عصر کرد

آخرين مطالب

شناسایی یک نوع میکروب معده با قدمت بیش از 100هزار سال گفتگو

شناسایی یک نوع میکروب معده با قدمت بیش از 100هزار سال
  بزرگنمايي:

عصر کرد - در پژوهشی که توسط عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام شده است، یک نوع بسیار متمایز از سویه‌های هلیکوباکتر پیلوری به صورت غیرمنتظره کشف و شناسایی شد که احتمالاً صدها هزار سال پیش پدید آمده است.

مقاله‌ای تحت عنوان «زیست گونه‌های باستانی هلیکوباکترپیلوری» "An ancient ecospecies ofHelicobacter pylori" که به همت دکتر عباس یادگار؛ دکترای تخصصی باکتری شناسی پزشکی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و رییس آزمایشگاه مرکز تحقیقات بیماری‌های منتقله از راه آب و غذا در پژوهشکده بیماری‌های گوارش و کبد، طی یک پروژه و همکاری بین‌المللی با محققین چندین دانشگاه و مؤسسه تحقیقاتی برتر جهان در مهر ماه سال 1403 به چاپ رسیده بود، در مجله Nature منتشر شد.
این مقاله در شماره ماه اکتبر 2024 مجله Nature که یکی از معتبرترین مجلات علمی جهان در حوزه علوم زیستی و پزشکی با ضریب تاثیر 50 است، به چاپ رسید.
این مطالعه به صورت مشترک توسط دانشمندان و محققین صاحب‌نام جهان در حوزه مباحث ژنومیکس، تکامل و بیماری‌زایی عفونت میکروب معده یا همان باکتری هلیکوباکتر پیلوری، نحوه زندگی، تعامل و ارتباط طولانی این میکروب بیماری‌زا در معده انسان و ارتباط آن با بیماری‌های مرتبط با معده و سرطان معده انجام شد.
یادگار در خصوص اهمیت این پژوهش عنوان کرد: در این مطالعه یافته‌ها و ویژگی‌های جدید و بسیار ارزشمندی در مورد ارتباط و تعاملات طولانی مدت بین انسان و میکروب معده کشف و ارائه شده است.
به گفته عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، از زمان کشف هلیکوباکتر پیلوری در سال 1983، این باکتری عامل حدود یک میلیون مورد سرطان معده در سال و همچنین بروز سایر بیماری‌های مرتبط با معده انسان شامل گاستریت مزمن و زخم‌های معده و دوازدهه بوده است.
میکروبی با بیش از صدهزار سال سابقه سکونت در معده انسان
نویسنده این مقاله تصریح کرد: احتمال می‌رود میکروب هلیکوباکتر پیلوری در دوران ما قبل تاریخ نیز یکی از عوامل اصلی بروز بیماری‌ها و دردهای معده در انسان بوده و طبق تحقیقات انجام شده بیش از صد هزار سال در معده انسان ساکن شده است.
وی همچنین ادامه داد: در این مطالعه، مجموعه‌ای بی سابقه از بیش از 9هزار ژنوم کامل تعیین توالی شده گونه‌های هلیکوباکتر به ویژه هلیکوباکتر پیلوری از سراسر جهان جمع آوری و با هدف بررسی تکامل، گسترش و شیوع واریانت‌های مختلف این باکتری‌ها در نقاط مختلف کره زمین مورد استفاده قرار گرفت.
یادگار با اشاره به وسعت داده‌های جمع‌آوری شده بیان کرد: برای جمع‌آوری باکتری‌ها از سراسر جهان با مشارکت دانشمندان، محققان و پزشکان حوزه‌های مختلف علوم زیستی و پزشکی همچون میکروبیولوژی، بیماری‌های عفونی، ژنومیکس، بیوانفورماتیک، زیست‌شناسی مولکولی و تکاملی، تحقیقات سرطان و دستگاه گوارش، از بیش از 20 کشور، تلاش‌های بسیاری انجام گرفت.
رئیس آزمایشگاه مرکز تحقیقات بیماری‌های منتقله از راه آب و غذا همچنین افزود: از ایران نیز در کل 244 سویه هلیکوباکتر پیلوری با ویژگی‌های ژنتیکی مختلف که طی سال‌های متوالی در بانک میکروبی آزمایشگاه تحقیقات هلیکوباکتر واقع در پژوهشکده بیماری‌های گوارش و کبد از بافت معده بیماران مختلف کشت، جداسازی، جمع آوری و ذخیره شده بودند، در این مطالعه استفاده و مورد تعیین توالی کامل ژنوم باکتری قرار گرفت. این اطلاعات با ژنوم سایر سویه‌های هلیکوباکتر پیلوری دنیا مقایسه و نتایج حاصل تجزیه و تحلیل شدند.
به گفته نویسنده این مقاله، این مجموعه بی‌سابقه از ژنوم سویه‌های مختلف هلیکوباکتر پیلوری به دانشمندان و محققان این امکان را می‌دهد تا با مطالعه دقیق آنها به سوال‌های بی‌شماری که در خصوص مباحث مربوط با چگونگی تعاملات، تکامل و همزیستی میکروب‌ها با انسان و همچنین روند بیماری‌زایی، اکتساب و انتقال ژن‌های بیماری‌زا در میان سویه‌های مختلف هلیکوباکتر پیلوری مطرح هستند، با هدف یافتن و توسعه راهکارهای پیشگیرانه و ارایه درمان‌های مناسب و کارآمد پاسخ دهند.
عضو هیئت علمی دانشگاه از کشف و شناسایی غیرمنتظره یک نوع بسیار متمایز از سویه‌های هلیکوباکتر پیلوری حین این مطالعه خبر داد و گفت: این گونه "گونه بومی سرسخت" و یا Hardy ecospecies نامگذاری شد که براساس نتایج حاصل این واریانت‌ها احتمالا صدها هزار سال پیش پدید آمده و همراه با انسان در سراسر نقاط و قاره‌های جهان گسترش یافتند.
به گفته وی، نتایج مطالعه نشان داد که به طور شگفت انگیزی این گونه زیست محیطی مختص معده انسان‌هایی است که رژیم غذایی آنها به طور عمده شامل گوشت یا ماهی است.
یادگار اظهار کرد: تنوع ژنتیکی که امروزه در باکتری‌های معده انسان مشاهده می‌شود، می‌تواند اطلاعات ارزشمند و جالبی در مورد رژیم‌های خوراکی مورد استفاده اجداد و نیاکان ما فراهم کند.
رئیس آزمایشگاه مرکز تحقیقات بیماری‌های منتقله از راه آب و غذا با بیان اینکه معده انسان به دلیل اسیدیته بالایی که دارد محیطی نامناسب برای سکونت و رشد میکروارگانیسم‌ها محسوب می‌شود، گفت: "آنزیم اوره آز" هلیکوباکتر پیلوری محیط اسیدی اطراف باکتری را خنثی کرده و شرایط کلونیزاسیون و رشد باکتری را فراهم می‌کند.
یادگار ادامه داد: سویه‌های Ubiquitous هلیکوباکتر پیلوری یک پروتئین در آنزیم اوره آز خود می‌سازند که اتم‌های نیکل را درون خود جای می‌دهد. اما اکثر سویه‌های Hardy هلیکوباکتر, از جمله آنهایی که در جمعیت‌های بومی و همچنین ببرها و یوزپلنگ‌‌ها هستند، اوره آز نوع دوم را کدگذاری کردند که به جای نیکل، اتم‌های آهن را در خود جای داده بودند.
وی در پایان عنوان کرد: طبق یافته‌های این مطالعه، این نوع از آنزیم اوره آز به هلیکوباکتر برای زنده ماندن در معده گوشتخواران که اسیدی‌تر از معده همه چیزخواران است و همچنین ممکن است دسترسی بیشتری به اتم‌های آهن و دسترسی کمتری به نیکل داشته باشند، کمک می‌کند.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/920931/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شعرخوانی زیبای اردشیر رستمی

شعر انتخابی سیما نوذری در مرحله چهاردهم رقابت شاعران

نشانه های کمال گرایی از دید دکتر شکوری

رونمایی از کتاب‌های ایرانی در ارمنستان

شعر انتخابی آرش پورعلیزاده در مرحله سیزدهم رقابت شاعران

دفاع هالند از سیتی؛ چه شده، سقوط که نکرده‌ایم!‏

اخباری: شانس صعود به آسیا را دنبال می‌کنیم

زارع: از تعطیلی‌های لیگ راضی نیستیم

مارسکا: هیچ کاری به حرف‌ های هری‌کین ندارم

سرمربی شاهین: مقابل شمس‌آذر سربلند بودیم

روانخواه: پیکان شخصیت لیگ‌برتری دارد

سیدعباسی: شاهین می‌توانست شگفتی خلق کند

شکست 2-5 «سینا خلیلی» مقابل کوربان شیرایف در وزن 70 کیلوگرم

جاودانگی سیمئونه در لالیگا

شکست 1-12 امیرمحمد یزدانی مقابل زائوربک سیداکوف در وزن 74 کیلوگرم

سرمربی زنان استقلال انتخاب شد!

سه قتل فجیع بدون دلیل قانع‌کننده! | چهره‌ خشن و بی‌منطق پلیس در این سریال

(تصاویر) سفر به عصر قاجار؛ از مهمانخانۀ رشت تا باغ‌های «رباط کریم»

برگزیدگان جشنواره تئاتر استان بوشهر تجلیل شدند

اقدام ضربتی پلیس در جمع آوری اتباع غیرمجاز در رباط کریم

اجرای نوانمایش «جیم‌نون» در برج میلاد

سانحه تصادف در اتوبان ساوه به تهران 10 مصدوم برجا گذاشت

بازگشت گلاب آدینه به صحنه تئاتر در 71 سالگی

قصاص پایان درگیری در شب ولنتاین

گلاب آدینه در هفتمین دهه زندگی به صحنه برمی‌گردد

صحنه عجیب نابود شدن تاکسی پژو 405 در برخورد با تیگو | مدیران خودروسازی، این فیلم را حتما ببینند!

حذف استقلال خوزستان به دلیل اشتباه VAR؟ + ویدیو

عامل جنایت شب ولنتاین در یک قدمی چوبه دار

قتل وحشتناک نامزد در شب ولنتاین

انتقال دسته جمعی کردها از اقلیم کردستان به کرکوک خبرساز شد

استقلال هم صاحب تیم فوتبال بانوان شد

هدیه دولت برای بانوان شاغل | پنج‌شنبه‌ها این بانوان تعطیل شدند

سپاه از نخبگان کردستان حمایت می‌کند

هدیه دولت برای بانوان شاغل و سرپرست خانوار | پنج‌شنبه‌ها این بانوان تعطیل شدند

تعطیلی پنج‌شنبه‌ها برای بانوان کدام استان قطعی شد؟ +جزئیات

پنجشنبه‌ها برای بانوان این استان تعطیل شد

علوم پزشکی کردستان: مسمومیت در عروسی بر اثر آلودگی مرغ بود

خطری که از بیخ گوش پرسپولیس گذشت

اماراتی ها دو جزیره ایرانی را بی صاحب دیدند و به راحتی را تصرف کردند | آنها وقتی متوجه ارزش عظیم این دو جزیره شدند فورا اسمشان را عوض کردند

ارائه خدمات رایگان دندانپزشکی در روستای هشمیز سنندج

تاکید رئیس جمهور به حفظ کرامت انسانی در سفر‌های استانی / حضور وزرا به نمایندگی از رئیس جمهور در شهرستان‌ها

کامبک رویایی برای بازگشت لورکوزن به تنظیمات کارخانه

شناسایی یک نوع میکروب معده با قدمت بیش از 100هزار سال

زیان 50 همتی کشور از اجرای فیلترینگ

ضرر فیلترینگ برای ارتباطات کشور بیش از 50 هزار میلیارد تومان است

خلاصه داستان قسمت 14 سریال سوجان از شبکه یک سیما + عکس

تغییرات مدیریتی یزد در مسیر تخصص‌گرایی شکل می‌گیرد

میزان ضرر فیلترینگ به روایت وزیر ارتباطات

ذوب آهن اصفهان با رویکرد دانش بنیان چشم انداز روشنی پیش رو دارد

صعود بعثت به یک هشتم نهایی جام حذفی فوتبال