عصر کرد

آخرين مطالب

تایید خروج سرمایه گذار عربستانی از صنعت روغن نباتی ایران/ اتاق بازرگانی: هنوز علت را نمی‌دانیم/ بازار روغن ملتهب می‌شود؟ اقتصادی

تایید خروج سرمایه گذار عربستانی از صنعت روغن نباتی ایران/ اتاق بازرگانی: هنوز علت را نمی‌دانیم/ بازار روغن ملتهب می‌شود؟
  بزرگنمايي:

عصر کرد - اقتصاد 24 - اخباری جسته گریخته درباره خروج سرمایه‌گذار خارجی از یکی از صنایع غذایی مهم کشور، چند روزیست به طور مستمر شنیده می‌شود. براساس برخی گفته‌ها و حتی تایید چند خبرگزاری خارجی، یکی از سرمایه‌گذاران جدی در حوزه تولید روغن خوراکی در ایران که تبعه عربستان سعودی بوده است، قصد دارد پس از چند دهه فعالیت، سرمایه خود را از این صنعت برداشته و از کشور برود.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
برخی، کمبود بحرانی روغن در بازار و بلاتکلیفی مردم برای این کالا را ناشی از چالش‌های مربوط به صنعت و بحران خروج سرمایه می‌دانند.
فارغ از آنکه آیا این خبر صحت دارد یا نه، نگرانی‌های گسترده‌ای در بازار و بین مردم درباره آینده تامین اقلام خوراکی استراتژیک شکل گرفته است. از اواسط دهه نود با تشدید تحریم‌ها علیه ایران و بدتر شدن روابط دیپلماتیک با سایر کشورها، سرمایه‌های خارجی از ایران خارج شدند و بسیاری از صنایع به این ترتیب آسیب دیدند. در حال حاضر تعداد محدودی سرمایه‌گذار خارجی در صنایع ایران فعالند که حذف آنها را باید زنگ هشداری جدی در این‌باره تلقی کرد.
اطلاعات دقیقی از دلیل خروج سرمایه گذار عربستانی از صنعت روغن نباتی ایران نیست در همین رابطه و جهت تایید این خبر، فرشید شکر خدایی رئیس کمیسیون سرمایه گذاری و تامین مالی اتاق بازرگانی ایران به اقتصاد 24 گفت: به هر جهت خبر خروج شرکت صافولا از صنعت روغن نباتی صحت دارد، اما هنوز اطلاعات دقیقی از مقاصد و انگیزه این شرکت برای خروج و فروش سهم خود از صنعت روغن نباتی ایران در دست نیست و اطلاعات دقیقی از این موضوع وجود ندارد.
به گفته رئیس کمیسیون سرمایه گذاری و تامین مالی اتاق بازرگانی ایران؛ به زودی و طی روز‌های آینده، گزارش‌های مربوط به این موضوع ارائه و چند و چون آن در کمیسیون سرمایه گذاری اتاق بازرگانی مورد بررسی قرار می‌گیرد. دلایل این اتفاق در جلسه کارشناسی کمیسیون اتاق بازرگانی بررسی خواهد شد و سعی خواهیم کرد که از انگیزه‌ها و دلایل این اتفاق مطلع شویم.
بیشتر بخوانید: افزایش قیمت مواد خوراکی با تغییر نرخ ارز نیمایی/ کاهش 30 درصدی تقاضای خرید خوراکی‌ها
وی تاکید کرد: برای هر فضای سرمایه گذاری این چنین اتفاقات دور از واقعیت نیست و باید توجه داشت که این نوع جابجایی سرمایه در بازار جهانی شایع و معمول است و نشانگر اتفاق خاصی نیست.
شکر خدایی تاکید کرد: این شرکت برای سرمایه گذاری وارد کشور شده بود و وقوع سرمایه گذاری و خروج آن پس از کسب سود مورد نظر روندی طبیعی در شرکت‌های سرمایه گذاری است و مشکل خاصی برای صنعت روغن نباتی پدید نخواهد آمد. صرفا با توجه به آن که این خروج سرمایه به ناگاه و بدون خبر قبلی بوده است، باید تحقیقاتی در مورد دلایل آن انجام شود و کسب اطلاعات کنیم.

عصر کرد

احوال نامساعد اقتصاد ایران در همین رابطه نادر‌ حیدری، کارشناس مسائل اقتصادی در گفت‌و‌گو با اقتصاد 24، ابتدا به دلایل خروج سرمایه خارجی از کشور اشاره کرد و گفت: ایران مانند هر کشور دیگری، برای توسعه صنایع و رشد اقتصاد نیازمند ورود سرمایه‌گذار خارجیست. در دنیا هر کشوری که بیشتر بتواند سرمایه‌ها را جذب کند، در اقتصاد قدرتمندتر عمل می‌کند. از نمونه‌های بارز آن می‌توان به کشور سنگاپور که پایه‌های اقتصادش بر تجارت خارجی دایر شده، اشاره کرد. ایران به دلیل چالش‌های دیپلماتیک مستمر، کشور جذابی برای ورود سرمایه خارجی نیست و فعالان اقتصادی با ریسک‌های بالایی مواجه هستند.
وی ادامه داد: کشور طی چند سال اخیر بحران‌های اجتماعی و اقتصادی متعددی را از سر گذرانده، اما اینکه سرمایه‌گذاران، امروز کشور را ترک می‌کنند نشانگر آن است که آینده روشنی برای اقتصاد ایران نمی‌بینند. در یک الی دو ماه گذشته دلار مرز هشتاد هزار تومان را به راحتی رد کرد، ارز نیمایی برای واردات اقلام استراتژیک مانند دانه‌های روغنی و دارو برداشته شد، هزینه تامین مواد اولیه چندین برابر شده، بازار کالایی کساد است و فشار اقتصادی بر مردم روزبه‌روز سنگین‌تر می‌شود. در این بین ریسک فعالیت از جمله تولید، بسیار افزایش یافته و بدیهیست که هیچ سرمایه‌گذار خارجی، علاقه‌ای به بازار ایران نشان ندهد.
این کارشناس اقتصادی در ادامه صحبت‌های خود، راهکار جلوگیری از افزایش تنش در بازار کالایی ایران را ورود سرمایه‌های خرد داخلی به صنعت دانست و در این‌باره توضیح داد: ایران، صنعتی قدیمی در تولید روغن‌های خوراکی دارد، اما خود، واردکننده دانه‌های روغنی است. از طرفی دیگر ماشین‌آلات و سایر بخش‌های مربوط به تولید در این بخش، از طریق واردات تامین می‌شود. حال که سرمایه مهمی از این بخش رفته، جبران آن از طریق یک سرمایه‌گذار خارجی دیگر دشوار است.
وی ادامه داد: یکی از راهکار‌هایی که دولت می‌تواند برای جبران به کار گیرد، افزایش سود بانکیست. با افزایش سود بانکی، مبالغ خردی که برای طلا، خودرو یا موارد دیگر سرمایه‌گذاری شده، وارد چرخه بانکی می‌شوند و با این مبالغ می‌توان صنایع مهم و استراتژیک کشور را تامین کرد. هر چند این راهکار، صد در صد کارآمد و برای همیشه قطعی نیست، اما برای جلوگیری از بحران، راهکار موقت و قابل قبولی به نظر می‌رسد.
دولت برنامه‌ای برای جلوگیری از خروج سرمایه از کشور دارد؟ به گزارش اقتصاد 24 ، ایران برای یک فعال اقتصادی، کشوری پر از ریسک و محدودیت است؛ به همان میزان که فرصت‌ها در ایران بالاست، چالش‌ها هم متعدد بوده و نمی‌توان از آن چشم‌پوشی کرد. تا الان برنامه‌ای جز گران شدن کالاها و افزایش فشار‌ها بر مردم مشاهده نمی‌شود و به نظر می‌رسد دولت برای خروج سرمایه‌ها و حفظ روند تولید هم راهکاری نداشته باشد. 

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/943302/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خانه عالم «روستای ویسه» در مریوان افتتاح شد

مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن در کردستان 54 درصد افزایش یافت

والیبال فارس پس از گذشت  چهار سال صاحب رییس شد

نشست مسئولان کردستان با رئیس سازمان تبلیغات اسلامی

کشف گنج مربوط به هزاره قبل از میلاد در کردستان

اعطای وام 150 میلیون تومانی اشتغال‌زایی به کارکنان وظیفه

عملکرد سازمان بورس در 4 ماه اخیر رضایت‌بخش و به‌موقع بوده است

همتی: رشد 13 درصدی معدن ممکن نیست

عملکرد سازمان بورس در 4 ماه اخیر رضایت‌بخش بوده است

صدور 17 هزار مجوز کسب و کار از پنجره واحد

دلایل عدم امضای استیضاح وزیران از زبان یک نماینده

تعامل با بخش خصوصی، اقتصاد حوزه فاوا را بزرگ‌تر می‌کند

کد مورس بازی جیمز امروز سه شنبه 18 دی 1403

وزیر اقتصاد در پاسخ به سوال خبرنگار در خصوص وضعیت دلار: راجع به دلار جواب نمی دهم

زیان روزانه خاموشی‌ها به اقتصاد ایران؛ 18 هزار میلیارد تومان

رشد 13 درصدی بخش معدن با محدودیت‌های فعلی ممکن نیست/ راجع‌به دلار نظر نمی‌دهم

آزادسازی معادن منجمد شده را پیگیری می‌کنیم

رشد 13 درصدی بخش معدن با محدودیت‌های فعلی ممکن نیست

وزیر اقتصاد: با محدودیت های کنونی رشد 13 درصدی معدن ممکن نیست

وزیر اقتصاد پزشکیان خطاب به خبرنگار: راجع به دلار جواب نمی‌دهم

وزارت اقتصاد نقش محوری در اقتصاد کشور دارد

آیا واقعاً قیمت دلار 20 هزار تومان می‌شود؟ | افشاگری جنجالی درباره دلار ارزان

چشم‌انداز روشن بورس و اقتصاد آمریکا در 2025

مدیریت سازمان بورس رضایت بخش است

همتی: رشد 13 درصدی معدن ممکن نیست + فیلم

تعامل با بخش خصوصی، اقتصاد حوزه فناوری اطلاعات را بزرگ‌تر می‌کند

اطلاعیه بانک سرمایه در خصوص نحوه فعالیت شعب استان کرمانشاه در روزهای پنجشنبه مورخ 20 و 27 دی ماه

تقدیر از «مادران قهرمان‌پرور» در کرمانشاه

نخستین شهیده کرمانشاه صدای رسای حجاب و آزادی داشت

برگزاری مراسم اعتکاف در 50 مسجد استان کرمانشاه

تاج: پرداخت حق پخش عملی می‌شود

پرداخت حق پخش عملی می‌شود/ نمایندگان AFC به ایران می آیند

جدول خاموشی برق کرمانشاه سه شنبه 18 دی 1403 اعلام شد | زمان قطعی برق کرمانشاه سه شنبه 18 دی 1403

اعطای 150 میلیونی تسهیلات اشتغال‌زایی به کارکنان وظیفه کرمانشاهی

احتمال بارش برف در ارتفاعات و گردنه‌های برفگیر کرمانشاه

جریمه 670 فروشگاه و مغازه دارای برق غیر مجاز در کرمانشاه

مسئول بسیج: 30 باب منزل مسکونی برای محرومان کردستان احداث شد

معرفی کتابی که احساس ترس را به کودکان می‌شناساند

دو راهکار برای پرداخت قسط 80 هزار دلاری موسیمانه

عنوان همیشگی رونالدو؛ پردرآمدترین بازیکن دنیا

تمرینات بدون نقاب کاپیتان پرسپولیس برای بازی سپاهان

نوتیس فسخ قرارداد موسیمانه در هاله ای از ابهام

مارکا علیه رادیو کاتالونیا؛ اولمو ثبت نمی‌شود!‏

پدری: قهرمانی در سوپرجام اعتماد به‌ نفس می‌دهد!

دیدار خاطره‌ انگیز مسی با هم‌ تیمی‌ های قدیمی

بازگشت پاتر به لیگ برتر؛ خداحافظ لوپتگی

قرارداد مهاجم مطرح سوری فسخ شد

جلسه ویژه برای برگزاری بازی استقلال در آزادی

روشی برای مواجه شدن کودکان با ترسشان با استفاده از کتاب

استتار مهاجم خارجی خبرساز پرسپولیس در تمرین!