حضور 4 روزه عموهای فیتیله در کرمانشاه
گفتگو
بزرگنمايي:
عصر کرد - به گزارش خبرنگار مهر، ظهر شنبه طی نشستی با جزوه نمایشی دوره گردها که همزمان با فرارسیدن ایام پیروزی انقلاب اسلامی و دهه فجر به اجرا درآمده گروه صاحبنام فتیلهها با این عنوان مهمان کرمانشاه شدند و این برنامه از امروز به مدت چهار روز از 29 دی تا 2 بهمن 1403 در حال برگزاری است.
محمد خیاط زنجانی مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمانشاه ظهر امروز شنبه در این نشست خبری در این رویداد فرهنگی اظهار کرد: استان کرمانشاه با توجه به وسعت، اقوام و مذاهب مختلف از ظرفیتهای بسیار خوبی برای برگزاری رویدادهای فرهنگی در حوزه کودک و نوجوان برخوردار است.
وی افزود: در همین راستا اجرای برنامههای نمایشی طی امسال در دستور کار کانون پرورش فکری قرار گرفت که تاکنون چهار اجرا و نمایش در حوزه کودک و نوجوان به روی صحنه رفته است.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمانشاه تصریح کرد: یکی از راههای انتقال موضوعات تربیتی، اجتماعی و مهارتهای زندگی به فرزندان از طریق قصهگویی و تئاتر است که میتواند اثرگذاری بیشتری را به همراه داشته باشد زیرا کودکان و نوجوانان با شخصیتهای مورد علاقه خود ارتباط بسیار خوبی برقرار میکنند.
خیاط زنجانی با اشاره به حضور گروه نمایشی «دورهگردها» در شهر کرمانشاه بیان کرد: کودکان و نوجوانان میتوانند از نمایش در حال اکران دیدن کنند و امکان حضور برای کودکان محلات حاشیهنشین نیز فراهم شده است.
وی با اشاره به اینکه اجرای برنامههای فرهنگی نوعی سرمایهگذاری بر روی نسل آینده کشور است، ادامه داد: نباید در موضوعات فرهنگی نگاه اقتصادی حاکم شود زیرا در این صورت متوجه آسیبهای جدی خواهیم شد.
خیاط زنجانی در پایان گفت: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمانشاه با 36 مرکز ثابت، 2 مرکز سیار و یک واحد پستی در حال ارائه خدمات به کودکان و نوجوانان در نقاط مختلف استان است.
در ادامه این نشست خبری علی فروتن با ابراز خوشحالی از حضور مجدد در استان کرمانشاه اظهار کرد: از هشت سالگی عضو کانون پرورش فکری هستم و به این عضویت افتخار میکنم و اساساً کار با کودک بسیار شیرین و لذتبخش است اما سختیهای مخصوص به خود را دارد که باید سلایق مختلف را در نظر گرفت.
عمو فیتیله بیان کرد: کودک و نوجوان نیازمند ادبیات خاص خود است و با قصهگویی و نمایش میتوان در تربیت آنها اثرگذار بود زیرا با توجه به گسترش فضای مجازی فضای تربیتی متحول شده است.
فروتن با اشاره به سابقه فعالیت در عرصه کودک و نوجوان، افزود: گروه «دورهگردها» و عمو فیتیلهها نشان دادهاند از هر روشی برای خنداندن و شادی کودکان استفاده نمیکنند و همین موضوع سبب اعتماد خانوادهها به آنها شده است.
وی با اشاره به داستانهای نمایشی خاطرنشان کرد: داستانهای نمایشی توسط گروه «دورهگردها» اساساً در یک کارگروه تولید میشود و ممکن است این داستان و روایت داخلی و یا خارجی باشد اما بر اساس مطالعه صورت گرفته بیشترین درخواست والدین از مشاوران در حوزه خجالتی بودن، پرخاشگری و حسادت است که سعی کردهایم نمایشها در این موضوعات تعریف کنیم.
فروتن یادآوری کرد: متأسفانه فرهنگ قصهگویی و مطالعه در بین خانوادهها کمرنگ شده که نیازمند توجه است و همین قصهها و لالاییها حاوی مضامین ارزشمند تربیتی است که از فرهنگ ما نشأت گرفته است.
وی اضافه کرد: برنامه فیتیله به مدت 14 سال بدون داستان تکراری به نمایش درآمد که حاصل ارتباط با مردم و داستانپردازی منحصر به فرد بود و نباید برای کمیت، کیفیت کار را به ویژه برای کودکان و نوجوانان پایین آورد و باید به نیازهای روانی و تربیتی کودکان پاسخ داد.
حوزه کودک نیازمند فهم دقیقتری برای اثر گذاری دارد
حمید گلی در ادامه این نشست اظهار کرد: یک نمایش و اثر بر اساس داستان و قصه شکل میگیرد که برای انتقال پیام آن باید از تمام ظرفیتها استفاده کرد تا بیننده پیام اصلی را دریافت کند و کار کودک و نوجوان اساساً با بزرگسال تفاوت دارد.
وی تصریح کرد: در حوزه تولیدات نمایشی به ویژه در حوزه کودک با کمبود داستان مواجهایم و تولیدات این حوزه نیازمند دقت نظر ویژه است تا داستانپردازی خوبی داشته باشیم.
گلی با اشاره به اهمیت تربیت کودکان، گفت: تربیت کودکان فراتر از مسائل مادی است زیرا شخصیت و روان کودک را شکل میدهد.
کد خبر 6350859
-
شنبه ۲۹ دي ۱۴۰۳ - ۱۹:۴۴:۴۴
-
۴ بازديد
-
-
عصر کرد
لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/950448/