عصر کرد

آخرين مطالب

مغز انسان با سرعتی بسیار آهسته اطلاعات را پردازش می‌کند! علمي

مغز انسان با سرعتی بسیار آهسته اطلاعات را پردازش می‌کند!
  بزرگنمايي:

عصر کرد - گاهی اوقات مغز را پیچیده‌ترین ماشین شناخته شده در جهان می‌نامند. اما محققان دریافته‌اند که مغز ما اطلاعات را با سرعت بسیار پایین 10 بیت بر ثانیه پردازش می‌کند.

انسان‌ها ترجیح می‌دهند این حس را داشته باشند که افکار و احساسات درونی آنها بسیار غنی‌تر از آن چیزی است که می‌توانند در لحظه بیان کنند. ایلان ماسک علنا در مورد این «مشکل پهنای باند» صحبت کرده است. او این موضوع را در پادکست جو روگان توصیف کرد. این موضوع آنقدر ماسک را آزار می‌دهد که در واقع یکی از اهداف بلندمدت خود را ایجاد رابطی قرار داده است که به مغز انسان اجازه می‌دهد مستقیماً با رایانه ارتباط برقرار کند، بدون آنکه سرعت کم صحبت کردن یا نوشتن مانع آن شود.
به نقل از ساینتیفیک امریکن، اما اگر ماسک موفق می‌شد، احتمالا ناامید می‌شد. بر اساس تحقیقات جدید منتشر شده در Neuron، انسان‌ها با سرعت ثابت و بسیار آهسته‌ی حدود 10 بیت در ثانیه فکر می‌کنند، به یاد می‌آورند، تصمیم می‌گیرند و چیزها را با این سرعت تصور می‌کنند. در مقابل، سیستم‌های حسی انسان، داده‌ها را با سرعت حدود یک میلیارد بیت در ثانیه جمع‌آوری می‌کند. این پارادوکس زیستی که در مقاله جدید مورد توجه قرار گرفته است، احتمالا به ایجاد این احساس نادرست کمک می‌کند که ذهن ما می‌تواند به طور همزمان درگیر افکار به ظاهر نامحدود شود. این پدیده‌ای است که نویسندگان مطالعه آن را «توهم ماسک» می‌دانند.
مارکوس مایستر(Markus Meister)، یکی از نویسندگان این مطالعه، عصب شناس در موسسه فناوری کالیفرنیا، می‌گوید: مغز انسان بسیار کمتر از آن چیزی که ما فکر می‌کنیم تأثیرگذار است. وقتی صحبت از تصمیم‌گیری می‌شود، بسیار کندتر است و به طرز مضحکی کندتر از دستگاه‌هایی است که با آنها تعامل داریم.
مایستر و یکی از نویسندگان جییو ژنگ(Jieyu Zheng)، کاندیدای دکترای نوروبیولوژی در کلتک، همچنین در مقاله خود تاکید می‌کنند که مغز ما تنها می‌تواند یک کار را به آرامی در یک زمان انجام دهد. به گفته مایستر، حتی اگر ماسک بتواند مغز خود را به رایانه متصل کند، باز هم نمی‌تواند سریع‌تر با آن ارتباط برقرار کند.
تحقیقات جدید بر پایه دهه‌ها مطالعات روان‌شناسی استوار است که نشان می‌دهد انسان‌ها به طور انتخابی تنها بخش کوچکی از اطلاعات را از تجربیات حسی خود درک می‌کنند. مایستر می‌گوید: ما فقط می‌توانیم به موارد زیادی توجه کنیم، و این همان چیزی است که به تجربه آگاهانه ما تبدیل می‌شود و وارد حافظه می‌شود. او ادامه می‌دهد که آنچه در مطالعات گذشته گم شده است، «هرگونه حس اعداد» است. او و ژنگ مقاله مروری جدید خود را برای پر کردن این شکاف انجام دادند.
مایستر و ژنگ داده‌های مطالعات در زمینه‌های مختلف از جمله روانشناسی، علوم اعصاب، فناوری و عملکرد انسانی را گردآوری کردند. آنها از این داده‌های مختلف از سرعت پردازش تک‌ نورون‌ها گرفته تا توانایی‌های شناختی قهرمانان حافظه برای انجام بسیاری از محاسبات خود استفاده کردند تا بتوانند در مطالعات مقایسه انجام دهند.
آنها براساس تحقیقاتی که نزدیک به یک قرن را در بر می‌گیرد، دریافتند که شناخت انسان به طور مکرر بین پنج تا 20 بیت در ثانیه کار می‌کند، با رقم تخمینی حدود 10 بیت در ثانیه. ژنگ می‌گوید: این عدد بسیار شگفت‌انگیز بود. او می‌افزاید، بر اساس این یافته، او و مایستر همچنین محاسبه کردند که کل اطلاعاتی که یک فرد می‌تواند در طول عمر خود بیاموزد، می‌تواند به راحتی در یک یواس‌بی فلش درایو قرار بگیرد.
از سوی دیگر، نویسندگان دریافتند که سیستم‌های حسی انسان مانند بینایی، بویایی و صدا بسیار سریع‌تر عمل می‌کنند و حدود 100 میلیون برابر نسبت به شناخت سریع‌تر هستند. مایستر می گوید: وقتی این اعداد را کنار هم می‌گذارید، متوجه می‌شوید این شکاف بزرگ وجود دارد. این پارادوکس، فرصت‌های جالب جدیدی برای علم به وجود می‌آورد تا تحقیقات را به گونه‌ای متفاوت سازماندهی کند.
اطلاعات غنی که توسط حواس ما منتقل می‌شود نیز به این تصور نادرست کمک می‌کند. مایستر می‌گوید که وقتی از مردم خواسته می‌شود آنچه را که خارج از مرکز دیدشان است، توصیف کنند، «به سختی چیزی را تشخیص می‌دادند». از آنجایی که چشمان ما توانایی تمرکز بر هر جزئیاتی را در اطراف خود دارد، ذهن ما این توهم را به ما القا می‌کند که این موارد همیشه به طور همزمان وجود دارند، حتی اگر در واقع برای ثبت آنها باید روی جزئیات بصری خاصی تمرکز کنیم. پدیده مشابهی با توانایی ذهنی رخ می‌دهد. مایستر می‌گوید: در اصل، ما می‌توانیم افکار مختلف زیادی داشته باشیم و شناخت خود را به روش‌های مختلف هدایت کنیم، اما در عمل، در هر لحظه فقط می‌توانیم یک فکر داشته باشیم.
نویسندگان می‌نویسند که یافته‌ها سوالاتی را در بسیاری از حوزه‌ها، از تکامل و فناوری گرفته تا مقایسه بین گونه‌ها، ایجاد می‌کند.
یکی از سؤالاتی که مایستر و ژنگ در مورد آن بسیار کنجکاو هستند، این است که چرا قشر جلوی مغز که تصور می‌شود مقر کنترل شخصیت و رفتار است، میلیاردها نورون را در خود جای داده و در عین حال توانایی تصمیم‌گیری ثابتی دارد که اطلاعات را تنها با 10 بیت در ثانیه پردازش می‌کند. نویسندگان گمان می‌کنند که پاسخ ممکن است با نیاز مغز به تعویض مکرر وظایف و ادغام اطلاعات در مدارهای مختلف مرتبط باشد. اما برای آزمایش این فرضیه به مطالعات رفتاری پیچیده‌تری نیاز است.
مایستر می‌گوید، یکی دیگر از سؤالات مهم بی‌پاسخ این است که چرا مغز انسان می‌تواند تنها یک کار را در یک زمان انجام دهد. او می‌گوید: اگر می‌توانستیم 1000 فکر به طور موازی داشته باشیم، هر کدام با سرعت 10 بیت در ثانیه، اختلاف چندان نخواهد بود. اینکه چرا انسان‌ها قادر به انجام این کار نیستند، یک راز عمیق است که تقریبا هیچ چیز در مورد آن شناخته نشده است.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/934874/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عرضه ویژه 4 کتاب به مناسبت میلاد حضرت زهرا(س)

بخشی از کتاب/ زمان خیلی زود میگذرد

تعویض جنجالی دیدار آلومینیوم - استقلال زیر ذره‌بین

غیبت قهرمان المپیک در مرحله نخست انتخابی تیم ملی کشتی فرنگی

پیام احساسی هری‌کین: فوتبال دیگر مهم نیست!

ستاره ایرانی یک قدم تا قله والیبال ترکیه!

پوگبا: محکوم شدن برادرم پیروزی من نبود

یوونتوس برای خرید اشکرینیار رقیب جدید پیدا کرد

حاجی‌عیدی: خطا نکردم تصمیم داور سختگیرانه بود

اسرائیل جلاد ورزش

جمعه خبرساز سیدحسین در اراک

فلیک جانشین یامال را مشخص کرد

«اسب قاتلین» برگزیده 5 بخش از پنجمین جشنواره تئاتر بین‌المللی بغداد

عکس/ استقلال سند رو کرد؛ بازیکن آلومینیوم باید اخراج می شد

عکس/ سارا و نیکا و بهروز در پشت صحنه سریال پایتخت

درخشش هنرمندان مازندران در پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر بسیج «سودای عشق»

آغاز دور جدید اجراهای «امشب به صرف بورش و خون»

وضعیت وحشتناک پای محمدحسین مرادمند پس از خطای شدید + عکس

حسین فلاح با متنی از فارس باقری به تئاتر شهر می‌رود

همدستی ترکیه و آمریکا؛ ایران از صحنه سیاسی سوریه حذف می‌شود؟

سه تار نوازی بهنوش بختیاری بازیگر سینما و تلویزیون در کنار سفره شب یلدا + فیلم

مهلت ارسال آثار به «جایزه قلم هژار» در کردستان 20 بهمن ماه اعلام شد

محکومیت 33 میلیاردی در کردستان

کشف 212 میلیارد ریال تخلف در سطح بازارهای کردستان

رهاسازی فاضلاب مشکل 12 ساله امین آبادی‌های دهگلان

بارش 12 سانتی متری برف در زرینه

بارش 20 سانتیمتری برف در سه‌‎راهی شهدای پاوه

هشدار زرد هواشناسی در پی بارش باران و برف در استان کرمانشاه

ضربه اطلاعات سپاه به شبکه سلفی تکفیری؛ همه اعضا دستگیر شدند

یزد دومین استان بزرگ معدنی کشور با استخراج و فرآوری 32 نوع ماده معدنی

اقتصاد اسلامی–2|«اقتصاد اسلام» همان«اقتصاد صدر اسلام» است؟

افزایش قیمت ارز کار دست وزیر اقتصاد داد

بزرگترین اقتصادهای جهان در 2025+ اینفوگرافی

علم حل مشکلات را داریم اما راه‌حل راضی‌کننده نداریم

توان و دانش نیروی دریایی اهمیت ویژه‌ای در توسعه اقتصاد دریا محور دارد

مدارس خراسان شمالی فردا 2 دی ماه 1403 تعطیل است؟ | تعطیلی مدارس خراسان شمالی فردا دوم دی 1403

اطلس جامع پسماندها کلید تحقق اقتصاد چرخشی در فولاد مبارکه است/ تفکیک و شناسایی 95 درصد پسماندهای فولاد مبارکه

حاجی‌بابایی: علم حل مشکلات را داریم، اما راه‌حل راضی‌کننده نداریم

دانش و فناوری در همه امور به ویژه اقتصاد محوریت پیدا کرده است

نیروی دریایی در توسعه اقتصاد دریامحور نقش‌آفرینی کند

بیش از 80 درصد خانوارهای ایرانی در زیر خط فقر جهانی قرار دارند

نقش مستقیم معادن در ایجاد تحول و ارزش‌آفرینی اقتصاد استان یزد

درباره افزایش قیمت ارز به مردم توضیح دهید

بدنه کارشناسی کشور حیران از بی تفاوتی دولت در قبال قیمت دلار/ بغزیان: شیب افزایش نرخ ارز ناشی از خواست دولت و تحمیل آن به مردم است

حضور 24 ورزشکار در سومین اردوی تیم پاراوزنه‌برداری جوانان

توزیع چهار تن گوشت گرم به قیمت کیلویی 299 هزار تومان در کرمانشاه

ضربه اطلاعات سپاه به شبکه تندروی تکفیری/ اعضا دستگیر شدند

اطلاعات سپاه یک شبکه تندرو تکفیری را دستگیر کرد + جزئیات

پیش بینی وضعیت آب و هوا کرمانشاه فردا یکشنبه 2 دی ماه 1403 | هواشناسی کرمانشاه 24 ساعت آینده

تعطیلی مدارس کرمانشاه فردا دوم دی ماه 1403 | مدارس کرمانشاه فردا یکشنبه 2 دی ماه 1403 تعطیل است؟