اضافه شدن 2 واکسن به سبد واکسیناسیون کودکان کرمانشاهی
گفتگو
بزرگنمايي:
عصر کرد - سارا شاه آبادی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: بر اساس نیازهای اعلام شده 2 واکسن جدید به سبد واکسیناسیون کودکان کرمانشاهی اضافه شده است.
وی افزود: در خصوص تأمین واکسن در استان کرمانشاه کمبود و یا مشکل خاصی نداریم.
مدیر گروه کنترل و پیشگیری از بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تصریح کرد: این دو واکسن جدید، واکسن پنوموکوک و واکسن روتاویروس هستند که بهویژه برای گروههای پرخطر مانند کودکان زیر پنج سال و شیرخواران اهمیت زیادی دارند.
وی در توضیح بیماری پنوموکوک گفت: این میکروب میتواند منجر به بیماریهای متعددی از جمله سینوزیت، عفونت گوش میانی، مننژیت (عفونت پردههای مغزی)، سینهپهلو (پنومونی)، ذاتالریه و حتی عفونت خون شود؛ این بیماریها از طریق قطرات تنفسی منتقل میشوند و در تماس نزدیک بین افراد، بهویژه کودکان زیر دو سال، شایعتر هستند؛ کودکانی که به بیماریهای نقص سیستم ایمنی، سوءتغذیه، عدم مصرف شیر مادر یا در معرض دود سیگار و آلودگی هوا قرار دارند، بیشتر در معرض ابتلاء به پنوموکوک هستند.
شاهآبادی ادامه داد: این بیماریها ممکن است منجر به بستری شدن کودک در بیمارستان و ایجاد مشکلات جدی شوند، بنابراین واکسیناسیون در پیشگیری از این بیماریها ضروری است؛ از مردادماه امسال واکسن پنوموکوک به سبد واکسیناسیون کودکان اضافه شده است و این واکسن در سه نوبت دو ماهگی، چهار ماهگی و دوازده ماهگی به کودکان تزریق میشود؛ این واکسن مورد تأیید سازمان بهداشت جهانی است و میتواند درصد زیادی از ابتلاء به پنوموکوک و بستری شدن کودکان را کاهش دهد.
مدیر گروه کنترل و پیشگیری از بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه همچنین بر لزوم مراجعه والدین به پایگاههای سلامت و خانههای بهداشت برای دریافت این واکسن تأکید کرد و خاطرنشان کرد: واکسیناسیون پنوموکوک بهصورت رایگان در دسترس است و کمبودی در استان کرمانشاه وجود ندارد.
وی در ادامه به معرفی واکسن روتاویروس پرداخت و توضیح داد: این ویروس یکی از علل شایع اسهال شدید در شیرخواران و خردسالان است؛ این بیماری بیشتر در کودکان زیر پنج سال مشاهده میشود و علائم آن معمولاً شامل اسهال شدید، تب، استفراغ و التهاب معده و روده است؛ مهمترین عارضه این بیماری کمآبی بدن است که میتواند به بستری شدن کودک در بیمارستان و در موارد شدیدتر، مرگ منجر شود.
شاه آبادی خاطرنشان کرد: واکسن روتاویروس بهویژه در پیشگیری از شکل شدید این بیماری اهمیت دارد و میتواند در کاهش بستری شدن کودکان در بیمارستانها و همچنین کاهش مرگومیر ناشی از آن بسیار مؤثر باشد؛ این واکسن بهصورت خوراکی و در سه نوبت در دو ماهگی، چهار ماهگی و 6 ماهگی تجویز میشود و به والدین توصیه میکنیم که هیچگاه تزریق این واکسنها را به تأخیر نیندازند.
وی درباره نحوه تزریق این واکسنها و سایر واکسنهای موجود در سبد واکسیناسیون کشور توضیح داد: واکسنهای پنوموکوک و روتاویروس همانند سایر واکسنهای برنامه ملی واکسیناسیون کودکان بهصورت اجباری و در زمانهای مشخص به کودکان تزریق میشوند؛ این واکسنها در کنار واکسنهای دیگر مانند فلج اطفال و پنجگانه در مراکز بهداشتی و خانههای بهداشت بهطور همزمان و رایگان در دسترس والدین قرار میگیرند.
کد خبر 6326369
-
سه شنبه ۴ دي ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۹:۳۱
-
۶ بازديد
-
-
عصر کرد
لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/937484/