عصر کرد

آخرين مطالب

شفافیت در زنجیره گوشت قرمز؛ کرمانشاه پیشگام در هوشمندسازی سیاسی

شفافیت در زنجیره گوشت قرمز؛ کرمانشاه پیشگام در هوشمندسازی
  بزرگنمايي:

عصر کرد - خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: استان کرمانشاه به‌عنوان یکی از قطب‌های اصلی تولید دام در کشور طی سال‌های گذشته با چالش‌های متعددی در زنجیره تأمین گوشت قرمز دست‌وپنجه نرم کرده بود. این زنجیره که مراحل متفاوتی از تولید دام تا کشتار، بسته‌بندی، توزیع و عرضه را در بر می‌گیرد، با مشکلاتی مانند ناهماهنگی در عرضه و تقاضا، هزینه‌های بالای غیرشفاف، واسطه‌گری و عدم طولی‌نگری در مدیریت بازار مواجه بوده است.
این مشکلات موجب شده بود که حتی در استانی با ظرفیت عظیم دامپروری همچون کرمانشاه، فرآورده‌های گوشتی با قیمتی بالاتر از استان‌های هم‌جوار به دست مصرف‌کننده برسد، در حالی که این امر برخلاف انتظارات اقتصادی و مقیاس تولید در این منطقه است.
در همین راستا، اجرای طرح «هوشمندسازی زنجیره تأمین گوشت قرمز» در کرمانشاه توسط یکی از واحدهای دانش بنیان پارک علم و فناوری کرمانشاه به‌عنوان یک پروژه پایلوت کشوری در سال اخیر آغاز شد، که با هدف شفاف‌سازی و اصلاح مشکلات ساختاری این زنجیره، طراحی و عملیاتی شده است. این طرح، با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین و نظارت دقیق بر حلقه‌های مختلف تولید، توزیع و عرضه، توانسته است بخش قابل‌توجهی از کاستی‌های این چرخه را برطرف کند.
یکی از محورهای اصلی طرح هوشمندسازی، شفاف‌سازی فرآیندهای اجرایی زنجیره تأمین است. این شفافیت شامل مراحل کلیدی همچون عرضه دام، کشتار در کشتارگاه، و توزیع گوشت به قصابی‌ها و خرده‌فروشان است. پیش از این، فرآیندهای مذکور با حضور واسطه‌ها و هزینه‌های اضافی همراه بوده، به طوری که سهم عمده‌ای از این هزینه‌های مازاد به قیمت نهایی گوشت افزوده می‌شد.
نوسان قیمت گوشت قرمز کنترل شده است
یکی از مصرف‌کنندگان گوشت قرمز در کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در گذشته به واسطه حضور دلالان شاهد نوسان هفتگی و بعضاً روزانه در قیمت نهایی گوشت قرمز برای مصرف کنندگان در کرمانشاه بودیم که تقریباً یک سالی می‌شود شاهد این مساله نیستیم.
وی افزود: در سال اخیر شاهد افزایش قیمت گوشت قرمز بوده‌ایم اما نوسان در این بازار مشاهده نشده و حتی سبب رقابت قیمت تمام شده گوشت برای مصرف کننده با قیمت در تهران شده‌ایم؛ اما در گذشته با توجه به اینکه استان کرمانشاه خودش جز تولیدکنندگان دام است اختلاف قیمتی با تهران داشتیم.
این شهروند کرمانشاهی با اشاره به اطمینان از رعایت بهداشت در زنجیره تأمین گوشت قرمز گفت: بنا به صحبتی که با قصابان داشتیم و به واسطه رصد تمام جزئیات خرید تا توزیع دام توسط قصابان و دستگاه‌های نظارتی امروز گوشت‌هایی که با تگ مخصوص هوشمندسازی در قصابی‌ها موجود است را با خیال راحت و اطمینان خاطر خریداری کرده و مصرف می‌کنیم.

عصر کرد

رصد لحظه‌ای کیفیت و کمیت گوشت قرمز
یک قصاب کرمانشاهی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: طرح هوشمندسازی تأمین گوشت قرمز تحولات مثبتی در بازار این حوزه ایجاد کرده که پیش از اجرای این سامانه، وضعیت قیمت گوشت در کشتارگاه‌ها کاملاً نامشخص بود و همواره مشکلاتی همچون دخالت دلالان در قیمت‌گذاری و نبود شفافیت در معاملات وجود داشت. اما اکنون، با شفاف شدن تمامی مراحل، از قیمت دام در کشتارگاه گرفته تا فرآیندهای پس از کشتار، اطمینان بیشتری برای ما به وجود آمده است، زیرا دیگر نیاز نیست درگیر مشکلات گذشته باشیم.
وی افزود: پیش‌تر، هزینه‌هایی نامشخص به واسطه حضور واسطه‌ها و فرآیندهای سنتی بر قیمت گوشت تحمیل می‌شد که عملاً به‌صورت هزینه‌های پنهان وارد بازار مصرف می‌شد. اما با اجرای این طرح، تمامی این هزینه‌ها شفاف و قابل‌پیگیری شده‌اند. اکنون به خوبی مشخص است که قیمت روز دام در کشتارگاه چقدر است، و این قیمت‌گذاری عادلانه و تحت نظر سامانه هوشمند انجام می‌شود.
این قصاب کرمانشاهی تصریح کرد: یکی دیگر از مزایای اجرای این طرح، حذف واسطه‌هایی است که بدون هیچ مسئولیتی در معاملات حضور داشتند. اکنون با سیستماتیک شدن فرایندهای زنجیره تأمین، ما به‌طور مستقیم وضعیت و کیفیت گوشت را رصد کرده و از آن مطمئن هستیم. این موضوع علاوه بر کاهش هزینه‌ها، باعث افزایش سطح اعتماد ما به کیفیت و سلامت گوشت شده است.
وی ادامه داد: در گذشته، مسائل مربوط به بهداشت و کیفیت گوشت گاهی اوقات محل نگرانی بود، اما اکنون که تمامی مراحل کشتار و نظارت بهداشتی در سامانه‌های هوشمند به ثبت می‌رسد و نظارت دقیق‌تری اعمال می‌شود، ما می‌توانیم سلامت گوشتی که به دست مشتری می‌رسانیم را تضمین کنیم. این موضوع به ما کمک کرده است که نگرانی‌های مشتریان خود را نیز کاهش دهیم.
هوشمندسازی با هدف شفافیت زنجیره تأمین گوشت قرمز در کرمانشاه
سعید جوادی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: هوشمندسازی زنجیره تأمین گوشت قرمز در سال اخیر در استان کرمانشاه شروع شد و این فعالیت شامل چند دستاورد و نتیجه کلیدی از تولید تا مصرف بوده است.
وی افزود: قبل از اجرای هوشمندسازی زنجیره تأمین گوشت قرمز در استان کرمانشاه، جزئیات حلقه‌های مختلف این زنجیره غیرشفاف بود و این خود عاملی برای شروع این طرح بود.

عصر کرد

معاون توسعه و بازرگانی جهاد کشاورزی استان کرمانشاه تصریح کرد: نخستین محور اجرایی این طرح، شفاف سازی فرآیندهای اجرایی در حوزه تأمین گوشت قرمز است و سه حلقه مهم این زنجیره شامل عرضه دام، فرآیندهای اجرایی مربوط به کشتارگاه و ارسال برای قصابان در این طرح به صورت شفاف در حال اجرا است در حالی که قبل از اجرای این طرح شاهد دلالی‌ها در حلقه‌های مختلف بودیم و این مساله باعث شد که در طرح هوشمندسازی، شفافیت در فرآیندهای اجرایی کشتارگاه در دستور کار قرار گیرد.
وی ادامه داد: شفافیت در این راستا شامل فرآیندهای نظارت بهداشتی کشتارگاه، قیمت معاملات گوشت، وضعیت و قیمت معاملات آلایشات و سایر فرآیندهای اجرایی مربوط به خط کشتار بود.
شفافیت قیمت‌گذاری برای کاهش هزینه‌ها
جوادی با اشاره به اینکه قبل از اجرای این طرح، با وجود اینکه استان کرمانشاه از استان‌های تولید کننده دام به حساب می‌آمد اما قیمت تمام شده گوشت قرمز در کرمانشاه تا حدودی نسبت به استان‌های همجوار حتی تهران گران‌تر بود و این مساله نشان دهنده این بود که یک سری از فرآیندهای معیوب در این زنجیره وجود داشت که هزینه اش به مصرف کننده نهایی تحمیل می‌شد.
وی افزود: اجرای طرح هوشمندسازی زنجیره تأمین گوشت قرمز تا حد زیادی این مشکلات را رفع کرد.
معاون توسعه و بازرگانی جهاد کشاورزی استان کرمانشاه از شفافیت و ارتقای سطح بهداشتی کشتارگاه‌های دام به عنوان دیگر محور این طرح اشاره کرد و گفت: پیش از این موضوع، مسائل بهداشتی در بخش‌های مختلف زنجیره تأمین گوشت قرمز چالش‌هایی داشت که نیازمند اصلاح بود و پیاده سازی سامانه هوشمند توانست بخش کثیری از این چالش‌ها را رفع و سبب ارتقای سطح بهداشتی فرآیندهای دامپزشکی در این زنجیره شود.
جوادی خاطرنشان کرد: شفافیت در هزینه‌های فرآیند کشتار و معاملات از دیگر مزایا و محورهای این طرح بود.
وی ادامه داد: پیش از اجرای این طرح هزینه‌های مازاد و روندهای سنتی که وجود داشت، هزینه‌های نانوشته و غیرشفاف زیادی به فرآیند کشتار دام در کشتارگاه‌ها تحمیل می‌کرد که در نهایت این هزینه‌ها به مردم تحمیل می‌شد.
وی در ادامه یادآور شد: با طرح هوشمند زنجیره گوشت قرمز، فرآیندهای کشتارگاه و هزینه‌ها شفاف و این معضل نیز تا حدود زیادی برطرف شد.
تبدیل ساختار سنتی کشتارگاه‌ها به ساختاری پویا و صنعتی
معاون توسعه و بازرگانی جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با اشاره به نبود نظارت دقیق در مساله قیمت‌، کشتار و بهداشت در زنجیره تأمین گوشت قرمز در استان کرمانشاه به واسطه ساختار سنتی کشتارگاه‌ها در گذشته، اظهار کرد: با اجرای این طرح اکنون فرآیندهای شفافی که در روال کشتارگاه و سامانه هوشمندسازی وجود دارد و با تعیین تعرفه‌های رسمی و ایجاد شفافیت در زنجیره در پی پیاده سازی این سامانه، موجب از بین رفتن آن هزینه‌های مازاد پنهان شده است.
وی ادامه داد: پنجمین محور اجرایی این طرح شفافیت در معاملات به این معنا که قبلاً پروسه عرضه به صورتی بود که در آن دلال‌ها دخالت مستقیم داشتند و شفافیتی برای خریدارها و دستگاه‌ها در معاملات وجود نداشت و قیمت روز گوشت قرمز در کشتارگاه نامشخص بود که با ایجاد شفافیت در این سامانه و اجرا توسط یک تیم قوی، متخصص و باتجربه و با همکاری دامپزشکی در مباحث بهداشتی، منجر به سیستماتیک شدن و هوشمند شدن فرآیندهای این زنجیره گردید.
وی گفت: طرح هوشمندسازی زنجیره تأمین گوشت قرمز با توجه به در دست داشتن اطلاعات واقعی و اشراف بر فرآیندهای زنجیره، امکان سیاست گذاری منطبق بر فرآیندها برای دستگاه‌های متولی را فراهم کرده و می‌توان این طرح را بازوی اجرایی قوی در مدیریت بازار دانست که امکان رصد لحظه‌ای آمار اطلاعات زنجیره گوشت، کشتار و عرضه را فراهم می‌کند.
جوادی افزود: این سامانه چالش‌های معاملاتی موجود بین اجزای مختلف زنجیره تأمین را کاهش داده و با سیستماتیک و شفاف کردن بخش‌های مختلف این زنجیره موجب شده تا اعتماد به فرآیندهای اجرایی توسط تولید کننده و مصرف کننده بیشتر شده و چالش‌های ناشی از عدم شفافیت را کاهش دهد.
معاون توسعه و بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه تصریح کرد: در نتیجه اجرای این سامانه می‌توان گفت که هزینه‌های مازاد فرآیندهای زنجیره تأمین گوشت قرمز در کرمانشاه کاهش یافته و اجرای این طرح موجب شفافیت کامل در چرخه تأمین گوشت قرمز شده است.
رصد لحظه‌ای زنجیره تأمین گوشت قرمز در کرمانشاه با سامانه هوشمندسازی
وی ادامه داد: با اجرای طرح هوشمندسازی زنجیره تأمین گوشت قرمز به صورت لحظه‌ای و روزانه مشخص است که چه تعداد دام سبک و سنگین با چه جزئیاتی در بخش‌های مختلف تولید شده و برآورد کرد نیاز بازار چقدر بوده و عرضه و تقاضا به چه شکلی صورت گرفته است.
وی ادامه داد: امروز با اجرای این طرح مشخص است دقیقاً در چه تاریخی، چه نوع دامی تحویل قصاب شده، وزن آن چقدر بوده، وضعیت آلایش دقیقاً چگونه بوده و قیمت گوشت معامله شده در کشتارگاه چقدر بوده و این نشان‌دهنده این است که این سیستم حساب شده و شفاف به این مساله ورود کرده است.
به گفته معاون توسعه و بازرگانی جهاد کشاورزی استان کرمانشاه، هوشمندسازی زنجیره تأمین گوشت قرمز برای نخستین بار در استان کرمانشاه اجرا شده و هم اکنون توسط تیم مجری استان کرمانشاه، در سایر استان‌های کشور نیز در حال پیگیری و اجرا است.
کد خبر 6380189

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/966002/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شاعرانه/ باز این چه شورش است که افتاده در فلک؟

زیباترین غزل از مولانا

اولین واکنش مهم به مذاکرات استقلال و ماتزاری در ایتالیا

پاسپورت ازبکستان، دردسر سفر ستاره سیتی به اسپانیا

دلبری محمد قربانی با پیراهن آبی در امارات

واکنش خوب سیلوا روی ضربه آدیمی؛ دورتموند 0-0 اسپورتینگ

صعود شباب الاهلی به 8 تیم برتر سطح 2 آسیا در شب درخشش سردار

چشم‌هایی که از خوشحالی برق می‌زند

رالی جذاب نوشاد عالمیان و وانگ نفر دوم رنکینگ جهان از چین

گیراسی پنالتی را از دست داد؛ دورتموند 0-0 اسپورتینگ

خروج هالند از ترکیب سیتی به‌دلیل مصدومیت!

سیتی مقابل رئال چیزی برای از دست دادن ندارد

صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در استان کرمانشاه

ثاقب فرد مشاور مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش در امور اقتصادی شد

مسابقات وزنه برداری ایثارگران سراسر کشور به مناسبت بزرگداشت روز شهید برگزار می‌شود

مقابله با فساد اداری از مأموریت‌های عمده جامعه اطلاعاتی کردستان

دل عاشق به پیغامی بسازد!

توضیحاتی درباره ساختار و انتخاب نام کتاب عربیکا

مسی از سرما نمی‌ترسد، این هم دلیل و مدرک!‏

رونالدو پس از قرعه با استقلال آمد

عالیشاه: این هوادار عشق جاودانه داشت

زلزله در تیم جهانبخش؛ فن‌پرسی چمپیونزلیگی می‌شود

اگر ژابی نشد، گزینه مربی‌گری رئال از انگلیس می‌آید

در گلزنی فقط مسی در سطح صلاح است

سیتیزن‌ها درس نگرفتند؛ کری‌خوانی با وینی در برنابئو

فریاد پرسپولیس؛ تاریخ دربی نباید تغییر کند!

تارتار: شوک خوبی به مس رفسنجان وارد شد

انتخابات هیئت فوتبال تهران قبل از فدراسیون

محرومیت بلینگام اعلام شد

درصدد هستیم فرزندان شهدا در صندوق قرض الحسنه شاهد عضو شوند

تفاهم‌نامه ساماندهی 20هزار مسکن ویژه خانواده شهدا و ایثارگران

عکس/ فرماندار جدید شهرستان سقز معرفی شد

عیادت بقائی از شاعر پارسی‌سرای تاجیک

قند پارسی/ دعا کردن

هیچ عاشقی از معشوقش شکایت نداره!

با زلاتان مخالفم، تئو همیشه شیرجه می‌زند

تن‌هاخ بازیکنان یونایتد را می‌ترساند و احترام می‌خرید

علیپور با آمپول برابر النصر به میدان رفت

جای پرز بودم، آنچلوتی را اخراج می‌کردم!

خبر خوش در مورد هوادار مصدوم پرسپولیس

9 امتیاز؛ ایران مدعی بزرگ جام ملت‌های جوانان آسیا

رئیس فدراسیون بسکتبال: در تیم ملی نیاز به پوست اندازی داریم

ارسلان کاظمی: حامد حدادی هم یک روزی مثل مهدی طارمی در بالاترین سطح برای ایران افتخار کسب کرد

سجاد مشایخی: هیچ حقوقی دریافت نمی‌کنیم امیدواریم وزیر ورزش به وعدهایش را عملی کند

مانولوپولوس سرمربی تیم ملی بسکتبال: به زمان های بازی کردن بازیکنان در تیم ملی دقت کنید

تعطیلی روزهای پنجشنبه ادارات کرمانشاه تا پایان سال

الهی که عاشقت کنه!

شاعرانه/ با دل روشن در این ظلمت‌سرا افتاده‌ام

نظری جویباری: وزارت و فدراسیون به ما بابت تعویق دربی کمک می کنند

یادگاری دروازه‌بان الخالدیه از یادگار، پیراهن بیرانوند