رفع محدودیتهای اینترنتی در عمل چقدر با خواسته مردم هم سو خواهد بود؟
اقتصادی
بزرگنمايي:
عصر کرد - به گزارش سایت خبری پرسون، روزنامه دنیای اقتصاد نوشت:با این اوصاف، ارزیابی کارشناسان و فعالان شبکه اینترنت از اخبار اخیر چندان امیدوارکننده نیست و به اعتقاد آنها در صورتی میتوان رفع محدودیتهای اینترنت را گسترده دانست که تلگرام و اینستاگرام رفع فیلتر شوند.
سعید سوزنگر، کارشناس شبکه اینترنت در گفتوگو با «دنیای اقتصاد» با بیان این مطلب توضیح میدهد: «اینگونه که به نظر میرسد صرفا فیلترینگ یوتیوب و گوگلپلی رفع میشود و مسوولان همچنان بر موضع و الزام پلتفرمهای خارجی به تاسیس دفتر در ایران باقی خواهند ماند.
حتی ممکن است که فشارها برای تداوم محدودیت روی اینستاگرام و تلگرام پس از رفع فیلترینگ یوتیوب و گوگلپلی بیشتر هم شود تا تکلیف تاسیس دفتر نمایندگی پلتفرمهای خارجی مشخص شود.» او در ادامه صحبتهای خود از تداوم استفاده ایرانیها از فیلترشکن برای حضور و فعالیت در اینستاگرام و تلگرام میگوید: «دلیل اینکه به احتمال زیاد فقط یوتیوب و گوگلپلی رفع فیلتر میشوند به این برمیگردد که این دو تهدید محسوب نمیشوند یا بازار داخلی برای نمونههای مشابه آنها شکل گرفته است. به همین منظور، تا زمانی که جایگزین مناسبی برای اینستاگرام و تلگرام ایجاد نشود، نمیتوان انتظار رفع محدودیتهای این پلتفرمها را داشت.»
حامد بیدی، کنشگر اینترنت آزاد، بر خلاف سوزنگر ارزیابی مثبتتری از اخبار اخیر درباره رفع فیلترینگ دارد و به اعتقاد او در حال حاضر نصف مسیر رفع محدودیتها طی شده است. این کارشناس با بیان این مطلب به «دنیای اقتصاد» میگوید: «همانگونه که فیلترینگ گسترده پشت درهای بسته انجام شد، رفع آن هم به همین شکل در حال انجام است و با کارشناسان و فعالان حوزه مشورت نشده است.» او در ادامه صحبتهای خود راهحلها برای حکمرانی شبکه اینترنت را پیچیده و زمانبر میداند و معتقد است که دولت باید به این نکته آگاه باشد که همانگونه که فیلترینگ کامل امکانپذیر نیست، حکمرانی صددرصدی در فضای مجازی نیز امکان نخواهد داشت.
به گفته بیدی، اگر دولت صرفا به دنبال حکمرانی قانونمند برای شبکه اینترنت است، باید راهکارهایی در این خصوص طراحی کند که در عمل با فیلترینگ تفاوتی ندارد. او در این خصوص توضیح میدهد: «اعمال محدودیت و تعرفه بالا برای ترافیک بینالمللی از جمله راهکارهای احتمالی برای حکمرانی در فضای مجازی است تا استفاده از پلتفرمهای خارجی در مقایسه با نمونههای داخلی برای مردم گران تمام شود.» با این حال و در شرایطی که قرار است در جلسه بعدی شورای عالی فضای مجازی تصمیمات دولت برای رفع احتمالی فیلترینگ مطرح شود و کارشناسان نیز ارزیابی چندان مثبتی از رفع محدودیتهای همه شبکههای اجتماعی بینالمللی ندارند، باید منتظر ماند و دید که رفع محدودیتهای اینترنتی در عمل چقدر با خواسته مردم، فعالان و کسبوکارها برای دسترسی آزاد به شبکه اینترنت همسو خواهد بود.
منبع: دنیای اقتصاد
-
پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۱:۲۱
-
۵ بازديد
-
-
عصر کرد
لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/915393/