عصر کرد

آخرين مطالب

مغز انسان با سرعتی بسیار آهسته اطلاعات را پردازش می‌کند! علمي

مغز انسان با سرعتی بسیار آهسته اطلاعات را پردازش می‌کند!
  بزرگنمايي:

عصر کرد - گاهی اوقات مغز را پیچیده‌ترین ماشین شناخته شده در جهان می‌نامند. اما محققان دریافته‌اند که مغز ما اطلاعات را با سرعت بسیار پایین 10 بیت بر ثانیه پردازش می‌کند.

انسان‌ها ترجیح می‌دهند این حس را داشته باشند که افکار و احساسات درونی آنها بسیار غنی‌تر از آن چیزی است که می‌توانند در لحظه بیان کنند. ایلان ماسک علنا در مورد این «مشکل پهنای باند» صحبت کرده است. او این موضوع را در پادکست جو روگان توصیف کرد. این موضوع آنقدر ماسک را آزار می‌دهد که در واقع یکی از اهداف بلندمدت خود را ایجاد رابطی قرار داده است که به مغز انسان اجازه می‌دهد مستقیماً با رایانه ارتباط برقرار کند، بدون آنکه سرعت کم صحبت کردن یا نوشتن مانع آن شود.
به نقل از ساینتیفیک امریکن، اما اگر ماسک موفق می‌شد، احتمالا ناامید می‌شد. بر اساس تحقیقات جدید منتشر شده در Neuron، انسان‌ها با سرعت ثابت و بسیار آهسته‌ی حدود 10 بیت در ثانیه فکر می‌کنند، به یاد می‌آورند، تصمیم می‌گیرند و چیزها را با این سرعت تصور می‌کنند. در مقابل، سیستم‌های حسی انسان، داده‌ها را با سرعت حدود یک میلیارد بیت در ثانیه جمع‌آوری می‌کند. این پارادوکس زیستی که در مقاله جدید مورد توجه قرار گرفته است، احتمالا به ایجاد این احساس نادرست کمک می‌کند که ذهن ما می‌تواند به طور همزمان درگیر افکار به ظاهر نامحدود شود. این پدیده‌ای است که نویسندگان مطالعه آن را «توهم ماسک» می‌دانند.
مارکوس مایستر(Markus Meister)، یکی از نویسندگان این مطالعه، عصب شناس در موسسه فناوری کالیفرنیا، می‌گوید: مغز انسان بسیار کمتر از آن چیزی که ما فکر می‌کنیم تأثیرگذار است. وقتی صحبت از تصمیم‌گیری می‌شود، بسیار کندتر است و به طرز مضحکی کندتر از دستگاه‌هایی است که با آنها تعامل داریم.
مایستر و یکی از نویسندگان جییو ژنگ(Jieyu Zheng)، کاندیدای دکترای نوروبیولوژی در کلتک، همچنین در مقاله خود تاکید می‌کنند که مغز ما تنها می‌تواند یک کار را به آرامی در یک زمان انجام دهد. به گفته مایستر، حتی اگر ماسک بتواند مغز خود را به رایانه متصل کند، باز هم نمی‌تواند سریع‌تر با آن ارتباط برقرار کند.
تحقیقات جدید بر پایه دهه‌ها مطالعات روان‌شناسی استوار است که نشان می‌دهد انسان‌ها به طور انتخابی تنها بخش کوچکی از اطلاعات را از تجربیات حسی خود درک می‌کنند. مایستر می‌گوید: ما فقط می‌توانیم به موارد زیادی توجه کنیم، و این همان چیزی است که به تجربه آگاهانه ما تبدیل می‌شود و وارد حافظه می‌شود. او ادامه می‌دهد که آنچه در مطالعات گذشته گم شده است، «هرگونه حس اعداد» است. او و ژنگ مقاله مروری جدید خود را برای پر کردن این شکاف انجام دادند.
مایستر و ژنگ داده‌های مطالعات در زمینه‌های مختلف از جمله روانشناسی، علوم اعصاب، فناوری و عملکرد انسانی را گردآوری کردند. آنها از این داده‌های مختلف از سرعت پردازش تک‌ نورون‌ها گرفته تا توانایی‌های شناختی قهرمانان حافظه برای انجام بسیاری از محاسبات خود استفاده کردند تا بتوانند در مطالعات مقایسه انجام دهند.
آنها براساس تحقیقاتی که نزدیک به یک قرن را در بر می‌گیرد، دریافتند که شناخت انسان به طور مکرر بین پنج تا 20 بیت در ثانیه کار می‌کند، با رقم تخمینی حدود 10 بیت در ثانیه. ژنگ می‌گوید: این عدد بسیار شگفت‌انگیز بود. او می‌افزاید، بر اساس این یافته، او و مایستر همچنین محاسبه کردند که کل اطلاعاتی که یک فرد می‌تواند در طول عمر خود بیاموزد، می‌تواند به راحتی در یک یواس‌بی فلش درایو قرار بگیرد.
از سوی دیگر، نویسندگان دریافتند که سیستم‌های حسی انسان مانند بینایی، بویایی و صدا بسیار سریع‌تر عمل می‌کنند و حدود 100 میلیون برابر نسبت به شناخت سریع‌تر هستند. مایستر می گوید: وقتی این اعداد را کنار هم می‌گذارید، متوجه می‌شوید این شکاف بزرگ وجود دارد. این پارادوکس، فرصت‌های جالب جدیدی برای علم به وجود می‌آورد تا تحقیقات را به گونه‌ای متفاوت سازماندهی کند.
اطلاعات غنی که توسط حواس ما منتقل می‌شود نیز به این تصور نادرست کمک می‌کند. مایستر می‌گوید که وقتی از مردم خواسته می‌شود آنچه را که خارج از مرکز دیدشان است، توصیف کنند، «به سختی چیزی را تشخیص می‌دادند». از آنجایی که چشمان ما توانایی تمرکز بر هر جزئیاتی را در اطراف خود دارد، ذهن ما این توهم را به ما القا می‌کند که این موارد همیشه به طور همزمان وجود دارند، حتی اگر در واقع برای ثبت آنها باید روی جزئیات بصری خاصی تمرکز کنیم. پدیده مشابهی با توانایی ذهنی رخ می‌دهد. مایستر می‌گوید: در اصل، ما می‌توانیم افکار مختلف زیادی داشته باشیم و شناخت خود را به روش‌های مختلف هدایت کنیم، اما در عمل، در هر لحظه فقط می‌توانیم یک فکر داشته باشیم.
نویسندگان می‌نویسند که یافته‌ها سوالاتی را در بسیاری از حوزه‌ها، از تکامل و فناوری گرفته تا مقایسه بین گونه‌ها، ایجاد می‌کند.
یکی از سؤالاتی که مایستر و ژنگ در مورد آن بسیار کنجکاو هستند، این است که چرا قشر جلوی مغز که تصور می‌شود مقر کنترل شخصیت و رفتار است، میلیاردها نورون را در خود جای داده و در عین حال توانایی تصمیم‌گیری ثابتی دارد که اطلاعات را تنها با 10 بیت در ثانیه پردازش می‌کند. نویسندگان گمان می‌کنند که پاسخ ممکن است با نیاز مغز به تعویض مکرر وظایف و ادغام اطلاعات در مدارهای مختلف مرتبط باشد. اما برای آزمایش این فرضیه به مطالعات رفتاری پیچیده‌تری نیاز است.
مایستر می‌گوید، یکی دیگر از سؤالات مهم بی‌پاسخ این است که چرا مغز انسان می‌تواند تنها یک کار را در یک زمان انجام دهد. او می‌گوید: اگر می‌توانستیم 1000 فکر به طور موازی داشته باشیم، هر کدام با سرعت 10 بیت در ثانیه، اختلاف چندان نخواهد بود. اینکه چرا انسان‌ها قادر به انجام این کار نیستند، یک راز عمیق است که تقریبا هیچ چیز در مورد آن شناخته نشده است.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/934874/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رشد 8 درصدی اقتصاد با سرمایه‌گذاری بیشتر و جلب اعتماد بخش خصوصی

اقتصاد آرژانتین از ثروت تا بحران/ اجرای سیاست اصلاحات ارزی

تحول در مدیریت شهری کرمانشاه با تصویب پروژه‌های بزرگ و رویکرد عقلانی در رسانه

اکران فیلم «پیش‌مرگ» و معرفی چهره سال هنر انقلاب در کرمانشاه

پیروزی با ضدحمله‌های طلایی؛ بعثت کرمانشاه با 2گل آستارا را در هم کوبید

رشد چشمگیر ترانزیت مرزی کرمانشاه

تداوم هوای سرد در کرمانشاه تا پایان هفته

شاعرانه/ هر‌جا که روی زود پشیمان به درآیی

بوژوویچ: نمی‌دانم چرا VAR همیشه به سمت حریفان استقلال است!

جلالی: بیماری مادربزرگم کیفیت بازی‌ام را پایین آورده بود

فخرالدینی: حردانی چون بازیکن استقلال بود اخراج نشد

ناهید کیانی بانوی ورزش ایران در سال 1403 شد

صحبتهای میلاد فخرالدینی در پایان بازی گل گهر و استقلال

علیرضا علیزاده: صالح حردانی میتوانست اخراج شود

ابوالفضل رزاق‌پور بازیکن گل‌گهر : گلر تیم حریف بهترین بازیکن این تیم بود

رامین رضاییان: تا امروز هیچکس برای فصل آینده با من صحبت نکرده است

ایمان عالمی سرپرست تیم استقلال: رامین رضاییان با ما قراراداد دارد و انشالله در باشگاه میماند

شعرخوانی رئیس جمهور در مراسم قهرمان ایران به زبان آذری

لحظه خطای ماشاریپوف که گل استقلال را مردود کرد +فیلم

کارشناسی دو صحنه مشکوک گل‌گهر - استقلال

کارشناسی دو صحنه مشکوک گل‌گهر – استقلال

کارشناس داوری: پنالتی استقلال درست بود/ ماشاریپوف خطا کرد

بازیکنان استقلال خوشحال و سرمست از گل مساوی

کارشناسی داوری صحنه های مشکوک بازی استقلال گل گهر سیرجان

عبدللهی: رباط دادیم، بازیکنمان سوخت، بد آوردیم!

نمایش فیلم کوتاه «گالیا» فیلمساز جوان شیرازی در حاشیه جشنواره کن

عکس/ملاقات نوید محمدزاده با اسطوره فوتبال ایران در آمریکا

تارتار: استقلال با این همه بودجه حرفی برای گفتن نداشت!/ می‌توانستیم با اختلاف پیروز شویم

پهلوانی از درون می‌آید

لزوم تقویت نقش مناطق آزاد در اقتصاد ملی

شهرداری آستارا 0 – 2 بعثت کرمانشاه؛ رقص کردی در شمال

آرین سلیمی: به من قول دادند زمینی بدهند که یازده نفر صاحب داشت

بعثت کرمانشاه بر شهرداری آستارا پیروز شد

شاعرانه/ غمی که در سخنت داری همان غم است که من دارم

تارتار و 270 دقیقه بدون شکست مقابل استقلال!

دنیامالی: باید در مورد درآمد باشگاه‌ها به AFC پاسخ دهیم

شعار حیا کن رها کن هواداران علیه بوژوویچ

تشویق فرهاد مجیدی توسط هواداران استقلال

حمله اتلتی‌ها به تمرین آرسنال؛ نابودشان کن آرتتا!‏

رئال و بایرن به دنبال جبران بازی رفت و حضور د رنیمه نهایی لیگ قهرمانان

حواشی فوتبال جهان؛ از تلاش رئال برای جذب سرمربی صاحب نام آلمانی تا تصمیم یونایتد برای فروش اونانا

فقط تیم دوچرخه سواری بانوان به مسابقات قهرمانی آسیا در چین اعزام می‌شود!

بدون تعارف با استاد شیرخدا مرشد معروف ورزش‌های زورخانه‌ای

ملی‌پوش استقلال محروم شد!

کامبک در سیرجان تکمیل نشد؛ بوژوویچ قصد بردن ندارد

افول محبوبیت پایتخت در سری جدید؟!

وی ای آر تلخ: اولین برد بوژوویچ دود شد!

واریز بیش از 18 هزار میلیارد ریال به خزانه دولت از محل فروش جایگاه‌های مرزی کردستان

سید فواد حسینی به عنوان مدیرکل آموزش و پرورش کردستان منصوب شد

برای تحقق خودکفایی اقتصادی باید تولید و مصرف حساب‌شده داشته باشیم