تقدیر از مروجان و فعالت حوزه کتاب و کتابخوانی کردستان
گفتگو
بزرگنمايي:
عصر کرد - مروجان و فعالان عرصه کتاب و کتابخوانی، سه کتابخانه برتر استان، پنج کتابدار برتر و پنج کتابخوان برتر تقدیر شدند. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، حجتالاسلام والمسلمین عبدالرضا پورذهبی ظهر امروز در همایش کتابخانهها و تجلیل از مروجان و فعالان عرصه کتاب که در کتابخانه امام خامنهای این شهر برگزار شد، با اشاره به جمعیت یک میلیون و 700 هزار نفری استان، عضویت 50 هزار نفری در کتابخانهها را آمار بسیار کمی دانست و اظهار داشت: این وضعیت در شأن یک استان فرهنگی نیست، در این راستا و توسعه فرهنگی و ترغیب و تشویق جوانان به مطالعه کتاب در کردستان باید اقدامات مؤثری انجام داد.
وی بخشی از علل این وضعیت را مربوط به داخل و بخشی را مربوط به خارج استان دانست و گفت: جذب انجمنها به کتابخانهها نیز در این زمینه بسیار مهم است.
نماینده ولیفقیه در استان کردستان بر راهاندازی کتابخانه سیار در داخل شهر با رفتن به میان مردم و جذب کتابخوان تأکید کرد.
وی با اشاره به تأثیرات مطالعه و کتابخوانی در پرورش اندیشه و فضایل درونی فرد گفت: کتاب خواندن سبب آرامش خاطر فرد و افزیش سطح آگاهی و درک و افزایش هوش افراد میشود.
به گفته پورذهبی، عادت به مطالعه یک ذائقه شخصی است که فرد قلم به دست میگیرد و شروع به نوشتن میکند.
وی به جوانان تأکید کرد: پرسه زدن در فضای مجازی به افزایش آگاهی و اطلاعات آنها کمک نمیکند بلکه برای کسب اطلاعات باید کتابهای قوی، مرجع و مصدر را مطالعه کنند.
نماینده ولیفقیه در استان کردستان توصیه کرد: جوانان در مطالعه کتاب به موضوع کتاب توجه کنند و کتابهای تاریخی را بخوانند، موضوعاتی راجع به جنگ، تاریخ و کتابهای عمقی و تحقیقی بسیار مفید است.
900 هزار جلد کتاب در کتابخانههای کردستان موجود است
معصومه حسنی خونسار، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان کردستان نیز در این همایش با اشاره به اینکه از 23 آبان هرسال به مدت یک هفته در تقویم کشور به عنوان کتاب و کتابخوانی نامگذاری شده است، اظهار داشت: نامگذاری این هفته به دلیل ارزش و جایگاه والای کتاب و کتابخوانی در جامعه است.
وی افزود: سی و دومین هفته کتاب و کتابخوانی امسال با شعار همدلی برای خواندن آغاز شده است، این مناسبتها یادآور رستاخیز دانایی و بهترین شیوه برای ترویج کتابخوانی است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان کردستان تصریح کرد: گرچه امروز مردم گرایش به خواندن کتابهای الکترونیکی دارند اما کتابخانهها جایگاه اصلی خود را حفظ کرده است. علم اطلاعات و دانش شناسی کارکردهای متعددی دارد و همه کتابخانهها به مراکز فرهنگی و اجتماعی بدل شده است.
وی خاطر نشان کرد: هماکنون 900 هزار جلد کتاب در کتابخانههای استان موجود و تعداد 55 کتابخانه عمومی دایر است که از این تعداد 16 باب روستایی، 34 باب شهری و 26 باب مشارکتی است و 50 هزار نفر عضو فعال کتابخانهها هستند.
حسنی توسعه، بهسازی، تجهیز و تعمیر کتابخانهها را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: در این راستا سال گذشته نزدیک 13 میلیارد تومان اعتبار جذب شده که حدود هفت میلیارد و 500 هزار تومان از منابع داخلی بوده است.
وی اضافه کرد: تعداد 10 کتابخانه استان با هزینهای نزدیک هشت میلیارد و 600 میلیون تومان تعمیر و تجهیز شد. از محل منابع کتابخانه بیش از 30 مدرسه تجهیز شده است.
مدیرکل کتابخانههای استان کردستان با بیان اینکه کتابخانهها فرسوده و قدمت بالایی دارند و نیازمند بهسازی و تعمیرات اساسی است، اعلام کرد: سال گذشته 6.5 میلیارد تومان در این راستا جذب شده و چهار هزار و 500 جلد کتاب از نویسندگان بومی استان خریداری شد.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته 2 باب کتابخانه در سنندج و قروه با اعتباری نزدیک 13 میلیارد و 75 میلیون تومان افتتاح شده است، ابراز داشت: در راستای توسعه همکاریها، 16 تفاهمنامه منعقد شده که پنج تفاهم نامه آن مربوط به امسال بوده است.
حسنی با بیان اینکه در راستای فعالیتهای فرهنگی کتابخانههای استان هشت هزار و 500 فعالیت در 55 باب کتابخانه انجام شده است، برپایی نشستهای بررسی و نقد کتاب، نمایشگاههای کتاب، جشنواره رضوی و جشنواره هدهد و کارتن کتاب را از فعالیتهای شاخص فرهنگی در حوزه کتاب بیان کرد.
به گزارش تسنیم؛ در پایان این همایش از مروجان و فعالان عرصه کتاب و کتابخوانی، سه کتابخانه برتر استان، پنج کتابدار برتر و پنج کتابخوان برتر تجلیل و قدردانی بهعمل آمد.
انتهای پیام/487
-
پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۵:۴۸
-
۸ بازديد
-
-
عصر کرد
لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/919882/