عصر کرد

آخرين مطالب

در کلیسای سنندج چه خبر است؟+فیلم گفتگو

در کلیسای سنندج چه خبر است؟+فیلم
  بزرگنمايي:

عصر کرد - کلیسای سنندج برگرفته از سبک اصفهانی و تلفیقی از نماسازی سبک بومی است که در آن طاق‌نما و ستون‌های آجری استفاده شده است. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کردستان، سنندج نه‌تنها به شهر تاریخ، فرهنگ و طبیعت شهرت دارد و از بافت شهری سنتی با ارزشی برخوردار است، بلکه جای‌جای این شهر زیبا پر شده از بناهای تاریخی فاخری که در تمام جهان تک هستند، از خانه کُرد، موزه، مسجد جامع، عمارت‌ها و بازارهای قدیمی گرفته تا کلیسا و.
.. که همگی در نوع خود بی‌نظیر است و ساعت‌ها باید فقط نشست، آن‌ها را تماشا کرد و در آن‌ها غرق شد.
یکی دیگر از آثار تاریخی فاخر این شهر زیبا کلیسا است، جایی که به عقیده خیلی‌ها جزو یکی از دنج‌ترین و باصفاترین مکان‌های دیدنی مغفول مانده مرکز استان کردستان است و خود شهر تاریخی کوچکی در دل یک شهر تاریخی است. کلیسایی که در کوچه پس کوچه‌های محله آغه زمان سنندج از قدیمی‌ترین محله‌های این شهر که هیچ نشانه‌ یا تابلویی در خارج از این مکان که کلیسا را معرفی کند، وجود ندارد، تنها یک مخروبه که می‌گویند زمانی ناقوس کلیسا در آنجا نصب بوده است.
به بهانه بازدید نماینده ولی‌فقیه در استان کردستان به مناسبت سال نو میلادی فرصتی فراهم شد تا از کلیسا سنندج بازدیدی داشته باشیم. بعد از درب ورودی و عبور از دالان تاریک، چاله‌هایی در همان ورودی کنده شده بود، وارد سالن قدیمی که می‌شدید، از همان ابتدا یک پیانوی قدیمی مربوط به سال 1220 و یک کوبلن دوزی از تابلوی شام آخر داوینچی در این قسمت دیده می‌شد.
در محراب؛ مجسمه حضرت مریم به رنگ آبی به چشم می‌خورد و بر روی یک موزاییک بقایای شمع‌های سوخته شده رنگی و تصویر بزرگی از به صلیب کشیده شدن حضرت عیسی(ع) وجود داشت و چندین قاب تصویر کوچک دیگر هم روی طاق‌های جلویی محراب قرار داده شده است.
در حیاط کلیسا چند سنگ قبر به چشم می‌خورد که در یک گوشه افتاده شده و به زبان ارمنی و فارسی روی آن چیزهایی نوشته شده بود که خوانا نبود. یک حوضه پر از آب کدر هم در وسط حیاط بود. دور و بر حیاط مربوط به خانه‌های قدیمی دیگری بود که بازسازی و فروخته شده بود.
حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالرضا پورذهبی، نماینده ولی فقیه در استان کردستان که علاقه بسیاری به اماکن و بناهای تاریخی دارد، در پاسخ به سئوال خبرنگار تسنیم هدف از این بازدید را به مناسبت سال نو میلادی عنوان و با تبریک سالروز میلاد حضرت مسیح (ع) آرزوی جهانی پر از صلح و صفا همراه با بهار آزادی، معنویت و اخلاق برای همه جهان کرد.
وی با بیان اینکه ما ایرانیان احترام خاصی برای همه انبیای الهی قائل هستیم، گفت: چندین نفر از پیامبران الهی در ایران مدفون هستند و برای آنان بارگاه نیز ساخته شده است. در کتب و تفاسیر مسلمانان به حضرت مسیح اشاره شده، از جمله در مهمترین کتاب شیعیان یعنی اصول کافی درباره این پیامبر اولوالعزم، مطالبی وجود دارد.
نماینده ولی فقیه در استان کردستان درباره وضعیت فعلی این بنای تاریخی عنوان کرد: این کلیسا از قدمت تاریخی خود فاصله گرفته و نیاز به رسیدگی بیشتر دارد و برای اجرا به اعتبار خاصی نیاز دارد. امیدواریم دست‌اندارکاران وزارت میراث فرهنگی حرکت‌های تاثیرگذاری را برای تعمیر، مرمت و بازسازی همه بناهای تاریخی از جمله این کلیسا داشته باشند.
وی ابراز داشت: مردم به اماکن تاریخی اطراف خود علاقه دارند چرا که به واسطه آن از گذشته آگاه و با تاریخ خود آشنا می‌شوند. می‌توان دانش‌آموزان را به بازدید از مکان آورد، در سنندج مسیحی نداریم، ولی این مکان تاریخی- مذهبی در نزد مسیحیان کشورمان هم جایگاه دارد و آنان نیز می‌توانند پیشگام بازسازی این بنای تاریخی شوند.
پورذهبی یادآور شد: نگاه تاریخی به تمام اماکن انسان را به جلو می‌برد، چرا که در قرآن نیز بر درس گرفتن از گذشته برای حرکت به سمت آینده تأکید شده است.
.
معاون میراث فرهنگی، اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان نیز در این بازدید در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: کلیسا سنندج در دوره شاه عباس صفوی، حمله عثمانی‌ها به عراق باعث می‌شود تا مسیحیان به سمت ایران مهاجرت کنند و بعد از این حمله تعداد مسیحیان بیشتر می‌شود.
گلان فرزامی افزود: در زمان اردلان خان، حاکم سنندج، مسیحیان درخواست احداث یک مکان مذهبی را دارند که در دوره قاجار این کلیسا با ترکیبی از معماری ایرانی- اسلامی بنا می‌شود و ناقوس آن بالای سردرب بوده که تنها مناره آن باقی مانده و ناقوس از بین رفته و سردرب این کلیسا هم کار معماران سنندجی است.
به گفته وی، آب قنات جاری در این محلات، به یک حوض در این کلیسا می‌رسیده و در کنار آن نیز یک حمام عمومی وجود داشته است. چندین دوره مرمت در این کلیسا صورت گرفته ولی بازهم نیازمند مرمت است و در صورت همکاری اوقاف و امور خیریه که این بنا را در اختیار دارد، آمادگی داریم تا موزه ادیان را در این مکان راه‌اندازی کنیم چراکه گردشگران بسیاری علاقمند به بازدید از این مکان هستند.
.
به گزارش تسنیم؛ کلیسای سنندج در محله آغه‌زمان، خیابان نمکی، کوچه کلیسا واقع شده و در تاریخ 25 اسفند 1378 با شماره ثبت 2663 به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌ است. ورود مسیحیان به این محله داستانی تاریخی دارد. زمانی که در اواخر دوران صفویه و در زمان حکومت شاه عباس دوم، دولت عثمانی اقدام به قتل‌عام مسیحیان عراق کرد، گروهی از کلدانی‌های اهل کرکوک وارد مرزهای ایران شده و در شهر سنندج پناهنده شدند.
یکی از مسیحیان با نام «دودران زمان والیان اردلان» برای این گروه از مسیحیانی که تبعید شده بودند کلیسایی ساخت. جالب است بدانید که نوع معماری کلیسای سنندج سبک اصفهانی و تلفیقی از نماسازی سبک بومی است که در آن طاق‌نما و ستون‌های آجری استفاده شده است. نقش گل لوتوس و ترنج نشان می‌دهد که ساخت این بنا توسط استادان سنندجی انجام شده است. کلیسای سنندج قناتی فعال دارد و آب‌نمای زیبایی نیز در داخل حیاط نیز قرار گرفته است.
کلیسای سنندج در حالی مورد استقبال عمومی برای بازدید قرار دارد که به گفته مسئولان میراث، از سوی اداره اوقاف استان کردستان اجازه ورود به هیچ مراجعه کننده‌ای به این بنای تاریخی و دینی داده نمی‌شود و روزانه گردشگران و مسافران بسیاری به این مکان مراجعه کرده و با درب‌های بسته آن روبرو می‌شوند.
انتهای پیام/481/

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/938687/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فشارها زیاد است/ می‌توان کارهای اساسی انجام داد

فرود اضطراری هواپیمای مشهد – نجف

کول پالمر رکورددار گلزنی برای چلسی در یک سال میلادی شد

شیوه سوخت‌گیری چه زمانی تغییر می‌کند؟

انگور قدرت کوانتومی دارد

خروج آرام از بانک مرکزی/آیا فرزین به پایان خط رسیده است؟

کول پالمر: سه فرد مشهور برای قرار شام کریسمس؟

برترین گل‌های سال 2024

خلاصه بازی لیورپول 3 - لسترسیتی 1

تمدید یامال با بارسا؛ قطعی در زمان نامعلوم!

تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز در محدوده تالاب زریوار مریوان

رد گل سوم لیورپول به لسترسیتی توسط VAR

کشته شدن برادر ناتنی اندریک در یک حمله مسلحانه

ضربه دیدنی صلاح؛ گل سوم لیورپول به لسترسیتی

از گل آزمون تا پاس گل طارمی؛ عملکرد لژیونرها در هفته اخیر

گل دوم لیورپول به لسترسیتی توسط کورتیس جونز در دقیقه 49

عصبانیت هواداران لیورپول؛ مه نگذاشت بازی را ببینیم!

بدون بخش خصوصی، ناترازی حل نمی شود

کد مورس بازی جیمز امروز جمعه 7 دی 1403

دستور ویژه سعدمحمدی به تسریع در راه‌اندازی نیروگاه خورشیدی کرمانشاه/ برای رفع ناترازی برق اقدام فوری شود

پرواز مشهد ـ نجف مجبور به فرود اضطراری شد

جمهوری اسلامی بر مبنای قرآن و سیره پیامبر اکرم و ائمه اطهار بنا شده است

خلاصه بازی ولورهمپتون 2 - منچستریونایتد 0

گل اول لسترسیتی به لیورپول توسط آیو

جلسه شبانه درویش با کریم باقری

پیراهن‌هایی که برای همیشه ماندگار شدند

مرور بر برترین اتفاقات فوتبال جهان در سال 2024 میلادی

مگوایر: اخراج برونو باعث شد بازی را ببازیم!

بررسی هفته 14 لیگ برتر ایران از زبان سیدصالحی

شوت فنی خاکپو؛ گل اول لیورپول به لسترسیتی

درگیری شدید در بازی کیا - پرسپولیس

تصویر دلگرم‌کننده میلاد محمدی علیه ویروس!

بیش از 51 تن ذرت قاچاق در کنگاور کشف شد

جابه‌جایی در جدول 10 اقتصاد بزرگ جهان| اقتصاد آلمان از ژاپن و هند از بریتانیا سبقت گرفت

بانک جهانی پیش‌بینی رشد اقتصادی چین را افزایش داد

مدارس کردستان و سنندج فردا شنبه هشتم دی ماه 1403 تعطیل است؟ | تعطیلی مدارس کردستان فردا 8 دی 1403

مدارس اراک و مرکزی فردا شنبه هشتم دی ماه 1403 تعطیل است؟ | تعطیلی مدارس مرکزی فردا 8 دی 1403

همکاری دانشگاه ملی مهارت و پایگاه دریایی در تحقق اقتصاد دریامحور

تعطیلی مدارس کرمانشاه فردا 8 دی ماه 1403 | مدارس کرمانشاه فردا شنبه 8 دی ماه 1403 تعطیل است؟

فرود اضطراری پرواز مشهد -نجف در فرودگاه کرمانشاه

ورود سامانه بارشی به جو استان کرمانشاه

توزیع گوشت کیلویی 299 هزار تومان در این استان!

پرواز مشهد- نجف در فرودگاه کرمانشاه نشست/ ماجرا چیست؟

فوت 12 نفر بر اثر برق گرفتگی در کرمانشاه طی هشت ماهه سال جاری

پیشرفت پتروشیمی اسلام آبادغرب بسیار کند است

رمان «شهر بانو» برازنده عنوان مادر ادبیات ایران

روایت کتاب « شهربانو » روایت زندگی یک مادر با پسر جوانش است

کتاب « مریم » از مجموعه کتاب‌های زنان تاریخ ساز است

گل آفساید لارسن؛ ولورهمپتون 0-0 منچستریونایتد

گل اول ولورهمپتون توسط متئوس کونیا؛ ولورهمپتون 1-0 منچستریونایتد