عصر کرد

آخرين مطالب

چند نفر از جمعیت فعال کشور بیمه ندارند؟ اقتصادی

چند نفر از جمعیت فعال کشور بیمه ندارند؟
  بزرگنمايي:

عصر کرد - به گزارش بازار، بر اساس گزارش سازمان بین‌المللی کار (ILO)، بیش از 50درصد نیروی کار در ایران در بخش غیررسمی مشغول به کار هستند. این مشاغل شامل دستفروشی، کار در کارگاه‌های بدون مجوز، مشاغل خانگی فاقد بیمه، رانندگی بدون قرارداد در پلتفرم‌های اینترنتی و خدمات فصلی هستند.
آخرین آمار سازمان تامین اجتماعی نشان می‌دهد کل بیمه‌شدگان اجباری این سازمان در سال 1403حدود 16میلیون نفر بوده است؛ اگر این رقم را در کنار جمعیت فعال کشور یعنی حدود24 میلیون و 295 هزار نفر در زمستان 1403 قرار دهیم، یعنی بیش از 10میلیون از جمعیت فعال کشور تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی نبوده‌اند.
بانک جهانی در سال 2022 میلادی گزارشی ارائه کرد مبنی بر اینکه حدود 60درصد اشتغال کشور در بخش غیر رسمی است. این گزارش می‌گوید سهم اشتغال غیررسمی برای زنان 63 درصد و برای مردان58 درصد است، در حالی که میانگین اشتغال غیررسمی در جهان برعکس است. بنابراین می‌توان گفت که فقط در کشورهای با درآمد پایین و متوسط، زنان بیشتر در معرض اقتصاد غیررسمی هستند.
گزارش های دیگر از منابع دیگر بیانگر این است که در ایران بیش از 75درصد از افرادی که در مناطق روستایی کار می‌کنند در اقتصاد غیررسمی زندگی می‌کنند در حالی که نیمی از اشتغال شهری غیررسمی است. اشتغال غیررسمی در مناطق روستایی در جهان به دلیل سهم بالای بخش کشاورزی به عنوان منبع اصلی اشتغال غیررسمی، دو برابر بیشتر از مناطق شهری است.
سطح اشتغال غیررسمی در بخش‌های مختلف اقتصاد و بر اساس سطح تحصیلات متفاوت است. همانند سایر کشورها، بخش کشاورزی بالاترین سطح اشتغال غیررسمی را در ایران به خود اختصاص داده است و 78درصد اشتغال غیررسمی در این بخش است. اشتغال غیررسمی در ایران دو سوم اشتغال در بخش صنعت و نیمی از اشتغال در بخش خدمات را تشکیل می‌دهد.
بررسی ها بیانگر این است که در کشورهای فقیر بخش غیررسمی 30تا 40درصد از کل فعالیت اقتصادی و سهمی بالاتر از اشتغال را دارا است. در کشورهای ثروتمند این رقم بین 15تا 20درصد است . اگرچه صنعت بیشترین سهم از اشتغال غیررسمی را دارد اما درصد سهم اشتغال غیررسمی به نسبت کل اشتغال در حوزه کشاورزی بیشتر از سایر بخش‌ها است که می‌توان این امر را متاثر از رواج اقتصاد معیشتی و فروش غیررسمی محصولات به بازار، در حوزه کشاورزی دانست.
چندی قبل معاون اشتغال وزارت کار گزارشی در این زمینه ارائه کرد. مالک حسینی, معاون اشتغال وزارت کار گفت:اکنون حدود 56درصد مشاغل ما در بخش غیر رسمی است و اقداماتی مانند بیمه اجتماعی و حمایت‌های قانونی از نیروی کار میتواند ضمن کاهش سهم مشاغل غیر رسمی به ارتقاء هویت شغلی این بخش از نیروی کار هم کمک کند.
با توجه به اهمیت روزافزون مشاغل غیررسمی در معیشت بخش بزرگی از جامعه، بی‌توجهی به این مسئله می‌تواند آسیب‌های جبران‌ناپذیری به اقتصاد کشور وارد کند. به نظر می‌رسد اکنون زمان آن فرارسیده که دولت با همکاری نهادهای ذی‌ربط، گام‌های جدی‌تری در مسیر ساماندهی این مشاغل بردارد.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/994180/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

روایت خواندنی دیدار پاپ فرانسیس با آیت‌ الله سیستانی در کتاب «امید»

اولین قربانی سوپرکلاسیکو؛ گاگو از بوکا اخراج شد

آرائوخو در رادار بایرن مونیخ

پیولی: نتایج لیگ نخبگان نشان دهنده قدرت لیگ عربستان است

مربی اسپانیایی گزینه جانشینی آلونسو روی نیمکت لورکوزن

بررسی راهکارهای رشد و توسعه اسکیت‌بُرد

اختصاصی؛ پیشنهاد العربی به مدافع ملی‌پوش پرسپولیس

رئال بهترین مدافع جهان را می‌خرد!

اقدام جالب چادرملو؛ بلیت نیم‌بها به‌خاطر روز دختر

میرزایی‌راد: برای بازی ایران در مشهد چیزی به ما گفته نشده است

فلیک: مهاجمان اینتر قدرتمندند/ رسیدن به فینال رویای ما است

نمایش آهنگین «بَبو» برای کودکان کرمانی روی صحنه می‌رود

تلسکوپ جیمز وب صحنه شیرجه مرگبار یک سیاره به قلب ستاره میزبان را ثبت کرد | رویداد منحصربه‌فرد «خودکشی سیاره‌ای»

متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن در بم صاحب زمین می شوند

سنندج در مسیر توسعه؛ اجرای چندین پروژه عمران شهری در سنندج

شطرنج تاکتیکی صاحب‌سبک‌های UCL/ مقایسه رکورد‌های 4 سرمربی حاضر در نیمه‌نهایی لیگ قهرمانان اروپا

عطر کرامت در جای جای کردستان می‌پیچد

آغاز مسابقات ووشو قهرمانی بانوان کشور در کرمانشاه؛ مراسم افتتاحیه لغو شد

استراتژی سرمایه‌گذاری در 1404

جواد لاریجانی: اقتصاد ایران به دلار وابسته نیست/ هیچ مشکل اساسی‌ از سوی آمریکا برای ما حل نخواهد شد

چشم‌انداز اقتصاد ایران : در آستانه یک تصمیم بزرگ

10میلیون نفر در کشور بیمه ندارند

افشاگری درباره ثروت افسانه‌ای یوسا

ارتباط شعر قیصر امین پور با شاهنامه فردوسی

معرفی مجموعه‌ای درباره قصه‌های حضرت معصومه (س)

دعوایی که توپ طلا را به پاریس می‌آورد!

داور بازی جنجالی اینتر-بارسا: حرفی برای گفتن ندارم

دبیر: کامران قاسمپور برای رسیدن به تیم ملی در جام تختی کشتی می‌گیرد

پیام رودیگر پس از جراحی: 7 ماه با درد بازی کردم

رکوردشکنی کونته در ناپولی

اطلاعیه مبهم فدراسیون فوتبال درباره یک پرونده!

یامال: من را با بهترین بازیکن تاریخ مقایسه نکنید

درگیری بازیکنان گلدن استیت و هیوستون در لیگ NBA

تصاویر؛ صحنه‌هایی از بزرگ‌ترین رویداد اسلحه آمریکا

اجرای پروژه‌های عمرانی سنندج با نگاه به توسعه پایدار شتاب می‌گیرد

پیش‌بینی مهم یک کارشناس از اقتصاد ایران در صورت توافق / مولوی: هیچ اقدامی مهم‌تر از مهار تورم نیست

شیراز صاحب پارک برفی می‌شود

نمایندگان شرکت های خارجی به دنبال خرید اوره گرانولی کرمانشاه

افزایش دو برابری ظرفیت تولید با بهره برداری از فاز دوم پتروشیمی کرمانشاه

4700 نفر عضو شورای شهر و روستاهای کردستان هستند

توضیحات احمدوند درباره هزینه‌های نمایشگاه کتاب 1403

خواندن شعری زیبا در وصف ایران زمین

کسب 9 مدال رنگارنگ تکواندوکاران ایران در جام باشگاه‌های آسیا

شجاعی: سیدجلال و آن تمرین را هرگز فراموش نمی‌کنم

صفر تا صد تیم الکترونیک پرسپولیس در آسیا

عملکرد عجیب مانوئل ریمان، دروازه‌بان پادربورن

شفاف‌سازی دبیر درباره حضور کشتی‌گیر زن ژاپنی در کمپ فدراسیون

واکنش دبیر به شکست یزدانی برابر تیلور با هوش مصنوعی

میزان افزایش بودجه فدراسیون‌ها مشخص شد

مدافع ملوان: باید به خاطر مردم انزلی قهرمان شویم