تجلیل از پژوهشگران برتر کردستان
اقتصادی
بزرگنمايي:
عصر کرد - _ معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان در این همایش از بی عدالتی مشهود در اجرای طرحهای عمرانی گفت.
حبیبی با اشاره به اینکه کریدور شمال غرب -جنوب از محورهایی است که 320 کیلومتر از هزار و 500 کیلومتر آن در کردستان قرار دارد، گفت: 90 درصد این کریدور زیربار رفته و این در حالی است که در کردستان 50 درصد زیربار ترافیک رفته و 77 کیلومتر آن با پیشرفت 45 درصدی در دست اجراست.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
وی اضافه کرد: با اعتبارات کنونی 20 سال برای اتمام این طرح زمان لازم داریم در صورتیکه 45 درصد کشتههای استان در این محور اتفاق افتاده و نیاز است پژوهشهایی صورت گیرد تا زمینه برخورداری از اعتبارات از محل تهاتر، ملی، استانی و یا دیگر بخشها بررسی شود.
حبیبی در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: تحقیقات بنیادی فناورانه و کاربردی اگر به قانون و استاندارد تبدیل شود و زندگی انسان را تسهیل کند، شایسته تقدیر است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان زیربنای توسعه جامعه را پژوهش برشمرد و افزود: اگر امکانات سخت افزاری، نرم افزاری و نیازهای حوزه تحقیق و پژوهش در اختیار محققان قرار نگیرد، جامعه راه به توسعه و پیشرفت نمیبرد.
حبیبی یادآور شد: کشف مجهولات از لایههای پنهان زندگی است که منجر به دانایی میشود و اگر برای حل مشکلات باشد ارزشمند است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان با تاکید بر اینکه، نظام تدبیر استان نیازمند پژوهش محققان است، گفت: برای تسهیل کار این قشر از هیچ تلاشی فروگذار نخواهیم کرد.
وی تنش آبی را از مشکلات مهم استان برشمرد و گفت: موظفیم ضمن حفظ توانمندی و فرصتها، بسترساز توسعه صنعتی استان باشیم چرا که که 6 درصد معادن کشور، نیروی انسانی وافر و دانشگاههای کارآمدی داریم و شایسته نیست که استانی با این توان، 60 درصد درآمد اقتصادیاش از بخش خدمات باشد.
معاون هماهنگی امور عمرانی اسشتاندار کردستان گفت: زمینهای آبی زراعی هشت برابر اراضی دیم بازدهی دارد که با وجود استحصال هفت درصد آب در استان، حدود 15 درصد از زمینهای کشاورزی آبی است.
حبیبی ادامه داد: رقم برخورداری از زمینهای آبی کشاورزی در استان همجوار ما 47 و در کل کشور 40 درصد است در حالیکه کردستان از کاسههای آبی منطقه است و استانهای همجوار بیشترین بهره را از این کاسه دارند.
وی گفت: 60 درصد کاسه آبی سدها در اختیار استان نیست که بر اثر از مدیریت غیردلسوزانه رخ داده است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان به معدن طلای غلغله و داشکسان قروه اشاره کرد که نیمی از طلای تولیدی کشور را تولید میکند و با 20 هزار میلیارد تومان گردش سرمایه در سال، هیچ نقشی در توسعه اقتصادی استان ندارد و حتی حسابهایش در بانکهای استان نیست.
رئیس دانشگاه کردستان هم اظهار کرد: دانشگاهیان در نظریه سازی و نظریه پردازی با مبنای پژوهش ورود پیدا کنند و انتقال درست این نتایج و ارزیابی دائمی از یافتههای گذشته رصد، پایش و پرداخت مناسب انجام شود.
وی با اشاره به اینکه بیش از گذشته به ارتباط تنگاتنگ با جامعه نیاز داریم، اضافه کرد: نگاه بین المللی به انجام فعالیتهای پژوهشی داریم؛ چون علم محدود به جغرافیای سیاسی و فیزیکی نیست.
قادرزاده تاکید کرد: مراکز علمی صرفا بحث آموزش را در نظر نداشته و تنها به پژوهش نیز اکتفا ندارند و قدم در راه مسئولیتهای اجتماعی گذاشتهاند که این مهم در همه دانشگاهها باید اتفاق بیفتد.
وی با بیان اینکه باید به پژوهش بیش از آموزش پرداخته شود، ادامه داد: باید سبد مناسبی برای فعالیتهای کوتاه مدت تولید بنیادین، میان مدت تطبیقی و بلند مدت کاربردی باشد و این مهم محدود به دانشگاهها نیست و کارشناسان و پژوهشگران دستگاههای اجرایی که در تولید دادهها فعالیت دارند باید در این عرصه وارد شوند.
-
چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۶:۱۲
-
۱۵ بازديد
-
-
عصر کرد
لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/929991/