار فصلش لبریز از شکوه و شوکت و زیبایی است.
این شهرستان یکی از مهمترین شهرستان‌های استان فارس در عرصه گردشگری است که از ظرفیت‌های قابل‌توجهی در این عرصه بهره می‌برد، شهرستانی که پتانسیل گسترده گردشگری‌اش باعث شده تا معرفی آن به عنوان منطقه ویژه گردشگری در جنوب کشور در دستورکار مسئولان استان فارس قرار بگیرد.
توسعه صنعت گردشگری، راهکاری برای رهایی از اقتصاد تک محصولی
این شهرستان با بهره مندی از جاذبه‌های مختلف گردشگری و تاریخی، توسعه صنعت گردشگری و توریسم همواره به عنوان یکی از راهکارهای عملی رهایی از اقتصاد تک محصولی و متنوع‌سازی منابع درآمدی استان فارس مطرح شده است و این نوع نگرش به رونق گردشگری بیش از پیش مورد توجه برنامه‌ریزان و سیاستگذاران استان قرار گرفته است.
آ موزش؛ لازمه رونق گردشگری سپیدان
در همین راستا یک فعال حوزه گردشگری شهرستان سپیدان در گفت و گو با خبرنگار ایلنا با اشاره به ارتفاعات خاص این شهرستان و نزدیکی‌اش به خط استوا می‌گوید: این شهرستان تغذیه کننده سه حوزه و رود بزرگ کارون، فهلیان و کُر است.
امین صلاحی که یکی از کوهنوردان حرفه‌ای شهرستان سپیدان به شمار می‌رود، اظهار می‌کند: حدود 30 قله با ارتفاع بالای 3 هزار متر سهم برف و باران این سه حوزه آبریز را از آسمان دریافت می‌کنند.
به گفته وی؛ این شهرستان، جنوبی‌ترین پیست‌های اسکی در نیم کره شمالی را داراست و بیشتر از 70 درصد روزهای قابل اسکی، روزهایی آفتابی و بدون باد است که فقط اسکی بازان و یا کوهنوردان تنها از ارتفاع 3200 متری به کوههای اطراف می‌تواند لذت آن را تجربه کنند.
صلاحی ابراز می‌کند: در شهر اردکان و بسیاری از روستاهای شهرستان سپیدان هنوز کوچه‌ها و خانه‌هایی هستند که با اندکی تلاش عمرانی، بهترین مکان برای خاطره بازی مسافر و حفظ زندگی مردم بومی خواهند بود، وجود ساختمان‌های خشتی و سنگی که در آن انواع مختلف صنایع دستی تولید می‌شوند، تصویری زیبا از گردشگری این شهرستان به نمایش می‌گذارد.
این فعال حوزه گردشگری معتقد است که لازمه رونق گردشگری در شهرستان سپیدان آموزش و ترویج فرهنگ گردشگری به مردم و گردشگران است.
او بر ضرورت نگاه توسعه محور به شرط رعایت استانداردهای زیست محیطی در سرمایه‌گذاری‌های بخش خصوصی در سپیدان تاکید می‌کند و می‌افزاید: کلیه سرمایه‌گذاری‌ها باید با پیش‌فرض حفظ فرهنگ و سلامت محیط زیست صورت بگیرد.
جذب سرمایه گذار ماموریت فرماندار سپیدان
در همین پیوند فرماندار شهرستان گردشگری سپیدان با اشاره به اینکه این شهرستان بیش از 35منطقه گردشگری شاخص دارد، اظهار می‌کند: در راستای ارتقای موضوعات مرتبط با صنعت گردشگری از متولیان امور انتظار داریم تا با همدلی و همکاریهای بین بخشی برای رسیدن این شهرستان به جایگاه ویژه گردشکری ما را یاری کنند.
علی علیزاده، یکی از مهمترین مباحث توسعه‌ای و رونق گردشگری این شهرستان را جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی عنوان می‌کند و می‌گوید: در صورت جذب سرمایه‌گذار، گردشگران با ارائه خدمات مطلوب روبه‌رو می‌شوند و رونق گردشگری تاثیرات شگرفی در رشد اقتصادی، کاهش نرخ بیکاری، افزایش سطح درآمد مردم و رونق بازار… خواهد داشت.
صنعت گردشگری محرک اصلی توسعه
او بر لزوم بهره‌گیری بیشتر از ظرفیت گردشگری و استفاده از همه تفکرات برای توسعه این شهرستان تأکید می‌کند و می‌افزاید: در عین حالی که مشکلات عدیده‌ای در حوزه‌های مختلف کشور وجود دارد، صنعت گردشگری به عنوان محرک اصلی توسعه میتواند در رونق بیش از پیش شهرستان سپیدان که ظرفیت‌های بالقوه این صنعت برخوردار است، موثر باشد.
فرماندار سپیدان به تامین زیر ساخت‌های لازم برای رسیدن به وضعیت مطلوب یک شهرستان ویژه گردشکری تاکید می‌کند و می‌گوید: یکی از چالش‌های حوزه گردشگری شهرستان سپیدان، عدم ثبت سند گردشگری است، اگرچه در همین راستا مکاتبات متعددی انجام شده اما هنوز به نتیجه مطلوب گردشگری و تبدیل شدن این شهرستان به منطقه ویژه گردشگری جنوب کشور نرسیده است.
علیزاده، مهمترین مناطق گردشگری شهرستان سپیدان را آبشار مارگون، آبشار چیکان، تنگ مرزبان، تنگ مروارید، برم فیروز، چله گاه، چشمه شش پیر و پیست فولاد کف که یک پیست بین المللی است، می‌داند و ابراز می‌کند: مناطق یاد شده در همه فصول سال شاهد حضور گردشگرانی از اقصی نقاط کشور حتی از کشورهای عربی حوزه خلیج فارس است.
فرماندار سپیدان تاکید می‌کند: به رغم اینکه در شهرستان سپیدان 35 منطقه شاخص گردشگری وجود دارد، اما اعتقادمان براین است که همه روستاهای شهرستان سپیدان دارای ظرفیت بالای گردشگری است.
به گفته وی؛ وجود 18 اثر تاریخی و باستانی در سپیدان که مهمترین آن‌ها بقعه سید نورالدین علوی در شهر اردکان، حمام مسجد النبی، شاه قطب الدینی و برج خلارو است که همواره مورد بازدید گردشگران و بازدید کنندگان این شهرستان است.
لزوم ارتقای صنعت گردشکری برای رفع بیکاری
نماینده عالی دولت در شهرستان سپیدان خاطرنشان می‌کند: همه تلاش‌مان بر این است که بتوانیم در راستای ارتقای صنعت گردشکری و حمایت از این بستر، گامی بلند در راستای رفع بیکاری منطقه برداریم.
او نامگذاری شعار سال از سوی مقام معظم رهبری به نام «سرمایه‌گذاری برای تولید» را نشان از اهمیت و نقش سرمایه‌گذاری در کشور و تامین معیشت مردم می‌داند و می‌افزاید: تمام تلاشمان بر این است تا بتوانیم با جذب سرمایه گذاران، زمینه تسهیل در زندگی و رونق اشتغال این شهرستان را فراهم کنیم.
ورود دو میلیون گردشگر به سپیدان در نوروز امسال
علیزاده در بخش دیگری از سخنان خود با ذکر این نکته که امسال سپیدان، برترین شهر گردشگری نوروزی کشور انتخاب شده یادآور می‌شود: در نوروز امسال و با توجه به سردی هوا بیش از دو میلیون نفر گردشگر و بازدید کننده از ظرفیتهای گردشگری این شهرستان دیدن کرده‌اند و برابر گزارش‌های رسیده بحمدلله در نوروز امسال رضایتمندی نسبی داشته ایم.
قوانین جاری؛ متناسب با فعالیت حوزه گردشگری سپیدان نیست
فرماندار سپیدان با تاکید بر چالش‌های حوزه گردشگری در سپیدان هم اضافه می‌کند: بخشی از قوانین مقررات جاری نظیر استعلامات دولتی، متناسب با فعالیت حوزه گردشگری در شهرستان سپیدان نیست.
او نامگذاری شعار سال از سوی مقام معظم رهبری به نام «سرمایه‌گذاری برای تولید» را نشان از اهمیت و نقش سرمایه‌گذاری در کشور و تامین معیشت مردم می‌داند و می‌افزاید: تمام تلاشمان بر این است تا بتوانیم با جذب سرمایه گذاران، زمینه تسهیل در زندگی و رونق اشتغال این شهرستان را فراهم کنیم.
ورود دو میلیون گردشگر به سپیدان در نوروز امسال
علیزاده در بخش دیگری از سخنان خود با ذکر این نکته که امسال سپیدان، برترین شهر گردشگری نوروزی کشور انتخاب شده یادآور می‌شود: در نوروز امسال و با توجه به سردی هوا بیش از دو میلیون نفر گردشگر و بازدید کننده از ظرفیتهای گردشگری این شهرستان دیدن کرده‌اند و برابر گزارش‌های رسیده بحمدلله در نوروز امسال رضایتمندی نسبی داشته ایم.
قوانین جاری؛ متناسب با فعالیت حوزه گردشگری سپیدان نیست
فرماندار سپیدان با تاکید بر چالش‌های حوزه گردشگری در سپیدان هم اضافه می‌کند: بخشی از قوانین مقررات جاری نظیر استعلامات دولتی، متناسب با فعالیت حوزه گردشگری در شهرستان سپیدان نیست.
فرماندار سپیدان یادآور می‌شود: سابقه تاریخی و پیشینه کهن این شهرستان نشان از فعالیتهای مردم در حوزه باغداری و کشاورزی است، در این خصوص نیز اقداماتی انجام شده که امید می‌رود نتیجه این اقدامات و پیگیری‌ها هر چه سریعتر مصوب و به ثبت برسد تا چالش‌های فعالین این حوزه بعنوان مولدین اساسی و اصلی مملکت مرتفع شود.
صنایع سپیدان مورد وثوق کشور است
او همچنین از وجود صنایع مهم در این شهرستان هم سخن به میان می‌آورد و می‌گوید: اثر بخشی صنایع شهرستان سپیدان در سطح کشور ملموس و مورد وثوق است که امیدواریم در حوزه صنعت هم برابر تمهیداتی که اندیشیده شده باز هم بتوانیم در راستای رفع موانع موجود گام بر داریم.
فرماندار سپیدان تعداد کل تاسیسات گردشگری این شهرستان را 350 مورد اعلام می‌کند و می‌افزاید: از این تعداد 100 مورد دارای موافقت اصولی اولیه، 25 مورد دارای مجوز ایجاد، تعداد 170 واحدهای فاقد مجوز و همچنین تعداد واحدهای دارای پروانه بهره برداری 53 مورد است.
به گزارش خبرنگار ایلنا: شهرستان سپیدان دارای 52 هزار نفر جمعیت است که از این تعداد 70 درصد در مناطق روستایی و 30 درصد باقی مانده در شهرهای اردکان و هما شهر زندگی می‌کنند.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/994633/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دل عاشق به پیغامی بسازد!

داستانک/ مرد فلج

زلزله تلویزیونی در فوتبال فرانسه!

باانگیزه‌ترین بازیکن پرسپولیس من هستم!

درخشش تیم‌های ایرانی در تکواندو جام باشگاه‌های آسیا

چراغ سبز رئال به آنچلوتی برای مذاکره با برزیلی‌ها به یک شرط

ربیع‌زاده: می‌خواهیم دوباره تراکتور را شکست بدهیم

اولین واکنش مربی بزرگ اسپانیایی به شایعه استقلال

ایسکو و عجیب‌ترین ادعا درباره بتیس و رئال مادرید

سوسا، والمارک و قلی‌زاده؛ درخشان اما ناهماهنگ

پرواز پدیده سپاهان در آسمان روسیه

پایان کار شاه‌ماهی نقل و انتقالات پرسپولیس

«سکانس دوازدهم … بازنویسی» جلوی دوربین رفت

پس از سپاهان، گل‌گهر هم صاحب VAR اختصاصی شد

سپاهان و گل‌ گهر صاحب VAR اختصاصی شدند

دومین باشگاه هم صاحب VAR اختصاصی شد

دریاچه زریوار مریوان بهشت پرندگان با 52 درصد تنوع زیستی کشور

تجارت ایران با کشور‌های آفریقایی 1.2 میلیاد دلار است+ فیلم

از ازگل و زمین حاج آقا صدیقی چه خبر؟

آثار هنری برای ایرانیان یک کالای سرمایه‌ای است

کرمانشاه آماده جهش اقتصادی است

آئین تکریم و معارفه فرمانده مرکز مقاومت بسیج بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

داستانک/ ماشین سرنوشت

جلالی که در میقات آرام گرفت

اینتر با خط هافبک رویایی مقابل بارسلونا

پرسپولیس تمرین کرد و راهی فرودگاه شد

ماموریت حساس برای زنان قائمشهری

قهرمانی تکواندوکاران دختر ایران در آسیا

گران‌ترین والیبالیست دنیا در آستانه تاریخ‌سازی

یک لژیونر جدید در اردوی تیم ملی والیبال ایران

داوری رئال-بارسا زیر ذره‌بین داورهای ایرانی

بوژوویچ بدون تسویه حساب از ایران رفت

تبرئه جنجالی بلینگام؛ بارسا اعتراض می‌کند!

پرواز کاروان پرسپولیس به‌سوی آخرین امیدها

دانشگاه کردستان خاستگاه اندیشه و موتور توسعه در منطقه است

سپاهان و گل‌گهر صاحب VAR اختصاصی شدند

روایت خانم سخنگو از معرفی وزیر آینده وزارت اقتصاد: سر فرصت انجام می‌دهیم

معرفی یکی از گزینه‌های وزارت اقتصاد از سوی سخنگوی دولت/ امیدواریم هفته پایانی بررسی لوایح FATF در مجمع باشد/ واکنش به طرح استیضاح وزیر راه در مجلس

کارگر مجروح‌شده اسکله شهید رجائی: 4 سال است در اسکله کارگری می‌کنم اما یک روز هم بیمه ندارم/ از کرمانشاه آمده بودم تا پولی جمع کنم و عروسی بگیرم

«اوز» پایتخت کتاب ایران شد

گمان کنم تب آتشفشان تنیده به بندر

آخرین وضعیت نقل‌ و‌ انتقالاتی سپاهان

انتقاد خداداد عزیزی از عدم حضور تیم‌های مشهدی در لیگ برتر

علی قلی‌‎زاده در مونیخ چه می‌کند

پورعلی‌گنجی: با من برای تمدید قرارداد صحبتی نشده است

واکنش چادرملو به برگشت امتیاز: حق به حقدار رسید

محسن فروزان آماده جدال انتقامی مقابل تراکتور

یاگو آسپاس: همه دیدند در برنابئو چه بلایی سر ما آوردند!

گل‌گهر هم صاحب VAR اختصاصی شد

میلیک حقوقش را نصف و قراردادش با یوونتوس را تمدید کرد