بزرگنمايي:
عصر کرد - هنگامی که برخی رجال سیاسی عقلانیت را کنار میگذارند؛ آنگاه است که راه حلها گم میشود، ترسیم دقیقی از وضع موجود صورت نمیگیرد و کسی هم در گرداگرد دستاوردهای کشور حصار نمیسازد.
- «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
تور سازمان اطلاعات سپاه برای رفع مشکلات بخش خصوصی
![عصر کرد](https://kban.ir/NewsImage/640/aHR0cHM6Ly9jZG4ubWFzaHJlZ2huZXdzLmlyL2QvMjAyNS8wMi8xMC8yLzQzNTA0OTAuanBnP3RzPTE3MzkxODU4MTYwMDA=)
سردار محمد کاظمی، رئیس سازمان اطلاعات سپاه پاسداران طی یک مصاحبه در حاشیه راهپیمایی 22 بهمن، ضمن تبریک سالروز پیروزی انقلاب اسلامی گفته است:
"سازمان اطلاعات سپاه بر خود مفروض میداند تا به هر دستگاه دولتی و بخش خصوصی که در جهت خدمت و حل مسائل مردم به ویژه در حوزه اقتصاد و معیشت قدم برمیدارد کمک کند و در این چارچوب ضمن شناسایی بدکارکردیها و آسیبها در رفع آنها نیز عمل کند . "[1]
*قبل از این، سردار فدوی، جانشین فرماندهی کل سپاه نیز در سخنانی در یک مراسم یادواره شهدا تأکید کرده بود: به دنبال آن هستیم گرفتاریهایی که مردم روزانه با آن سرو کار دارند را از بین ببریم و به مطلوب مردم تغییر دهیم.
فدوی میافزود: در ظرفیت ها و توانمندی های کشور و مردم ما این زمینه وجود دارد که تحولی بزرگ و اساسی ایجاد کنیم و تغییر و تحولی اساسی در حوزه اقتصاد و معیشت که موضوعی دایمی برای مردم است به وجود بیاید و از گرفتاری هایی که با آن روبهرو هستیم فارغ شویم. [2]
این توجه فرماندهان عالی سپاه به اقتصاد و معیشت یک فرصت بسیار عالی برای نظام و مردم در جهت رفع مشکلات اقتصادی است.
پر واضح آنکه سپاه پاسداران از همه ابزارهای لازم برای عملگری در حیطه "مبارزه با کژکاکردها و آسیبهای اقتصادی" برخوردار است و میتواند یک بازوی قوی و امین برای اقتصاد کلان ایران باشد.
ما امروز در حیطه اقتصاد با ایرادات واضحی مواجهیم که رفع آنها در وهله اول نیازمند دلسوزی و اقتدار است.
از گرانی بیقاعدهای که از هیچ فرمول بازاری، دلاری، تحریمی و تورمی پیروی نمیکند و جرم بزرگ گرانفروشی را در بازار کالا و خدمات ایرانی رواج داده است.
تا قوانین اقتصادی مهمی مثل تعیین سقف برای اجارهبها، قانون اخذ مالیات از خانههای خالی، تسهیلات جوانی جمعیت، قوانین نظارتی بر قیمتها و... که یا اجرا نمیشوند و یا بسیار ضعیف و بد اجرا شدهاند.
رفع این مشکلات نیز بیش و پیش از همه نیازمند انگیزه برای پیشرفت انقلاب و برخورداری از اقتدار است.
مردم باید بیش از گذشته تأثیرات سپاه پاسداران در ابعاد مختلف زندگی خود را احساس کنند و اقتصاد آمادهترین عرصه در این زمینه است.
***
بروز "پدیده معین" در سیاست ایران
![عصر کرد](https://kban.ir/NewsImage/640/aHR0cHM6Ly9jZG4ubWFzaHJlZ2huZXdzLmlyL2QvMjAxNy8wNi8wNi8yLzE5NTgzNzAuanBn)
مصطفی معین، فعال چپ و از وزرای دولت اصلاحات به تازگی در بخشی از یک مصاحبه با شفقنا درباره شرایط کشور اظهار کرده است: هرچند استقلال کشور در وجه سیاسی آن با پیروزی انقلاب بطور نسبی بوجود آمد ولی هنوز بعد از گذشت چهار دهه، به ثبات و جایگاه متناسب با فرهنگ و تمدن تاریخی ایران در جهان و تعامل با جامعه بینالمللی دست نیافتهایم. سیاست خارجی تنشزا همراه با انزوای جهانی ایران و تداوم تحریمهای خارجی هم باعث تورم طولانی و دو رقمی، گسترش فقر و بیکاری و فساد و وابستگی بیشتر اقتصادی و تکنولوژیک به بیگانگان شده که استقلال سیاسی را هم در معرض آسیب قرار داده است .
او میافزاید: طی سالیان، مشکلات ساختاری، تداخلها و موازیکاریها در اداره کشور بیش از پیش بوجود آمده است. ناکارآمدی های ساختاری که عمده بحرانهای عمیق و در همتنیده سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی کشور و نیز تحقق نیافتن شایسته اهداف سهگانه آزادی، استقلال و جمهوری اسلامی و پاسخگو نبودن مسئولان نسبت به اصلاح این ساختار از نتایج آن است. به این دلیل، آزادیهای قانونی و حقوق شهروندی، از قبیل آزادی بیان، قلم، اندیشه، تظاهرات و اجتماعات و انتخابات که در اصول مختلف قانون اساسی بر آن تاکید شده، با محدودیتهای مهمی مواجه شده است. فرهنگ و ارزشهای اخلاقی و معنوی هم به تدریج در سطوحی رو به افول گذاشت. با وضعیت مطلوب فاصله زیادی یافت و آفتهایی چون ایجاد تفرقه و طبقهبندی ملت به خودی و غیرخودی، ریا و نفاق و تملق، اکنون فراگیر شده است. عدالت اجتماعی نیز که از آرمانهای مهم انقلاب مردم بوده و هست، بهخاطر سوءمدیریت و فرآیند رو به افزایش نابرابری و تبعیض و فساد، اکنون وسیعا رنگ باخته است . [3]
*در اظهارات معین تهمتهای عجیبی به نظام اسلامی وجود دارد. از جمله وابستگی بیشتر به بیگانگان در پساانقلاب، نرسیدن به جایگاه رفیع در جهان، انزوای ایران و گسترش فساد!
و این در حالی است که سیاسی بودن، وزیر بودن و پر سن و سال بودن معین بر تأسف پیرامون این تهمتها میافزاید.
ما قضاوت درباره این تهمتها را بر عهده مخاطبان محترم میگذاریم.
در پس تهمتهای معین البته حرفهای مغلوط دیگری هم در انتقاد از شرایط موجود طرح شده که البته باید دانست هنگامی که فردی تصمیم به بدگویی و سیاهنمایی میگیرد؛ نه تنها از اظهار تهمت هیچ امتناعی ندارد بلکه در طرح سخنان خود نیز درست و غلط را به هم میآمیزد تا در جمع جبری سخنانش نتیجهای که نفسانیتش حکم میکند صادر شود نه نتیجهای که عقل هم بر آن دلالت دارد!
مجموعا باید در نظر داشت که وقتی فردی در بیان نقد خود از تهمت هم کمک میگیرد؛ اولا هیچ قصدی برای دلسوزی ندارد و ثانیا سخنان او مسموع نخواهد بود.
جالب آنکه "پدیده معین" یکی از اصلیترین آسیبهای مبتلیبه ما در جامعه امروز ایرانی است که موجب بروز مشکلات بسیاری شده است.
یعنی معین خودش اصلیترین مضمون بخش صحیح نقدهای خودش است.
چه اینکه به مصداق ضربالمثل "هرچه بگندد نمکش میزنند، وای به روزی که بگندد نمک"؛ اصلیترین مدافع عقلانیت، بیان دستاوردها و ذکر دقیق انتقادها در هر کشوری رجال سیاسی آن کشور هستند. اما هنگامی که برخی از همین سیاسیون عقلانیت را کنار میگذارند و در جهت نفسانیت و یا رضای دشمن گام برمیدارند آنگاه است که راه حلها گم میشود، ترسیم دقیقی از وضع موجود صورت نمیگیرد، نخبگان منزوی میشوند و کسی هم در گرداگرد دستاوردهای کشور حصار نمیسازد.
دقت شود که از همینروست که نقش رجال سیاسی در یک کشور بسیار مهم و تعیین کننده است و دائما بر اهمیت عملگری خواص در یک جامعه تأکید میشود.
"پدیده معین" برای هرکس که طالب فهم دقیق سیاسی و برخوردی از تحلیل صحیح است یک کیس مطالعاتی ضروری خواهد بود.
پیش از این، تقی آزادارمکی، از جامعهشناسان اصلاحطلب نیز در اظهاراتی از این گفته بود که چیزی از انقلاب اسلامی باقی نمانده است! [4]
***
1_ mshrgh.ir/1688346
2_ mshrgh.ir/1678737
3_ https://fa.shafaqna.com/?p=1980146
4_ mshrgh.ir/1685802