تئاتر؛ آیینهای برای بازتاب واقعیتهای اجتماعی و فرهنگی
اقتصادی
بزرگنمايي:
عصر کرد - تئاتر، هنری زنده و پویا، نه تنها سرگرمی است، بلکه ابزاری قدرتمند برای بیان احساسات و بازتاب واقعیتهای جامعه است و بر این اساس محمد نادری، کارگردان جوان، با تجربههای خود از چالشها و زیباییهای این هنر میگوید و بر نقش تئاتر در ایجاد امید و شادی تأکید میکند.
به گزارش خبرگزاری ایمنا، تئاتر بهعنوان یکی از قدیمیترین و تأثیرگذارترین هنرهای نمایشی، همواره بستری برای بیان احساسات، اندیشهها و تجربیات انسانی بوده است؛ این هنر زنده و پویا، نه تنها بهعنوان یک سرگرمی، بلکه به عنوان ابزاری برای بازتاب واقعیتهای اجتماعی و فرهنگی نیز شناخته میشود.
البته باید توجه داشت که ورود به عرصه تئاتر و تبدیل شدن به یک هنرمند حرفهای، نیازمند عشق، پشتکار و خلاقیت است و در این مسیر کارگردانی تئاتر، بهعنوان یکی از چالشبرانگیزترین نقشها در تولید یک اثر نمایشی، نیازمند مهارتهای مدیریتی، هنری و ارتباطی است.
در روزهای گذشته نمایش دوزخ به کارگردانی محمد نادری دره کتی است که در مجتمع فرهنگی فرشچیان اصفهان به اجرا درآمد و بر این اساس با وی به گفتوگو نشستیم که مشروح آن را در ادامه میخوانید:
ایمنا: از سابقه کاریتان بگویید، از چه زمانی وارد تئاتر شدید؟
نادری: 9 سال است که به صورت حرفهای در عرصه بازیگری فعالیت میکنم؛ سالها در تهران بودم و اولین کار تئاترم را آنجا انجام دادم.
از عروسکگردانی، بازیگری و کارهای پشت صحنه شروع کردم و در سال 1401، یک تئاتر جشنوارهای در دانشگاه اصفهان داشتم که هم بازیگر بودم و هم کارگردان؛ بعد از آن، همان تئاتر را با بازیگران دیگر و بدون حضور خودم به عنوان بازیگر، در تهران اجرا کردیم؛ 18 شب در سالن استاد مشایخی و حالا بعد از سه سال، دومین تئاترم را در سالن فرشچیان اصفهان به روی صحنه بردم.
ایمنا: چگونه تصمیم گرفتید وارد این عرصه شوید؟
نادری: از بچگی دوست داشتم در هر شغلی که هستم، مشهور شوم. بعد از مدتی فهمیدم که در هنر، خلاقیت بیشتری دارم. خیلی چیزها را امتحان کردم، حتی کارهای فنی، اما مهارت خاصی در آنها نداشتم. در نهایت، تصمیم گرفتم وارد تئاتر و سینما شوم. از سال 95 به صورت حرفهای شروع کردم و دورههای بازیگری را در اصفهان و تهران گذراندم.
ایمنا: اولین تجربه کارگردانیتان چگونه بود؟
نادری: اولین تجربه کارگردانی بسیار سخت بود. من یک گروه کامل را از اصفهان به تهران بردم و با کمبودن حمایتها، فشار زیادی تحمل کردم. اما از نظر هنری، کار مورد استقبال قرار گرفت. این تجربه به من یاد داد که کارگردانی، بهویژه در شروع، چقدر میتواند چالشبرانگیز باشد.
ایمنا: چه سبکهایی را در تئاتر تجربه کردهاید؟
نادری: من سبکهای مختلفی را امتحان کردهام، از رئال تا اگزیستانسیالیسم و نمایشنامه «دوزخ» یک اثر اگزیستانسیالیستی است که بسیار به آن علاقه دارم. همچنین، دستیاری کارهای سورئال را هم انجام دادهام، اما خودم بیشتر در سبک رئال احساس راحتی میکنم.
ایمنا: به نظر شما مهمترین عنصر در کارگردانی از نظر شما چیست؟
نادری: به نظر من، مهمترین عنصر در کارگردانی، مدیریت است. یک کارگردان باید بتواند با تمام عوامل کار، از بازیگران تا تیم فنی، به خوبی ارتباط برقرار کند و از حاشیهها دوری کند. مدیریت درست و اخلاق حرفهای از جمله کلیدهای موفقیت در این عرصه است.
ایمنا: شما تجربه کار در تهران و اصفهان را دارید؛ بهنظر شما علت کمتر توجه کردن به موضوع تئاتر در نقاط مختلف کشور بهجز تهران چیست؟
نادری: در شهرهایی غیر از تهران به تئاتر توجه کمی میشود و تنها توجه به سمت آثار و کارگردانانی است که تجربه فراوانی دارند؛ حتی مردم هم گاهی نسبت به تئاتر بیتفاوت هستند و فقط دوست دارند بخندند. البته شرایط سخت اقتصادی باعث شده مردم به شادی نیاز داشته باشند، و این نقطههای امید در کارهای ما، میتواند برایشان مفید باشد.
ایمنا: این روزها تئاتر «دوزخ» را روی صحنه داشتید؛ نمایشنامه آن درباره چه بود؟
نادری: این نمایشنامه یک اثر اگزیستانسیالیستی است که جهنم را بهصورتی متفاوت نشان میدهد. در این نمایش، جهنم یک اتاق شیک و بسته است که چند نفر در آن گرفتار شدهاند. آنها با حرفهایشان و افشای رازهای یکدیگر، همدیگر را عذاب میدهند. این عذاب آنقدر سخت است که حاضرند به آتش بروند، اما دیگر در کنار هم نباشند؛ این نمایشنامه به ما میگوید جهنم لزوماً آتش و عذاب فیزیکی نیست، بلکه میتواند عذاب روانی باشد. دکور و نورپردازی هم در ایجاد این فضا بسیار مؤثر بودهاند.
ایمنا: برای کسانی که میخواهند وارد عرصه تئاتر شوند، چه توصیهای دارید؟
نادری: توصیه من این است که حتی اگر کلاسهای زیادی رفتهاند، باز هم وارد گروههای تئاتر شوند و از پشت صحنه شروع کنند؛ من خودم از پشت صحنه شروع کردم و سالها تجربه کسب کردم. مهم این است که مداومت داشته باشند و از هر فرصتی برای یادگیری استفاده کنند.
کد خبر 833000
-
يکشنبه ۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۲:۴۶
-
۳ بازديد
-
-
عصر کرد
لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/955181/