سنندج تنها عضو شبکه شهرهای یونسکو در ایران
اقتصادی
بزرگنمايي:
عصر کرد - - فرطوسی اظهار کرد: کردستان با تلفیقی از موسیقی عرفانی سفیانی موسیقی آیینی و هم موسیقی شادیانه و و پروراندن موسیقیدانان برجستهای در ایران توانسته اولین عضو شبکه شهرهای یونسکو باشد.
وی با اشاره به اینکه 6 اردیبهشت ماه روز جهانی سنه در تاریخ ایران نامگذاری شده است بیان کرد : سنندج توانسته 400 سال با یک هویت جدید در تاریخ ایران ماندگار باشد و وقتی که در جای جای ایران نامی از سنندج برده میشود تعابیر ارزشمندی همچون اصالت خلوص سادگی توام با هوشیاری مردم و مهمان نوازی مردم استان در ذهن و یاد ما تکرار میشود.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو با بیان اینکه یکی از اهداف ما از سفر به کردستان نشان دادن شهر تاریخی سنندج است، که شخصیتهای بزرگی در دل آن رشد کرده و پرورنده است گفت: میراثهای طبیعی و فرهنگی در کردستان جای توجه ویژهای دارد، و به همین منظور از میراث تاریخی مریوان میراث طبیعی هورامانات بازدید هایی داشته ایم که شگفتیهای بسیار در آن وجود دارد که میتوان گفت هورامان بهشت ایران است، و منظره هورامانات توانسته در سال 2021 در سازمان ملی یونسکو ثبت بشود ، و میتوان از تمامی ظرفیتهای توریستی و گردشگرپذیر آن استفاده کرد.
وی گفت: از مزیتهای ثبت جهانی این است که یک توریست که در دنیا دنبال جاهای بکری است که میراث طبیعی و میراث تاریخی در کنار هم وجود داشته باشند که مردمان کردستان در تحقق این میراث هنر داشتهاند، و توانسته اند تلفیقی از همزیستی میان انسان و طبیعت را داشته باشند که کردستان را باشکوهتر از همیشه نشان میدهد.
فرطوسی اشاره ای به بازدیدی از دانشگاه کردستان و داشتن ظرفیتهای قابل تحسین دراشت و افزود : ظرفیتهایی همچون دانشکده موسیقی و آموزشهای چند زبانه به همراه آموزش زبان کردی در این دانشگاه است که این آموزش نه صرفاً برای کردستان بلکه برای تمام ایران ظرفیت ملی و منطقهای است، و کردستان قطب آموزش زبان کردی شناخته شده است.
وی دیگر موضوع سازمان ملی یونسکو را پاسداشت میراث فرهنگی و هویت چندگانه داشتن فرهنگی را بیان کرده گفت: کردستان توانسته در پاسداشت میراث فرهنگی نیز شگفتیهای استان را نشان دهد.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران از تنوع زیست محیطی در کردستان گفت و افزود: کوههای سر به فلک کشیدهای که در کردستان وجود دارد به ندرت میتوان در دنیا دید و از همت مردم نوع دوست کردستان تشکر کرد که توانستهاند این میراث طبیعی را تخصیر و مهار کند به زیبایی به نسل آیندگان هدیه دهند.
فرطوسی از نگرانیهای خود نسبت به تغییرات اقلیمی در ایران گفت:طی صحبتهایی که با نخبگان در کردستان داشتهایم ، این چند روز توانستهایم رایزنیهای خوبی در این باره صورت بگیریم .
وی کردستان را نگینی در دل ایران نام برد و افزود: کردستان توانسته است با تمامی ظرفیتهای طبیعی و فرهنگی و بین المللی خود در دل ایران بدرخشد.
-
شنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۵۸:۰۳
-
۵ بازديد
-

-
عصر کرد
لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/992879/