عصر کرد

آخرين مطالب

40 میلیارد تومان برای مدیریت تنش آبی بانه هزینه شد گفتگو

40 میلیارد تومان برای مدیریت تنش آبی بانه هزینه شد
  بزرگنمايي:

عصر کرد - مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کردستان، گفت: تاکنون برای مدیریت و کنترل تنش آبی شهرستان بانه میزان 40 میلیارد تومان هزینه شده است. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بانه، آرش آریانژاد صبح امروز در بازدید میدانی یک روزه از پروژه‌های آبرسانی این شهرستان با اشاره به خشکسالی‌های متوالی چند سال اخیر کشور و به تبع استان کردستان، اظهار داشت: سال گذشته در شهرستان بانه 710 میلی‌متر تا اواخر فروردین بارندگی داشتیم که این میزان در مدت مشابه سال جاری 300 میلی‌متر بوده و کاهش 51 درصدی نزولات جوی را نشان می‌دهد.
وی با بیان اینکه تمام ظرفیت‌های آبی، برای تأمین آب شرب شهرستان بانه شناسایی شده، افزود: کاهش بی‌سابقه بارش‌ها در این شهرستان سبب شده ورودی سدهای بانه به طرز قابل محسوسی کاهش یابد، به نحوی که در حال حاضر قریب 5 و نیم میلیون مترمعکب آب قابل دسترس در دو سد عباس‌آباد و سبدلو بانه، وجود داشته باشد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان با اشاره به اینکه از کلیه امکانات فنی و مالی در حوزه‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری تا زمان عبور از احتمال تنش آبی بانه، استفاده می‌کنیم، ادامه داد: خوشبختانه با همت والا و تلاش‌های شبانه‌روزی مجموعه صنعت آب استان و مسئولان اجرایی بانه، که حتی در ایام تعطیلات نوروز پای کار بودند، در حال حاضر آب شرب شهر بانه با انجام کارهای سخت‌افزاری که شامل احداث و تجهیز ایستگاه پمپاژ، نصب و راه‌اندازی پمپ‌های متعدد در مسیر رودخانه بوئین، جمع‌آوری آب رودخانه پائین دست سد بانه، حدود 180 تا 200 لیتر آب از رودخانه بوئین به مخزن سد عباس‌آباد در کمتر از یک ماه، برگشت داده شده و حدود 700 هزار مترمکعب به حجم مخزن سد عباس آباد اضافه شد.
وی خاطرنشان کرد: برنامه ما برای گذر از تنش احتمالی آب در بانه این است که با هماهنگی مقامات و مسئولین استانی و شهرستانی و ایجاد تمهیدات و زیرساخت‌های لازم، برای تأمین آب شرب از آب‌های میان حوضه‌ای (رودخانه) استفاده کنیم، تا حجم آب خروجی از سدها به صفر برسد که این اقدام سبب افزایش سطح آب ذخیره پشت سدها و ارتقای سطح تاب‌آوری این دو سد برای گذر از بحران آب، می‌شود.
آریانژاد ابراز امیدواری کرد که با انجام این اقدامات، حدود 380 لیتر در ثانیه، آب به تصفیه خانه آب شرب بانه انتقال و آب تمام رودخانه‌های در مسیر را به چرخه مصرف، برگردانیم.
وی یادآور شد: حکمرانی آب، بخشی مربوط به حوزه‌های اجرایی و دولتی است و بخش غالب آن به روش مصرف توسط شهروندان و ذی‌نفعان مرتبط است؛ که امیداورم با همکاری و همراهی مردم شریف و همیشه همراه شهرستان بانه، بتوانیم این پیک تنش آبی را مدیریت و به سلامت از آن عبور کنیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کردستان، عنوان کرد: از سال 1400 تاکنون بیشترین اعتبارات مصوب، از سوی وزارت نیرو به شهرستان بانه اختصاص یافته که از مجموعه این اعتبارات حدود 560 میلیارد تومان تاکنون هزینه شده و این مهم نشان می‌دهد که دولت و نظام به سرمایه‌گذاری برای تأمین آب شهرستان بانه، اهمیت ویژه‌ای قائل هستند.
آریانژاد همچنین به همکاری و همراهی دستگاه‌های نظارتی، امنیتی، قضائی و انتظامی اشاره کرد و گفت: در راستای تأمین آب شرب پایدار و سالم شهرستان بانه، کلیه دستگاه‌های متولی این امر، نهایت همکاری را با مجموعه این شرکت و شرکت آبفای استان، معمول داشته‌اند که موهبات خوب این همدلی و همراهی شامل حال کلیه شهروندان فهیم این شهرستان، شده است.
وی به شیوه‌های حفاظت و صیانت از منابع آب شهرستان بانه نیز اشاره کرد و افزود: این شرکت با هماهنگی‌های لازم که با فرمانداری، حوزه‌های نظارتی، انتظامی و قضائی، به‌عمل آورده نسبت به فعال‌سازی گروه‌های گشت و بازرسی در حاشیه رودخانه‌ها، سدها و کلیه منابع آبی این شهرستان، اقدام نموده و این گروه‌ها به‌صورت شبانه روزی مشغول گشت‌زنی و برخورد قانونی با متخلفین بخش آب هستند.
مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان، یادآور شد: برای ترویج فرهنگ صرفه‌جویی در مصرف آب، از کلیه ظرفیت‌های روابط عمومی، رسانه‌های محلی و سراسری، کانال‌های پرمخاطب و فضای مجازی و همچنین از ظرفیت اثرگذاری ائمه جماعات، روحانیون، مبلغین و مبلغات، بخشداران و دهیاران، نیز به‌صورت مستمر استفاده می‌شود.
دستور رئیس‌ جمهور و استاندار برای رفع مشکل آب بانه
احمد محمدرضایی، فرماندار شهرستان بانه نیز با تأکید بر حل مشکل تنش آبی در بانه، گفت: برای حل تنش آبی شهرستان بانه باید تمام امکانات استان برای رفع این مشکل بکارگیری شود.
وی در جریان بازید از تأسیسات آب و سدهای عباس‌آباد و سبدلو شهرستان بانه، اظهار داشت: ضروری است الکتروپمپ‌هایی در تأسیسات آب راه‌اندازی شود و امکانات موردنیاز و نیروی انسانی لازم برای حل این مشکل تأمین شود.
محمدرضایی افزود: از هم‌اکنون مجموعه نیروهای آب منطقه‌ای و آبفا، باید همچون همیشه با نگاه مدیریت پدافندی در حالت آماده‌باش باشند؛ چراکه هزینه تجهیز و ارتقاء تأسیسات سامانه‌های انتقال آب، بسیار بالا است و امکان دارد با یک اختلال کوچک بحرانی جدی به وقوع بپیوندد.
فرماندار شهرستان بانه با اشاره به اقدامات مؤثر انجام شده برای حل مشکل بحران آب بانه، خاطرنشان کرد: باید به‌صورت ویژه موضوع بانه در دستور کار متولیان امر قرار گیرد.
وی با اشاره به پیگیری‌های مستمر استاندار کردستان و ریاست‌جمهوری برای رفع تنش آبی در بانه، گفت: با همکاری و هماهنگی مدیران استانی و شهرستانی تدابیر لازم برای رفع تنش آبی اندیشیده شد و اجرای آن در دستور کار مدیران قرار گرفت.
ذخیره‌سازی چهار میلیون و 325 هزار متر مکعب آب در سدهای بانه
عرفان عبداللهی، معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقه‌ای کردستان نیز گفت: با انجام مجموعه اقدامات فنی و تخصصی که برای ذخیره‌سازی و جلوگیری از هدر رفت آب در سدهای بانه انجام شده، تاکنون بیش از چهار میلیون و 325 هزار مترمکعب آب ذخیره شده و در تلاشیم با اعمال تمهیدات لازم میزان ذخیره‌سازی را به 7 میلیون مترمعکب برسانیم.
وی در جریان بازید از تأسیسات تصفیه خانه شهرستان بانه و سدهای سبدلو و عباس آباد با اشاره به کاهش نزولات آسمانی در سال جاری اظهار کرد: بارش‌های امسال نسبت به سال آبی گذشته 51 درصد کاهش داشته که این شرکت با هماهنگی مجموعه آبفا و دستگاه‌های ذینفع از اواخر سال گذشته تاکنون با برگزاری جلسات و بازدیدهای متعدد، رفع مشکل تنش احتمالی آب شرب بانه در اولویت قرار گرفته و سناریوهای متعددی در ایام تعطیلات طراحی و تاکنون به اجرا درآمده است.
عبداللهی خاطرنشان کرد: عملیات اجرایی در 2 فاز پایین دست سد عباس‌آباد و ایستگاه پمپاژ بوئین آغاز شده و دو دستگاه پمپ با ظرفیت هر کدام 200 لیتر بر ثانیه، با همکاری عوامل آبفا در بانه راه اندازی و وارد مدار شد.
معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقه‌ای کردستان، افزود: اکنون در ایستگاه پمپاژ بوئین 230 لیتر در ثانیه آب قابل برداشت است و از پائین دست سد عباس‌آباد میزان 160 لیتر بر ثانیه آب به مخزن این سد برگشت داده می‌شود.
وی ادامه داد: با تمهیدات انجام شده برای ذخیره‌سازی و جلوگیری از هدررفت آب، تلاش می‌شود ذخیره سازی را از ابتدای تیر ماه به هفت میلیون مترمعکب برسانیم.
عبداللهی بیان کرد: با توجه به اینکه تأمین آب شرب شهروندان، مسافران و گردشگران بانه از اهم موضوعات است انتظار داریم متولیان تأمین برق، از قطعی برق ایستگاه پمپاژ بوئین و سد عباس‌آباد جلوگیری کنند چرا که در صورت قطعی برق در این دو نقطه تأمین آب شرب شهرستان بانه با مشکل جدی روبرو و احتمال بروز خسارات کلان به این تأسیسات محتمل است.
نیاز آب شرب بانه 400 لیتر در ثانیه است
محمد فرهاد، مدیرعامل شرکت آبفای کردستان نیز در این بازدید گفت: نیاز آبی شهر بانه 400 لیتر در ثانیه است که از منابع آبی شهرستان و تأسیسات سدهای عباس آباد و سد سبدلو، تأمین می‌شود.
وی با اشاره به کاهش نزولات آسمانی در شهرستان بانه، اظهار داشت: حجم ذخیره آب پشت سدهای سبدلو و عباس‌آباد کاهش قابل توجهی داشته و در راستای مدیریت مصرف و پیشگیری از قطعی آب این شرکت با همکاری مجموعه شرکت آب منطقه‌ای کردستان، برنامه‌های مختلفی را به انجام رسانیده است.
مدیرعامل شرکت آبفای کردستان گفت: در شرایط خاص آب شرب مورد نیاز شهر بانه از رودخانه‌ها و چشمه‌ها تأمین می‌شود و با این اقدام سطح تاب‌آوری سدهای این شهرستان را ارتقاء داده‌ایم.
وی عنوان کرد: آب چشمه اصحاب وارد سد سبدلو می‌شود و آب پایین‌ دست سد بانه با احداث ایستگاه پمپاژ به تصفیه‌خانه هدایت می‌شود و در بخش بوئین نیز یک رودخانه و چشمه با حدود 400 لیتر در ثانیه آب شرب را تأمین می نمایند که 200 لیتر ذخیره و 200 لیتر هم به تصفیه‌خانه هدایت می‌شود.
فرهاد افزود: در مجاور رودخانه خوری‌آباد نیز یک حلقه چاه حفر شده که آب آن به سد عباس‌آباد منتقل می‌شود و منابع آبی پایین‌دست سد عباس‌آباد نیز از طریق پمپاژ به کاسه این سد انتقال می‌یابد.
مدیرعامل شرکت آبفای کردستان، اظهار کرد: تاکنون برای تأمین آب شهر بانه مشکلی وجود نداشته، اما امسال به دلیل کاهش نزولات جوی، با کمبود آب مواجه هستیم و به کمک و همراهی مردم شریف این شهرستان برای مدیریت مصرف، نیاز داریم تا ان‌شاءالله این بحران را کنترل و با کمترین تنش آبی از آن عبور کنیم.
انتهای پیام/489/

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/990919/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

البرز موتور محرکه اقتصاد ایران می‌شود

ضرورت بکارگیری سرمایه‌های خاموش مردمی در اقتصاد کشور/ اعتماد بخش خصوصی را به امنیت سرمایه‌گذاری جلب کنیم

حفظ و تدوام اشتغال بیش از 19 هزار نفر با ورود دستگاه قضایی در البرز

نگرانی از رکود و تعرفه، قیمت نفت را افزایش داد

گزینه‌ احتمالی دولت برای وزارت اقتصاد کیست؟+عکس

پررنگ شدن حرکت انقلابی پزشکیان برای معرفی گزینه وزارت اقتصاد +سوابق و عکس

انتشار پیش‌نویس تعرفه‌های جدید برق؛ آغاز اجرا از خردادماه

انتقاد تند دو نماینده مجلس از تعلل در معرفی وزیر اقتصاد / سراج : وزیر اقتصاد سابق، وصله ناجور دولت بود

مذاکرات و تغییر روند اقتصاد ایران

پررنگ شدن حرکت انقلابی پزشکیان برای معرفی گزینه وزارت اقتصاد +سوابق و عکس یک دهه شصتی

مردم به دلیل امام حسین(ع) و اقتصاد ناشاد هستند! / حلول ترامپ در ذهن الویری

انتقاد تند دو نماینده مجلس از رئیس‌جمهور بابت تعلل در معرفی وزیر اقتصاد/ سراج : وزیر اقتصاد سابق، وصله ناجور دولت بود

اعتراض تند دو نماینده مجلس به رئیس‌جمهور بابت تعلل در معرفی وزیر اقتصاد/ سراج: وزیر اقتصاد سابق، وصله ناجور دولت بود

برنامه جالب دولت برای خانه‌دار شدن مستاجران با این طرح

رشد 8 درصدی اقتصاد با سرمایه‌گذاری در صنعت نفت

امام جمعه شیراز: ظرفیت‌ها برای جذب سرمایه‌ها به کار گرفته شوند/ به مردم اعتماد کنیم

استعفای کلاوس شواب از ریاست مجمع جهانی اقتصاد

برخورد با معلم خاطی کرمانشاهی در دستور کار آموزش و پرورش قرار گرفت

معلم بی رحم کرمانشاهی به هیات تخلفات ارجاع شد

فیلم ناراحت‌کننده از کتک‌کاری شدید دانش‌آموزان توسط معلم کرمانشاهی

ضرب و شتم دانش‌آموزان در کرمانشاه

معلم متخلف کرمانشاهی به هیئت تخلفات ارجاع شد

باند سرقت مسلحانه طلا از خودروها متلاشی شد

دعوت بانوان کردستانی به اردوی تیم ملی گلبال

شاعرانه/ همه عالم خروش و جوش از آن است

چاپ دوم مجموعه داستانی از یک نویسنده پاکستانی

دو خط کتاب/ سرزمین گوجه های سبز

شکست ندا شهسواری مقابل پینگ‌پنگ‌باز 13ساله چینی

سوپرایز بزرگ تمرین رئال؛ امباپه برگشت

خرید پر سروصدای پرسپولیس بی‌سروصدا جدا می‌شود

بهروز رهبری‌فرد: اشتباه کردم به خاطر پروین از پرسپولیس رفتم

ارتقای رقابت‌های دوومیدانی جام امام رضا(ع) از درجه D به C جهانی

جلسه استعدادیاب‌های پرسپولیس در باشگاه

ابراز علاقه فیورنتینا به جذب مولر

محکومیت بیش از دو میلیاردی استقلال بابت جذب یک بازیکن

آنچلوتی: این کار من نیست، مربی دیگری بیاورید!

اعلام 12 بازیکن تیم ملی فوتبال ساحلی ایران در جام جهانی

جریمه 10 درصدی اعضای کادر فنی و بازیکنان استقلال

اعتراف رئیس کمیته اخلاق به پدیده رمالی در فوتبال ایران

شهردار رباط‌کریم: قنات عامل فرو رفتن کامیون در خیابان بود

آنچه امروز در مسقط و رم در حال وقوع است، صحنه‌هایی از تجلی عزت ایران است

روزبه چشمی؛ مرد همیشه شاکی استقلال/ فریاد حق خوری با و بدون VAR!

فرو رفتن کامیون در قنات/ عکس

صحنه های جنجالی از خلاصه بازی استقلال - هوادار

«بلدچی» در آئین تجلیل از هنرمندان لرستان به روی صحنه رفت

انهدام باند سارقان حرفه‌ای منازل و کشف 10 فقره سرقت

هنرنمایی بهاره رهنما در نمایش «دورهمی زن‌های دیکتاتورها»

انجام تست نهایی برای مصدومان استقلال

مهلت ارسال آثار به نخستین جشنواره رسانه و اعتیاد کردستان تمدید شد

فیلم|سپاه در مسیر تکامل است/تأمین امنیت بر تکیه به مردم