عصر کرد

آخرين مطالب

خسارت هزار میلیارد تومانی سرما به زارعت کردستان/ آیا بیمه جبران می‌کند؟ اقتصادی

خسارت هزار میلیارد تومانی سرما به زارعت کردستان/ آیا بیمه جبران می‌کند؟
  بزرگنمايي:

عصر کرد - - هفته گذشته بارش تگرگ و سرمای کم سابقه بهاری کردستان را فرا گرفت، موضوعی که باعث شد تا کشاورزان کردستانی بار دیگر نگران از دست رفتن سرمایه‌شان شود و همین هم شد.
در حالی که کردستان وارد پنجمین سال خشکسالی شده و بارش‌ها نسبت به سال گذشته حدود 19 درصد کاهش دارد، سرمای هوا هم با خشکسال دست به یکی کرد تا محصول باغداران روی شاخه سیاه و کبود شود و زراعت گندم، جو و کلزا هم آسیب ببیند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
خسارت هزار میلیارد تومانی به باغات
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی کردستان اظهار کرد: کاهش دما و بارش برف و تگرگ در برخی مناطق استان، باغات نواحی شمال و غرب استان را به شدت تحت تاثیر قرار داد و نزدیک به 20 تا 40 درصد از سطح 10 هزار هکتاری باغات استان دچار سرمازدگی و یخ زدگی شد.
پژمان باختر افزود: این شرایط، بیش از هزار میلیارد تومان خسارت وارد کرده که بیشترین خسارت به محصولاتی از قبیل گردو، بادام، توت فرنگی، انگور و زردآلو بوده است.
وی گفت: در حوزه زراعت هم گندم آبی و دیم، جو، کلزا و در برخی مناطق علوفه هم دچار سرمازدگی شده و 15 درصد از زمین‌های کشاورزی در سطحی حدود 100 تا 120 هزار هکتار دیده است.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی کردستان ادامه داد: کار ارزیابی و برآورد خسارت همچنان ادامه دارد، چون بروز علائم سرمازدگی کمی زمان بر است.
بیمه اجباری و تداوم بی رغبتی کشاورزان
بیمه محصولات کشاورزی در تقویت اقتصاد ملی، افزایش انگیزه کشاورزان، کاهش خطرپذیری شغل کشاورزی، تضمین سرمایه کشاورزان و افزایش اعتماد به نفس و دلگرمی کشاورزان در زمان بروز حوادث غیرمترقبه و از بین رفتن محصولشان اهمیت و تاثیر بسزایی دارد.
احساس نیاز به بیمه کشاورزی زمانی ملموس‌تر می‌شود که بهره‌برداری پس از روز‌ها رسیدگی و انتظار برای برداشت محصول در آخرین روز‌های رسیدن به زمان برداشت یا در میانه فصل، دچار حوادث و عوامل تخریب‌کننده محصول می‌شود.
طرح فراگیری بیمه براساس ماده 33 برنامه هفتم توسعه از ابتدای سال 1404 شروع شده، طرحی که انتظار می‌رودگام مؤثری در حمایت از کشاورزان و تأمین امنیت غذایی باشد.
به گفته مدیر شعب بانک کشاورزی کردستان امسال با توجه به بیمه فراگیر و اجباری زراعت، 660 هزار هکتار از زمین‌های زراعی و 300 هکتار از باغات بیمه شده که شامل تمام 15 محصول تحت پوشش بیمه است.
اسماعیل حیدری تعرفه و شیوه تعیین خسارت باغات را عوامل کم رغبتی باغداران برای بیمه در سال‌های گذشته اعلام کرد و افزود: همین موضوع باعث روند کاهشی سطح بیمه باغات شده است.
او میزان خسارت وارد شده به باغات استان در سرمایه اخیر را 30 تا 80 درصد اعلام کرد و گفت: در زراعت هم پیش بینی می‌شود گندم خسارت کمتری دیده باشد و کلزا بیشتر خسارت دیده است.
مدیر صندوق بیمه کشاورزی کردستان حداکثر تعهد صندوق بیمه برای گندم را سه میلیون تومان اعلام کرد و گفت: شائبه‌ای که مطرح شده این است که حق بیمه کشاورزی از بهای گندم خریداری شده از کشاورزان کسر می‌شود در حالیکه این صحت ندارد.
حیدری اطمینان خاطر داد که دولت مبلغی بیش از بهای تعیین شده نرخ تضمینی گندم را در فصل برداشت واریز می‌کند که این مبلغ برای بیمه خواهد بود.
مسوولان بی تفاوت به نابودی سرمایه کشاورزان
رئیس صنف کشاورزان و باغداران کردستان از بی اعتمادی بین کشاورزان و صندوق بیمه محصولات کشاورزی به عنوانی یکی از عوامل کاهش رغبت کشاورزان نسبت به بیمه محصولات نام برد.
سید حسین رحیمی افزود: در سال‌های گذشته زمان برآورد خسارت به کشاورز اعلام نمی‌شد و زمانی این خسارت به کشاورز اعلام می‌شد که آثار و علائم آن از بین رفته بود و میزان برآورد بسیار کمتر از خسارت وارد شده بود.
وی نیز خسارت وارده به باغات را 80 تا 100 درصد اعلام کرد و آماری متفاوت از دو مسوول دیگر داشت.
رئیس صنف کشاورزان و باغداران کردستان ادامه داد: کشاورز از صندوق بیمه به عنوان یک نهاد حمایتی سلب اعتماد کرده و حتی تن به بیمه فراگیر اجباری نداده است.
رحیمی با بیان اینکه ابتدا مبلغ بیمه هر هکتار 570 هزار تومان اعلام شده بود، گفت: بعد از آن اگرچه اعلام کردند که بر اساس مصوبه جدید هیچ ریالی از کشاورز دریافت نمی‌شود ولی تجربه سال‌های گذشته باعث شد تا کشاورز همچنان به این حرف‌ها و مصوبات اعتماد نکند.
وی افزود: سقف خسارت اعلامی نیز به طور کامل به کشاورز پرداخت نمی‌شود و با کسر مبالغی از آن تا سک سوم کاهش می‌یابد، کشاورزی که از هر هکتار 30 میلیون تومان درآمد دارد، با سه میلیون تومان خسارت بیمه (که با کسورات حدود یک میلیون تومان پرداخت می‌شود) راه به جایی نمی‌برد.
به گفته رحیمی، یکی از دلایل بی رغبتی کشاورزان برای انجام بیمه محصولات کشاورزی، شرایط و مقررات پیچیده بیمه و عدم همخوانی خسارت‌ها با پرداخت هاست.
رئیس صنف کشاورزان و باغداران کردستان از بی تفاوتی مسوولان کردستان نسبت به بروز ایم خسارت برای کشاورزان هم گلایه داشت و گفت: با وجود اینکه سرمایه کشاورز نابود شده ولی در سطح فرمانداری ها و استانداری، جلسه مدیریت بحران و بررسی خسارت کشاورزان برگزار نشده که جهادکشاورزی باید نسبت به این موضوع ورود جدی می داشت.
همه ساله بخشی از محصول کشاورزان و باغداران کردستانی قربانی شرایط آب و هوایی می‌شود و به نظر می‌رسد بیمه فراگیر کشاورزی که امسال مشمول محصولات زراعی شده، می‌تواند بخشی از زیان آنان را جبران کند.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/990124/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

طرح فراگیر بیمه کشاورزی؛ گامی موثر در حمایت از کشاورزان

پیام وزیر فرهنگ برای روز بزرگداشت سعدی

سعدی چهره‌ای یگانه در تاریخ ادبیات فارسی است

جمشیدیان: کارترون برای نباختن مربی خوبی است تا بردن

تیم ملی تکواندو عازم چین شد

پیروزی بزرگ تیم والیبال لوبه مقابل پروجا

یه سوپرگل فوق‌العاده در مسابقات محلی انگلیس

حمایت همه‌ جانبه اسطوره فوتبال برزیل از آنچلوتی

غیبت لواندوفسکی در ال‌کلاسیکو به ضرر رئال

درهای تیم ملی به روی ملکه تپانچه باز است

سوپرگل دقیقه 3+90 فدریکو والورده به اتلتیک بیلبائو با گزارش عربی

اعتقاد ستاره برزیلی به خرافات

بدهی سنگین فتح‌الله‌زاده و یک میلیاردی مدیر سابق به استقلال

تنش در باشگاه پرسپولیس

انفجار مسجد الاقصی با هوش مصنوعی خشم دوحه را برانگیخت

امام جمعه سرپل ذهاب:شهداء بانثار خون پاک و مقدس خود امنیت و آرامش امروز جامعه را رقم زدند

ساماندهی متکدیان نیازمند همکاری 15 نهاد است

پیش بینی علی مطهری از مذاکره ایران و آمریکا/ FATF تاثیر مستقیمی در مذاکرات ندارد اما در آینده اقتصاد ایران تاثیرگذار است

عکس/ معرفی یک جوان نخبه برای تصدی وزارت اقتصاد

انتقال فرهنگ ایثار و شهادت به نسلهای آینده نیازمند روایتگری قوی است

چرا ضیاء موحد سراغ «سعدی» رفت؟

جزئیاتی از محل دفن سیدجعفر حمیدی

تشریح جزییات زورگیری در خیابان بعثت

جزییات زورگیری از یک مادر و فرزند شیرخوار

حقایقی تلخ از آنچه پشت پرده افزایش نرخ ارز گذشت/ رادان : جریان‌های بسیار قدرتمندی برای رئیس جمهور صحنه آرایی و عدالت نمایی می کنند/ فقط با یک نامه بانک مرکزی، بانکها به سود هزاران میلیاردی رسیدند/ آیا اینها را هم به آقای پزشکیان می‌گویند!؟

یک‌چهارم متکدیان شهر سنندج غیربومی هستند

سنندج در آستانه هفته سنه؛ سمفونی فرهنگ و هنر در شهر خلاق موسیقی

تشریح برنامه‌های هفته سنندج در شهر خلاق موسیقی جهان

امنیت کامل در مرزهای استان کردستان حاکم است

سخنگوی دولت: سرمایه‌گذاران آمریکایی فعلاً جایی در اقتصاد ایران ندارند

برگزاری برنامه‌های گرامیداشت هفته سلامت در کیش

هفته سلامت فرصتی برای ارتقاء سواد سلامت مردم

بخشی از کتاب/ زیستن یعنی آموختن

آنچلوتی: در نیمه دوم در تمامی جنبه‌ها عالی بودیم

کلهر: مدیرعامل جدید، اشتباهات درویش را تکرار نکند

ماجدی: تیم های منتخب استان تهران پشتوانه تیم های ملی خواهند بود

جزئیات دستگیری سارقان خیابان بعثت

جزئیات دستگیری سارقان خیابان بعثت تهران

بازسازی صحنه زورگیری از مادر کودک‌به‌بغل در بزرگراه بعثت

154 میلیون مترمکعب گاز سی ان جی در کردستان مصرف شد

متکدیان سنندج روزانه 2 میلیون تومان درآمد دارند/ انهدام چند باند اجاره کودک

چرا پزشکیان همه را معطل طیب‌نیا کرده؟!

اقتصاد در گرو مذاکرات نیست | جو روانی ایجاد نکنیم!

کیهان: پزشکیان وزارت اقتصاد را معطل طیب‌نیا کرد!

حسینی: نباید اقتصاد کشور را به مذاکرات گره زد

تصویری از وزیر اسبق اقتصاد درحال خرید از وانت میوه

خط و نشان حاجی‌دلیگانی برای وزیر پیشنهادی اقتصاد

بررسی صمت از مذاکرات با کشورهای ترکیه، پاکستان، آذربایجان و ترکمنستان برای ایجاد مناطق آزاد

من از تکثر باران ندیده‌ام خیری؛ مرا به خلوت آغوش یار برگردان

والورده: فکر نکردم، فقط شوت زدم!