کرمانشاه پایتخت فرهنگی شهرهای آسیایی 2025
اقتصادی
بزرگنمايي:
عصر کرد - برنا - گروه اجتماعی: نشست «کرمانشاه پایتخت فرهنگی شهرهای آسیایی 2025» که با حضور حسن فرطوسی دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو و نادر نوروزی شهردار کرمانشاه برگزار شد.
نادر نوروزی شهردار کرمانشاه با تاکید بر این که مجمع شهرداران آسیایی با ملاک و معیارهای مشخصی شهرهایی را به عنوان پایتخت فرهنگی، زیست محیطی و گردشگری انتخاب میکند، گفت: کرمانشاه به دلیل برگزاری رویدادهای فرهنگی در سال 1400، قدمت تمدنی، آثار تاریخی، زیست بومهای مختلف در شهر و استان و تنوع قومیتی از سوی دبیرخانه مجمع شهرداران آسیایی به عنوان پایتخت فرهنگی شهرهای آسیایی در سال 2025 انتخاب شد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی برنا، وی در حاشیه هجدهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری با اشاره به این که حدود 100 شهر جزو شهرهای مجمع شهرداران آسیایی عضو هستند، افزود: 11 عضو این مجمع از ایران هستند و 89 شهر دیگر عضو این مجمع به کشورهای آسیایی مانند چین، ترکیه تعلق دارند.
نوروزی این انتخاب را فرصتی مغتنم برای شناساندن ظرفیتهای فرهنگی، تاریخی کرمانشاه به آسیا دانست و افزود: کرمانشاه از سویی به عنوان شهر خلاق غذا شناسایی شده و این استان دارای تنوع غذایی بالاست.
وی ادامه داد: کرمانشاه با این ظرفیت میتواند با سایر شهرهای دارای ویژگیهای خلاق در ارتباط باشد. این موضوع در دیپلماسی شهری از اهمیت زیادی برخوردار است و با برنامهریزی درست و بهرهگیری به جا میتواند به توسعه اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی کرمانشاه کمک شایانی کند.
وی با اعلام این مطلب که بیش از 100 غذای کرمانشاهی ثبت شده است، گفت: به زودی یک رویداد بینالمللی در رمینه شهر خلاق غذا خواهیم داشت. شورای شهر کرمانشاه و یونسکو در این زمینه همراهی بسیاری داشتند.
نوروزی با اشاره به ثبت ملی 4 هزار اثر ثبت ملی و وجود قدمت دیرینه آثار کرمانشاه از دوران پیش از تاریخ تا دوران تاریخی پیش از اسلام و پس از اسلام افزود: کرمانشاه بزرگترین شهر غرب کشور است و ما از همه این ظرفیتها در راستای معرفی کرمانشاه به دنیا به عنوان یک قطب فرهنگی استفاده میکنیم.
شهردار کرمانشاه پایتخت فرهنگی شدن کرمانشاه را فرصت مناسب و ظرفیتی برای معرفی، مشاهیر، مفاخر، آداب و رسوم، موسیقی، اشعار، داستانها و متلها، غذاها و خوراکیها، بازیها، لباسها، هنرهای سنتی و صنایع دستی، آثار تاریخی- طبیعی ، هنرهای تجسمی و نمایشی، سبک زندگی، ورزشهای سنتی این شهر به سایر نقاط کشور و سطح منطقهای و بینالمللی دانست و از برگزاری رویداد بینالمللی با حضور 25 کشور و ارائه 100 نوع غذا، فمتورها و حضور بلاگرها و تقویت دیپلماسی در سال آینده در همین راستا خبر داد.
نوروزی در خصوص تلهکابین طاق بستان هم توضیح داد: اگر این تلهکابین با ضوابط میراثی اجرا شود هیچ اثری بر طاق بستان نخواهد داشت. من از گروه کارشناسی میراث فرهنگی دعوت کردم. سه گروه نظر دادهاند. یکی پایگاههای جهانی است، یکی پژوهشکده است و دیگری اداره میراث فرهنگی کرمانشاه. مکانی که قرار است تله کابین احداث شود 3 کیلومتر با طاق بستان فاصله دارد.
وی گفت: طاق بستان برای همه ما خیلی مهمتر از تله کابین است اما تله کابین هم اگر با رعایت اصولی که میراث فرهنگی میگوید، اجرا شود به رونق گردشگری که هدف ماست کمک خواهد کرد.
در ادامه این نشست حسن فرطوسی دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو در ایران با تاکید بر این که یونسکو به شبکههای جهانی اهمیت میدهد، توضیح داد: شبکههای مختلفی مانند شبکه جهانی مراکز منطقهای و شبکه جهانی مدرسه وجود دارد. یکی از مهمترین شبکههای جهانی، شبکه شهرهای خلاق است که حوزه فرهنگی فیلمسازی، گردشگری و خوراک را در بر میگیرد.
وی با بیان این که در ایران دو شهر خلاق خوراک وجود دارد؛ اول رشت و دوم کرمانشاه، گفت: کرمانشاه اخیرا نه تنها در میان شهرهای یونسکو در سطح ملی و منطقهای و بینالمللی فعالیت می کند؛ بلکه در میان شهرهای آسیایی به عنوان قطب و پایتخت فرهنگی معرفی شده است. این افتخاری برای ایران است که کرمانشاه با آن سابقه تمدنی ریشهدار به عنوان نماد و نمودی از فرهنگ و تاریخ ایران زمین به عنوان نماد خود را در شبکه های جهانی نشان داده است.
فرطوسی از اقدامات شهرداری در راستای اقدامات فرهنگی قدردانی کرد و ادامه داد: عزم مسئولان کرمانشاه جزم شده تا از این فرصت به نفع کرمانشاه و جوانان و پیشکسوتان دغدغهمند بهره ببرد. به دست آوردن فرصتها دشوار است و حفظ آن دشوارتر باید به همت صاحبان همت از این فرصتها به درستی بهره جست.
وی با تاکید بر این که یونسکو بحث میراث ملموس و ناملموس را به طور موازی جدی گرفته است، افزود: ما دو کنوانسیون مستقل در خصوص پاسداشت میراث ملموس و ناملموس داریم. از قضا شهرهای خلاق و بویژه شهر خوراک ما اگر نگوییم بیشتر از میراث ملموس به میراث میپردازد کمتر از آن هم نیست. به تعبیری همین میراث غذا و شهر خلاق غذا پاسداشت سینه به سینه هر آن چیزی است که نسل به نسل به ما رسیده است.
انتهای پیام/
-
چهارشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۵:۴۳
-
۴ بازديد
-
![](/images/komen.png)
-
عصر کرد
لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/964242/