پنج مزرعه استخراج رمز ارز در کردستان مجوز فعالیت دارد
اقتصادی
بزرگنمايي:
عصر کرد - - هیوا لهونیان اظهار کرد: پنج مزرعه به صورت رسمی مجوز دریافت کرده که سه مزرعه آن فعال است و کسانی که علاقمند باشند میتوانند به صورت رسمی به سازمان صمت مراجعه کرده و مجوزهای قانونی لازم را دریافت کنند.
وی با اشاره به مقابله با دستگاههای غیرمجاز استخراج رمز ارز در استان، گفت: طی 174 عملیات در 2 سال گذشته، 2 هزار و 341 دستگاه استخراج رمز ارز(ماینر) غیرمجازکشف و ضبط و طبق شیوه نامه تعیین تکلیف ماینرهای غیرمجاز و قاچاق دارای رای قطعی مراجع قضایی، بصورت فنی امحا و معدوم شد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
مدیرعامل شرکت برق کردستان با اشاره به اینکه مرکز ثقل ماینرهای کشف شده در سنندج و دهگلان بود، افزود : از این تعداد ماینر مکشوفه، سه مزرعه که دارای 263 ، 150 و 122دستگاه به شکل مخفیانه ای درحال فعالیت با استفاده از برق غیرمجاز بود، شناسایی و ضبط شد.
لهونیان با بیان اینکه در صورت ادامه فعالیت این مایرنها، سالیانه نزدیک به 52 میلیون کیلووات ساعت مصرف برق داشت، ادامه داد: در چنین شرایطی که با محدودیت در تأمین سوخت نیروگاهها و ناترازی در تولید برق مواجه هستیم استفاده غیرمجاز از این دستگاهها از چالش های مهم صنعت برق کشور است که موجب اختلال در خدمت رسانی به مردم و موجب تضییع حقوق شهروندان برای کسب سود و منفعت افراد سودجو است.
وی با بیان اینکه هر ماینر نزدیک به مصرف برق 10 خانوار را دارد، اظهار کرد: اینگونه فعالیت های غیرمجاز علاوه بر اختلال بر نظام اقتصادی و کاهش امنیت دیتای کشور باعث هدر رفت عظیم انرژی و فشار بیشتر بر شبکه های تولید و توزیع برق کشور شده و می تواند زمینه ساز تخریب و آلودگی محیط زیست شود.
لهونیان افزود: یک دستگاه ماینر بصورت میانگین ماهانه 21 هزار و 900 کیلو وات ساعت برق مصرف میکند و باید این نکته را مد نظر قرارداد که این مقدار مخصوص دستگاههای دارای استاندارد است ولی چون اکثر دستگاههای موجود در ایران از مبادی قاچاق وارد کشور می شوند مصرف بسیار بالاتری از این مقدار دارند.
مدیرعامل شرکت برق کردستان ادامه داد: برای استخراج هر واحد بیت کوین به تولید 72 مگاوات ساعت برق نیاز است که با توجه به قیمت نازل برق در ایران بسیاری از استخراج کنندگان اقدام به استخراج ارزدیجیتال با برق یارانه ای و ارزان می کنند این در حالی است که ارز دیجیتال تولید شده با این برق رایگان به بالاترین نرخ در جهان خرید و فروش می شود.
وی گف : از آنجایی که هر ماینر سالیانه ، حداقل مبلغ 66 میلیون تومان به شبکه های توزیع برق خسارت و زیان وارد می کند، شهروندان میتوانند هرگونه اطلاعات از ماینرهای غیرمجاز را در راستای جلوگیری از طمع سودجویان و حفاظت از حقوق شهروندان و بیت المال از سه روش سامانه پیامکی 30005121 یا ارسال گزارش تلفنی از طریق شماره 121 (واحد عملیات و اتفاقات برق) و یا سامانه رسیدگی به شکایات شرکت توانیر (سمات) و دریافت جایزه مربوطه برای کشف هر ماینر به میزان یک تا 25 میلیون تومان ، نسبت به ارسال گزارش اقدام کنند.
وی یادآور شد: ارسال گزارش شهروندان و مشخصات گزارش دهندگان بسیار محرمانه می باشد و شهروندان محترم آرامش خاطر داشته باشند که گزارش آنها محفوظ و امن خواهد بود و همچنین در صورت تمایل شهروندان، هیچگونه اطلاعات شخصی از آنان دریافت نمی شود.
-
دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۶:۳۸
-
۶ بازديد
-
-
عصر کرد
لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/951276/