عصر کرد

آخرين مطالب

نتایج تحقیقات صاحب‌نظران علمی باید در حکمرانی کشور دیده شود سیاسی

نتایج تحقیقات صاحب‌نظران علمی باید در حکمرانی کشور دیده شود
  بزرگنمايي:

عصر کرد - دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: نتایج تلاش‌ها و تحقیقات صاحب‌نظران علمی باید در حکمرانی کشور دیده شود تا آنها با انگیزه کار کنند. - اخبار سیاسی -
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، با اعلام تشکیل ستاد راهبری و نظارت سلامت، به‌عنوان پنجمین ستاد فعال در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، از حضور اعضا در اولین جلسه این ستاد قدردانی کرد.
وی در این جلسه، با بیان اهداف و ضرورت‌های تشکیل این ستاد، خط مشی‌ها و چارچوب فعالیت آن را تشریح کرد.
خسروپناه اشاره کرد که در سال‌های گذشته، مباحث مرتبط با حوزه سلامت و پزشکی توسط ستاد علم و فناوری دنبال می‌شد و برخی موضوعات سلامت اجتماعی نیز در چارچوب ستاد فرهنگی-اجتماعی بررسی می‌شد اما با توجه به اهمیت موضوع سلامت و نیاز به تمرکز مستقل بر این حوزه، پیشنهاد شد که یک ستاد جداگانه با محوریت سلامت تشکیل شود. این پیشنهاد با پیگیری‌های دکتر مرندی، رئیس فرهنگستان علوم پزشکی و همچنین پیشنهادات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، به تصویب رسید و ستاد سلامت به عنوان پنجمین ستاد فعال در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی شکل گرفت.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد که این ستاد با هدف تمرکز بر مسائل آموزشی، پژوهشی و سایر موضوعات مرتبط با حوزه سلامت تشکیل شده است.
وی افزود که در این ستاد، از ظرفیت دانشمندان و فرهیختگان رشته‌های مختلف پزشکی، شامل علوم بالینی و علوم پایه، و همچنین اندیشمندان حوزه سلامت معنوی استفاده خواهد شد. این ستاد به عنوان یک بال فرهنگستان علوم پزشکی عمل خواهد کرد و از کارگروه‌ها و دانشمندان فعال در این حوزه بهره‌برداری می‌شود تا نیازهای سلامت جامعه حل و فصل شوند و به مصوباتی در راستای عدالت اجتماعی دست یافت.
خسروپناه تأکید کرد که مصوبات این ستاد باید توسط وزارت بهداشت اجرا شود؛ بنابراین، در تصمیم‌گیری‌ها و برنامه‌ریزی‌ها، نظر و مشورت وزارت بهداشت ضروری است. به همین منظور، وزیر بهداشت به عنوان عضو حقوقی و دکتر جعفریان به عنوان عضو حقیقی در این ستاد حضور دارند. این امر اطمینان می‌دهد که مصوبات این ستاد اجرایی شدنی باشند و مشکلی در پیاده‌سازی آن‌ها وجود نداشته باشد. این ستاد با نام ستاد راهبری و نظارت سلامت شکل گرفته است، اما این به معنای نظارت و راهبری بر کلیه فعالیت‌های وزارت بهداشت نیست. بلکه ستاد تنها بر مصوباتی که در چارچوب اولویت‌های تعیین‌شده تصویب می‌شوند، نظارت و راهبری خواهد کرد. وزارت بهداشت به طور مستقل سیاست‌های جزئی، راهبری و نظارت خود را انجام می‌دهد. از این رو، ستاد سلامت تنها بر مصوبات خاصی که در قالب اولویت‌های تعیین‌شده تصویب می‌شوند، نظارت و راهبری خواهد کرد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت که در این ستاد، میزهای مختلفی برای بررسی موضوعات خاص تعریف خواهد شد. حالا ممکن است بعضی از این میزها در کارگروه‌های فرهنگستان علوم پزشکی مستقر شوند تا از ظرفیت علمی این نهاد به حداکثر میزان استفاده شود.
وی افزود که وقتی دانشمندان و صاحب‌نظران علمی مشاهده کنند زحمات و تلاش‌هایشان در فرآیند حکمرانی کشور تأثیرگذار است، با انگیزه بیشتری در این فرآیند مشارکت خواهند کرد.
خسروپناه بیان کرد که مسائل مختلفی وجود دارند که ممکن است در محل تقاطع این ستاد با ستاد علم و فناوری، ستاد فرهنگی-اجتماعی یا ستاد خانواده و زنان قرار بگیرند. به عنوان مثال، اخیراً فرهنگستان علوم پزشکی، سندی با عنوان سلامت زنان تهیه کرده‌اند که به شورای ستاد زنان نیز ارائه شده است. این سند با حضور نمایندگان فرهنگستان در جلسات متعدد، به یک بسته جامع و کاربردی تبدیل شده است.
خسروپناه اذعان کردند که ما در ستاد دو نوع مصوبه می‌توانیم داشته باشیم، مصوباتی که به شکل ماده واحده باشد و مصوباتی که به صورت سند باشد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بر اهمیت حل مشکلات مردم تأکید کرد و گفت: اگر دور هم جمع شویم اما هیچ گره‌ای از مشکلات مردم باز نکنیم، تلاشمان بی‌فایده خواهد بود. منظور از مردم، الزاماً عامه مردم نیست؛ بلکه این گروه می‌تواند شامل پزشکان، پرستاران، دانشجویان دکتری و حتی توده مردم باشد. اگر بتوانیم با تصویب یک ماده واحده یا یک سند، یک گره از مشکلات این گروه‌ها را باز کنیم و دردهای مردم را دوا کنیم، کار ما بسیار ارزشمند خواهد بود. اما اگر در طول یک سال فقط یک ماده یا یک سند تصویب کنیم و هیچ مشکلی حل نشود، این کار چندان مفید نخواهد بود.
وی همچنین بر اهمیت استفاده بهینه از وقت اعضای شورا تأکید کرد و افزود: اعضای شورا، چه حقوقی و چه حقیقی، وقت ارزشمندی دارند و باید این وقت به شکلی مؤثر و مفید مورد استفاده قرار گیرد. شرعاً بر ما مجاز نیست که وقت سروران عزیز را بدون نتیجه بگیریم. انشاءالله با همت و مدیریت دکتر ابوالقاسمی در برگزاری جلسات و ساختاردهی به این ستاد، بتوانیم به نتایج مطلوب دست یابیم. البته می‌توانید از الگوهای موجود در سایر ستادها نیز استفاده کنید، اما جزئیات این موضوع را به خودتان واگذار می‌کنیم.
خسروپناه به موضوع ریاست و دبیری ستاد اشاره کرد و گفت: در شورا بحث شد که این ستاد باید دارای یک رئیس باشد. من تلاش زیادی کردم که ریاست این ستاد با آقای دکتر مرندی باشد، اما به دلیل وجود سه ستاد در شورای عالی انقلاب فرهنگی که ریاست همه آن‌ها با دبیر شورا است، دوستان پیشنهاد دادند که ریاست این ستاد نیز با بنده باشد. البته آقای دکتر مرندی به عنوان قائم‌مقام ریاست ستاد فعالیت خواهند کرد. دبیری این ستاد نیز با آقای دکتر ابوالقاسمی است. در واقع، ما زیر سایه علمی و تخصصی آقای دکتر مرندی خواهیم بود.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/973468/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

داستانک/یک کلمه سه حرفیه که ازهمه چیز برتر است!

همیشه دلم را برای دلت تنها نگه می‌دارم!

سومین مصدوم اسپانیا؛ کمپ لاروخا خالی می‌شود

افسوس پاشازاده و عبدالله در 3 امتیاز

واکنش شجاعیان به مصاحبه جنجالی رامین درباره گل علیپور در داربی105!

سرمربی تیم جنجالی لیگ یک استعفا داد

دشان کوتاه آمد تورام به اینتر برمی‌گردد!

خشم هانسی فلیک از تاریخ بازی‌ معوقه بارسا

مهمترین عامل ناکامی‌های استقلال از زبان هافبک سابق این تیم!

فودن: با این سناریو فصل ضعیف سیتی جبران می‌شود

خلاصه بازی آاس رم 1 - کالیاری 0

تئاتر «شورش کلفت‌ها»؛ یک کمدی اجتماعی روی صحنه

چهارشنبه‌ سوری را به صحنه حادثه تبدیل نکنیم

رد مظالم چیست و چه کسانی به آن مکلف‌اند؟

سپند امیرسلیمانی و مونا کرمی صاحب فرزند شدند (ویدئو)

453 میلیون دلار ارزش صادرات در سه گمرک کردستان

طرح جامع شهر بانه تصویب شد

آیین درخت‌کاری به یاد مفاخر کرمانشاه برگزار شد

شوک آخر سالی دولت به مردم

دریایی از چای ایرانی به روسیه سرازیر شد

یارانه اسفند دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد

ضرورت تغییر سیاست‌گذاری‌های نظام ارزی و اصلاح نظام بانکی/ هنوز در کشور جریان اقتصاد سالم آغاز نشده است

اطلاعیه وزارت اقتصاد درباره مهلت ثبت‌نام والدین برای خرید سهام صندوق‌های قابل معامله

با افزایش حقوق کارگران، در سال آینده رونق اقتصادی را تجربه می کنیم

آرین سلیمی: هنوز زمین اهدایی خود را دریافت نکرده ام

آرش بهمنی مجد رئیس هیات ووشو کرمانشاه شد

توقف بعثت کرمانشاه برابر پالایش نفت در هفته پایانی لیگ یک در سال 1403

هشدارهای آتش‌نشانی کرمانشاه برای پیشگیری از حوادث چهارشنبه‌سوری

ورود سامانه ناپایدار به کرمانشاه در نوروز 1404

کارکنان بنیاد از لحاظ رضایت‌مندی نسبت به سایر دستگاه ها بالاترین نمره را داشته باشند

قاچاقچی ارز در بیجار 15 میلیارد تومان جریمه شد

صدور حکم اعدام برای عامل قتل نیان دختر 7 ساله بوکانی

سخنان شنیدنی امیرحسین ماحوزی

شعری از امیر معزی

لیگ یک؛ توقف صدرنشین در آخرین بازی سال

مشکل عجیب اسپالتی؛ تمرین ایتالیا فقط با 9 بازیکن!

لیگ یک؛ استقلالی‌ها در حسرت گل ماندند

استقبال بلژیک از کورتوا با عروسک سرخپوش

چرا مسی به آرژانتین دعوت نشد؛ بازی دیشب اضافی بود

رونالدو سرحال و قبراق در کمپ پرتغال

لیگ یک؛ ترمز مدعی جدید کشیده شد

لیگ یک؛ دوری طولانی خودروسازان از برد

لیگ یک؛ فراز در حسرت دومی ماند!

دیدار صمیمی توخل با سه‌شیرها؛ محبوب مثل توماس!

عکس/ سفر در زمان؛ بهمن فرمان‌آرا در پشت صحنه «شازده احتجاب»

دیدار کلیدی در جمعه؛ SEC و بازیگران اصلی کریپتو در صحنه بحث‌های نوین

گزارش تصویری|فینال لیگ فوتسال روستایی شهرستان اسلام‌آبادغرب

خانواده‌های دارای سه فرزند مشمول تخفیف عوارض ساختمانی هستند

اجرایی نشدن مصوبات کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید توجیهی ندارد

یادداشت | کردستان دیار فرهنگ و آئین ها