عصر کرد

آخرين مطالب

ربیعی، دستیار اجتماعی پزشکیان: آقای رئیس‌جمهور! به اصلاحات سخت اقتصادی و حضور در اقتصاد جهانی نیاز داریم/ امروز من بسیاری از افراد را می‌بینم که نگران دین و اسلام هستند سیاسی

ربیعی، دستیار اجتماعی پزشکیان: آقای رئیس‌جمهور! به اصلاحات سخت اقتصادی و حضور در اقتصاد جهانی نیاز داریم/ امروز من بسیاری از افراد را می‌بینم که نگران دین و اسلام هستند
  بزرگنمايي:

عصر کرد - به گزارش جماران؛ علی ربیعی دستیار اجتماعی رییس‌جمهور در کانال تلگرامی خود نوشت:
وفاق با جامعه را دریابید
آقای رئیس‌جمهور پزشکیان! می‌خواهم شرحی از وضعیت امروز جامعه و آنچه در آن می‌گذرد را برای شما گزارش کنم:
این روز‌ها با افراد زیادی با نگرش‌های مختلف صحبت می‌کنم: انقلابیون قدیمی، دلسوزان بی‌قصد و غرض، حتی ایثارگران، روشنفکران، جامعه‌شناسان، صاحبنظران علوم سیاسی، اقتصاددان‌ها، صنعتگران، تولیدکنندگان، اعضای هیات علمی و… 
قابل تأمل است که همه این افراد در خصوص یک جمله متفق‌القول هستند: «این روند‌ها باید اصلاح شود؛ به این شکل نمی‌شود ادامه داد.
» به رغم اینکه طیف مختلفی از دیدگاه‌ها درباره اینکه چه باید کرد وجود دارد، اما در این گزاره که «اینگونه نباید باشد»، اشتراک نظر وجود دارد.
البته جامعه مدت‌هاست این مفهوم را به طرق مختلف احساس و درک کرده است. هشدار‌ها نیز از درون جامعه با نشانگر‌های مختلف در حال بروز است. نتایج سنجش‌ها و تحقیقات، چندین سال است که همین دریافت را تایید می‌کنند. اقتصاددانان مستقل هم با انجام مطالعات در خصوص آینده اقتصاد، نرخ کنونی دلار را در صورت تداوم این وضعیت پیش‌بینی می‌کردند. کارشناسان و نخبگان حوزه انرژی سال‌هاست که گوشزد می‌کنند در آینده‌ای نه چندان دور، مخازن نفت نیز تهی شده و باید نفت را هم از خارج وارد کنیم! در صورت عدم تزریق گاز به چاه‌های نفت، بخش اعظمی از نفت که میراث نسل‌های آینده است به طور همیشگی غیرقابل استفاده خواهند ماند.
در این حوزه‌ها، مطالعات و نقد‌های بسیاری وجود دارد و مثال‌های متعددی می‌توان طرح کرد. سال‌هاست که نرخ سرمایه‌گذاری منفی شده، اصطکاک بالا رفته، بوی پوسیدگی و کهنگی از بسیاری از زیرساخت‌های صنعتی به مشام متخصصان و عموم جامعه می‌رسد. فرسودگی اجتماعی نیز به طور چشمگیری قابل مشاهده است. سال‌هاست نتایج سنجش‌ها، نشان‌دهنده کاهش سرمایه اجتماعی، کاهش اعتماد، افزایش آسیب‌های اجتماعی و ناامنی‌های روانی است. 
یکی از مهم‌ترین مباحث، تحولات ارزشی است که در جامعه صورت گرفته است؛ هرچه رو به جلو می‌رویم، ارزش‌های دینی، منفعلانه‌تر عمل می‌کنند. من لائیسیته شدن ایران را قبول ندارم، اما با وجود اینکه جامعه ایران همواره جامعه‌ای با بنیان‌های مذهبی بوده، اما در شرایط پدید آمده در ایران امروز، کارکرد‌های آرمانی دین کمرنگ می‌شود. ارزش‌های دینی که همواره انسجام و اخلاق در مناسبت‌های اجتماعی را تولید و حمایت می‌کرد، با گذر زمان ضعیف‌تر عمل می‌کند.
امروز من بسیاری از افراد را می‌بینم که نگران دین و اسلام هستند.
حال در این میان، برخی هنوز هم در خصوص علت پدید آمدن چنین وضعیتی به دنبال توجیه و فرافکنی هستند! و علت چنین شرایطی را سیاست‌های برخی از دولت‌ها می‌دانند، هرچند هشت سال دولت نهم و دهم و نزدیک بیش از سه سال دولت سیزدهم را هم کاملا از تاریخ دولت‌ها جدا کرده و درصدد هستند نتیجه این امر را به پدیده موهومی به نام ناتوانی دولت‌هایی که آنها در آن حضور نداشته‌اند، گره بزنند. اتفاقا بیشترین روند‌های نامطلوب و جدایی‌ها در همین دوره‌ها شکل گرفته است. 
آقای رئیس‌جمهور؛ اگر شرایط تغییر نکرده و اصلاح نشود با سرنوشتی همراه با کاهندگی روزافزون، ضعیف و تهی شدن از درون مواجه می‌شویم و این همان بدخواهان تاریخی ایران است. ما به اصلاحات سخت اقتصادی، بهبود وضعیت اجتماعی، زیستن آسوده مردم در جامعه و حضور در اقتصاد جهانی نیاز داریم.
من معتقدم هیچ عامل بیرونی نمی‌تواند تغییرات دلخواه خود را در ایران ایجاد کند؛ آن را اشغال کرده و یا کاری مانند براندازی مستقیم را سامان دهد. 
ظرفیت‌های درونی ایران، اعتقادات و بن‌مایه‌های مذهبی ایرانی‌ها، وطن‌دوستی و وطن‌پرستی به‌رغم همه نقد‌ها و نارضایتی‌ها، عواملی هستند که تاثیر بیرونی بر داخل را ضعیف می‌کنند، اما در صورت تداوم وضعیت کنونی، شرایطی پدید می‌آید که با کاهش اعتماد، ناامیدی از آینده و ضعف اقتصادی، جامعه روزبه‌روز ضعیف‌تر شده و در وضعیت «جامعه ضعیف» همچون موم، هرگونه اتفاقی را می‌توان متصور شد.
حال چه باید کرد؟ در گام اول مسیر درست همان مسیری است که شما در ایجاد کابینه در پیش گرفته‌اید. خیلی‌ها به وفاق نقد دارند. عده‌ای آن را بی‌مبنا می‌دانند، عده‌ای آن را با ایدئولوژی اشتباه گرفته‌اند. برخی درصددند از درون وفاق، مفاهیم پیچیده و غریب استخراج کنند و نیز متاسفم برخی تریبون‌هایی که باید وحدت‌بخشی کنند، وفاق را با تعابیری مانند نفاق معنا می‌کنند. وفاق، همان با هم‌بودگی است؛ همان «همه با هم» است. همان مفهومی است که اگر تمام ایرانیان با همه ظرفیت‌شان در کنار هم قرار بگیرند، آنگاه است که می‌توان کاری کرد. وفاق یعنی فهم مشترک همه از مسائل؛ و فهم مشترک این که «این مسیر کنونی قابل دوام نیست و باید کاری کرد».
نباید اجازه بدهید که وفاق فقط در سطح سیاسی تعریف شود. گام دوم عمق‌بخشی اجتماعی به وفاق است. متاسفم که عده‌ای می‌خواهند وفاق را در همین سطح متوقف کنند. وفاق یک نظریه و روش برای حل مسائل ایران است با مشارکت دادن از هر کسی که توانی دارد؛ وفاق باید مرز‌ها جناح‌ها را بشکافد و افراد با هر دیدگاه و گرایش و قومیت و تفکری در سبد ظرفیت ایرانیان برای حل مسائل کشور قرار گیرند.
مسیری که در انتصابات و بکارگیری افراد از همه جناح‌ها طی شد با همه کم و زیادی، مسیر درستی است، اما دو ملاحظه دارم: نخست آنکه محدود به جناح‌ها سیاسی نشود و سپس باید مراقب باشیم که وفاق تبدیل به ابزار سیاسی برای عده‌ای نشود که یا به نمایندگان و یا به جناح‌های سیاسی برای ماندگاری بیشتر خودشان در عرصه، باج بدهند. معتقدم وفاق جای باج دادن برای راضی نگه داشتن مخالفان و ماندن در مناصب برای هیچ کسی نیست. این رویه باعث فشار بیشتر به دولت می‌شود.
فرصت زیاد نیست. برخی‌ها با دلایل موهوم، از پذیرفتن این امر که وضع کنونی بیشتر حاصل تفکرات و عملکرد و مانع‌سازی‌های آنهاست، سر باز می‌زنند؛ حاصل ماندن این افراد در قدرت به قیمت عدم مشارکت جامعه و خالی کردن عقبه نظام است. 
جناب رئیس‌جمهور پزشکیان: لطفا دیگر معطل این افراد نشوید. تاکنون در مسیر درست قرار گرفته‌اید. نباید در دام جوسازی افرادی که تخریب را شروع کرده‌اند افتاد. اینها به قیمت ناامید کردن مردم و ضعیف شدن عقبه نظام و انقلاب، همچنان می‌خواهند در ساخت قدرت باقی بمانند. ماندن در قدرت را به ایدئولوژی خود تبدیل کرده‌اند. اینها گاهی به ظریف و مسیر ظریف حمله می‌کنند، گاهی مصاحبه شما در خصوص مسیر درست مذاکره با عزت در جهت پویایی ایران را مورد هجمه قرار می‌دهند؛ در مقابل فیلترینگ بی‌خاصیت و اف‌ای‌تی‌اف با تعابیر و تفاسیر من‌درآوردی فلسفه درست می‌کنند. معطل این افراد نشوید. کسانی که دیگر قصد همراهی با شما را ندارند. مردم چه آنانی که به شما رای داده‌اند و چه آنها که به شما امید بسته‌اند، در این مسیر که سربلندی ایران، رشد و شکوفایی کشور و احساس خوب به انقلاب اسلامی باشد، با شما همراهند و رضایت خدای متعال نیز در همین است.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/950470/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

وضعیت رئالی ها هم اکنون!

نزدیک بود چشم این بازیکن فوتبال در جریان مسابقه از حدقه دربیاید!

گل برتر هفته 17 لیگ برتر پرتغال 2024/25

توصیه امری به آرسنالی‌ها: به VAR احترام بگذارید

«انسان» یک میلیون سال دیگر چه شکلی می شود؟ /عکس

توقف لیونل مسی در ترافیک برای امضا کردن کفش یک هوادار

ترکیب منتخب شش نفره ستارگان تاریخ فوتبال از نظر لوکا مودریچ ؛ خبری از مسی و رونالدو نیست

ورود آلگری به خاورمیانه فعلا منتفی شد!

گلهای برتر هفته چهاردهم لیگ برتر ایران در فصل 04-1403

خلاصه بازی ختافه 1 - بارسلونا 1

بیوگرافی اسماعیل کارتال، سرمربی ترکیه‌ای لینک‌شده به پرسپولیس؛ مرد همیشه نایب قهرمان با فنرباحچه

صاحب ایده دلار 20 هزار تومانی کیست؟

ادارات کردستان فردا دوشنبه 1 بهمن ماه 1403 تعطیل است؟ | تعطیلی ادارات سنندج فردا 1 بهمن 1403

تک گل ویکتور گیوکرش در جریان برتری 3-0 اسپورتینگ برابر ریو آوه

گل سوم ناپولی توسط لوکاکو‌؛آتالانتا 2-3 ناپولی

خلاصه بازی نیوکسل 1 - بورنموث 4

خلاصه بازی آتالانتا 2 - ناپولی 3

همایش ملی «محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی» در دانشگاه کردستان برگزار شد

کلاس جبرانی مربی ترسناک برای بازیکنان استقلال!

گل دوم آتالانتا توسط لوکمن؛آتالانتا 2-2 ناپولی

ژول کنده طلسم پنج ساله بارسلونا را شکست

واکنش زیبای مرت؛ آتالانتا 2-2 ناپولی

کارتال از سقف پرسپولیس بالاتر زد؛پیشنهاد 3.5 میلیون دلاری به پرسپولیس!

کردستان میزبان بیش از 50 هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری برای توسعه معدن و صنایع معدنی

ادارات کرمانشاه فردا دوشنبه 1 بهمن ماه 1403 تعطیل است؟ | تعطیلی ادارات کرمانشاه فردا 1 بهمن 1403

موتا: یوونتوس در حال رشد و پیشرفت است!

ضربه دیدنی به زیر طاق دروازه؛ آتالانتا 1-0 ناپولی

پلی به گذشته؛ اخراج روماریو پس از مشت زدن به صورت دیگو سیمئونه در دیدار بارسلونا و سویا

گل اول بارسلونا به ختافه توسط ژول کونده

گل اول ناپولی توسط متئو پولیتانو در دقیقه 27؛ آتالانتا 1-1 ناپولی

گل دوم ناپولی توسط مک‌تومینای در دقیقه 41؛ آتالانتا 1-2 ناپولی

گل اول ختافه به بارسلونا توسط ماورو آرامباری

پرسپولیس در بلاتکلیفی؛ به یک جفت گوش شنوا نیازمندیم!

توافق هافبک سابق تراکتور در تهران

حواشی بازی سپاهان و پرسپولیس

برترین لحظات و پشت صحنه نیم فصل اول سری آ 2024/25

روایت صحنه ترور شهیدان رازینی و مقیسه از زبان حجت‌الاسلام پورمحمدی

برف و باران کردستان را در بر می گیرد

کردستان در ردیف 6 استان برخوردار از دستگاه پت‌اسکن( تشخیص سرطان)

استثمار صاحب خانه‌ها از مستأجران در شرایط آخر الزمانی

رئیس کل اسبق بانک مرکزی: حرکت به سمت ارز تک‌نرخی، سیاست مطلوبی است

بایسته‎‌های دخل و خرج در سبک زندگی اسلامی

نیمی از مدارس کرمانشاه تخریبی و نیازمند مقاوم‌سازی هستند

افزایش 120 نفری سهمیه زائران کرمانشاهی حج تمتع

صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در کرمانشاه

129 مدرسه کانکسی و سنگی کرمانشاه تا مهرماه سال آینده جمع آوری شود

معلمان، معماران جامعه‌ای هستند که فردا ساخته می‌شود

باز باران با ترانه میخورد بر بام خانه !

شعر انتخابی راهان پارسی در فصل سوم

شعری زیبا از مولانا