بزرگنمايي:
عصر کرد - مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان کرمانشاه، گفت: تعداد مشترکان تلفن همراه در استان کرمانشاه با 11 درصد افزایش به 3.9 میلیون نفر رسیده است. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در استان کرمانشاه هر چند هنوز با نواقصی مواجه است، اما در سالهای اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته به طوری که دولت سیزدهم در سه سال اخیر 2250 میلیارد ریال در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در کرمانشاه سرمایهگذاری انجام داده که منجر به ارتقای بسیاری از شاخصها شده که به طور عمده برای افزایش ضریب نفوذ خدمات در روستاها بوده است.
اکنون ضریب نفوذ تلفن همراه در روستاهای بالای 20 خانوار استان 99.24 درصد و در اینترنت همراه 95 درصد است.
با توجه به اجرای پروژههای مختلفی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در استان کرمانشاه و ضرورت توجه به این مهم به عنوان گذرگاه عتبات عالیات، به منظور آگاهی از اقدامات انجام شده در استان با ابوالفضل محمدی مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات گفتوگو کردیم.
تسنیم: وضعیت استان کرمانشاه در حوزه ارتباطات در سالهای اخیر چه تغییری داشته است؟
حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات دو بخش اصلی دارد بخش اول مربوط به ارتباطات و شامل ایجاد زیرساختها و بسترهای ارتباطی پرسرعت و امن برای مردم و بخش دوم فناوری اطلاعات است. فناوری اطلاعات در عرصههای مختلف علمی، آموزشی، صنعتی و حتی حکمرانی مورد استفاده قرار میگیرد.
در حوزه ارتباطات در سه سال گذشته اقدامات بسیار خوبی انجام شده است. استان کرمانشاه در بخش اینترنت پهن باند ثابت که بسیار برای مردم قابل اهمیت است 22 درصد رشد داشته که آمار نسبتاً خوب و قابل توجهی محسوب میشود.
افزایش مشترکان تلفن همراه در کرمانشاه به 3.5 میلیون نفر
در حوزه اپراتورهای همراه، در سه سال گذشته مشترکان همراه استان به 3.5 میلیون نفر افزایش یافته است و این آمار 11 درصد رشد را نشان میدهد.
در بخش روستایی 1670 روستای بالای 20 خانوار استان به شبکه ملی اطلاعات یا اینترنت پرسرعت متصل شدهاند که در طول سه سال گذشته 12 درصد رشد داشته است.
این روستاها به طور عمده مربوط به مناطق صعبالعبور و محروم بودند و وزارت ارتباطات هزینههای اضافه نامتعارفی را برای اتصال این روستاها متقبل شد.
تسنیم: توسعه سایتهای اینترنت نسل پنجم در استان کرمانشاه چه میزان پیشرفت داشته است؟
در حوزه اینترنت سیار اقدام ارزشمند دیگری که در استان انجام شد توسعه سایتهای اینترنت نسل پنجم بود. در آغاز دولت سیزدهم هیچ سایت نسل پنجمی در استان وجود نداشت، اما با پیگیری انجام شده اکنون 18 سایت نسل پنج در 6 شهرستان استان مستقر شده است و آخرین سایت نصب شده در شهرستان اسلامآباد غرب بود با تست سرعت انجام شده بیش از 1100 مگابیت در ثانیه سرعت داشت که یک سرعت فوقالعاده محسوب میشود.
مدل کنترل پروژه در کرمانشاه که به همت همکاران طراحی شد اکنون در سراسر کشور به عنوان الگو استفاده میشود.
تسنیم: استان کرمانشاه در زمینه فناوری اطلاعات در چه جایگاهی قرار دارد؟
حوزه دیگر که جزو رسالتهای ما بود و تا قبل از این با این جدیت به آن پرداخته نشده بود فناوری اطلاعات است.
در دولت سیزدهم با توجه خاص شهید رئیسی به اقتصاد، دستور دادند کارگروه ملی ویژه اقتصاد دیجیتال تشکیل شود و در استان کرمانشاه نیز بلافاصله کارگروه استانی تشکیل شد.
در این کارگروه دستگاهها، دانشگاهها شرکتها و بازیگران حوزه اقتصاد دیجیتال حضور دارند و با هم تعامل میکنند که برای پیشرفت اقتصاد دیجیتال در استان چه اقداماتی باید انجام شود.
خروجی نشستهایی که ما داشتیم این بود که اشتغال در حوزه فناوری اطلاعات در استان ارتقا یافت در حالی که در گذشته در این حوزه اقدام خاصی انجام نشده بود و طی سه سال به تمام تعهدات اشتغالی که وجود داشت عمل کردیم.
از طرفی برای اجرای این پروژهها و اشتغالزایی بودجههایی برای استانها مصوب شده بود که با پیگیری انجام شده 29 درصد بیش از بودجه تخصیص داده شده جذب کردیم و تمام این موارد سبب اشتغال جوانان در حوزه فناوری و اطلاعات شد.
اگر بتوانیم در این حوزه اقدامات این چنینی انجام دهیم نخبگان استان در استان ماندگار خواهند شد و چه بسا با مقداری تلاش بیشتر به مهاجرت معکوس نخبگان در استان دست یابیم.
از خروجیهای این کارگروه ایجاد و راه اندازی پردیس پارک فاوا وزارت ارتباطات در کرمانشاه با کمک دانشگاه رازی بود که با پیگیری انجام شده این پردیس در دانشگاه رازی احداث شد.
ایجاد مرکز تولید بازیهای رایانهای و پویانمایی در استان با همکاری پارک علم و فناوری از دیگر اقدامات این کارگروه بود و اکنون طبقه دهم پارک تجهیز شده و متقاضیان میتوانند از به روزترین ابزارهای فناوری برای تولید بازی و محتوا استفاده کنند.
استان کرمانشاه در سال 1401 کرمانشاه بیشترین میزان جذب اعتبارات در حوزه ارتباطات فناوری اطلاعات را به خود اختصاص داد.
تسنیم: موضوعی با عنوان راهاندازی سرزمین اقتصاد دیجیتال در استان کرمانشاه مطرح شد. درباره این طرح و اهداف راهاندازی آن بفرمایید.
یکی دیگر از اقداماتی که در دولت سیزدهم آغاز شد ایجاد مجموعه بزرگی تحت عنوان سرزمین اقتصاد دیجیتال بود. برای اینکه خروجیهای حوزه فناوری اطلاعات به سطح بالا برسد باید بستر مناسبی برای آنها داشته باشیم که سرمایهگذاران، فناوران و بزرگان این عرصه که به بلوغ قابل قبولی رسیدهاند بتوانند در آن سرزمین ورود پیدا کنند و در مرز دانش حرکت کنند و این کمک بسیار خوبی برای فناوران استان خواهد بود.
تسنیم: پروژه فیبر نوری در استان کرمانشاه تا چه حد پیشرفت داشته است؟
در حوزه اینترنت ثابت پروژه بزرگی تحت عنوان پروژه فیبر نوری آغاز شد و چون این اقدام در این حجم و گستردگی تجربه نخست بود پیچیدگیهای خاصی داشت.
کرمانشاه نخستین کلانشهری بود که موفق شد قرارداد فیبر نوری را با شهرداری منعقد کند و این فرایند حدود 6 ماه زمان برد و بزرگترین شهری بود که پروژه فیبر نوری در آن افتتاح شد و اکنون بیشترین تعداد مشترک اینترنت فیبر نوری مربوط به کرمانشاه است.
اکنون پروژه فیبرنوری منازل و کسب و کارهای شهر کرمانشاه به خط پایان و پوشش تمامی مناطق شهری کرمانشاه نزدیک شده است. با اجرای 522 کیلومتر شبکه فیبرنوری شهر کرمانشاه حدود 86.6 درصد از کل حفاری مورد نیاز انجام شده و تاکنون 8454 مشترک توسط شرکت آسیاتک در شهر کرمانشاه به شبکه پرسرعت فیبرنوری متصل شدهاند.
با توجه به اینکه توسعه زیرساختهای ارتباطی و فناوری اطلاعات از مهمترین شاخصهای افزایش سهم اقتصاد دیجیتال به شمار میرود، تلاش مجموعه فاوا استان بر این است که با اخذ مجوزهای لازم جهت ایجاد سایتهای ارتباطی بیشتر و اجرای پروژه ملی فیبر نوری منازل و کسب و کارها زمینه را برای ارتقا و رونق بخشی اقتصاد استان فراهم کند.
پهنای باند ورودی استان در یک سال اخیر 15 درصد رشد داشته است. پوشش کامل ارتباطات روستایی و ارائه آمارهای دقیق و صحیح در این خصوص مورد درخواست وزیر ارتباطات اسـت و در تلاش هستیم که با پایش مناطق دارای سایتهای ارتباطی از لحاظ وضعیت پوشش آنتندهی و احصای مشکلات احتمالی خدمات با کیفیتی را توسط اپراتورها برای اهالی استان فراهم کنیم.
در 100روز اخیر 16 سایت جدید روستایی ایجاد شده و همچنین 55 سایت جدید نیز در روستاهای استان در دست اقدام است.
تسنیم: در راستای سیاستهای کلان توسعه عدالت ارتباطی و تحقق شبکه ملی اطلاعات چه اقداماتی برای برخورداری روستاهای استان انجام شده است؟
وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در راستای سیاستهای کلان توسعه عدالت ارتباطی و تحقق شبکه ملی اطلاعات در مناطق روستایی، تعهداتی را برای تأمین دسترسی اینترنت در مناطق محروم و روستایی تعریف کرده است. هدف از این طرح، کاهش شکاف دیجیتال بین شهرها و روستاها، بهبود کیفیت زندگی مردم و فراهمسازی فرصتهای برابر در زمینه دسترسی به اطلاعات و خدمات است.
در سه سال اخیر نزدیک به 154 آبادی دیگر از روستاهای بالای استان به شبکه ملی اطلاعات پیوستهاند.
در ادامه برنامههای توسعه شبکه ملی اطلاعات در مناطق روستایی، با احداث سه سایت جدید تلفن همراه در مناطق روستایی دسترسی به اینترنت پرسرعت همراه در بیش از 95.4 درصد از روستاهای استان کرمانشاه میسر شد و با تکمیل زیرساختهای ارتباطی و راهاندازی این سه سایت توسط اپراتور همراه اول در آبان ماه امسال، اهالی روستاهای رشیدآباد، قشلاق دریاچه و کوزه رود به اینترنت پرسرعت نسل چهارم دسترسی پیدا کردند.
مطابق با برنامههای توسعه ارتباطات روستایی این وزارتخانه، ارائه اینترنت پرسرعت همراه نسل چهارم در روستاهای رشیدآباد، قشلاق دریاچه و کوزه رود بخشی از طرح تجهیز 1714 روستای بالای 20 خانوار در استان کرمانشاه محسوب میشود. با توجه به این موضوع تاکنون 1635 روستا از 1714 روستای دارای جمعیت بالای 20 خانوار به اینترنت پرسرعت همراه مجهز شدهاند و به این ترتیب، پوشش اینترنت روستایی در استان به میزان 95.4 درصد رسیده است.
تسنیم: وضعیت استان کرمانشاه را از نظر میانگین زمان پاسخگویی به خدمات سامانه پنجره واحد زمین چگونه ارزیابی میکنید؟
سامانه پنجره واحد مدیریت زمین در استان کرمانشاه یکی از پروژههای اولویتدار دولت الکترونیک است که با هدف مدیریت بهینه اراضی و املاک، جلوگیری از زمینخواری، تصرف غیرقانونی و تسهیل ارائه خدمات مرتبط با زمین طراحی شده است که شامل سه بخش کلیدی پایش اراضی کشور با استفاده از تصاویر ماهوارهای، مدیریت درخواستهای متقاضیان خدمات زمینمحور و مدیریت فرآیندهای بیندستگاهی است و علاوه بر تسریع در ارائه خدمات، موجب شفافیت، صرفهجویی در زمان و هزینههای متقاضیان و کاهش بار کاری ادارات مرتبط شده است.
استان کرمانشاه با میانگین زمان پاسخگویی 9 روزه و درصد پاسخگویی بیش از 98 درصد، توانسته در صدر استانهای کشور قرار گیرد، این دستاورد، نتیجه تلاش بیوقفه تیمهای اجرایی، بررسی دقیق مشکلات فنی سامانه و انجام بازدیدهای میدانی برای شناسایی چالشهای پیش روی دستگاههای متولی بوده است.
تعامل و همافزایی میان دستگاهها، نقش بسزایی در بهبود کیفیت خدمات ارائه شده و حل مشکلات پیش روی سامانه داشته است و امروز با استقرار این سامانه، میانگین زمان صدور مجوز تغییر کاربری اراضی در استان به طور قابل توجهی کاهش یافته و این امر رضایتمندی متقاضیان را به همراه داشته است.
تسنیم: در نقاط مختلف استان کرمانشاه دغدغه و انتقاداتی نسبت به آنتندهی، پوشش اینترنت و سایر حوزههای ارتباطات و فناوری اطلاعات وجود داشته است. تا چه حد به این دغدغهها در استان رسیدگی شده است؟
شکایات ثبت شده در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در 6 ماه نخست امسال 31.7 درصد کاهش یافته و این آمار که نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش قابلتوجهی را نشان میدهد، از اثربخشی برنامههای نظارتی و بهبود فرآیندهای پاسخگویی در این حوزه حکایت دارد.
این دستاورد نتیجه اجرای برنامههای نظارتی مؤثر، ارتقای سطح پاسخگویی به شکایات و رفع دغدغههای شهروندان در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات است.
ادارهکل ارتباطات و فناوری اطلاعات با تدوین و اجرای برنامههایی دقیق، پیگیری مشکلات مردمی را در اولویت قرار داده و توانسته است رضایت کاربران را افزایش دهد. همچنین، تعامل نزدیکتر با اپراتورها و ارائهدهندگان خدمات ارتباطی، نقش مهمی در کاهش مشکلات و شکایات داشته است.
سامانه 195 که بهعنوان ابزار اصلی ثبت شکایات و نظارت بر عملکرد اپراتورها شناخته میشود، یکی از ارکان اصلی این تحول بوده است، با امکان ثبت و پیگیری شکایات از طریق این سامانه، شهروندان توانستهاند دغدغههای خود را در موضوعاتی چون کیفیت اینترنت، آنتندهی تلفن همراه و خدمات پستی مطرح کنند که کاهش شکایات ثبتشده در این سامانه نه تنها نشاندهنده بهبود عملکرد ارائهدهندگان خدمات است، بلکه به نوعی بیانگر افزایش اعتماد عمومی به سیستم نظارت و پاسخگویی در استان کرمانشاه است.
کاربران میتوانند برای رسیدگی به شکایتهای مردمی در حوزههای مرتبط به این وزارتخانه با مراجعه به سامانه www.195.cra.ir، شکایات خود را از نحوه خدمترسانی اپراتورهای همراه، تشعشعات رادیویی، شرکت مخابرات، شرکت پست جمهوری اسلامی ایران، تیپاکس و دفاتر پیشخوان خدمات دولت ثبت کنند.
انتهای پیام/