نظریات اقتصادی انتقادی موسی غنی نژاد+زندگینامه
سیاسی
بزرگنمايي:
عصر کرد - موسی غنی نژاد، اقتصاددان در آخرین اظهارات خود علاوه بر هشدارها به فعالان بخش خصوصی به رئیس جمهور توصیه کرد که جدایی طلبان را دور خود جمع نکنید.
گروه اقصادی خبرگزاری دانشجو؛ موسی غنینژاد، اقتصاددانی که خود را منتقد سیاست های اقتصادی در دوره های مختلف قلمداد می کند در آخرین اظهاراتش که در نخستین همایش صنعت ساختمان کشور صورت گرفت اقتصاد ایران را اقتصادی توصیف کرد که سالهای درازی دچار رکود تورمی است که این رکود اقتصادی را نه فقط فعالان اقتصادی که حتی مردم هم درک میکنند.
وی معتقد است که رکود تورمی در اقتصاد یک بیماری خطرناک تشخیص داده میشود که همه بخشهای اقتصاد از جمله صنعت ساختمان را شامل می شود. فعالان صنعت ساختمان مشکلاتی دارند و عمده این مشکلات هم به دولت برمیگردد
طبق توصیه او فعالان اقتصادی نباید خواستار حمایتهای دولتی باشند. شما حتما باید با دولت مبادله نظر داشته باشید، اما درخواست حمایت نکنید. نتیجه حمایتهای دولتی در همه بخشها به ایجاد رانت و فساد منتج میشود، به همین دلیل است که میگویم درخواست حمایت نکنید.
طبق ادعای موسی غنی نژاد، مطالبه فعالان اقتصادی باید آزادی اقتصادی باشد. آزادسازی مقدم بر خصوصی است، تا زمانی که فضا برای رشد کسب و کارها فراهم نباشد، خصوصیسازی بیمعنی است. آن چیزی که باید مطالبه باشد، آزادی اقتصادی و تجارت آزاد است. به طور مشخص یعنی دولت باید اقتصاد دستوری را کنار بگذارد و اقتصاد آزاد را جایگزین کند.
توصیه های غنینژاد خطاب به پزشکیان حکایت از آن دارد که او نگاه ویژه ای مبنی بر حضور جدایی طلبان به اسم وفاق ملی در دور رئیس جمهور دارد و احساس تهدید می کند «یک اتفاقای این روزها افتاده که امیدوارم درست نباشد ولی ظاهرا درست است. دکتر پزشکیان از وفاق ملی میگوید ولی معنی وفاق ملی این نیست که یک عده آدمهای مفلوک و جدایی طلب را تحت عنوان وفاق ملی دور خود جمع کنیم.»
موسی غنی نژاد در سال 1330 خورشیدی در شهر تبریز متولد شد. نخست در رشته حسابداری در دانشگاه تهران به تحصیل پرداخت و مدرک کارشناسی خود را در این رشته گرفت. اما همان اندک واحدهای درسی اقتصاد در دوره لیسانس حسابداری، جرقه علاقه به علم اقتصاد را در دل وی روشن کرد و به همین منظور وی راهی فرانسه شده و در دانشگاه سوربن پاریس، تحصیل اقتصاد را آغاز کرد. دکتر غنی نژاد مدرک کارشناسی ارشد و دکتری خود را در گرایش اقتصاد توسعه دریافت کرد. اینجا پایان کار او در تحصیل آکادمیک اقتصاد نبود. غنی نژاد پس از آن تحصیل در گرایش معرفت شناسی علم اقتصاد را آغاز کرد، اما پایان نامه خود در این رشته را دفاع نکرده و به ایران مراجعت کرد.
دکتر غنی نژاد در ابتدای بازگشت به کشور ابتدا به تدریس در دانشگاه تبریز مشغول شد. اما پس از مدتی به عضویت هیات علمی دانشگاه صنعت نفت درآمد و در همین دانشگاه نیز بازنشست شد. وی در اداور مختلف در دانشکده اقتصاد و مدیریت دانشگاه صنعتی شریف و همچنین موسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه ریزی به عنوان استاد مدعو تدریس کرده است.
دکتر موسی غنی نژاد هم اکنون بزرگترین اقتصاددان ایرانی در زمینه معرفت شناسی علم اقتصاد برشمرده میشود. علاقه و مطالعه وی به فلسفه باعث ایجاد نوعی نگرش عمیق در معرفت شناسی اقتصاد را پدید آورده است.
از دکتر غنی نژاد تاکنون 7 جلد کتاب منتشر شدهاست از جمله آنها میتوان به تجددطلبی و توسعه در ایران، آزادیخواهی نافرجام (نگارش مشترک با دکتر محمد طبیبیان)، دربارهٔ هایک و جامعهٔ مدنی، آزادی، اقتصاد و سیاست و معرفت شناسی اقتصاد اشاره کرد. دکتر موسی غنی نژاد هم اکنون ریاست مرکز تحقیقات اقتصادی روزنامه دنیای اقتصاد را به عهده دارد.
-
پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ - ۰۱:۰۶:۲۵
-
۸ بازديد
-
-
عصر کرد
لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/915300/