احیای بورس در دستور کار دولت چهاردهم است/ بازار سرمایه در هفته آینده به کدام سو میرود؟
سیاسی
بزرگنمايي:
عصر کرد - بازار سرمایه از ابتدای هفته روند رو به رشدی داشت، اما در پایان هفته به سمت تعادل حرکت کرد. در پایان بورس روز چهارشنبه، شاخص کل با رشد 13 هزار و 367 واحدی که معادل 0.63 درصد این شاخص است، همراه شد. از این رو شاخص کل در پایان معاملات روز گذشته در سطح دو میلیون و 146 هزار واحدی ایستاد.
فردین آقابزرگی، کارشناس بازار سهام در تحلیل خود وضعیت این بازار در هفتهای که گذشت به اقتصاد 24 گفت: «بورس در هفته منتهی به بیست و سوم آبان ماه متلاطم بود.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
هرچند در ابتدای هفته با توجه به نگاههای خوشبینانه نسبت به ایجاد آرامش نسبی در خاورمیانه به واسطه پیروزی حزب جمهوریخواه و ترامپ و همچنین اقتدار و صلابتی که انتظار میرود تنشهای ژئوپولیتیک نظامی در خاورمیانه و حتی در اوکراین و روسیه را تا حدود زیادی کاهش دهد، شاهد ثبات نسبی در بازارهای کامودیتی، افت قیمت جهانی طلا و همچنین عطش خرید سهام و تبدیل نقدینگی به سهام بودیم. البته به دلیل شتاب زیاد، در روزهای ابتدایی هفته جاری، عرضهها یکی دو روز تا حدودی افزایش پیدا کرد و این نوید را میدهد که با افزایش حجم معاملات همین روند میبایست ادامه داشته باشد.»
وی در پاسخ به اینکه چه عواملی منجر به افزایش تقاضای خرید سهام شد؟ عنوان کرد: «یک عامل، وفاق نظر در حوزه تصمیم گذاریهای داخلی میان مسئولان ذیربط به خصوص وزیر اقتصاد و بانک مرکزی است. به نظر میرسد که این نگاه وجود دارد که بازار سرمایه را به هر ترتیب باید احیا کرد چراکه بیشترین منافع و بهرهبرداری از گردش منابع مالی در بازار سرمایه به خود دولت میرسد. برخلاف گذشته در زمان آقای عشقی که توجه خاصی به این موضوعات نمیشد و حتی مطالبات منعکس نمیشد ولی شاهد هستیم که حداقل در دوران مدیریت جدید، مسئولان بیش از پیش اهمیت بسیاری برای احیای وضعیت بورس قائل شدند. یکی از این نشانههایش هم اعلام کاهش نرخ بهره اوراقی است که پیش از این تا 40 درصد هم کمر بازار بورس را شکانده بود و دیوار بیاعتمادی رو به افزایش بود.»
بیشتر بخوانید: علت روند مثبت بورس چیست؟/ با استقرار ترامپ در کاخ سفید چه بر سر بازار سهام ایران میآید؟
آقابزرگی افزود: «با تصمیمات اتخاذ شده و همچنین وفاق و اتحاد نظر میان وزیر اقتصاد و بانک مرکزی، خود طلیعه خوبی به جهت بازماندگی از بازدهی نسبت به سایر بازارها، پتانسیل افزایش نرخ ارز دولتی با ایجاد بازار توافقی یا حرکت نرخ ارز نیمایی به سمت بازار آزاد، است. کاهش این فاصله طبیعتا در درآمد و سود شرکتهای صادرات محور و ارزآور تاثیر بسزای مثبتی خواهد داشت. با کاهش فاصله میان ارز آزاد و دولتی، در بازار ارز ثبات به وجود میآید. همچنین ارزش دلاری بازار از 300 میلیارد چهار سال گذشته تا این لحظه به حدود 110 میلیارد دلار کاهش پیدا کرده است.»
پیش بینی بورس در هفته آینده این تحلیلگر بازار سرمایه در پیشبینی خود از وضعیت بورس در هفته آینده به اقتصاد 24 گفت: «ارزش بیش از حد سایر بازارها به خصوص مسکن و خودرو که وارد یک دوره رکودی شدهاند، طبیعتا در بازار بورس جذابیت به وجود میآورند. حرکت نقدینگی 8 هزار و 500 همت، اولویت حرکتش به سمت بازار بورس خواهد بود. شخصا اعتقاد دارم این رویه تداوم خواهد داشت و بازار بورس پرشتاب حرکت نمیکند. نه صرفا برای هفته آتی بلکه من تا پایان سال این پیشبینی را دارم که این مابین با فرض ثابت بودن شرایط حال حاضر، بازار سهام با یک نوسان سینوسی حرکت مثبت و رو به جلویی را دارد.»
آقابزرگی در پایان تاکید کرد: «از اینرو با توجه به مشخص شدن نتیجه انتخابات ریاست جمهوری و پیشبینی ثبات و کاهش تنش و منازعات در سطح بینالملل و خاورمیانه از جمله بین ایران و اسرائیل و همچنین اتخاذ تصمیمهایی از جمله کاهش نرخ بهره، ایجاد ثبات در بازار ارز و اتحاد نظر برای احیای مجدد بورس و حمایت از بازار سرمایه، به نظر میآید که شاهد مثبت شدن وضعیت بورس باشیم.»
-
پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ - ۰۱:۰۶:۱۲
-
۹ بازديد
-
-
عصر کرد
لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/915293/