عصر کرد

آخرين مطالب

احیای اعتماد عمومی، دیپلماسی فعال و شایسته‌سالاری سه ضلع تحقق شعار سال سیاسی

احیای اعتماد عمومی، دیپلماسی فعال و شایسته‌سالاری سه ضلع تحقق شعار سال
  بزرگنمايي:

عصر کرد - کارشناس مسائل سیاسی با بیان این که تحقق شعار سال دست یافتی است، گفت: احیای اعتماد عمومی، دیپلماسی فعال و شایسته‌سالاری سه ضلع تحقق شعار سال است.
به گزارش خبرگزاری برنا از قم، شاهین صادقی نسب با اشاره به نام‌گذاری امسال به نام سرمایه‌گذاری برای تولید از سوی رهبر انقلاب، اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب اسلامی امسال در پیام نوروزی خودشان تأکید ویژه‌ای را همچون سالیان گذشته بر اقتصاد و مسئله‌ ی تولید داشتند و امسال را سال سرمایه‌گذاری برای تولید نام‌گذاری کردند که امر و مقوله‌ای بسیار، بسیار حیاتی و مهمی است.
وی ادامه داد: پیش‌ازاین که بخواهیم به این شعار بپردازیم یک پیش درآمدی را بایستی داشته باشیم از اینکه وضعیت فعلی ما چگونه است و چه ایراداتی داریم، مشکلاتمان را تشخیص بدهیم و پس از تشخیص دنبال راهکار و چاره باشیم.
صادقی نسب با بیان این که امروز عمده ثروتی که در کشور تولید می‌شود از محل صنایع نفت گاز و پتروشیمی است و در مقوله صنعت نفت و صادرات نفت خام آنچه که باید صادقانه بر آن صحه بگذاریم این است که امروز ما نفت را در ظرفیتی به‌مراتب پایین‌تر از ظرفیت خودمان تولید کرده و می‌فروشیم و به دلیل تحریم‌ها نفت ما مسلماً باقیمت‌های پایین‌تری فروش می‌رود و مثل هر صنعت دیگری یا مثل هر نقطه دیگری که ممکن است دست‌های فاسدی وجود داشته باشد در اینجا هم دست‌های فاسد وجود دارد و مسلماً شاهد این هستیم که تخلفاتی هم شکل می‌گیرد.
وی ادامه داد: با این شرایط صنعت نفت باید مورد صیانت قرار بگیرد، صیانت یعنی چه؟ یعنی اینکه بدانیم که این ثروت متعلق است به نسل‌های بعدی ما فقط مال ما نیست یعنی بایستی صرف سرمایه‌گذاری بر روی زیرساخت‌های کشور شود، امروز متأسفانه نه‌تنها این اتفاق نمی‌افتد؛ بلکه برای هزینه‌های جاری خودمان هم حتی پول نفت کفایت نمی‌کند چه برسد به اینکه بخواهیم به سمت عمران، آبادانی و توسعه زیرساخت‌ها برای نسل‌های بعدی برویم.
کارشناس مسائل سیاسی تأکید کرد: علاوه بر این در حوزه صنایع پتروشیمی بیش از 70 درصد درآمد ارزی پتروشیمی‌ها اصلاً وارد کشور نمی‌شود و این دلارهایی که می‌آید در حدود یک‌سوم میزانی است که به فروش می‌رسد.
وی بیان داشت: این یعنی غارت اموال عمومی متأسفانه این نماینده شرکت‌های پتروشیمی که اخیراً در یکی دو ماه اخیر مکرراً هم در جاهای مختلف سخنرانی می‌کنند و دروغ‌های بزرگ هم به مردم می‌گویند و به مسئولان که نمونه آن را در نمایشگاهی که برگزار کرده بودند به حضرت آقا گفتند.
صادقی نسب افزود: در واقع این پتروشیمی‌هایی که ما ایجاد کردیم متأسفانه بخش مهمی از ثروت‌هایی که ایجاد می‌کنند، اصلاً وارد کشور نمی‌شود به مردم نمی می‌رسد و متأسفانه در خارج از کشور صرف خرید ویلا، برج و چیزهایی دیگر می‌شود که این ها هم خیانت‌های بزرگی است که در حق ملت ایران و جمهوری اسلامی رخ می‌دهد.
وی اقتصاد دولتی را یکی دیگر از مشکلات کلان اقتصادی کشور عنوان کرد و گفت: امروز اقتصاد کشور تا حدود 90 درصد در اختیار دولت و خصولتی‌ها است که مقصر اصلی آن هم دولت است که بخش خصوصی را ضعیف کرده است.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: در این میان هم شرکت‌های خصوصی و شرکت‌های فناورانه و دانش‌بنیانی هستند که قطعات تولید می‌کنند تسهیل‌گری می‌کنند که آن‌ها هم دارند بزرگ‌ترین صدمات را می‌خورند؛ چون نظام رانتی که در پتروشیمی وجود دارد سودش در این است که قطعات را هم از خارج وارد کند که بتواند دوباره یک توجیهی هم برای این گم‌شدن و واردنشدن دلارها داشته باشد، پس ما بخش خصوصی قدرتمند و پویایی اصلاً در هیچ‌کدام از بازارهای کشورمان نداریم.
وی ادامه داد: ما در بازنگری اصل 44 قانون اساسی قرار بر این داشتیم که مردمی سازی بشود و در قالب تعاونی ها باشد در حالی که تعاونی ها را به طور کلی نابود کردیم در حالی که نماد مردمی سازی اقتصاد تعاونی ها هستند.
صادقی نسب تغییر رویه در اقتصاد و خصوصی‌سازی را مهم برشمرد و گفت: اگر در این سیستم رشد 8 درصدی هم داشته باشید مردم این رشد 8 درصدی را سر سفره هاشون احساس نمی کنند چون بیش از 90 درصد این اقتصاد اصلا در اختیار این مردم نیست.
وی ادامه داد: اگر نخواهیم این ها را اصلاح بکنیم، ما شرمنده خون شهدا و روح امام راحلمون هستیم.
صادقی نسب تأکید کرد: مسئله دیگری که ما داریم که به همان اندازه مسئله اول مهم است، موضوع عدم شایسته‌سالاری است این هم ایراد بزرگ دیگر کشور است، این در حالی است که در کشورهای توسعه‌یافته و کشورهای پرشتاب در مسیر توسعه از بهترین نیروهای خودشان برای اداره عمومی کشور استفاده می‌کنند متأسفانه در کشورمان یکی از این ایراداتی که نمی‌پذیریم همین است ما افراد ناکارآمد را در بسیاری از موارد برای اداره امور مردم گماشته‌ایم و این رو هم متأسفانه می‌بینیم که سیاست‌گذارهای ما را نمی‌پذیرند که این باعث بروز ناکارآمدی می‌شود.
وی افزود: معیارهای ما در حوزه انتخاب‌ها، انتصاب‌ها و این سیستم بسیار معلول و فشل است به‌طوری‌که گزینشی و معیارهایی که داریم غیرمرتبط با تخصص‌های مورد نیاز و متأسفانه بسیاری از این معیارها باعث پرورش فرهنگ ریاکاری در کشور شده است.
صادقی نسب شعار سال را مورد توجه قرار داد و گفت: وقتی می‌گوییم سرمایه‌گذاری برای تولید، این سرمایه باید چگونه تأمین و در چه سیستم و نظام حکمرانی هزینه شود، سرمایه‌گذاری از دو منبع تأمین می‌شود، منابع داخلی و خارجی، در حوزه سرمایه‌گذاری‌های داخلی از سرمایه‌های مردمی صحبت می‌کنیم اگر قرار باشد مردم در تولید کشور بخواهند سرمایه‌گذاری کنند اولین و اساسی‌ترین شرطش بازگرداندن اعتماد عمومی به مردم است، ما یک تجربه سیاه را در بورس داریم این تجربه سیاهی که ما در بورس داریم برای همیشه مردم ما رو بدبین کرده است، ما برای اینکه سرمایه‌های مردمی را داشته باشیم بایستی دولتی داشته باشیم که این دولت شایسته‌سالار، فساد ستیز و مظهر اراده ملت باشد، دولتی که نخواهد بی دلیل در امور مختلف در زندگی مردم دخالت کند.
وی ادامه داد: ما همین امروز در کشورمان سالانه بین 200 تا 300 میلیارد دلار نیاز داریم تا بتوانیم در مسیر رشد توسعه واقعی قدم برداریم این در حالی است که اگر تمام سرمایه های مردمی را هم جمع بکنیم به 30 میلیارد دلار نمی رسد، پس مسلما ما به سرمایه‌گذاری خارجی نیاز داریم این اصل مسلم است، این ها را اعداد و ارقام به ما می گویند ما نباید فریب کارشناس نماها را بخوریم.
این استاد دانشگاه تأکید کرد: ما نیاز به سرمایه‌گذاری خارجی داریم و بهترین منبع برای سرمایه‌گذاری خارجی ما همین کشورهای مسلمان حاشیه خلیج‌فارس هستند بیش از چهار تریلیون دلار یعنی چهارهزار میلیارد دلار سرمایه انباشته‌ای سرگردان در این کشورها وجود دارد، ببینید وقتی دونالد ترامپ می‌آید به عربستان سعودی می‌گوید یک تریلیون دلار باید سرمایه‌گذاری کنید؛ چون عدد اصلی را می‌داند، حال در این میان این چهار پنج تریلیون دلاری که در منطقه است آیا ما به‌عنوان مهم‌ترین کشور خاورمیانه نباید از این سرمایه‌گذاری بهره‌مند شویم.
وی نقش دستگاه دیپلماسی در توسعه کشور را مهم برشمرد و گفت: ما عموماً سفرایی که داریم سفرای بسیار بی کیفیتی هستند، سفرایی هستند که نه تسلطی به فرهنگ کشور میزبان دارند و نه زبان کشور میزبان را می‌دانند و قرار است برای کشور هم منفعت برسانند که تجربه ثابت کرده نتوانسته‌اند، علاوه بر این نمایندگانی که در سازمان‌های بین‌المللی داریم بعضاً در حد و اندازه نمایندگی ملت ایران نیستند.
صادقی نسب بیان داشت: دستگاه دیپلماسی مقتدر می‌تواند پرچم‌دار توسعه و جذب سرمایه‌گذار خارجی باشد.
وی افزود: این مهم را باید به‌خاطر داشته باشیم که برای رسیدن به قله ما نیاز به نیروهای کارآمد داریم با این نیروها ما در حوزه اقتصاد هرگز به قله نمی‌رسیم و نیاز به بازنگری در این زمینه‌ها داریم.
کارشناس مسائل سیاسی بر اهمیت توسعه‌یافتگی در کشور تأکید کرد و گفت: باید بدانیم توسعه‌نیافتگی در ایران ذی‌نفعان زیادی دارد چه داخلی چه خارجی و در موارد متعدد هم می‌بینیم که ذی‌نفع داخلی اتفاقاً دست در دست ذی‌نفعان خارجی دارند، بسیاری از این افراد همگام با دشمنان نظام از رژیم صهیونیستی گرفته تا آمریکا و انگلستان در برابر سیاست‌های گشایشی کشور ایستاده‌اند و نظام رانتی را تقویت می‌کنند.
وی افزود: کسانی که به سیاست‌گذاران نظام دروغ می‌گویند و در لباس کارشناس به نیروی داخلی استکبار تبدیل شده‌اند.
صادقی نسب خاطر نشان کرد: امیدواریم که با اتخاذ سیاست‌های درست، روی‌آوردن به شایسته‌سالاری، مقابله واقعی با فساد و قطع‌کردن این نظام فاسد رانتی حکمرانی ما بتواند گام‌های بزرگی را برای اعتلای این سرزمین بردارد، ما باید این را بدانیم که صندلی‌های مدیریتی این کشور حاصل خون هزاران‌هزار شهید وطن و مبارزه بی‌امان ملت ایران برای تحقق انقلاب اسلامی و گرفتن استقلال کشورشان است و در این موضوعات ما نباید با هم تعارف داشته باشیم و شوخی کنیم، باید ناکارآمدی‌ها را بپذیریم و به شایسته‌سالاری روی بیاوریم و برای آن چاره بیندیشیم با تعریف و تمجیدکردن از همدیگر ما به جایی نمی‌رسیم مسلماً که آینده کشور روشن است و ان‌شاءالله ما بتوانیم تحت هدایت رهبر معظم انقلاب اسلامی با نفس حق ایشان با مدیریت قرآنی ایشان ما بتوانیم روزهای بسیار خوبی را برای کشور رقم بزنیم.
انتهای پیام 

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/980427/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شعرخوانی زیبا از دکتر مشایخی

جابجایی بزرگ؛ گاسپرینی و تغییر مسیر به رم

اینزاگی: بازیکنانم فداکاری زیادی کردند

اعلام اسامی محرومان هفته بیست و هفتم لیگ یک

تغییر زمان مسابقه سایپا و داماشیان

ققنوسی که از خاکستر طارمی برخاست

آنچلوتی با چماق به وینیسیوس درس داد!

صلاح و عربستان؛ شاید وقتی دیگر!

تغییر داور بازی آلومینیوم - سپاهان

بهار دل انگیز کردستان

جهش 47 درصدی ترانزیت کالا از گمرک باشماق کردستان در سال 1403

شناسایی 147 مورد ساخت و ساز غیرمجاز در کرمانشاه

سقوط از کوه، مرگ جوان 17 ساله را رقم زد

قیمت طلا به کدام سو می‌رود؟ / وزیر اقتصاد جدید مانع رشد می‌شود یا شتاب می‌دهد؟

افزایش نرخ ارز و تورم؛ رابطه مرغ و تخم‌مرغ این‌بار هم برقرار است؟

جنگ جهانی ترامپ علیه اقتصاد جهان؛ اعلان جنگ به «دوست و دشمن»

استان سمنان و نوروز 1404: گردشگران آمدند، اقتصاد نفسی کشید!| صنایع دستی در مهجوریت!

توافق بانکی ایران با عراق و پاکستان

اهداف و پیامدهای جنگ جهانی ترامپ علیه اقتصاد جهان

تعرفه های آمریکا بر اقتصاد انگلیس تأثیر خواهد گذاشت.

اهمیت کتاب‌های کودکان در دنیای دیجیتال

ینس لمان به کلانتری منتقل شد

شعار کاروان دانش‌آموزی در مسابقات ژیمنازیاد مشخص شد

طهماسبی به‌جای سیروس تیم را تمرین داد

لوو: می‌خواهم به فوتبال برگردم!

پیشنهاد جدی رسید؛ ده‌روسی در یک قدمی لیگ برتر

احتمال حضور روسیه در جام جهانی 2026

استقلال سیدحسین را برای درخشش آماده کرد

شکست دختران تنیس کمتر از 14 سال ایران برابر قزاقستان

واکنش شهردار بیستون به انتشار فیلم تخلیه زباله در رودخانه

شب سخت یامال: صعود به فینال با خونریزی! (عکس)

رمزگشایی از یک رسوایی بزرگ در صحنه سیاسی فرانسه

استقبال نوجوانان مریوانی از فعالیت‌های قرآنی در مریوان

کردستان در نوروز 1404 رکورد زد؛ استقبال بی‌نظیر گردشگران از جاذبه‌ها

بیش از یک میلیون نفر از جاذبه‌های گردشگری کردستان بازدید کردند/ رکورد حضور مسافران در مریوان، بانه، سروآباد و سنندج

اقتصادهای برتر جهان کدامند؟ / رتبه های آمریکا، چین، آلمان، ژاپن، هند و...

روند افسار گسیخته نرخ تورم و افزایش قیمت دلار ادامه خواهد یافت؟

اعلام برنامه تیم‌های سیار انتقال خون کرمانشاه در فروردین 1404

عزم جدی برای محدودسازی مشترکان پرمصرف برق در کرمانشاه

اجرای 673 مأموریت اورژانسی در تعطیلات نوروز کرمانشاه

رشد چشمگیر گردشگری کرمانشاه در نوروز 1404

سردار ریحانی:طرح های محله محور تهدید های دشمنان را کاهش می دهد

سیزده‌بدر یعنی چه؟

فلیک: مقابل یکی از بهترین تیم‌های اروپا شجاعانه بازی کردیم

آنا شوخمان 15 ساله، استاد بزرگ جدید شطرنج زنان

سیمئونه: ناامید نمی شویم و تا پایان می جنگیم

کاروان تیم ملی فوتسال بانوان به تایلند سفر کرد

اتحادیه جهانی به دنبال تغییر یک قانون مهم در کشتی فرنگی

دعا به جان سرمربی پرسپولیس بعد از دیوانگی مورینیو

شب سخت یامال؛ صعود به فینال با خونریزی!