محمدعلی انصاری: هیچ راهی برای قدرتمند شدن و امتداد پیروزی جز «پیروی از مکتب امام» وجود ندارد/ اولین معضل کشور ما مسأله «اقتصاد» است/ کشور ما نیاز به همبستگی، وحدت و انسجام دارد/ از مسائل جناحی و گروهی دست برداریم
سیاسی
بزرگنمايي:
عصر کرد - دبیر ستاد مرکزی بزرگداشت امام خمینی(س) با تأکید بر اینکه هیچ راهی برای قدرتمند شدن و امتداد پیروزی جز «پیروی از مکتب امام» وجود ندارد، گفت: بنا نیست وقتی یک جریانی برای پیشبرد مسائل کشور در آغاز راه است، یک عدهای بگویند این خیانت هست یا نیست. کشور ما نیاز به همبستگی، وحدت و انسجام دارد. اگر بخواهد اقتصاد ما درست شود باید راهبردهای ما درست شود.
اگر بخواهد فرهنگ ما درست شود، نباید دعواهای خانمانسوز داشته باشیم. به نظر من یک آیتم باید در صدا و سیما و رسانههای ما برجسته باشد که ما چه کار کنیم انسجام ملی ما حفظ شود. از مسائل جناحی و گروهی دست برداریم. به گزارش خبرنگار روابط عمومی ستاد مرکزی بزرگداشت امام خمینی(س)، حجتالاسلام و المسلمین محمدعلی انصاری طی سخنانی در دومین جلسه ستاد مرکزی سی و ششمین سالگرد بزرگداشت امام خمینی(س)، گفت: همه ما میدانیم که بزرگداشت حضرت امام همه ساله در کشور ما قرین با مناسبتها و حوادث مختلفی بوده است که برگزاری این مراسم و به تعبیری ترسیم نقشه راه برای عبور از معضلات و مشکلات توسط رهبر بزرگوارمان، نقش این مراسم را کاملا متمایز و برجستهتر از مراسمهای دیگر میکند.
دبیر ستاد مرکزی بزرگداشت امام خمینی(س) افزود: تنها مراسمی که در کشور ما با ویژگیهای خاص خود برگزار میشود، مراسم بزرگداشت حضرت امام است. همه ما میدانیم که امسال و شاید سالهای دیگری که پیش رو داریم، جهان بشریت آبستن حوادث گوناگونی خواهد بود. قطببندی که در دنیا در حال شکلگیری است و سهمخواهی که ابرقدرتها دارند، به نظر من یک جریان بیسابقه در تاریخ ما و تاریخ معاصر است.
وی تأکید کرد: علیرغم ادعایی که امروز گوش فلک را کر کرده است که دنیا از آزادی، دموکراسی، حقوق و آزادی مردم برخوردار است، ولی امروز شاهد شکلگیری تنازع و تقابلهایی هستیم که به نظر من مسیر آینده بشریت را بسیار تاریک و ظلمانی میکند. جنگافروزیهایی که امروز در دنیا وجود دارد و جنگهای احتمالی که در کشورهای آسیایی، اروپایی و مناطق دیگر در حال شکلگیری است، حکایت از این دارد که جامعه بشریت در یک پیچ تاریخی حساس قرار دارد. ولی هیچ کدام از قدرتها نمیخواهند از خواستههای خودشان کوتاه بیایند.
انصاری یادآور شد: به عنوان گفتمان ترامپ چیزهایی به بشریت القا میشود که هیچ کدام از اندیشمندان و سیاستمداران دنیا احتمال بروز چنین حادثهای را نمیدادند؛ که یک نفر حتی در مقابل همپیمانان خودش مواضعی اتخاذ کند که آنها بگویند ما میخواهیم دیدگاه خودمان را عوض کنیم؛ و به مسائل اقتصادی و سیاسی اکتفا نمیکند. آمریکا ادعا میکند که من قدرت برتر دنیا هستم و میخواهم خواسته خودش را به همه دیکته کند. این یک چیز واقعی در دنیای ما است و کسی نمیتواند آن را انکار کند.
وی افزود: به نظر من نگاه ویژهای از ابرقدرتها بر خاورمیانه سایه انداخته و همه خودشان را سهمخواه از این منطقه میدانند. از نگاه یک سیاستمدار روسیه، منطقهای که کانون بحران جهانی و جنگافروزی شده و دهها هزار نفر در طول دو سال کشته شدهاند، این منطقه دوران آرامشش را طی میکند. پس همه ما بدانیم که برای منطقه خاورمیانه خوابها دیدهاند و میبینند؛ و قدرتها دست بردار از این منطقه نیستند. دنیای شرق و غرب منافعی دارند که در روی دیگر سیاست ترسیم میشود؛ و آن روی ناآرامی است. متأسفانه ملتهای اسلامی باید تاوان این تحلیل غلط قدرتها را بپردازند؛ و هیچ کس هم جلودار آنها نباشد.
دبیر ستاد مرکزی بزرگداشت امام خمینی(س)، اظهار داشت: به نظر من جمهوری اسلامی مهمترین کانون سرنوشت در این منطقه است؛ و خواسته یا ناخواسته همه چیز به ما پیوند دارد. بالأخره ما با هر میزانی که از نظر منافع انسانی، اخلاقی و دینی ما ایجاب کرده، با این پدیده گره خوردهایم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در داخل کشور نیز ما هیچگاه بنا نداریم و نباید نویسندگان و تحلیلگران در کشور سیاهنمایی کنند اما واقعیتی که هر فردی میتواند آن را لمس کند این است که کشور ما هم مسائل و گرفتاریهای خاص خودش را دارد و این مسائل در محورهای مختلف آشکار است؛ چیز پنهانی نیست که بخواهد از ناحیه یک فرد یا یک جریان القا شود. اولین معضل کشور ما مسأله «اقتصاد جامعه» است. واقعا اقتصاد جامعه و کشور ما شکننده و به معنایی درهمریخته و طوفانی است. در یک جامعهای که ثبات اقتصادی دارد نمیتوان تصور کرد که بازاری، کشاورز یا مشاغل دیگر گوشی موبایل در دستش بگیرد و قیمت را ببیند. این یک مسأله خاص است.
انصاری یادآور شد: ما خطرات دیگری مثل بحثهای امنیتی در داخل و خارج کشور داریم، ولی الحمدلله نیروهای نظامی ما بر حوادث مسلط هستند؛ اما اطمینان نداریم که در داخل کشور ما گروههای تکفیری و منافقین در حال برنامهریزی برای بر هم زدن امنیت نیستند. از روزی که انقلاب ما به پیروزی رسیده، خطرها را پشت سر گذاشتهایم و پیش رو داریم.
وی افزود: جامعه ما از نگاه اجتماعی و فرهنگی هم متأسفانه آسیبپذیر بوده و این آسیبپذیری جلوههای گوناگون دارد. اگر جامعه ما در مسائل اجتماعی یکپارچه بود، خیلی از حوادث را باید مردم در گامهای اول خنثی کنند و الحمدلله همین اتفاق هم میافتد. وحدت ما برقرار است و در راهپیمایی روز قدس و 22 بهمن جلوههای آن را میبینیم؛ اما هیچ کس هم نمیتواند منکر «گسست اجتماعی» در جامعه باشد؛ که یک بخش از جوانان ما دارند از آحاد جامعه فاصله میگیرند.
دبیر ستاد مرکزی بزرگداشت امام خمینی(س)، تأکید کرد: هیچ راهی برای قدرتمند شدن و امتداد پیروزی جز پیروی از مکتب امام که برگرفته از شیوه علوی(ع) و حسینی(ع) است، وجود ندارد؛ و تجربه ما بعد از انقلاب نشان داده که توان عبور از بحرانها را با تکیه بر همین مکتب داریم. اما به شرط اینکه بدانیم پایههای قدرت و همچنین عوامل شکننده قدرت ما در دیدگاه امام چیست. آمادگی و قدرت سخت شما باید آنقدر بالا باشد که بتوانید دشمنان خدا را شکست بدهید.
وی ادامه داد: اگر در کشوری که جنگهایی پیرامون ما هست یک کسی بگوید قدرت دفاعی برای چه میخواهیم، به نظر من مثل این است که یک کسی بگوید گلبول سفید برای چه میخواهیم؛ چون گلبول سفید برای دفاع از بدن است. البته معنای کلمه بازدارندگی این است که او را بترسانی به شیوهای که او فکر تهاجم نداشته باشد. این اولین آموزه بحث سیاسی و دفاعی در مکتب امام است. امام نه تنها ارتش را تقویت کردند، کاری کردند که دستگاهها و نهادهای دیگر قانونی شوند که در کنار آنها بنشینند؛ فلسفه تشکیل بسیج و سپاه برای چه بود؟
انصاری اظهار داشت: امام با تأکید بر اینکه باید 20 میلیون نیروی آماده دفاع داشته باشیم، ارتش 20 میلیونی را تشکیل دادند. امام سازوکاری را طراحی میکند که ارتش و سپاه همسو و همهدف، هرکدام دارند یک هدف بزرگ را دنبال میکنند. امام در دانشگاه نظامی درس نخوانده، اما فکر بلندی دارد که جامعه را این طوری برای دفاع آماده میکند؛ و این را باید حفظ کرد. رهبری معظم ما امروز در جایگاهی است که همه دنیا ایشان را به قدرت دفاعی میشناسند.
وی با تأکید بر اینکه «قدرت اجتماعی» ما هم از پدیدههای معجزهآسای جمهوری اسلامی است، افزود: در طول تاریخ ایران شما نمیتوانید یک رهبر، فرمانده و کسی را مثل امام پیدا کنید که اینقدر نفوذ کلمه داشته باشد. یک حرفی را در تهران بگوید و کل کشور آن را بشنوند و دنبال آن حرکت کنند. در طول تاریخ نمیبینید، یک رهبری این همه نفوذ کلام داشته باشد. این امام با این اقتدار، فرماندهی و قدرت خدادادی بسیج همه انسانها و پیام و کلام امام زنده است. تأثیر کلام وحدتآفرین امام را اینگونه فرض کنید که همه جریانهای حتی مخالف اسلام پشت سر امام آمدند و گفتند ما جمهوری اسلامی میخواهیم. این امام از چیزی به نام «تفرقه» میترسید، نگران میشد و امام را به بستر بیماری میکشاند. شوخی نگیریم که امام در طول دوران زندگی خودش تأکید بر انسجام و تفرقه کرده است. امام که تأکید بر دوستی با دشمنان و منافقین نکرده، تأکید کرده این ملت با همه سلیقهها و نژادهایی که دارد، باید با هم متحد شوند.
دبیر ستاد مرکزی بزرگداشت امام خمینی(س)، با اشاره به اینکه راهبرد رهبری نظام در مذاکره قرار گرفته است، تأکید کرد: به نظر من تحلیلگران سیاسی و عقیدتی ما میتوانند در مجامع خصوصی پیام بدهند اما بنا نیست وقتی یک جریانی برای پیشبرد مسائل کشور در آغاز راه است، یک عدهای بگویند این خیانت هست یا نیست. کشور ما نیاز به همبستگی، وحدت و انسجام دارد. اگر بخواهد اقتصاد ما درست شود باید راهبردهای ما درست شود. اگر بخواهد فرهنگ ما درست شود، نباید دعواهای خانمانسوز داشته باشیم. به نظر من یک آیتم باید در صدا و سیما و رسانههای ما برجسته باشد که ما چه کار کنیم انسجام ملی ما حفظ شود. از مسائل جناحی و گروهی دست برداریم.
وی افزود: اگر بخواهیم کشور ما آزاد، آباد و مستقل باشد، همان چیزی است که در شعار جمهوری اسلامی هست؛ باید استقلال خودمان را حفظ کنیم و نگذاریم قدرتها در تصمیمات ما اثر بگذارند. اولین شرط رسیدن به استقلال این است که پایههای علمی کشور را بالا ببریم. الحمدلله اگر بخواهیم در راستای توسعه علمی قضاوت کنیم، باید بگوییم گامهای برقآسایی برداشتهایم اما نباید بگوییم هیچ نیازی به دنیا نداریم. اگر بخواهیم پیشرفت کنیم باید از اندیشمندان و روشنفکران خودمان و کسانی که دارای طرح برای پیشرفت کشور هستند استقبال کنیم.
انصاری تأکید کرد: باید پشتیبان خط امام و رهبری در همه عرصهها باشیم؛ باید پشتیبان وحدت جامعه باشیم و واقعا از تفرقهافکنان انزجار ایجاد کنیم و نه اینکه آنها پایگاه و جایگاه داشته باشند. در مناسبتهایی مثل بزرگداشت امام به جامعه بگوییم امام 36 سال پیش از میان ما رفته است. امام یک شخصیت مردمی، عرفانی و بریده از همه مظاهر اقتدار منفی ولی برای ما آنقدر عزیز است که ما راه و پیام او را برای خودمان طلا و کیمیا میدانیم و چیزی جایگزین او نمیشناسیم. بزرگداشت امام را به گونهای برگزار کنیم که دشمنان بدانند امام زنده و در میان ما است و به تعبیر رهبر معظم انقلاب امام با ما حرف میزند و خواستههای ما را میشنود.
حسین ساجدینیا، نماینده دولت در ستاد مرکزی بزرگداشت امام خمینی(س)، نیز در این جلسه گفت: در مجموعه دولت و وزارت کشور برنامههای ستاد بزرگداشت امام در حال انجام است و به خوبی پیش میرود. ستادهای استانی و دبیرخانه آنها تشکیل شده در گزارشی که به صورت تلفنی با بعضی از استانها صحبت کردم، اقدامات خوبی را داشتهاند. همچنین هفته آینده فراخوان همایشی برای استانداران داریم که زمانی را به بحث سالگرد ارتحال امام تخصیص دادهایم.
علیاکبر پورجمشیدیان، معاون امنیتی وزیر کشور، با تأکید بر اهمیت امنیت مراسم بزرگداشت امام خمینی(س)، گفت: با توجه به هماهنگی که میان دستگاههای امنیتی ما هست، ان شاء الله با توجه به تعصبی که همه مردم و مسئولین به امام عزیزمان دارند، مراسم بزرگداشت امام در اوج امنیت و اقتدار برگزار خواهد شد.
حجتالاسلام و المسلمین حقانی، نماینده دفتر مقام معظم رهبری، نیز در این جلسه گفت: این مراسم یک رویداد عظیم و بسیار مهم که از طرفی ارتباط با مردم، از طرفی عرض ارادت مقام معظم رهبری به امام و از طرف دیگر حضور مردم به معنای میثاق با مقام معظم رهبری است. حضرت امام یک ارتباط دلی و بسیار تنگاتنگ با مردم داشتند و شاید هیچ کس به اندازه امام، مردم را باور نکرد. شاید هیچ کس به اندازه ولی امر مسلمین جهان هم به مردم اعتقاد نداشته باشد. به عبارت دیگر ارتباط امام با امت بسیار عالی است.
وی با تأکید بر اینکه باید به مردم احترام بگذاریم، افزود: خواهش میکنم یک مقدار نسبت به سالهای گذشته بیشتر به عموم زائران توجه شود. در واقع آنها مقلدین و پیرو رهبری هستند؛ نمیخواهم بگویم ما نیستیم. باوری که امام و رهبری به مردم دارند، دلی است.
حجتالاسلام و المسلمین علی کمساری، رئیس مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س)، نیز در پایان این جلسه گفت: مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام هر ساله در خدمت ستاد بزرگداشت حضرت امام بوده و امسال نیز برنامههای متنوعی برای بزرگداشت امام دارد که هم در حرم مطهر و هم در شهرهای مختلف ان شاء الله برگزار خواهد شد.
-
دوشنبه ۲۵ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۹:۵۸
-
۹ بازديد
-

-
عصر کرد
لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/985629/