زیرساخت فرهنگی نقشی کلیدی در شکلگیری اقتصاد دارد
سیاسی
بزرگنمايي:
عصر کرد - به گزارش خبرنگار مهر، حمیدرضا مقصودی شامگاه دوشنبه در نشست «انقلاب اسلامی؛ پیشرفت استقلالمدار» که در مرکز رسانه حوزه علمیه قم برگزار شد، اظهار کرد: اقتصاد بهطور عمیقی با مقوله فرهنگ پیوسته است و بخشی از نظم فرهنگی بهشمار میآید که تأثیر مستقیم آن بر معیشت و زندگی مردم مشهود است.
عضو هیئت علمی دانشگاه قم افزود: سبک زندگی، اعتقادات و علایق انسانها نوع خاصی از روابط اجتماعی را میسازد که در نهایت، به نتایجی اقتصادی منجر میشود ضمن اینکه فرهنگ جهانشمول یا واحدی وجود ندارد و در بسیاری از دورهها، برخی فرهنگها یا اقتصادها هژمون شدهاند و به افول رفتهاند که این نیز به ریشههای فرهنگی مرتبط است.
مقصودی با بیان اینکه انقلاب اسلامی بر پایه یک نظم فرهنگی شکل گرفته است، گفت: امام خمینی (ره) در بهرهگیری از واژگان و مفاهیم، تأثیر مستقیم فرهنگ را در حوزه اقتصاد مطرح کردهاند و ایشان، با کلماتی چون مستضعفان، مستکبران و جهانخواران، یک حرکت عمیق فرهنگی را شکل دادند که اهداف اقتصادی نیز به دنبال داشت.
وی با اشاره به تمایز اقتصاد انقلاب اسلامی از عصر پهلوی بیان کرد: این اقتصاد بر پایه همان نظم فرهنگی گذشته شکل نگرفته است و ساختار اقتصادی انقلاب اسلامی مبتنی بر شاخصهایی است که از منظر اقتصاد متعارف قابل مشاهده نیست و همین امر سبب شده مسیر متفاوتی را نسبت به گذشته بپیماید.
وی با انتقاد از شرایط کنونی جهان غرب خاطرنشان کرد: وزیر بهداشت دولت ترامپ اعلام کرد که طی چهار سال گذشته 300 هزار کودک در آمریکا مفقود شدهاند؛ آماری شوکهکننده که حتی قیاس آن با جمعیت ایران دشوار است و طبق گفته او، این کودکان قربانیان قاچاق انسان و سوءاستفادههای جنسی بودهاند؛ فاجعهای بزرگ برای جامعه بشری است.
زیرساخت فرهنگی نقشی کلیدی در شکلگیری اقتصاد دارد
عضو هیأت علمی دانشگاه قم بیان کرد: هر زیرساخت فرهنگی نقشی کلیدی در شکلگیری اقتصاد دارد و ایجاد تغییرات بنیادی در اقتصاد، بدون تحولات فرهنگی ممکن نیست.
مقصودی به نقش نظم فرهنگی اشاره کرد و گفت: اگر فرزندان در محیطی بدون تعلق و انسجام رشد کنند، پیامدهای ناشی از این بحران فرهنگی جهانی، دنیایی وحشتناک را به وجود خواهد آورد و شرایط روحی و اجتماعی دنیای غرب نمونهای واضح از آثار این نظم فرهنگی مخرب است.
وی ادامه داد: اتحادیه اروپا سال گذشته گزارش داد که در آمریکا و اروپا 407 هزار نفر بر اثر برودت جان خود را از دست دادهاند که چنین فجایعی بیانگر شکست نظامهای اقتصادی و فرهنگی غرب است.
عضو هیئت علمی دانشگاه قم افزود: نولیبرالها از اینکه منابع در ایران به طور عادلانه میان مردم توزیع میشود گلایه دارند، چرا که این روش با سیاستها و فرهنگ اقتصادی انقلاب اسلامی کاملاً همخوانی دارد و مغایر با رویکرد جهان توسعهیافته است.
مقصودی تصریح کرد: علیرغم اینکه انقلاب اسلامی در ابعاد مختلف پیشرفت کرده است، اما جبهه مقابل همچنان سعی دارد با انکار واقعیتها، جمهوری اسلامی را منزوی جلوه دهد که با این حال، انقلاب اسلامی خود را حامی مستضعفان میداند و وضعیت آنان در ایران نسبت به بسیاری از کشورهای دیگر بسیار مطلوبتر است.
انقلاب اسلامی نظام ارزشی مبتنی بر اخلاقمحوری را معرفی کرده است
وی تأکید کرد: امروز مرگ ناشی از گرسنگی در ایران معنایی ندارد، در حالیکه این معضل همچنان گریبانگیر جوامع غربی است و انقلاب اسلامی همچنین نظام ارزشی اخلاقمحوری را معرفی کرده که کاملاً مغایر با باورهای لیبرالیستی غرب است.
عضو هیئت علمی دانشگاه قم به بحران بیخانمانها اشاره کرد و گفت: 60 هزار بیخانمان در لسآنجلس زندگی میکنند، در حالیکه این رقم در ایران بسیار اندک است و این تنها یکی از نشانههای توسعهیافتگی نظام انقلاب اسلامی در قیاس با کشورهای اروپایی و آمریکایی بهشمار میآید.
مقصودی تأکید کرد: باید شاخصهایی دقیق برای نمایش این پیشرفتها تعریف کنیم و دریابیم چگونه قدرتهای استعماری از طریق سرقت علمی و سلطه، جهان را در تاریکی نگه داشتهاند تا خودشان پیشرفت کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه قم عنوان کرد: 67 درصد از ایرانیها در منازل شخصی خود زندگی میکنند، 10 درصد در خانههای سازمانی، پدری یا رایگان ساکن هستند و 10 درصد دیگر نیز در خانههایی که اصطلاحاً ذهنی خوانده میشوند، زندگی میکنند و عدهای نیز مستأجر هستند و در مقابل، در آلمان تنها 45 درصد از مردم صاحبخانهاند و بسیاری از خانههای آنان فاقد آشپزخانه است، این در حالی است که آلمان بهعنوان کشوری توسعهیافته و پیشرفته شناخته میشود.
عضو هیأت علمی دانشگاه قم اذعان کرد: در ایران 22 میلیون زن خانهدار هستند و بخشی از آنان نیز شاغلاند که این امر نشاندهنده جایگاه بالای فرهنگی کشور است و ایران در این شاخص رتبه خوبی در سطح جهانی دارد.
وی گفت: در کشورهای خارجی تربیت فرهنگی مناسب وجود ندارد، برای نمونه، در جوامع غربی زنان عمدتاً شاغل هستند.
عضو هیئت علمی دانشگاه قم یادآور شد: ایران توانسته ساختار فرهنگی خود را حفظ کند و این مسئله خود را در مقایسه آمارهایی مانند ابتذال یا خودکشی میان ایران و جهان مدرن نشان میدهد و چنین ویژگیهایی بهنوعی بازتابدهنده روح انقلاب اسلامی است.
مقصودی در ادامه به وضعیت مصر نیز اشاره کرد: کشوری که بهعنوان دروازه تمدنی آسیا و آفریقا شناخته میشود، اما با تشکیل رژیم صهیونیستی و مداخلات بینالمللی، نقش آن محدود شده است.
وی عنوان کرد: اروپا با اعمال نفوذ در مصر، تلاش کرده است ارتباطات آفریقا با آسیا را تحت تأثیر قرار داده و کنترل کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه قم با اشاره به اینکه اروپا برخی کشورها را در وضعیت وابستگی و تاریکی فکری نگه داشته است، اظهار کرد: برای تحلیل مفهوم پیشرفت در انقلاب بر اساس دکترین مقاومت، لازم است واقعیتهای جهان را مورد توجه قرار دهیم.
مقصودی تاکید کرد: شاخصهای مدرن جامعیت کافی ندارند و این رویکردها اغلب بر اساس کمیتها شکل گرفتهاند.
عضو هیئت علمی دانشگاه قم خاطرنشان کرد: شاخصها باید بر مبنای مقاومت و اصول دکترینهای اسلامی طراحی و تدوین شوند.
کد خبر 6367643
-
سه شنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۳:۰۵
-
۵ بازديد
-
-
عصر کرد
لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/959686/