عصر کرد

آخرين مطالب

کردستان، گوهری نوظهور در نقشه گردشگری ایران و تلاش درثبت جهانی پالنگان اقتصادی

کردستان، گوهری نوظهور در نقشه گردشگری ایران و تلاش درثبت جهانی پالنگان
  بزرگنمايي:

عصر کرد - خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: استان کردستان، واقع در غرب ایران، با کوه‌های سر به فلک کشیده، دره‌های سرسبز، رودخانه‌های خروشان و مردمانی با فرهنگ اصیل و دیرینه، همواره از جذابیت‌های بالقوه‌ای برای گردشگران برخوردار بوده است.
با این حال، در سال‌های اخیر، به اذعان سید مصطفی فاطمی، مدیرکل توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث‌فرهنگی، این استان به یک مقصد گردشگری «نوظهور» تبدیل شده و شاهد «افزایش چشمگیر» تعداد گردشگران بوده است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
وی که ظهر چهارشنبه در جلسه برنامه‌ریزی مراسم هزار دف پالنگان سخن می‌گفت، افزود: این رشد قابل توجه، به ویژه در ایام پیک سفر همچون نوروز امسال، نمایانگر توجه روزافزون مردم به این خطه به عنوان یک مقصد جذاب و متفاوت است.
وی یادآور شد: در حالی که برخی استان‌های دیگر در همین بازه زمانی با کاهش آمار گردشگران مواجه بودند، کردستان توانسته است با معرفی ظرفیت‌های متنوع خود، نظر گردشگران داخلی را به خود جلب کند.
این موفقیت، بی‌شک، حاصل تلاش‌های مستمر در سال‌های اخیر برای شناساندن جاذبه‌های گوناگون کردستان بوده است. فاطمی با اشاره به این مهم، بر ضرورت «توجه بیشتر به گردشگری به‌عنوان یکی از رویکردهای اصلی توسعه استانی» تاکید کرده و معتقد است: استفاده بهینه از ظرفیت‌های گردشگری کردستان می‌تواند به رشد اقتصادی و ایجاد فرصت‌های سرمایه‌گذاری کمک کند.
این دیدگاه، نشان از درک عمیق مسئولان از نقش حیاتی صنعت گردشگری در توسعه پایدار مناطق مختلف کشور دارد.
پالنگان نگین گردشگری کردستان
در این میان، روستای پلکانی پالنگان، نگین گردشگری کردستان، جایگاه ویژه‌ای یافته است. این روستا، با معماری منحصربه‌فرد خانه‌های سنگی که به صورت پلکانی بر دامنه کوه قرار گرفته‌اند، چشمه‌های پرآب، طبیعت بکر و آداب و رسوم خاص، همواره مورد توجه گردشگران بوده است. اما آنچه این روستا را در سطح ملی و بین‌المللی برجسته‌تر کرده، رویداد فرهنگی «هزار دف پالنگان» است.
به گفته فاطمی، سازمان جهانی جهانگردی در سال‌های اخیر موضوع معرفی «بهترین روستاهای جهانی گردشگری» را مطرح کرده و روستای پالنگان، پس از دو سال کاندیداتوری، در آخرین نشست با این سازمان به عنوان «پرپتانسیل‌ترین روستای کشور» شناخته شده است.
وی تصریح کرد: این افتخار، نشان از ظرفیت‌های بالای این روستا برای قرار گرفتن در فهرست روستاهای برتر جهان دارد و در حال حاضر، «نواقص موجود در پرونده پالنگان برای انتخاب در فهرست روستاهای برتر جهان در حال رفع است» و انتظار می‌رود تا پایان اردیبهشت‌ماه تمامی مدارک مربوطه به این سازمان ارسال شود.
هزار دف رویدادی اثرگذار در جذب گردشگران
مدیرکل توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث‌فرهنگی اذعان کرد: رویداد «هزار دف پالنگان»، به عنوان یک رویداد «مردمی و فرهنگی»، نقش بسزایی در معرفی این روستا و جذب گردشگران داشته است.
فاطمی با تاکید بر مردمی بودن این رویداد، تصریح می‌کند که در این‌گونه برنامه‌ها، «مردم متولی و نقش‌آفرین اصلی هستند و ادارات و نهادهای دولتی باید نقش تسهیل‌گر و پشتیبان را ایفا کنند تا شرایط برای برگزاری بهتر فراهم شود.»
کیومرث حبیبی، معاون هماهنگی عمرانی استاندار کردستان نیز با تأیید ظرفیت‌های بالای گردشگری استان، بر قابلیت «برگزاری رویدادهای گردشگری متعدد» در کردستان تاکید کرده است.
کیومرث حبیبی با اشاره به میزبانی دو دوره موفقیت‌آمیز مراسم «هزار دف» در پالنگان، این رویداد فرهنگی را عاملی مهم در «معرفی ظرفیت‌های فرهنگی و هنری منطقه» دانسته است.
لزوم فراهم سازی زمینه برای ثبت جهانی روستای پالنگان
وی هدف اصلی از برنامه‌ریزی برای برگزاری باشکوه‌تر این مراسم را «فراهم‌سازی زمینه برای ثبت جهانی روستای پالنگان و توسعه همه‌جانبه منطقه» عنوان کرده و تحقق این مهم را نیازمند «همکاری، تعامل و همراهی تمام دستگاه‌ها و نهادهای مربوطه» می‌داند.
وی همچنین از طرح موضوع مراسم «هزار دف» در پالنگان در هیئت دولت برای دو مرتبه خبر داده که این امر، به گفته وی «بیانگر اهمیت ویژه این رویداد در سطوح ملی و فراملی است.» در همین راستا، بازدید میدانی از محل برگزاری مراسم در پالنگان نیز در دستور کار قرار گرفته است.
پالنگان آخرین شانس خود را برای حضور در فهرست روستاهای جهانی دارد
منصور مهرزاد، مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه روستای پالنگان «آخرین شانس خود برای حضور در فهرست روستاهای جهانی را دارد»، بر ضرورت فراهم کردن «راهکارها و امکانات لازم برای برگزاری مراسم هزاردف به عنوان بزرگ‌ترین رویداد شادی‌محور» تاکید کرده است.
در مجموع، اظهارات مسئولان ارشد حوزه گردشگری کشور و استان کردستان، نویدبخش آینده‌ای روشن برای گردشگری این منطقه است.
تبدیل شدن کردستان به یک مقصد گردشگری نوظهور و تلاش برای ثبت جهانی روستای پالنگان، نشان از پتانسیل‌های فراوان این استان و عزم جدی مسئولان برای توسعه این صنعت دارد.
برگزاری رویدادهای فرهنگی همچون «هزار دف»، نه تنها به جذب گردشگران بیشتر کمک می‌کند، بلکه زمینه‌ساز معرفی هرچه بهتر فرهنگ غنی و اصیل این خطه به جهانیان خواهد بود.
با رفع نواقص موجود و برنامه‌ریزی دقیق و همه‌جانبه، امید است که پالنگان به زودی در فهرست میراث جهانی بدرخشد و کردستان همچنان به عنوان یکی از مقاصد جذاب و پرطرفدار گردشگری در ایران جایگاه خود را تثبیت کند.
کد خبر 6437260

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/987925/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

علیرضا منصوریان پیشکسوت استقلال: بهترین بازی برای من دربی 3-2 نبود، بازی السد بود که با ژاوی آن ها را حذف کردیم

واکنش علیرضا منصوریان پیشکسوت استقلال به عکسی مشترک با فرهاد مجیدی

واکنش علیرضا منصوریان پیشکسوت استقلال به فحاشی ها علیه علیرضا بیرانوند

کارشناسی داوری دیدار گل گهر - استقلال

کارشناسی داوری دیدار هوادار - مس رفسنجان

کارشناسی داوری دیدار پرسپولیس - سپاهان

کارشناسی داوری دیدار تراکتور - ملوان

آیا پنالتی سپاهان مقابل پرسپولیس گرفته نشد؟

غافلگیری ناگهانی بیرانوند در ورزشگاه یادگار امام

علیرضا منصوریان : باید بقیه بازیکنان خودمان را از نظر بدنی به سطح ستاره‌های تیم ملی برسانیم

ستاره النصر مقابل استقلال حالا گل خالی نمی‌زند! ‏

علیرضا منصوریان : به نظرم تراکتور قهرمان می‌شود اما در فوتبال هیچ چیزی بعید نیست

دفاعیه یحیی درباره وقت‌کُشی: بلد نیستیم

علیرضا منصوریان پیشکسوت استقلال: موسیمانه واقعا من را سورپرایز کرد

علیرضا منصوریان پیشکسوت استقلال: اصلا قبول ندارم که می‌گویند برخی بازیکنان در حد تیم نیستند

علیرضا منصوریان: 700 هزار دلار در زمان سعادتمند طلبکار بودم، که به باشگاه بخشیدم

علیرضا منصوریان: مجتبی جباری را به عنوان یک سرمایه بزرگ نباید الان بسوزانیم

گزینه پیشنهادی دولت برای وزارت اقتصاد مشخص شد؟

گل اول النصر به القادسیه توسط مانه

گل دوم القادسیه به النصر توسط اوبامیانگ

خاطره جالب علیرضا منصوریان از دعوای شدید و قهر با برادر پرسپولیسی‌اش

مدیرعامل تراکتور و یک پیام فرهنگی بعد از صدرنشینی!

کارتال: یک پرسپولیس جدید می‌سازم

گل‌محمدی: از حالا به فکر تراکتور هستم

پاستورلو: مطمئنم طارمی خیلی به اینتر کمک می‌کند!

شادی بازیکنان و کادر فنی فولاد با هواداران پس از برتری مقابل شمس آذر

حمایت علیرضا منصوریان از بازیکنان استقلال و کاپیتان های تیم

محسن تنابنده از پایتخت می‌گوید | خاطرات محسن تنابنده از نگارش پایتخت +ویدئو

آیا پنالتی سپاهان مقابل پرسپولیس گرفته نشد؟ + کارشناسی داوری صحنه‌های مشکوک بازی

شعر ترکی استاد شهریار

علیرضا منصوریان پیشکسوت استقلال: ما در بدترین دوران فوتبال استقلال قهرمان جام حذفی شدیم

علیرضا منصوریان: استقلال و پرسپولیس هستند که پیشکسوتان را بزرگ می‌کنند

علیرضا منصوریان: ما باید در این یک و ماه نیم باقی مانده سپاهان را در جام حذفی شکست دهیم

عملکرد عالی حامد لک در لیگ برتر بیست و چهارم فوتبال ایران

علیرضا منصوریان: موسیمانه خیلی خوشحال بود که با این قرارداد وارد فوتبال ما شد

تغییرات پرتعداد و عجیب استقلال از زبان علیرضا منصوریان پیشکسوت باشگاه

ماجرای دیر رسیدن علیرضا منصوریان به جلسه پیشکسوتان استقلال

حمایت علیرضا منصوریان پیشکسوت استقلال از سیدحسین حسینی

شوخی علیرضا منصوریان با مهدی توتونچی؛ چرا شما چایی می‌خورید ؟ برای من هم بریزید!

کل‌کل جالب رئال و بارسلونا علیرضا منصوریان با مهدی توتونچی

ارتش، بازوی ولایی نظام و حافظ عزت و امنیت ایران اسلامی است

صحبت بازیکنان با داور سر صحنه VAR نیمه اول

وقتی مغز فریبمان می‌دهد؛ دانشمندان می گویند رنگ بنفش وجود ندارد!

کتاب «فرود در رضوان»؛ کتابی برای پرواز یک قهرمان در کرمانشاه رونمایی شد

جملاتی دردناک از کتاب های داستایوفسکی

شهرداری گرگان پیروز جدال دوم مرحله نیمه نهایی برابر کاله

کارترون: پنالتی ما را نگرفتند؛ بازیکن پرسپولیس هم اخراج نشد

فک بازیکن حریف را شکست، فقط کارت زرد گرفت!‏

جدول لیگ برتر؛ ادامه رقابت تراکتور و سپاهان؛پرسپولیس جا ماند

مسی درباره اشک‌های فینال؛ برایم خیلی سخت بود!‏