عصر کرد

آخرين مطالب

افزایش نامتعارف قیمت آجیل شب عید در کرمانشاه سیاسی

افزایش نامتعارف قیمت آجیل شب عید در کرمانشاه
  بزرگنمايي:

عصر کرد - خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال، بازار آجیل و خشکبار به‌عنوان یکی از اقلام پرمصرف در سفره‌های نوروزی، دستخوش افزایش نامتعارف قیمت شده و این موضوع موجی از نگرانی را در میان خانواده‌ها ایجاد کرده است. این در حالی است که برخی از فروشندگان و فعالان بازار، افزایش نرخ ارز، کاهش عرضه، افزایش تقاضا و برخی سیاست‌های اقتصادی را از دلایل اصلی گرانی آجیل و خشکبار عنوان می‌کنند.
بررسی‌های خبرگزاری مهر نشان می‌دهد که قیمت انواع آجیل در مقایسه با سال گذشته افزایش قابل توجهی داشته است و این موضوع باعث شده بسیاری از خانواده‌ها در کرمانشاه توان خرید این اقلام را نداشته باشند. برخی از شهروندان معتقدند که قیمت‌های فعلی بالاتر از قدرت خرید طبقات متوسط و کم‌درآمد جامعه است و این افزایش، باعث کاهش تقاضا و تغییر الگوی خرید شهروندان شده است.
بر اساس بررسی‌های میدانی خبرنگار مهر، قیمت پسته، بادام، فندق و تخمه در بازار کرمانشاه نسبت به سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است. به گفته برخی فروشندگان، نوسانات نرخ ارز، افزایش هزینه‌های حمل‌ونقل، کاهش تولید برخی اقلام و صادرات گسترده از جمله عواملی هستند که بر افزایش قیمت آجیل تأثیر گذاشته‌اند.
علی محمودی، یکی از فروشندگان خشکبار در کرمانشاه، در گفتگو با مهر اظهار کرد: قیمت برخی اقلام آجیل از جمله پسته و بادام در ماه‌های اخیر به‌طور قابل توجهی افزایش یافته است. این افزایش قیمت، علاوه بر نوسانات ارزی، به دلیل کاهش تولید داخلی و افزایش صادرات برخی اقلام به کشورهای همسایه رخ داده است.
وی افزود: در شرایط فعلی، بسیاری از مشتریان به‌دلیل قیمت‌های بالا از خرید آجیل شب عید صرف‌نظر کرده یا حجم خرید خود را کاهش داده‌اند. برخی خانوارها نیز به خرید اقلام ارزان‌تر مانند تخمه، بادام‌زمینی و کشمش روی آورده‌اند.
بازار داغ دلالان و تأثیر واسطه‌ها
یکی دیگر از عوامل تأثیرگذار بر قیمت آجیل، حضور واسطه‌ها و دلالان در بازار است. به گفته کارشناسان، تفاوت قیمت عمده‌فروشی و خرده‌فروشی در برخی اقلام آجیل نشان می‌دهد که واسطه‌ها نقش مهمی در افزایش قیمت نهایی کالاها دارند.
یک کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرگزاری مهر تصریح کرد: یکی از مشکلات اساسی در بازار خشکبار، حلقه‌های متعدد واسطه‌گری است که موجب افزایش غیرمنطقی قیمت‌ها می‌شود. اگر روند توزیع این محصولات به‌صورت مستقیم از تولیدکننده به مصرف‌کننده انجام شود، قطعاً قیمت‌ها کاهش خواهد یافت.
در حالی که آجیل همواره یکی از اقلام سنتی و پرطرفدار در مراسم نوروزی ایرانیان بوده است، افزایش قیمت‌ها باعث شده بسیاری از خانوارها مصرف آن را کاهش دهند یا از خرید آن صرف‌نظر کنند.
زهرا احمدی، یکی از شهروندان کرمانشاهی، در گفتگو با مهر گفت: در سال‌های گذشته، ما معمولاً چند نوع آجیل برای پذیرایی از مهمانان نوروزی خریداری می‌کردیم، اما امسال با این قیمت‌ها، واقعاً خرید آجیل سخت شده است. قیمت یک کیلو پسته یا فندق، معادل نیمی از حقوق یک کارگر است و بسیاری از خانوارها توان خرید آن را ندارند.
برخی دیگر از شهروندان نیز به خرید فله‌ای و ترکیبی روی آورده‌اند و ترجیح می‌دهند به‌جای خرید آجیل لوکس و گران‌قیمت، ترکیبی از خشکبار ارزان‌تر را برای پذیرایی نوروزی انتخاب کنند.
با توجه به افزایش قیمت آجیل و خشکبار در آستانه نوروز، مطالبه جدی شهروندان از مسئولان، نظارت بیشتر بر بازار و جلوگیری از سوءاستفاده‌های احتمالی برخی فروشندگان و دلالان است.
افزایش بی‌رویه قیمت آجیل شب عید در کرمانشاه، نه‌تنها فشار اقتصادی بیشتری بر خانواده‌ها وارد کرده، بلکه الگوی خرید مردم را نیز تغییر داده است. در حالی که برخی از شهروندان به‌دلیل قیمت‌های بالا از خرید آجیل منصرف شده‌اند، برخی دیگر ترجیح می‌دهند اقلام ارزان‌تر را جایگزین کنند.

عصر کرد

با توجه به اهمیت آجیل در سنت نوروزی ایرانیان، انتظار می‌رود که مسئولان نظارتی و اقتصادی، اقدامات مؤثری برای کنترل قیمت‌ها و حذف واسطه‌های غیرضروری انجام دهند تا امکان خرید این محصول برای تمامی اقشار جامعه فراهم شود.
افزایش 40 درصدی قیمت آجیل در کرمانشاه نسبت به سال گذشته
حمید اسفندیاری رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: با وجود تغییرات قیمتی که طی سال جاری در بازار آجیل و خشکبار شاهد بودیم، در ایام پایانی سال افزایش قیمت جدیدی نخواهیم داشت.
وی با اشاره به مقایسه قیمت‌ها نسبت به سال گذشته، افزود: بیشترین میزان افزایش قیمت در برخی محصولات به 40 درصد رسیده است، اما این تغییرات در طول سال رخ داده و قرار نیست در روزهای منتهی به نوروز افزایش مجددی را تجربه کنیم.
اسفندیاری نوسانات قیمت ارز را مهم‌ترین عامل تأثیرگذار بر افزایش قیمت آجیل و خشکبار دانست و گفت: در ماه‌های اخیر شاهد تغییرات نرخ ارز بوده‌ایم که مستقیماً بر قیمت تمام‌شده محصولات این حوزه اثر گذاشته است.

عصر کرد

وی ادامه داد: با وجود این افزایش هزینه‌ها، بازار آجیل و خشکبار با کاهش قدرت خرید مردم مواجه شده و تقاضا نسبت به دوره‌های مشابه در سال‌های گذشته کمتر شده است.
رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار کرمانشاه در خصوص وضعیت تقاضا در بازار شب عید، خاطرنشان کرد: در مقایسه با سال‌های گذشته، میزان خرید کاهش محسوسی داشته است و برخلاف انتظار، فروشندگان افزایش تقاضای قابل توجهی را تجربه نکرده‌اند.
وی در پایان تصریح کرد: امیدواریم با ثبات بازار ارز و بهبود شرایط اقتصادی، بازار آجیل و خشکبار نیز رونق بیشتری بگیرد و مردم بتوانند با قیمت‌های متعادل‌تری خریدهای شب عید خود را انجام دهند.
کد خبر 6409394

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/973450/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قطعه‌ای ارزشمند از جنگ تحمیلی

لیورپول باخت اما فن‌دایک یک قهرمان است!

لواندوفسکی: همه باید بارسا را تحسین کنید

بازگشت باشکوه مسی با گل!

راموس ترک عادت نمی‌کند!

واکنش جالب سرمربی آرسنال به سوال درباره ساکا

صعود اینتر، سقوط طارمی

مبلغ رضایت‌نامه 2 بازیکن فولاد بیش از 10 میلیارد

صمد نیکخواه بهرامی در نقش ایجنت بازیکنان خارجی!

زمان حضور تیم ملی فوتبال امارات در ایران مشخص شد

هوادار و فولاد با رای کمیته وضعیت محکوم شدند

داور بازی ایران و امارات مشخص شد

42 اداره در کردستان نیروگاه خورشیدی دارد

مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان معرفی شد

دانشگاه کردستان؛ قطب آموزش عالی دولتی در کردستان

مبادلات مرزی کردستان از پنج میلیارد دلار فراتر رفت

توزیع گسترده برنج و روغن در کردستان برای تنظیم بازار شب عید و رمضان

شبستان امام رضا(ع) سنندج گامی برای تبدیل بقاع متبرکه به قطب‌های فرهنگی

بزرگداشت مقام شهدای حلبچه در کردستان/بغض شعرا ترکید

توزیع 1700 تُن برنج تنظیم بازار در کردستان

42 اداره در کردستان دارای نیروگاه خورشیدی است

انتقال خون کردستان با تمام توان در خدمت بیماران است

پیش بینی آب و هوای کردستان برای فردا سه شنبه 28 اسفند 1403

قاچاقچی ارز در بیجار به جریمه 150 میلیارد ریالی محکوم شد

15 هکتار از نیزارهای زریبار طعمه آتش شد

مهار آتش در زریبار بعد از 9ساعت

کردستان به سوی انرژی پاک؛الزام ادارات به نصب نیروگاه‌های خورشیدی

آیا بورس به روز‌های رونق خود بر می‌گردد؟

رشد 3.7 درصدی اقتصاد در 9 ماه سال 1403

شهید رئیسی قائل به حمایت از نسل‌های پرانرژی‌تر، خلاق و با جسارت بود

امضای تفاهم نامه همکاری بانک ملی ایران با شرکت ایران خودرو / نجارزاده: همکاری دو بنگاه مالی و صنعتی با قدمت، نقش بی‌بدیلی در توسعه اقتصاد کشور دارد

چرا استیضاح همتی ترمز قیمت دلار را نکشید؟

اعمال خیر باب دعا را باز می‌کند

پیش بینی آب و هوای کرمانشاه برای فردا سه شنبه 28 اسفند 1403

گرانی و کاهش قدرت خرید شب عید مردم در کرمانشاه

کاهش هدررفت آب و مقابله با انشعابات غیرمجاز در کرمانشاه

فرهنگ ایثار و شهادت اثر تربیت پذیری در باورهای اجتماعی مردم دارد

مرکز ملی هنر و رسانه بنیاد شهید و امور ایثارگران ایجاد خواهد شد

اینفوگرافی/ توصیه‌های طلایی برای افزایش کیفیت خواب

جولیانو سیمئونه: گل اول بارسا نابودمان کرد!

سایت لهستانی: همان قلی‌زاده‌ای که می‌خواستیم

فلیک: عجب کامبکی، باورنکردنی بود!

یوونتوس و زخم‌های کاری بی‌پایان!

گاسپرینی: مسخره بود، داور بازی با اینتر را خراب کرد

فتح مستحکم‌ترین قلعه لالیگا توسط بارسلونا

پایان خوش تراکتور با صدرنشینی؛ استقلال تک رقمی شد

تحلیل رسانه فرانسوی؛ فوتبال ایران پناهگاه بازیکن متجاوز!

پشت صحنه پرحاشیه‌ترین ویژه‌برنامه نوروزی

کوشکی مهره مخفی بوژو در فولادشهر

قاچاقچی ارز در بیجار به پرداخت 150 میلیارد ریال جریمه نقدی محکوم شد