بزرگنمايي:
عصر کرد - ، نان کلانه، یکی از اصیلترین و محبوبترین غذاهای سنتی کردستان و کرمانشاه است. جالب است بدانید این نان به «پیتزای کردی» نیز شهرت دارد. اگر علاقمند به چشیدن طعمهای متفاوت و جدید هستید به شما توصیه میکنیم که از امتحان کردن طعم این نان جذاب غافل نشوید.
مواد لازم:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
آرد گندم | 2 پیمانه |
آب | 1 پیمانه |
نمک | 1/2 قاشق چایخوری |
زعفران دم کرده | به مقدار لازم |
کره محلی یا روغن حیوانی | 50 گرم |
پیازچه یا پیچک (محلی) ساطوری خرد شده | 2 پیمانه |
سیر رنده شده | 3 حبه |
پیاز | 1 عدد |
مرحله اول: خمیر را آماده کنید
به گزارش مجله اکالا، آرد گندم را 2-3 بار الک کنید.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
آرد الک شده را در کاسه بزرگی بریزید و نمک را به آن اضافه کنید. آب را کم کم به محتوای درون کاسه اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا خمیر شکل بگیرد.
سپس خمیر را به خوبی 10-15 دقیقهای ورز دهید تا چسبندگی نداشته باشد.
خمیر آماده شده را در کاسه قرار دهید و روی آن را با پارچهای تمیز بپوشانید. ظرف را به مدت 30 دقیقه در محیطی گرم استراحت دهید.
مرحله دوم: پیاز و سیر را آماده کنید پیاز و سیر را بشویید و پوست بگیرید. با کمک رنده پیاز را رنده کنید.
در تابه مناسبی کمی روغن بریزید و تابه را روی حرارت متوسط بگذارید. پیازهای رنده شده را در تابه بریزید و کمی تفت دهید تا پیاز سبک و طلایی شود.
سپس سیر را با کمک سیر له کن پوره و له کنید و به پیازهای درون تابه بیفزایید. کمی تفت دهید تا عطر سیر آزاد شود.
مرحله سوم: پیازچه را آماده کنید
پیازچه یا پیچک محلی را بشویید و درون آبکش بگذارید تا آب اضافیاش گرفته شود.
با کمک چاقو به صورت ساطوری آنها را خرد و به محتوای درون تابه اضافه کنید. به تفت دادن ادامه دهید تا پیازچهها نیز طلایی شوند.
در صورت تمایل، میتوانید مقداری زعفران دمکرده به این مخلوط اضافه کنید.
مرحله چهارم: نانها را شکل دهید پس از استراحت، خمیر را روی میز کارتان بگذارید. آن را به چانههای کوچکی تقسیم کنید. روی چانهها را بپوشانید تا خمیر خشک نشود.
روی سطح میز کارتان را کمی آرد پاشی کنید و چانهها را یکی یکی با وردنه به صورت نازک باز کنید.
مقداری از مخلوط پیازچه را در مرکز هر خمیر قرار دهید و خمیر را تا بزنید. لبههای خمیر را به خوبی فشار دهید تا مواد میانی بیرون نریزد.
مرحله پنجم: نانها را بپزید
ساج یا تابه چدنی را روی حرارت ملایم بگذارید و زمان دهید تا به خوبی گرم شود.
پس از گرم شدن نانها را روی آن قرار دهید و هر طرف نان را تا زمانی که طلایی شود، بپزید. همه نانها را به همین ترتیب آماده کنید.
مرحله ششم: نانها را سرو کنید پس از پخت، روی نانها را با کره محلی یا روغن حیوانی چرب کنید و نانها را در ظرف سرو بچینید.
نان کلانه را میتوانید با ماست یا دوغ محلی سرو کنید.