عصر کرد

آخرين مطالب

بزرگ‌ترین چالش اقتصادی ایران در سال آینده؛ دولت برای کاهش تورم و بهبود شرایط مردم چه راهی دارد؟ سیاسی

بزرگ‌ترین چالش اقتصادی ایران در سال آینده؛ دولت برای کاهش تورم و بهبود شرایط مردم چه راهی دارد؟
  بزرگنمايي:

عصر کرد - خبرآنلاین نوشت: ارزش پول ملی به معنای قدرت خرید ریال است. اگر قدرت خرید ریال در یک دوره زمانی مشخص ثابت بماند، می‌توان گفت که ارزش پول ملی نیز ثابت است. اما اگر قدرت خرید ریال کاهش یابد، این نشان‌دهنده کاهش ارزش پول ملی خواهد بود. این موضوع به تورم مرتبط است، زیرا تورم معمولا به معنای افزایش عمومی قیمت‌ها در یک اقتصاد است.
در واقع تورم در اقتصاد به سه دلیل اصلی بستگی دارد که هر یک به نوعی موجب افزایش قیمت‌ها می‌شود. این سه عامل شامل فشار هزینه، فشار تقاضا و انتظارات تورمی هستند. به عبارت دیگر، تورم به معنای افزایش مداوم قیمت‌هاست و دلایل آن در کشور ما بسیار متنوع است. در ایران، علت تورم به افزایش نقدینگی (چاپ پول)، کسری بودجه دولت، مشکلات ساختاری اقتصاد، نوسانات قیمت نفت و… مرتبط می‌شود.
در این شرایط این سوال مطرح است که نرخ تورم و دلار در سال آینده به چه رقمی خواهد رسید. بزرگ‌ترین چالش دولت در سال آینده چیست و آیا اقتصاد ایران دوباره با ناترازی‌ها مواجه خواهد شد؟
این مطالب را هم ببینید:
ترامپ در نامه به رهبر انقلاب چه شروطی ایران گذاشته؟ پوتین شرط گذاشت: آتش‌بس را قبول می‌کنم و به اروپا گاز می‌دهم وضعیت بارش باران و دمای شهرهای ایران در عید نوروز اعلام شد در همین رابطه اصغر سمیعی، کارشناس بازار ارز بیان کرد: تورم باعث کاهش ارزش پول ملی شده است.
او معتقد است که اگر دولت از خلق پول و چاپ اسکناس خودداری کند، نرخ بهره‌های بالا را کاهش دهد، فرصت‌های شغلی را فراهم کند و قیمت‌ها و نرخ حامل‌های انرژی را واقعی‌سازی کند، نرخ تورم به طور قابل توجهی کاهش خواهد یافت. در غیر این صورت، روند افزایشی تورم ادامه خواهد داشت.
* به نظر شما چه عواملی موجب کاهش مداوم ارزش پول ملی ایران شده است؟
این که ارزش پول ملی کاهش پیدا می‌کند یک دلیل بیشتر ندارد؛ وقتی ما نرخ تورم بالا داریم این به معنی این است که ما در داخل شربت آب قاتی می‌کنیم. با این کار در واقع ارزش شربت از دست خواهد رفت و به‌مرور ضعیف‌تر می‌شود. به این خاطر است که تورم ما بالای 40 درصد است درحالی‌که نرخ تورم در کشورهای صاحب پول‌های قدرتمند زیر 4 درصد است و وقتی نرخ تورم بالا برود ما مجبوریم که نرخ بهره را هم بالا بگیریم و در واقع خلق پول کنیم و این اتفاق باز به تورم بیشتر منجر خواهد شد.
* برخی از اقتصاددانان بر این باورند که نرخ تورم ممکن است به 50 درصد افزایش یابد. با توجه به وضعیت فعلی، نظر شما درباره نرخ تورم در سال آینده چیست؟
نرخ تورم به سیاست‌های بانک مرکزی وابسته است و هیچ‌کس به جز دولت نمی‌تواند آن را تغییر دهد. مردم ممکن است قیمت‌ها را بالا ببرند، اما افزایش نرخ تورم تنها در دست دولت است. دولت با افزایش حجم نقدینگی، نرخ تورم را بالا می‌برد و در واقع، تنها نهاد موثر در این زمینه خود دولت است. بنابراین اگر بخواهیم پیش‌بینی کنیم که نرخ تورم در سال آینده چقدر خواهد بود، در واقع باید از رییس بانک مرکزی بپرسیم و او نیز پاسخ صادقانه‌ای ارائه دهد.
پیش‌بینی تورم بالای 50 درصد تنها به تصمیمات دولت بستگی دارد. هرگونه ادعای مبنی بر اینکه تورم 30، 40 یا 50 درصد خواهد بود، صرفا یک حدس و گمان است و نمی‌توان به‌عنوان یک تحلیل علمی به آن نگاه کرد. ما تنها پس از وقوع تورم می‌توانیم با استفاده از فرمول‌های موجود، نوسانات نرخ طلا و سایر اقلام را بررسی کرده و پیش‌بینی‌هایی انجام دهیم.
اما در مورد نرخ تورم، نمی‌توانیم نظر قطعی بدهیم و تنها می‌توانیم حدس و گمان کنیم. در واقع، تصمیم‌گیری در این زمینه به عهده دولت و مسئولان اقتصادی کشور است. اگر آن‌ها خلق پول و چاپ اسکناس را متوقف کنند، نرخ بهره‌های بالا را کاهش دهند، اجازه ایجاد شغل را بدهند و قیمت‌ها و نرخ حامل‌های انرژی را واقعی کنند، نرخ تورم به طور قابل توجهی کاهش خواهد یافت. اما اگر این اقدامات انجام نشود، نرخ تورم به روند افزایشی خود ادامه خواهد داد.
* دیدگاه شما درباره قیمت ارز در سال آینده چیست؟ آیا نرخ ارز در سال 1404 همچنان به روند صعودی خود ادامه خواهد داد؟
بار دیگر شرطی را مطرح می‌کنم. اگر نرخ تورم همچنان 40 درصد باقی بماند، می‌توان به راحتی پیش‌بینی کرد که قیمت‌ها در چه محدوده‌ای خواهند بود. بر همین اساس تا پایان سال 1404 نیز می‌توانیم نوسان نرخ ارز پیش‌بینی کنیم. اما اگر تصمیم‌گیران اقتصادی تصمیم بگیرند که نرخ تورم را به طور قابل توجهی کاهش دهند، ممکن است حتی قیمت‌ها در همین محدوده کنونی بماند. البته در صورت واقعی شدن قیمت ها مخصوصا برای ارز و حامل های انرژی و اصلاح نظام اقتصادی کشور این پیش بینی ها باطل خواهد شد و به تبع آن قیمت ها هم مهار می شود.
*به نظر شما، بزرگ‌ترین چالش اقتصادی ایران در سال 1404 چه چیزی است؟
برخی بر این باورند که تا زمانی که مساله تحریم‌ها حل نشود، نمی‌توانیم از وضعیت کنونی خارج شویم. اما من با این نظر موافق نیستم. به عقیده من، اگر بتوانیم تحریم‌ها را لغو کنیم، این اقدامات مثبت هستند، اما نباید خود را به رفع تحریم‌ها وابسته کنیم.
در واقع، ما می‌توانیم با اصلاح امور داخلی خود، گام‌های بزرگی برداریم. به عنوان مثال، اگر حامل‌های انرژی را با قیمت‌های واقعی عرضه کنیم، این کار می‌تواند به بهبود الگوی مصرف جامعه کمک کند و حتی به بهداشت کشور یاری رساند و بیماری‌ها را کاهش دهد. این تغییرات می‌تواند منجر به خیر و برکت شود. به عنوان نمونه، در حال حاضر به دلیل ارزان بودن برق در کشور، مزرعه‌های غیرقانونی برای استخراج رمز ارز شکل گرفته است و در واقع ما برق را هدر می‌دهیم و هیچ کمکی به کسی نمی‌کنیم.
* اقتصاد ایران در سال 1403 با چالش‌های گوناگونی از جمله ناترازی‌ها و مشکلات انرژی مواجه بود که این مسائل فشارهای زیادی بر اقتصاد کشور تحمیل کرد. به عنوان یک اقتصاددان، چه راهکارهایی برای رفع این مشکلات در سال آینده ارائه می‌دهید؟ *
به نظر من، گزینه‌های زیادی برای اتخاذ تصمیم وجود دارد. یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های ما کاهش اعتماد مردم به سیستم اقتصادی کشور است. بنابراین، بازسازی این اعتماد توسط مسئولان اقتصادی از اهمیت بالایی برخوردار است. همان‌طور که اشاره کردم، این اقدام می‌تواند حداقل 50 تا 70 میلیارد دلار از سرمایه‌های مردم را به سیستم اقتصادی کشور وارد کند. و خدا می‌داند که اگر این اعتماد دوباره برقرار شود، چه مقدار عظیمی از سرمایه‌های ایرانیان و غیرایرانیان در خارج از کشور به نفع اقتصاد کشور به کار گرفته خواهد شد.

عصر کرد

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/972486/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شاعرانه/ هیچ‌چیز بازنمی‌گردد و نه هیچ‌چیز که تکرار شود

طارمی در لیست خروج اینتر

عذرخواهی هوملس از رُمی‌ها

استفاده ردبول از هوش مصنوعی در اعتراضات فرمول یک

واکنش متفاوت بیرانوند به آوردن اسمش!

درگیری در اکباتان؛ سوءتفاهم بزرگ!

از یوفا شکایت کنید!

کمپانی: مشکلی نیست، ناراحتی سانه طبیعی است

دو لژیونر ملی‌پوش به ایران برگشتند

رکورد دست‌نیافتنی پادشاه در NBA

شمس آذر چه مهره‌ای از سپاهان صید کرد!

گل پرسپولیس آفساید بود / چرا صحنه علیپور را فریز نکردند!؟

سانحه رانندگی در جاده تربت جام 2 فوتی و یک مصدوم داشت

2 خُردلرزه متوالی در جنوب تهران؛ گسل رباط کریم فعال است

از اعلام پنالتی به‌سود نساجی تا گل‌های مردودشده سپاهان

باشگاه نساجی: سپاهان نباید به داوری اعتراض کند

قاچاق دقیقه‌ای چوب در کردستان/هجمه دلالان سرازیر شد

مصالحه در 75 درصد پرونده‌های ارجاعی به پلیس کرمانشاه

پادرمیانی ریش‌سفیدان کرمانشاهی به کمک دستگیری قاتل آمد

میزبانی صدرنشین، مهمانی مدعیان/ تقابل استقلالی ها در کرمانشاه

اولویت ساماندهی بازارچه‌های مرزی و توسعه تجارت با عراق

استاندار تنها در جای خود ننشیند/ مشکلات مردم پیگیری شود

سخنان جالب دکتر کاکاوند در مورد حسن دهلوی

اعتراض نساجی مازندران به قضاوت حیدری در دیدار با سپاهان

مربی مشهور والیبال از سمت خود کناره‌گیری کرد

رانیری:اخراج هوملس درست بود

گلزن شمس آذر: من کشف رحمتی هستم!

تیم ملی والیبال برفی ایران در تور جهانی ارزروم فینالیست شد

شوخی با ستاره رئال؛ امباپه معتاد به مسکن!

تردیدهای النصر برای ادامه کار با پیولی

اولین فهرست توخل در انگلیس؛ شگفتی‌ها و غایبان بزر

پوستر فدراسیون در فاصله پنج روز تا بازی مهم

افشاگری طارمی از دلیل عملکرد ضعیفش در اینتر

2 فوتی در برخورد 3 خودرو سواری در محور تربت جام

برپایی 48 غرفه صنایع‌دستی و سوغات در روانسر

فوری: کار بازیکن حریف استقلال به اتاق عمل کشیده شد

آخرین آپدیت لیموچی و رباط صلیبی! (عکس)

صحنه ای خاص از گردش خرس قهوه‌ای مادر و توله‌هایش بعد از خواب زمستانی در ایران

کشف جسد مثله شده‌ مردی در منطقه عباس‌آباد تهران

دانشگر: عین بنزین، قهرمانی را سهمیه‌بندی می‌کنند!

بازار عبدل آباد صاحب پایانه تاکسیرانی می شود

اولین قربانی چهارشنبه سوری در کردستان

محور سنندج-همدان خطرناک‌ترین جاده کردستان از نظر تصادفات است

درج قیمت و رعایت بهداشت؛ اولویت‌های نمایشگاه عرضه مستقیم کالا در سنندج

راز عمر 117 ساله؛ پیرترین زن جهان ژن‌هایی داشت که سلول‌هایش را «جوان‌تر» نگه می‌داشتند

ساخت واکسن چینی جهت جلوگیری از سکته قلبی

ثبت بیش از 222 میلیون تردد طی یازده ماهه سال در جاده‌های کرمانشاه

توجه جامعه به فرهنگ ایثار و شهادت تسکینِ درد فراغ خانواده‌های شهدا

دیدگاه مولانا درمورد وادی حیرت و نسبت عقل و حیرت

واکنش مجازی ستاره سپاهان به مصدومیت رباط صلیبی