کاهش 8 میلیارد دلاری هزینه دولت با واگذاری استخراج نفت
سیاسی
بزرگنمايي:
عصر کرد - عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: با انتقال بخشی از هزینههای اکتشاف و استخراج به بخش خصوصی، سالانه تا هشت میلیارد دلار از بار مالی دولت کاسته میشود. - اخبار استانها -
فرهاد شهرکی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در زابل با اشاره به شعار سال که به تدبیر حکیمانه رهبر معظم انقلاب «سرمایهگذاری برای تولید» انتخاب شده است، اظهار داشت: کارشناسان اقتصادی تأکید دارند جهتگیری سرمایهگذاریها به سمت بخشهای مولد و با سوددهی بالا و بلندمدت، تنها راه نجات اقتصاد ایران از چالشهای ساختاری مانند تورم افسارگسیخته، تحریمهای بینالمللی و خروج نقدینگی از چرخه تولید است.
نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی افزود: دو پیشنهاد راهبردی با محوریت جذب سرمایههای مردمی و خصوصیسازی هوشمند در بخشهای پرسود، میتوانند نقشه راهی برای تحقق شعار سال باشد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه سرمایهگذاری بخش خصوصی در حوزه بالادستی نفت و گاز با بالاترین میزان سوددهی است، افزود: براساس مصوبه برنامه هفتم توسعه، برای نخستین بار ورود پنج درصدی سرمایهگذاران خصوصی به حوزه بالادستی نفت و 10 درصدی به بخش بالادستی گاز مجاز شده است.
به گفته شهرکی، این تحول تاریخی با هدف بهرهگیری از ظرفیتهای مالی خرد و کلان و فناوری بخش خصوصی طراحی شده است و جذب سرمایههای راکد مردمی و فناوریهای روز دنیا در میادین نفت و گاز، میتواند ظرفیت تولید را تا 20 درصد افزایش دهد.
نماینده مردم زابل در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با انتقال بخشی از هزینههای اکتشاف و استخراج به بخش خصوصی، سالانه تا هشت میلیارد دلار از بار مالی دولت کاسته شده و سهامداران خرد میتوانند از طریق صندوقهای پروژهمحور با حداقل سرمایه 10 میلیون تومان، در سود بالای پروژههای بالادستی سهیم شوند.
وی گفت: شبیهسازی مدل «مشارکت عمومی ـ خصوصی» در میدان پارس جنوبی به عنوان پایلوت، الگویی برای گسترش این طرح به سایر میادین خواهد بود.
شهرکی تصریح کرد: جهش در انرژیهای تجدیدپذیر از ضرورت تا فرصت با توجه به نیاز به تنوعبخشی در سبد انرژی و سرمایهگذاری در نیروگاههای خورشیدی و بادی اولویتی اجتنابناپذیر است.
نماینده مردم زابل در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: با معافیت مالیاتی پنج ساله برای نیروگاههای تجدیدپذیر با ظرفیت بالای 10 مگاوات و تضمین خرید برق با نرخ بینالمللی تا 10 سال و راهاندازی سامانه تأمین جمعی، امکان مشارکت خانوارها با سرمایه حداقل پنج میلیون تومان در احداث نیروگاههای خورشیدی محلی فراهم شده که این امر باعث میشود افزایش سهم انرژیهای پاک از 5 درصد به 20 درصد تا افق 1410 انجام شود.
وی افزود: ترکیب درآمدهای حاصل از پروژههای نفتی با سرمایهگذاری در انرژیهای نو، چرخه معیوب اقتصاد تکمحصولی را میشکند که برای مثال، 30 درصد از سود حاصل از مشارکتهای بالادستی نفت میتواند صرف توسعه نیروگاههای خورشیدی در استانهای مرکزی شود.
شهرکی بیان کرد: با ایجاد سامانه رصد آنلاین پروژهها با امکان نظارت مستقیم شهروندان و تصویب قانون حفاظت از سرمایهگذاریهای مشترک در حوزه انرژی و آموزش همگانی مفاهیم سرمایهگذاری مولد از طریق شبکههای اجتماعی و رسانه ملی، اجرای این طرحها نه تنها اقتصاد ایران را از شوکهای بیرونی مصون میدارد، بلکه با تبدیل هر خانوار به یک «سرمایهگذار آگاه»، نسلی جدید از ثروت جمعی و اعتمادسازی ملی خلق خواهد کرد و این همان گام عملی برای تحقق «اقتصاد مقاومتی» است.
انتهای پیام/
-
چهارشنبه ۲۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۲:۰۳
-
۱۲ بازديد
-

-
عصر کرد
لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/983071/