بزم شادی اقوام ایرانی در بندرعباس بهپا شد
اجتماعی
بزرگنمايي:
عصر کرد - دریافت 99 MB دریافت 92 MB دریافت 57 MB
به گزارش خبرنگار مهر، هفدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران شب گذشته 5 اردیبهشت در حالی آغاز به کار کرد که افراد مختلف با لباسهای رنگارنگ، زبانها و لهجههای متفاوت در بندرعباس گردهم آمده اند تا موسیقی اقوام مختلف ایران را بشنوند. هر کدام از اجراها به صورت تکنوازی یا گروهی روی صحنه فرهنگسرای طوبی میآمدند و افراد حاضر در سالن به نوعی با موسیقی آن منطقه همراه میشدند و برخی گروهها نیز کاملا سالن را به وجد میآوردند.
بابک رضایی مدیرکل جدید دفتر موسیقی نیز در این مراسم حضور داشت.
فواد توحیدی دبیر جشنواره در ابتدا روی صحنه آمد و به حاضران در سالن خیرمقدم گفت و عنوان کرد: خوشحالیم که ما را در این بزم شادی همراهی میکنید.
دبیر جشنواره سپس اطلاعاتی از گروههای روز اول این رویداد ارائه کرد.
در ادامه گروه نوبان بندر کنگ به عنوان اولین اجرا روی صحنه آمدند. تکنوازی نی محلی سعید جعفرزاده از استان فارس دیگر اجرای شب گذشته بود.

سپس نوبت به اجرای دونوازی قشقایی استان فارس رسید. پس از آن گروه سیلم از استان مازندران روی صحنه آمدند.
تکنوازی دونلی عیسی بلوچ از سیستان و بلوچستان اجرا کردند.
سپس گروه مستاگ پهره به سرپرستی نادر نیکنژاد از سیستان و بلوچستان قطعاتی را اجرا کردند. نیکنژاد سه قطعه را اجرا کرد که هرکدام، بخشی از تاریخ، درد، عشق و آیین مردم بلوچستان را روایت میکنند. این قطعات به شرح زیر هستند:
قطعه اول «مدگ کپته کسر کندا» نام دارد که روایتی از روزهای سخت خشکسالی و هجوم ملخها به بلوچستان است. قطعهای که شرح میدهد چگونه مردم در عین فقر، زیبایی زندگی را از یاد نبردند و حتی در دل تلخی، آوازشان را فراموش نکردند.
قطعه دوم عاشقانهای در دستگاه میانگ (بشکرد) است که داستان لیلی و مجنون را روایت میکند. در روایتی بلوچی، عاشقی که با تمام شور و دلدادگی، به وصال نمیرسد اما صدایش را با موسیقی به گوش تاریخ میسپارد.
قطعه سوم «سوت» یا «نازینک» نام دارد و اجرایی شاد برای آیین دامادی، از حنابندان تا حمام رفتن داماد است. این قطعه در دستگاههای کبلهای و بیروی اجرا میشود.

پس از اجرای این گروه از خداداد شکلزهی، از سیستان و بلوچستان، عاشیق رمضانعلی خدابندهلو از زنجان و سعید جعفرزاده از مرودشت تجلیل شد.
خداداد شَکَلزهی از نوازندگان برجسته ساز قیچک در سیستان و بلوچستان است. رمضانعلی خدابندهلو، جانباز هشت سال دفاع مقدس و عاشیق پیشکسوت زنجان است. سعید جعفرزاده نیز از نوازندگان نی استان فارس است.
پس از مراسم تجلیل نوبت به هوره خوانی ولی کمری از ایلام رسید. آواز هوره نوعی نیایش است و این آواز ساده و باستانی، در آیینهای زرتشتی و نیایشهای اهورا مزدا کاربرد داشته و در گاتهای یسنا (از بخشهای اصلی کتاب مقدس زرتشتیان) نیز بهطور منظم برای ستایش اهورامزدا از آن استفاده میشده است.
سپس مقامخوانی بختیاری میلاد صادقی روی صحنه اجرا شد.

تکنوازی عاشیق رمضانعلی خدابندهلو نیز در ادامه مراسم اجرا شد. خدابندهلو با بیش از 4 دهه فعالیت، اجرای بیش از 50 برنامه، دریافت دیپلم افتخار از باکو و مدیریت انجمن موسیقی اقوام البرز، از چهرههای تأثیرگذار موسیقی عاشیقی است.
اجرای آخر به گروه ابوالوفا از خراسان رضوی اختصاص داشت.
هفدهمین جشنواره ملی موسیقی نواحی ایران به دبیری فواد توحیدی، از 5 تا 8 اردیبهشت در بندرعباس و با مشارکت دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، انجمن موسیقی ایران و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان برگزار میشود.
کد خبر 6446581

-
شنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۵۸:۵۵
-
۱۰ بازديد
-

-
عصر کرد
لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/992894/