26 اثر میراث ناملموس جهانی در ایران است
سیاسی
بزرگنمايي:
عصر کرد - رئیس فراکسیون گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مجلس گفت: ایران 26 اثر میراث ناملموس جهانی دارد و از این منظر رتبه چهارم جهانی را دارد. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، محسن فتحی عصر امروز در مراسم بزرگداشت ثبت ملی سماع قادری به عنوان میراث فرهنگی ناملموس کشور که در پردیس سینمایی بهمن سنندج برگزار شد، اظهار داشت: ثبت جهانی سماع قادری با مشارکت کشورهای پاکستان و عراق پیگیری میشود.
وی افزود: فراکسیون اهل سنت مجلس و فراکسیون گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مجلس از ثبت جهانی سماع قادری به عنوان میراث جهانی حمایت میکند.
رئیس فراکسیون گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه میراث ناملموس، شناسنامه فرهنگی کشور محسوب میشود، گفت: فراکسیون گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مجلس شورای اسلامی بر خود لازم میداند که در حفظ و معرفی این میراث ملی از تمام ظرفیتها استفاده کند.
وی خاطرنشان کرد: ایران اسلامی 26 اثر میراث ناملموس جهانی دارد و از این منظر رتبه چهارم جهانی را دارد که با ثبت میراث جدید میتوان تعداد آنها را افزایش داد. ثبت جهانی «جشن مهرگان» و «هنر ساختن و نواختن رباب» بهعنوان عنصر میراث فرهنگی ناملموس ایران چراغ راهی برای پاسداری هر چه بیشتر از این میراثهای ارزشمند و الهامبخش نسلهای جوان در حفظ و گسترش این هنرهای فاخر است.
نماینده مردم سنندج در مجلس یادآور شد: میراث فرهنگی ناملموس ایران به عنوان یکی از اصلیترین مؤلفههای قدرت نرم جمهوری اسلامی، عامل و صانع مهم و اساسی در راستای توسعه دیپلماسی فرهنگی و دوستی بین ملتهاست و این ابزار، نقطه قوت کشور جهت معرفی ظرفیتها به کشورهای دیگر است.
به گزارش تسنیم؛ همزمان با این مراسم؛ رویداد ملی و کارگاه بینالمللی سماع قادری که به عنوان میراث فرهنگی ناملموس بشریت به ثبت رسیده است، در قالب همایش، برپایی نمایشگاه، رونمایی از کتاب و برگزاری کارگاه تخصصی با حضور اساتید از داخل و خارج کشور امروز پنجشنبه در سینما بهمن سنندج برگزار شد.
بعد از افتتاح نمایشگاه سماع که حاوی 32 اثر فاخر از ذکر و سماع دارویش قادری است، همایش در سالن شماره یک پردیس سینما بهمن سنندج با حضور جمعی از مردم و مریدان شیخ هادی دولاب و دیگر دارویش طریقت نقشبندی برگزار شد. یکی از برنامهها، سماع جمعی از دارویش طریقت قادری بود.
«سماع» یا «ذکرِ قیام» فضایی است معنوی که دراویش قادریه آن را آیینی با وجهه معنوی در عرفان اسلامی، انجام میدهند و به عنوان نماد فرهنگی و مذهبی خود میدانند. طریقت قادریه، اصلیترین و قدیمیترین شاخهی تصوُّف در کردستان و خاورمیانه است. این سلسله منسوب به شیخ عبدالقادر گیلانی (471-561 هجری قمری) است و ورود این طریقت به کردستان را به قرن دوازدهم به شیخ اسماعیل ولیانی نسبت میدهند. برخی معتقدند این طریقت بیشترین پیروان دروایش را در بین سایر طریقتها دارد.
انتهای پیام/481/
-
پنجشنبه ۲۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۸:۴۰:۱۴
-
۶ بازديد
-
![](/images/komen.png)
-
عصر کرد
لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/964806/