عصر کرد

آخرين مطالب

«داستان‌ها و فیلم‌های ابراهیم گلستان» سیاسی

«داستان‌ها و فیلم‌های ابراهیم گلستان»
  بزرگنمايي:

عصر کرد - ایسنا / این کتاب در 316 صفحه با شمارگان 330 نسخه و قیمت 390 هزار تومان در انتشارات مروارید راهی بازار کتاب شده است.
در مقدمه این کتاب آمده است: در این کتاب، مجموعه آثار ابراهیم گلستان از فیلم‌های مستند و داستانی تا داستان‌های کوتاه و بلند او به عنوان یک متن در نظر گرفته و با نگاهی درون‌متنی و فرامتنی بررسی شده‌اند. با خوانش و دقت در این آثار می‌توان متوجه پیوندهای عمیقی میان نگرش‌ها و اندیشه‌ها و نشانه‌های هر یک از این آثار با همدیگر شد و همچنین متوجه تغییرهایی که اندک اندک میان آن‌ها به ویژه از دهه چهل به بعد به وجود می‌آیند و اینکه تأثیر سینما را می‌توان در آنها به روشنی دید. پژوهش‌هایی که تاکنون درباره آثار گلستان انجام شده اغلب به بررسی گرایش‌ها و نگرش‌های سیاسی و اجتماعی او در زندگی‌اش پرداخته‌اند و جنبه‌های گوناگونی از زندگی او از سوی نویسندگان و دوستان و نزدیکانش زیر ذره‌بین رفته‌اند. داستانهای او نیز مورد بررسی قرار گرفته و همچنین درباره فیلم‌های مستندش و دوره فیلم‌های «سازمان فیلم گلستان» و به‌ویژه فیلم «خشت و آینه» و «اسرار گنج دره جنی» نقدهای زیادی نوشته شده است. این کتاب قصد ندارد راه‌های رفته را دوباره بپیماید و به تکرار سخن دیگران بپردازد. در این پژوهش، نیت و زندگی مؤلف چندان مد نظر نیست، به جز مواردی که با خاطره/ داستان در آثار او روبه‌رو می‌شویم و به‌ناچار چگونگی و پیوند این خاطره‌ها در متن‌ها مورد توجه قرار گرفته‌اند. آنچه میان این آثار به عنوان یک متن کلی مد نظر بوده‌اند، یافتن خطوط مشترک، نشانه‌ها، مایه‌ها، تصویرها، روایت‌ها در یک بررسی ساختاری تطبیقی، موضوعی، تأثیر سینما در داستان‌ها و نیز تشابه نگاه او با فروغ فرخزاد و ... است. آنچه مصالح لازم را برای یک بررسی درون‌متنی و فرامتنی فراهم می‌آوردند. این پژوهش به دو بخش «خوانش در متن» و «خوانش در فرامتن» تقسیم شده است. بخش «خوانش در متن» به بررسی ساختاری درون‌متن‌ها می‌پردازد، دوازده منظر برای این بخش در نظر گرفته شده است. بخش «خوانش فرامتن» به موضوع‌ها و درونمایه‌ها، نگره‌ها و اندیشه‌ها و زمینه‌های کلی‌تر متن‌ها می‌پردازند که پنج پژوهش، این بخش را در بر می‌گیرند.
در نوشته پشت جلد کتاب آمده است: ابراهیم گلستان (1301-1402) نویسنده و فیلمساز ایرانی در نیمه نخست زندگی طولانی خود به‌عنوان داستان‌نویس و کارگردان پیشگام شناخته شد و آثارش مورد توجه گروهی از مخاطبان ادبی و هنری قرار گرفت. او در حدود نیمۀ دوم زندگی، به‌ویژه دو دهه پایانی، اغلب به نقد شفاهی در حوزه‌های ادبیات و اجتماع و حتی سیاست پرداخت. در کتاب حاضر، مجموعه آثار گلستان، از فیلم‌های مستند و داستانی تا داستان‌های کوتاه و بلند او به‌عنوان یک متن در نظر گرفته و در دو حیطه درون‌متنی و فرامتنی بررسی شده است. ویژگی پراهمیت نقد و تحقیق حاضر تلاش نویسنده برای ایجاد چشم‌اندازهایی چندجانبه از آثار هنری و ادبی گلستان سینماگر و گلستان داستان‌نویس است.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/986696/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هوای سرد در کردستان تا روز جمعه می ماند

شناسایی 13 نقطه در کردستان برای احداث نیروگاه خورشیدی

مشکلات کتابخانه‌های سقز/هزینه‌ یک میلیاردی برای مرمت

800 اثر از داخلی و خارجی به نخستین دوره جایزه قلم هژار ارسال شده است

«بوستان سعدی» برگزیده جایزه بهترین اثر ترجمه شده ادبیات جهان شد

نشان‌های «لاک‌پشت پرنده» اهدا شد

رونمایی سپاهان از بمب نقل و انتقالاتی‌اش برابر پرسپولیس

حاجی عیدی: پیشنهاد دارم ولی با هیچ تیمی قرارداد نبستم

شماره هشت سرخ‌ها آماده برای تقابل با سپاهان

رکوردشکنی مهاجم گینه‌ای در لیگ قهرمانان اروپا

انتقاد شدید از ستاره یونایتد: او حتی نمی‌تواند بدود

دومین خط‌ خورده بزرگ والیبال لهستان مشخص شد

محمد دایی: اگر تراکتور قهرمان شود، حق به حقدار می‌رسد

پاداش بزرگ برای بازیکنان اینتر؛ سه میلیون یورو!

تیم ملی والیبال ساحلی ایران برنزی شد

شرایط سنی فصل آینده مشخص شد

پشت پرده ملاقات احمدرضا عابدزاده با سوپراستار سینمای ایران چه بود ؟ + عکس

توسعه صنعتی بهارستان در سایه چالش‌های مرزی با رباط کریم

جشن تولد 36 سالگی ساناز سعیدی بازیگر سینما و تلویزیون در دل طبیعت + عکس

نمایش یک فیلم توقیفی پس از 6 سال | ارژنگ امیرفضلی، شریفی‌نیا و رز رضوی

محکومیت میلیاردی قاچاقچی کارتخوان در کردستان

ضبط کالای قاچاق در کردستان

مذاکرات جاری بین ایران و آمریکا و ریزشِ ادب

افزایش وام اجاره در پایتخت؛ تهرانی‌ها صاحب وام 275 میلیونی شدند؟

مسدود شدن گردنه «ته‌ته» در محور پاوه-مریوان به‌دلیل بارش برف

اینوتکس؛ رویداد ترویج اقتصاد دیجیتال در اکوسیستم نوآوری کشور

پایداری تولید مهمترین اولویت در شرکت ملی مس است/روند اجرای پروژه‌های توسعه‌ای مس با جدیت دنبال شوند

توانمندسازی و افزایش مهارت نیروی انسانی بنیاد شهید و امور ایثارگران مورد توجه قرار می‌گیرد

نظام‌نامه مددکاری و طرح پایش سلامت جامعه ایثارگری اجرایی خواهد شد

"تو مثل منی برف راه می روی و آب می شوی" از شمس لنگرودی

غیبت 3 + 1 بازیکن سپاهان در دیدار مقابل پرسپولیس

ژول کُنده: ناامیدیم اما رویای قهرمانی داریم

کاظمی: پیروزی در ورزشگاه آزای اصلاً‌ آسان نبود

رونالدو ثروتمندترین ورزشکار تاریخ

پرسپولیس همچنان در انتظار تأیید فیفا برای پرداخت طلب دیاباته

پوستر استقلال برای گل‌گهر با تصویری از جلالی

زنوزی با اسکوچیچ طلسم شکست

نامه سرگشاده نماینده مجلس خطاب به تاج و دنیامالی

تارتار با هدف حذف سایه استقلال!

فابرگاس: رئال در برنابئو قادر به انجام هر کاری است

پشت صحنه «پایتخت 7»: از کمپر ارسطو تا رویای موزه سریال

پشت صحنه‌ی ترند تازه؛ چرا برخی گوشی‌ها را بدون قاب حمل می‌کنند؟

حضور ترامپ در فیلم مانند «بار گناه» بر دوش من است

32 گروه در هفدهمین جشنواره موسیقی نواحی روی صحنه می‌روند

استقرار تیم خونگیری انتقال خون در کنگاور

شناسایی هویت مجرمان از طریق اثر انگشت حتی بدون سابقه کیفری

صدور 805 تاییدیه ایمنی آسانسور و بازرسی 749 تجهیزات شهربازی در کردستان

رویداد ملی رقابتی- حمایتی نقشی نو در سنندج آغاز بکار کرد

دست کارگر نانوایی در سنندج از چنگال دستگاه خمیرگیر رها شد

تعطیلی ادارات استان زنجان پنجشنبه 28 فروردین 1404 اعلام شد؟ / جزئیات خبر تعطیلی ادارات زنجان فردا پنجشنبه بیست و هشتم فروردین