برگزاری کارگاه آموزشی برای پیشگیری از مفاسد زمین خواری در کردستان
اقتصادی
بزرگنمايي:
عصر کرد - سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان در این کارگاه که در محل سالن جلسات معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان در سنندج اظهار کرد: سامانه پنجره واحد مدیریت زمین با دو هدف کلی پیشگیری از مفاسد زمینخواری و ساماندهی نحوه ارائه خدمات حوزه زمین و ساختمان راهاندازی شده است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
اسدی افزود: این سامانه از یک سو قابلیت شناسایی تخلفات زمینخواری و ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی کشور را با استفاده از تصاویر ماهوارهای فراهم کرده که به عنوان بستری برای معرفی موارد زمینخواری و نظارت بر عملکرد دستگاههای اجرایی ذیربط قابل استفاده است.
وی ادامه داد: این سامانه از سوی دیگر با فراهم کردن زیرساختهای الکترونیکی مدیریت هوشمندانه و سیستمی، فرایندهای بین دستگاهی جهت ارائه مجوزها و استعلامات حوزه زمین و ساختمان را جهت پیشگیری از بروز مفاسد و مشکلاتی نظیر جعل استعلامات و مجوزها، تبانی و ارتشا توسط زمینخواران، تداخل وظایف بین دستگاهی و عدم شفافیت در تصمیم¬گیریهای کمیسیونها و شوراها فراهم می کند.
اسدی با اشاره به اینکه هنوز نواقصی در کار سامانه وجود دارد، تصریح کرد: یکی دیگر از اهداف این سامانه شناسایی زمینهای مناسب برای سرمایهگذاران و هدایت مناسب سرمایهگذاران و متقاضیان به بهرهبرداری از اراضی کشور است.
رستگار مرادی مدرس کارگاه، قوانین و بخشنامههای بالادستی، ضوابط اجرایی، برنامه اجرایی و شیوهنامه پنجره واحد مدیریت زمین را تشریح و سپس به صورت برخط از طریق داشبورد مدیریتی سامانه، گزارشی از عملکرد سامانه در استان را ارائهکرد
از ابتدای آغاز به کار سامانه پنجره واحد زمین در سال 1401 تا کنون 2 هزار و 787 مورد تغییرات اراضی استان در سامانه شناسایی شده است که از این تعداد یک هزار و 106 مورد آن تایید و به واحدهای گشت ارجاع شده است و از این تعداد نیز 784 مورد آن بازدید شده است که 378 تخلف شناسایی شده و در نهایت تعداد 140 پرونده حقوقی تشکیل شده است.
در ادامه این نشسعت عملکرد دستگاههای اجرایی استان در خصوص پاسخگویی به استعلامات و درخواستهای متقاضیان و نیز عملکرد دستگاههای متولی حفاظت از اراضی در زیرسامانه پایش اراضی مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت.
سپس زیرسامانه پایش اراضی با موضوعات نحوه اقدام دستگاههای اجرایی در خصوص گزارش تخلفات واصله از هسته پردازش سامانه به واحدهای یگان حفاظت و حقوقی تشریح شد و در ادامه نمایندگان دستگاههای اجرایی مشکلات و ابهامات خود درخصوص سامانه را مطرح و از طرف نمایندگان متولیان سامانه (معاونت اجتماعی دادگستری و اداره کل منابع طبیعی) پاسخ و راهنمایهای لازم را دریافت کردند.
در پایان مقرر گردید همه دستگاههای عضو سامانه پنجره واحد مدیریت زمین گزارش عملکرد خود در سامانه و همچنین مسائل و مشکلات حادث شده در ارتباط با سامانه را جهت اجرای اقدامات لازم به منظور مرتفع شدن آنها، ظرف مدت یک هفته به معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اعلام کنند.
-
چهارشنبه ۱۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۳:۱۸:۳۹
-
۱۱ بازديد
-
![](/images/komen.png)
-
عصر کرد
لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/956914/