عصر کرد

آخرين مطالب

صدای نهنگ آبی از فاصله 800 کیلومتری شنیده می‌شود!/فیلم علمي

صدای نهنگ آبی از فاصله 800 کیلومتری شنیده می‌شود!/فیلم
  بزرگنمايي:

عصر کرد - نهنگ‌های آبی به‌طور متوسط می‌توانند صدایی با شدت صوت حدود 180 دسی‌بل تولید کنند. این صدای بلند به دلیل وجود کیسه‌های هوایی بزرگ در بدن نهنگ‌ها و ساختار خاص حنجره آنها تولید می‌شود.

بزرگترین حیوان زمین، نه روی خشکی‌ها بلکه در اعماق دریا‌ها زندگی می‌کند. نهنگ آبی بزرگترین موجود زنده روی سیاره ما می‌تواند طولی بیش از 30 متر و وزنی حدود 200 تن داشته باشد! این غول دریایی با پوست آبی‌رنگ و خطوط سفید، به دلیل اندازه‌اش به راحتی قابل شناسایی است.
نهنگ‌های آبی عمدتاً در اقیانوس‌ها زندگی می‌کنند و از پلانکتون‌ها تغذیه می‌کنند. این جاندار دریایی در کنار خصوصیات منحصر‌به‌فرد خود، همچنین صدای بسیار بلندی نیز دارد. صدای آنها می‌تواند تا فاصله‌های بسیار دوری شنیده شود و نقش مهمی در ارتباطات زیر آب دارد. در حقیقت این جانداران می‌توانند صدای خود را از فاصله‌ای بیش از 800 کیلومتر در زیر آب منتقل کنند. این ویژگی به نهنگ‌ها اجازه می‌دهد تا با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و در دنیای وسیع اقیانوس‌ها پیام‌های خود را ارسال کنند.
با این حال شاید این پرسش مطرح شود چگونه این موجودات غول‌پیکر می‌توانند چنین صدای بلندی تولید کنند و این اصوات چه تأثیری بر اکوسیستم دریایی دارد؟
نهنگ‌های آبی به‌طور متوسط می‌توانند صدایی با شدت حدود 180 دسی‌بل تولید کنند. برای مقایسه، صدای یک جت در حال پرواز در ارتفاع پایین حدود 110 دسی‌بل است. این صدای بلند به دلیل وجود کیسه‌های هوایی بزرگ در بدن نهنگ‌ها و ساختار خاص حنجره آنها تولید می‌شود. این کیسه‌ها به نهنگ‌ها کمک می‌کنند تا صدا‌های عمیق و بم تولید کنند که می‌تواند به مسافت‌های طولانی منتقل شود.
نهنگ‌های آبی معمولاً برای ارتباط با یکدیگر، جستجوی غذا و حتی تعیین موقعیت خود در اقیانوس از صدا استفاده می‌کنند. این صدا‌ها به صورت الگو‌های خاصی تولید می‌شوند که ممکن است شامل نغمه‌ها و صدا‌های تکراری باشد. همچنین، این حیوانات از صدا برای جذب جفت و پیدا کردن دیگر نهنگ‌ها استفاده می‌کنند.
یکی از نکات جالب در مورد صدا‌های نهنگ‌های آبی این است که این صدا‌ها به طور طبیعی در فرکانس‌های پایین تولید می‌شوند، که باعث می‌شود بتوانند مسافت‌های طولانی را طی کنند. فرکانس‌های پایین کمتر توسط امواج آب جذب می‌شوند و به همین دلیل، صدای نهنگ‌ها می‌تواند به راحتی در اعماق اقیانوس گم شود. این ویژگی به آنها اجازه می‌دهد تا در فواصل بسیار دور با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.
نهنگ‌های آبی همچنین نقش مهمی در اکوسیستم دریایی ایفا می‌کنند. آنها به عنوان شکارچیان بزرگ، تأثیر زیادی بر زنجیره غذایی اقیانوس دارند. با تغذیه از پلانکتون‌ها و دیگر موجودات کوچک دریایی، نهنگ‌ها به کنترل جمعیت این موجودات کمک می‌کنند و همچنین با تولید فضولات، مواد مغذی را به آب منتقل می‌کنند که به رشد گیاهان دریایی کمک می‌کند.


لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/940424/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رشد 8 درصدی اقتصاد با سرمایه‌گذاری بیشتر و جلب اعتماد بخش خصوصی

اقتصاد آرژانتین از ثروت تا بحران/ اجرای سیاست اصلاحات ارزی

تحول در مدیریت شهری کرمانشاه با تصویب پروژه‌های بزرگ و رویکرد عقلانی در رسانه

اکران فیلم «پیش‌مرگ» و معرفی چهره سال هنر انقلاب در کرمانشاه

پیروزی با ضدحمله‌های طلایی؛ بعثت کرمانشاه با 2گل آستارا را در هم کوبید

رشد چشمگیر ترانزیت مرزی کرمانشاه

تداوم هوای سرد در کرمانشاه تا پایان هفته

شاعرانه/ هر‌جا که روی زود پشیمان به درآیی

بوژوویچ: نمی‌دانم چرا VAR همیشه به سمت حریفان استقلال است!

جلالی: بیماری مادربزرگم کیفیت بازی‌ام را پایین آورده بود

فخرالدینی: حردانی چون بازیکن استقلال بود اخراج نشد

ناهید کیانی بانوی ورزش ایران در سال 1403 شد

صحبتهای میلاد فخرالدینی در پایان بازی گل گهر و استقلال

علیرضا علیزاده: صالح حردانی میتوانست اخراج شود

ابوالفضل رزاق‌پور بازیکن گل‌گهر : گلر تیم حریف بهترین بازیکن این تیم بود

رامین رضاییان: تا امروز هیچکس برای فصل آینده با من صحبت نکرده است

ایمان عالمی سرپرست تیم استقلال: رامین رضاییان با ما قراراداد دارد و انشالله در باشگاه میماند

شعرخوانی رئیس جمهور در مراسم قهرمان ایران به زبان آذری

لحظه خطای ماشاریپوف که گل استقلال را مردود کرد +فیلم

کارشناسی دو صحنه مشکوک گل‌گهر - استقلال

کارشناسی دو صحنه مشکوک گل‌گهر – استقلال

کارشناس داوری: پنالتی استقلال درست بود/ ماشاریپوف خطا کرد

بازیکنان استقلال خوشحال و سرمست از گل مساوی

کارشناسی داوری صحنه های مشکوک بازی استقلال گل گهر سیرجان

عبدللهی: رباط دادیم، بازیکنمان سوخت، بد آوردیم!

نمایش فیلم کوتاه «گالیا» فیلمساز جوان شیرازی در حاشیه جشنواره کن

عکس/ملاقات نوید محمدزاده با اسطوره فوتبال ایران در آمریکا

تارتار: استقلال با این همه بودجه حرفی برای گفتن نداشت!/ می‌توانستیم با اختلاف پیروز شویم

پهلوانی از درون می‌آید

لزوم تقویت نقش مناطق آزاد در اقتصاد ملی

شهرداری آستارا 0 – 2 بعثت کرمانشاه؛ رقص کردی در شمال

آرین سلیمی: به من قول دادند زمینی بدهند که یازده نفر صاحب داشت

بعثت کرمانشاه بر شهرداری آستارا پیروز شد

شاعرانه/ غمی که در سخنت داری همان غم است که من دارم

تارتار و 270 دقیقه بدون شکست مقابل استقلال!

دنیامالی: باید در مورد درآمد باشگاه‌ها به AFC پاسخ دهیم

شعار حیا کن رها کن هواداران علیه بوژوویچ

تشویق فرهاد مجیدی توسط هواداران استقلال

حمله اتلتی‌ها به تمرین آرسنال؛ نابودشان کن آرتتا!‏

رئال و بایرن به دنبال جبران بازی رفت و حضور د رنیمه نهایی لیگ قهرمانان

حواشی فوتبال جهان؛ از تلاش رئال برای جذب سرمربی صاحب نام آلمانی تا تصمیم یونایتد برای فروش اونانا

فقط تیم دوچرخه سواری بانوان به مسابقات قهرمانی آسیا در چین اعزام می‌شود!

بدون تعارف با استاد شیرخدا مرشد معروف ورزش‌های زورخانه‌ای

ملی‌پوش استقلال محروم شد!

کامبک در سیرجان تکمیل نشد؛ بوژوویچ قصد بردن ندارد

افول محبوبیت پایتخت در سری جدید؟!

وی ای آر تلخ: اولین برد بوژوویچ دود شد!

واریز بیش از 18 هزار میلیارد ریال به خزانه دولت از محل فروش جایگاه‌های مرزی کردستان

سید فواد حسینی به عنوان مدیرکل آموزش و پرورش کردستان منصوب شد

برای تحقق خودکفایی اقتصادی باید تولید و مصرف حساب‌شده داشته باشیم