نوسانات شدید در بازار ارز ایران؛ دو ماراتون دلار
سیاسی
بزرگنمايي:
عصر کرد - صفحه اقتصاد - تورم بالا در ایران باعث کاهش ارزش پول ملی (ریال) و در نتیجه افزایش قیمت دلار شده است .کاهش صادرات نفت و سایر کالاها به دلیل تحریمها و مشکلات اقتصادی، درآمدهای ارزی کشور را کاهش داده است.گاهی اوقات انتظارات مردم و فعالان بازار از آینده اقتصاد میتواند باعث افزایش تقاضا برای دلار و در نتیجه افزایش قیمت آن شود.
مردم و فعالان اقتصادی به دلیل ترس از کاهش بیشتر ارزش ریال، به سمت خرید دلار رفته اند و ایجاد نگرانیها درباره آینده اقتصاد ایران و سیاستهای دولت باعث افزایش تقاضا برای دلار شده است.
برخی از سیاستهای داخلی و خارجی نیز بر نرخ ارز تأثیر گذارهستند.این عوامل در کنار هم باعث شدهاند که قیمت دلار در ایران روند صعودی داشته باشد. این افزایش قیمت بر زندگی روزمره مردم تأثیرات منفی زیادی گذاشته است.
سیاستهای دولت ترامپ به طور مستقیم و غیرمستقیم بر اقتصاد ایران تأثیر می گزارد و یکی از عوامل مهم در افزایش قیمت دلار در ایران خواهد بود. بازگشت ترامپ رئیسجمهور آمریکا به قدرت باعث ایجاد نااطمینانی و نا امنی در بازارهای داخلی ایران شده است.چهل و هفتمین رئیسجمهور آمریکا، دونالد ترامپ سیاست "فشار حداکثری" را علیه ایران در پیش گرفت که هدف آن کاهش درآمدهای ایران و وادار کردن ایران به مذاکرهی جدید است اجرایی شدن سیاست های از پیش تعیین شده و خاص ترامپ کنترل اقتصادی ایران را از دست خارج کرد.این سیاست باعث کاهش ارزش ریال، افزایش تورم و افزایش قیمت دلار شد. البته باید توجه داشت که عوامل داخلی مانند تورم بالا، سیاستهای اقتصادی نادرست و مشکلات ساختاری اقتصاد کاهش دسترسی ایران به بازارهای جهانی و منابع مالی بینالمللی میتواند ارزش ریال را کاهش دهد و قیمت دلار را افزایش دهد.
بسیاری از مردم و فعالان اقتصادی ممکن است برای حفظ ارزش داراییهای خود به سمت خرید دلار و سایر ارزهای خارجی بروند، که این موضوع تقاضا برای دلار را افزایش داده و قیمت آن را بالا میبرد.ترامپ ممکن است تحریمهای جدیدی علیه ایران اعمال کند یا تحریمهای موجود را تشدید نماید.
این تحریمها میتوانند بخشهای مختلف اقتصاد ایران، از جمله صنایع کلیدی، بانکها و تجارت خارجی را تحت تأثیر قرار دهند.
کاهش دسترسی ایران به بازارهای جهانی و منابع مالی بینالمللی میتواند ارزش ریال را کاهش دهد و قیمت دلار را افزایش دهد. وابستگی بودجه دولت به درآمدهای نفتی و عدم تنوع بخشیدن به منابع درآمدی، اقتصاد را در برابر نوسانات قیمت نفت آسیبپذیر کرده است. با وجود پتانسیلهای فراوان در بخشهای غیرنفتی مانند کشاورزی، صنعت و خدمات، برنامهریزیهای ضعیف باعث شده تا صادرات غیرنفتی رشد کافی نداشته باشد. مسئولین در مواجهه با تحریمهای بینالمللی اغلب واکنشهای دیرهنگام و ناکارآمد داشتهاند. این موضوع باعث تشدید فشار بر اقتصاد و کاهش ارزش ریال شده است.
مطالعه بیشتر: سقوط قیمت دلار و لیر! / جدیدترین قیمت لیر ترکیه امروز چهارشنبه 24 بهمن ماه 1403
-
چهارشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۲:۵۰
-
۴ بازديد
-
![](/images/komen.png)
-
عصر کرد
لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/964205/