عصر کرد

آخرين مطالب

اسماعیلی: اقتصاد سینمای ایران را چند سکانس رقص می‌گرداند سیاسی

اسماعیلی: اقتصاد سینمای ایران را چند سکانس رقص می‌گرداند
  بزرگنمايي:

عصر کرد - کارگردان فیلم سینمای «سه جلد» با اشاره به اینکه سینمای اجتماعی در سه سال اخیر رها شده است گفت: اقتصاد سینمای ایران را امروز چند سکانس رقص می‌گرداند.
فیلم سینمایی سه جلد به کارگردانی مهدی اسماعیلی با حضور این کارگردان و به میزبانی روزبه رحیمی نژاد و احسان طهماسبی منتقد و نویسنده سینما در برنامه اکران نقد و بررسی و از اکران مدیا پخش شد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
اسماعیلی با اشاره به شکل گیری ایده اصلی این فیلم توضیح داد: داستان فیلم سال‌ها در ذهن من رسوب کرده بود و فیلمنامه شکل گرفت. محمد آفریده از مدیران خوش نام سینمای ایران است و بخشی از جامعه کارگردان در سینما با نقش مستقیم و حمایتی محمد آفریده به سینما قدم گذاشتند.
وی ادامه داد: امروز تهیه کنندگانی که جسارت ورود به مسائل اجتماعی را داشته باشند خیلی کم است. نگاه حضور در جشنواره‌های بین المللی سه جلد را داشتیم، اما وقتی فیلم برای پروانه نمایش رفت فهمیدیم این اثر اجازه حضور در جشنواره‌های خارجی را ندارد و این فیلم باب سلیقه مدیران سینمایی نبود و این فیلم توقیف شد و در نهایت امسال به نمایش رسید.
این کارگردان سینما توضیح داد: در جلسات اول به باران کوثری رسیدیم؛ متوجه شدم با یک بازیگر خلاق و همراه روبرو هستم و بخش بزرگی از کیفیت تولید فیلم ارتباط مستقیم با همراهی عوامل دارد. همه فیلمنامه روی کاراکتر باران کوثری بود و خوش شانس بودم که با او کار کردم.
اسماعیلی تاکید کرد: به عنوان تجربه اول سینمایی فیلمم را دوست دارم و احساس می‌کنم این اثر ارزشمند است.
احسان طهماسبی نیز اظهار کرد: شرایط اکران به نحوی است که وقتی یک فیلم اجتماعی را می‌بینیم ناخودآگاه هیجان زده می‌شویم. سیاستگذاری سینما به نحوی است که هر فیلم اجتماعی به اصطلاح کفش کهنه در بیابان است. اثرات کنار رفتن درام‌های اجتماعی در حال پررنگ شدن است و این موضوع به ضرر سینمای اجتماعی است و سینمای ایران اینروز‌ها به سینمای کمدی ختم می‌شود و سه جلد نیز از این تفکر و دیدگاه در حال آسیب دیدن است و این شرایط به تبلیغات سه جلد و شیوه مواجه شدن مردم با این فیلم نیز اثرگذار است. حتی در رویکرد منتقد در نقد مکتوب در مواجهه با چنین آثاری اثر می‌گذارد.
وی ادامه داد: جریان رسمی در چنین روزگاری خیلی علاقه‌ای ندارد به فیلم سه جلد بپردازد. اسماعیلی نیز توضیح داد: همه چیز تحت تاثیر سیاستگذاری‌های چند سال اخیر در سینمای ایران است. همه چی به اصطلاح به سمت ور چربتر غش کرده است.
طهماسبی تاکید کرد: سه جلد در یک دهه اخیر جز بهترین بازی‌های باران کوثری است و بازی او متاثر از جهان زنانه‌ای است که در فیلم دیده می‌شود.
اسماعیلی ادامه داد: فکر می‌کنم پس از این فیلم یا یک فیلم دیگر، بازیگرانی که سینمای اجتماعی ایران با آنان پیش رفته و مردم با آنان همراه بودند رفته رفته حذف یا کمرنگ می‌شوند و جایگزین کردن این چهره‌ها بسیار دشوار است. تبلیغات فیلم ما کم است که بخشی از آن در اختیار ما نیست. نباید فراموش کنیم سینمای اجتماعی سه سال است که رها شده و ورود به این عرصه برای پخش سینمای اجتماعی برای پخش کننده و سینمادار کار آسانی نیست. فیلم در حال حاضر بین 30 تا 38 سالن در اختیار دارد و جز کم سانس‌ترین فیلم‌های اکران است.
وی ادامه داد: ما آتیلا پسیانی و باران کوثری را برای این فیلم داریم که آقای پسیانی فوت کردند و باران هم امکان حضور برای تبلیغات ندارد و همین شرایط ما را دشوار می‌کند. طهماسبی نیز مشکل فیلم را فاصله نقطه عطف اول تا دوم دانست و تاکید کرد که حفظ راز مینو به درستی برای مخاطب مسئله می‌شود و وقتی راه حل جدید به وجود می‌آید مخاطب با این راه حل همراه می‌شود و در فیلمنامه بسیار هوشمندانه فکر شده است.
اسماعیلی با اشاره به بازی یسنا میرطهماسب گفت: متاسفانه بخش زیادی از این سکانس از فیلم حذف شد. وقتی یه بخشی از سکانسی را حذف می‌کنید توضیح اینکه کارکرد این سکانس چه بوده برای بیننده سخت است.
طهماسبی درباره نقش کم رنگ شدن سینمای اجتماعی در فعالیت منتقدان سینما توضیح داد: جدایی از سینمای ایران در منتقدان سینمای ایران دیده می‌شود و متاسفانه علت این موضوع، سیاستگذاری در اکران و تولید است و منتقدان به سمت و سوی سینمای جهان سوق داده شدند.
وی ادامه داد: سه جلد با همه ایرادات وارده، یک فیلم غیرشعاری و مستقل و خارج از جریان فمینیست زرد است و به مسئله‌ای می‌پردازد که ممکن است برای هر زنی در هر جغرافیایی رخ دهد.
اسماعیلی نیز گفت: امیدوارم شرایط به نحوی پیش برود که فیلمسازان اجتماعی انگیزه هاشان حفظ شود؛ سینما به خودی خود سخت است و مسائل خود را دارد و اگر قرار باشد با بچه‌های باانگیزه بدرفتاری شود مشکلات را صد چندان می‌کند و امیدوارم رویکرد جدیدتری داشته باشیم و آنچه داشتیم دوباره ترمیم کنیم.
وی با اشاره به اینکه چند فیلم طنز را در اکران دیده ام گفت: اقتصاد سینمای ایران را چند سکانس رقص می‌گرداند. روزبه رحیمی نژاد نیز تاکید کرد که مبادا‌های دهه شصت و خط قرمز‌های این دهه دارد کار می‌کند.
بهرنگ دزفولی زاده تهیه کننده و کارگردان استن که کارگردانی فیلم بلند سینمایی بی صدا حلزون هم در کارنامه کاری خود دارد در این برنامه اظهار کرد: 20 سال عکاسی فیلم کردم و 8 فیلم کوتاه در حوزه معلولان تولید کردم و بی صدا حلزون نیز با همین رویکرد بود. دوست دارم فیلم بلند خودم را در فضایی بسازم که حرفی برای گفتن داشته باشد. وی ادامه داد: معتقدم کارگردان باید به مرز پختگی برسد و در 40 سالگی اولین فیلم بلند خودم را ساختم و یکسال تحقیق کردم. فیلم بلند دومم را به دلیل فضای سرمایه گذاری در سینمای اجتماعی نتوانستم بسازم. فیلمساز باید سرمایه فیلم را تهیه کند و فیلم خود را بسازد و هیچ جای دنیا شرایط اینگونه نیست و معمولا تهیه کننده سرمایه گذارانی را جذب می‌کند.
این کارگردان سینما یادآور شد: در سینمای اجتماعی با موضوعات تکراری روبرو هستیم و همه از فیلم‌های موفق تقلید می‌کنند و موضوعاتی که من در نظر دارم مواردی است که جامعه سطح آگاهی کمتری دارد. در این برنامه همچنین فیلم گود وان مورد بررسی قرار گرفت.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/916395/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ظرفیت فضای مجازی برای ترویج تفکر بسیجی در کردستان استفاده شود

برگزاری 100 برنامه به مناسبت هفته جهانی معلولان در کردستان

سالانه 11 هزار تن ماهی سردآبی و گرم‌آبی در کردستان تولید می‌شود

فرماندار جدید بانه معرفی شد

توسعه صنعت گردشگری در کردستان نیازمند ایجاد زیرساخت‌ها است

ماجرای تأسیس اولین حسینیه در تایلند!

در کتابگردی خانوادگی رئیس‌جمهور چه گذشت؟

دیدار پزشکیان و وزیر فرهنگ با محمدعلی موحد

فقط صبور باش ...

شعرخوانی زیبا از دکتر مشایخی

چگونه کتاب‌خوان شویم؟

تاریخ به روایت شکست‌خوردگان

هیچ حالی را بقایی نیست بی صبری مکن

چالش قهرمان برای گروه پنجم سرزمین شعر

بیرانوند در جمع دورافتادگان پرسپولیس

زاهدی: بله، با افسردگی‌ام در ژاپن برق تولید می‌کنند!

توضیحات درویش به گاریدو در مورد امکانات ورزشگاه درفشی فر

واکنش تاج درباره صحبت های جنجالی امروز جواد نکونام درباره تیم ملی

حضور پیتسو موسیمانه در هتل المپیک هنگام سفر کاروان ایران به قرقیزستان

رضایی: ما تیم ملی ایرانیم و همه آسیا روی تیم ایران حساب می‌کنند

عکس تیمی بازیکنان تیم ملی قبل از سفر به بیشکک قرقیزستان

رضا درویش: امیدواریم که شامل شرایط جرایم بورسی نشویم

مدیر عامل پرسپولیس: من صراحتا گفتم در انتخابات شرکت نمی کنم

پروین: ورزشگاه آزادی 4 ماه دیگر هم آماده نمی شود

محبی به بازی با قرقیزستان می‌رسد

تاج: برخی انتقادها از تیم ملی کینه‌ورزانه است

علی دایی در جمع بهترین‌ها با سربند «یا زهرا»

«دُردنوشان» عمار تفتی در فرهنگسرای نیاوران به صحنه می‌رود

معرفی هیات انتخاب بخش صحنه‌ای جشنواره تئاتر سودای عشق

پلیس فرشته نجات مرد جوان در صحنه خودکشی مسلحانه

عکس/ ناصر ملک مطیعی و بهروز وثوقی در پشت صحنه یک فیلم 55 سال پیش

فیلم گلادیاتور در راه است؛ انتظار برای طرفداران این فیلم به پایان رسید

تمدید اجرای نمایش «وقتی الاغ‌ها عاشق می‌شوند»

مرگ تلخ محمد موسوی فر در تصادف هولناک 2 خودرو در جاده شوشتر

میزبانی تئاتر هامون از «ساکورای کاغذی»، «منگی» و «مثلث»

پیش همایش ملی «نقش مذاهب اسلامی در بازآفرینی تمدن اسلامی» در روانسر برگزار شد

اعلام آمار تماشاگران نمایش‌های تماشاخانه سنگلج

میزبانی تئاترهامون از «ساکورای کاغذی»، «منگی» و «مثلث»

ورود جالب جیک پاول با ماشین به صحنه مبارزه با تایسون

کشف 3 قبضه گلوله تانک و خمپاره در این شهر + عکس

هیئت انتخاب بخش صحنه‌ای جشنواره تئاتر سودای عشق معرفی شدند

به‌خاطر این صحنه‌ها فوتبال می‌بینیم؛ جنون در بازی اروگوئه و کلمبیا

رونالدو بازنشسته شد؟ | افشاگری‌های جدید از پشت صحنه خداحافظی ناگهانی

سرعت بخشیدن به کشف جرم با تحول در بررسی صحنه جرم

تحول در «بررسی صحنه جرم» و سرعت بخشیدن به کشف آن

«آینه جادویی» در تماشاخانه ‌صحنه ‌آبی

262 نفر در کردستان بر اثر حوادث رانندگی جان باختند

محکومیت 187 میلیارد ریالی متخلفان تلفن همراه در کردستان

اشتغال هزار و 172 مددجو در زندان‌های کردستان

اجرای طرح هادی در 710 روستای کردستان|334 طرح عمرانی روستایی اجرا می شود