عصر کرد

آخرين مطالب

37 درصد مبتلا به اچ‌آی‌وی در کردستان شناسایی و تحت درمان هستند سیاسی

37 درصد مبتلا به اچ‌آی‌وی در کردستان شناسایی و تحت درمان هستند
  بزرگنمايي:

عصر کرد - _دکتر فرزام بیدار پور در نشست تخصصی ایدز که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج برگزار شد، گفت: سالانه 10 الی 12 نفر مبتلا به این ویروس در استان شناسایی و تحت درمان قرار می‌گیرند این در حالیست که در گذشته این آمار بیشتر بوده و در مقابل میزان مرگ و میر نیز نسبت به گذشته کاهش یافته است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
به گفته وی به منظور پیشگیری از انتقال ویروس به نوزادان، آزمایش اچ آی وی به صورت روتین برای تمامی مادران باردار انجام می‌شود و در حال حاضر از 20 هزار مادر باردار تست اچ‌آی‌وی گرفته شده است.
معاون امور بهداشتی دانشگاه ادامه داد:در هر شهرستان، مراکز مشاوره بیماری‌های رفتاری تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی وجود دارد که خدمات مشاوره، آزمایش و درمان رایگان ارائه می‌دهند. این درحالیست که این فرایند برای کشور هزینه بالایی دارد، اما برای خود فرد رایگان انجام می‌شود.
بیدار پور افزود: در کشور تخمین زده می‌شود که 44 هزار بیمار مبتلا به اچ آی وی داشته باشیم که تا کنون حدود 24هزار بیمار شناسایی و 20 هزار نفر از آنها خدمات بهداشتی و درمانی دریافت می‌کنند که 19 هزار نفر از آنها نیز تحت درمان موثر قرار گرفته‌اند.
وی وضعیت بروز اچ آی وی در منطقه مدیترانه شرقی را بدتر از سایر نقاط دنیا دانست و گفت: میزان بیماران مبتلا به اچ آی وی در کشور‌های عضو این منطقه از سازمان جهانی بهداشت بسیار ضعیف است که 60 درصد از بیماران شناسایی شده به سیستم سلامت متصل و 70 درصد درمان‌های موثر دریافت کرده‌اند.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان بیان کرد: آموزش و درمان در عصر امروز بسیار راحت از گذشته است و در واقع با حمایت‌های دارویی و افزایش آگاهی صورت گرفته در جامعه، شاهد کاهش مرگ و میر در دنیا شده‌ایم.
بیدارپور به مسئولیت دشوار کارشناسان سلامت روان در مدیریت روحی بیماران مبتلا به اچ‌آی‌وی اشاره کرد و افزود: بیماران مبتلا به اچ‌آی‌وی اگر به درستی تحت درمان و کنترل قرار بگیرند، می‌توانند سال‌های سال به زندگی خود ادامه دهند.
وی با اشاره به اینکه طبق پیش بینی سازمان بهداشت جهانی در دنیا 40 میلیون نفر بیمار مبتلا به اچ‌آی‌وی وجود دارد، گفت: در حال حاضر یک میلیون و 300 هزار نفر مورد جدید شناسایی شده که سالانه 630 هزار مرگ بر اثر این ویروس وجود دارد این درحالی است که این آمار در گذشته به عدد میلیونی می‌رسید، اما حالا با پیشرفت علم پزشکی و بالا رفتن آگاهی مردم، این عدد کاهش یافته است.
بیدارپور ادامه داد: هدف سازمان بهداشت جهانی این است که تا سال 2050 با سیر نزولی عفونت اچ‌آی‌وی مواجه شویم و به طور قطع و صورت صد درصدی این بیماری درمان و کنترل شود که نیازمند بالابردن راهکار‌های آموزشی و پیشگیری کننده در جامعه است.
به گفته وی کشور اوگاندا در سال‌های گذشته با توجه به جمعیت زیاد و سیستم‌های بهداشتی ضعیف، پیش بینی میشد که با مرگ و میر زیادی در رابطه با این ویروس روبه رو شود، اما این کشور امروزه در بحث کنترل اچ‌آی‌وی به شدت خوب عمل کرده است.
هدف اصلی شناسایی موارد مثبت و درمان سریع
پزشک مرکز مشاوره بیماری‌های رفتاری استان کردستان هم گفت: هدف اصلی ما در رسیدن به هدف سازمان بهداشت جهانی در جهت کنترل قطعی ویروس اچ‌آی‌وی، شناسایی موارد مثبت و درمان سریع آنهاست که برای رسیدن به این هدف راهکار‌ها و برنامه‌های بیشتری احساس می‌شود.
شیرزاد سیفی با اشاره شعار امسال " من هم تست HIV می‌دهم، افزود: این شعار به وضوح نشان می‌دهد که پیشگیری بهتر از درمان است بر اساس آمار‌های بدست آمده 40 درصد از افراد مبتلا به اچ‌آی‌وی، رفتار پرخطر نداشته‌اند و باید دانست در جامعه‌ای که افرادی زیادی مبتلا هستند و شناسایی نشده‌اند قابلیت انتقال بالایی دارند پس انجام این تست مخصوص به قشر خاصی نیست و همه ما باید غربالگری شویم و تست بدهیم.
به گفته وی کشوری مثل آفریقا با وجود وضعیت فرهنگی و جمعیت بالایی که دارد در حال حاضر توانسته است که سیر نزولی این ویروس را داشته باشد، پس این باور غلط که اچ‌آی‌وی مخصوص افراد حاشیه نشین و معتادان تزریقی است باید کنار گذاشته شود و با فرهنگ سازی درست افراد مبتلا شناسایی و تحت درمان قرار بگیرند.
پزشک معالج مرکز مشاوره بیماری‌های رفتاری استان با اشاره به اینکه آموزش فرهنگ صحیح باید از کادرمان شروع شود، افزود: این کادر به دلیل خط مقدم درمان بیماران باید بدون هیچگونه قضاوت به راهنمایی درست در جهت ارائه خدمات سلامت عادلانه و مشاوره حرفه‌ای بپردازند بنابراین ایجاد بستر مناسب فرهنگ صحیح آموزش برای قشر اهمیت بالایی دارد.
سیفی ادامه داد: باید به این قشر مثل یک انسان نگاه کرد و احترام گذاشت بستر این فرهنگ در تمامی ابعاد باید آماده شود و کنترل پذیرش فرهنگ این بیماری به صورت قطعی باید صورت پذیرد.
به گفته وی بیشترین سن ابتلا بین سنین14الی 24 سال است و توجه بیشتر به اقشار نوجوان ما با ارائه راهکار‌هایی درست در جهت حفاظت خود از رفتار‌های پرخطر جنسی مثل استفاده از کاندوم و آموزش بدور از هرگونه انگ و قضاوت به شدت مهم است.
به گفته سیفی ویروس اچ‌آی‌وی یک غول خطرناک نیست و در حال حاضر به صورت کاملا رایگان قابل کنترل و درمان است اگر سریع شناسایی شود. این بیماری بدون علامت است و می‌تواند 5 الی 10 سال در دوره کمون باقی بماند، بهترین راه تشخیص self testing یا آزمایش فرد توسط خودش است که با توجه به کمتر بودن بار روانی، پیشنهاد می‌شود که فرد حتما این تست را انجام دهد.
پزشک معالج مرکز بیماری‌های رفتاری استان به افزایش آمار ویروس اچ پی وی نیز اشاره کرد و گفت: بالا بودن این آمار با افزایش ابتلا به ویروس اچ‌آی‌وی مرتبط است. بیشترین راه انتقال روابط جنسی به صورت مستمر است که میزان این انتقال را افزایش می‌دهد و در فرهنگ و جوامعی که روابط جنسی بدور از مهابا و ترس انجام می‌شود ابتلا نیز بیشتر است.
سفی در پایان اشاره کرد: افرادی که برای انجام تست مراجعه می‌کنند باید بدانند که صحت جواب این تست 90 روز بعد از رفتار پرخطر قابل قطعیت است و منفی بودن آن قبل از این بازه زمانی، صحیح نیست و باید مجدد تکرار شود.
پرهیز از انگ و تبعیض اجتماعی بیماران مبتلا به اچ‌آی‌وی
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی نیز در ادامه گفت:بار سنگین روانی و روحی این بیماری به شدت برای فرد سخت و هزینه بر است و ایجاد انگ و تبعیض اجتماعی این بیماران در جهت جداسازی آنان از جامعه امری نادرست می‌باشد.
دکتر عطا شاکریان افزود: باید کمی اندیشید که این افراد لایق سرزنش هستند؟ و چرا باید آنها را از جامعه دور کنیم.
به گفته وی نقش سیاستگزاران کشوری، مراکز آموزشی و افراد عالی به شدت در ایجاد بستر فرهنگی مناسب برای آموزش افراد جامعه مهم است و می‌تواند در کاهش بار روانی این افراد کمک کننده باشد.
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج افزود: بیشترین مشکل روانشناختی در این افراد افسردگی است و قطعا شناسایی این قشر و ارجاع به مشاور از راهکار‌های قابل توجه در بهبود وضعیت روحی آنان است.
شاکریان ادامه داد: غربالگری و آموزش افرادی که دارای رفتار‌های تکانشی و ضد اجتماعی هستند قابل توجه است چراکه افراد با این ویژگی شخصیتی قطعا بیشتر در معرض مصرف مواد روانگردان، الکل و رفتار‌های جنسی پرخطر هستند که خطر ابتلا به این ویروس را بالا می‌برد.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/925991/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هیچ گاه دیگر هیچ چیز، جایش را پر نخواهد کرد…

دفاع همه‌جانبه وحید شمسایی از امیر قلعه‌نویی

مراسم تجلیل از تیم ملی فوتبال 7نفره

رامین رضائیان مقابل فولاد بازی می‌کند

مهاجم کنیایی مدنظر استقلال در انتظار پاسخ تست‌های پزشکی

مدال برنز تیم تنیس روی میز ناشنوایان در بازی‌های آسیایی

سیدحسین دوباره بهترین دروازه‌بان آسیا شد

حمله سارقان به خانه بازیکن جوان سویا

پیگیری حقوقی پرسپولیس برای رفع مشکل در سامانه فیفا

غیبت ملایی، جاور و نوروزی در اولین اردوی روئینگ

تحلیل ناگلزمان از اخراج نویر

رد اعتراض پرسپولیس و نساجی از سوی کمیته استیناف

طارمی در جمع خریدهای ناموفق فوتبال اروپا

مصدومیت کامیابی‌نیا از ناحیه رباط صلیبی

رهاسازی فرد جان‌باخته سانحه رانندگی در قصرشیرین توسط نجاتگران‌ هلال احمر

دیدن «برف و خرس» با شرح صحنه و زیرنویس برای نابینایان و ناشنوایان

لحظه فرار استقلال از یک اشتباه بزرگ داوری

آزمایشی که یک معلول را از مدرسه استثنائی به تیزهوشان فرستاد

70 هزار دوز واکسن «روتاویروس» در کردستان موجود است

رزمایش بیت‌المقدس تنها گوشه‌ای از اقتدار بسیجیان است

شناسنامه زیستی کردستان در قالب کتابچه تدوین شود

اخلاق و معنویت از ویژگی‌های فرد بسیجی است

کرونا شدید عامل خطر برای «ام اس»

رویای تبدیل دی‌اکسیدکربن به سوخت به واقعیت نزدیک شد

بررسی سیگنال‌های همتی؛ زمان اصلاحات اقتصادی فرا رسید

دلار نیما 313 تومان گران شد/نرخ امروز:52هزار و 849تومان

هشدار مهم برای اقتصاد ایران+ نمودار

واکنش چین به تهدید ترامپ: همکاری فراگیر و کمک به رشد پایدار اقتصاد جهانی

دلار نیما 313 تومان گران شد/ نرخ امروز: 52 هزار و 849 تومان

وجب به وجب استان کرمانشاه نعمت و ظرفیت است

رونمایی از مستند شاعر فقید کرمانشاهی برگزار می‌شود

ضرورت همکاری بر رفع دغدغه‌های درمانی جامعه ایثارگری مازندران

دفتر سوم و پنجم مجموعه کتاب های «وصیت نامه کامل شهدای» استان‌های «آذربایجان شرقی» و «زنجان» منتشر شد

طرح پایش تخصصی سلامت ویژه جانبازان و والدین معظم شهدا  برگزار شد

تداوم هوای سرد در کردستان

چاپ کتابی درباره نظریه اضطراب تاثیر در شعر انگلیسی و فارسی

تلخ و شیرین دوشنبه در سه‌شنبه!

جوما به زودی در تهران!

پرواز تراکتور به صدر

سمیعی : تخلف کرده باشم عزل می‌شوم!

بازگشت محمود فکری به نیمکت مس شهر بابک!

گل تماشایی ممفیس دپای برای کورینتیانس

دروغ نمی‌گویم، جلوی فرانسه دنبال پیروزی نبودیم!

افشاگری شمسایی در مورد دروغ بازیکنان تیم ملی!

آیا هدف طعنه‌های سرمربی تیم ملی، علی دایی بود؟

تمجید شبکه تلویزیونی سوئد از عملکرد بنیامین فرجی

انتظار از ژوری با دوربین‌های عادی اندازه المپیک و جهانی است!

اسلامی مدافع الاهلی را چپ و راست کرد

رشد 20 درصدی ارزش کالاهای صادراتی از گمرک سومار

تاکید نماینده ولی فقیه در کردستان بر تهیه شناسنامه زیست محیطی