مروری بر صفحه اول روزنامه ها - 19 آبان 1403
سیاسی
بزرگنمايي:
عصر کرد -
«هیاهوی جهانی با ترامپ2» عنوان تیتر یک این روزنامه است که به بررسی این مسئله پرداخته که ترامپ چگونه جهان را تغییر خواهد داد. این گزارش معتقد است که اقتصاد و شاخصهای بازارها، سیاست، تحولات ژئوپلیتیک، دامنه جنگها و نوع رویکرد سیاستمداران با روی کار آمدن ترامپ تغییر خواهد کرد. «سردرگمی در سیاست جوانی» هم عنوان تیتر دوم این روزنامه است که چالشهای توزیع اعتبار مربوط به قانون حمایت از خانواده و جمعیت را مورد بررسی قرار می دهد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
«دیدهبانی اقتصاد تا 1404» عنوان عکس یک این روزنامه است که ویژه نامه دنیای اقتصاد است در رابطه با سیاستگذاری اقتصادی. در این ویژهنامه با تحلیل وضعیت بازارها و اقتصاد کلان کشور در هفت ماه اول سال، چشمانداز اقتصاد کشور تا آخر سالنیز مورد بررسی قرار گرفتهاست. در این ویژهنامه میزگردهایی در رابطه با ناترازی آب و محیطزیست، دیپلماسی و تجارت خارجی، چشمانداز زندگی و کسبوکار جوانان، چشمانداز اقتصاد ایران، چشمانداز بازارها در ایران، اقتصاد سیاسی بودجه1404، زندگی و نظریات نوبلیست رشته اقتصاد؛ دانیل کانمن و مصاحبهای از محمدهاشم پسران چاپ شدهاست.
هم میهن «خیلی هم فرق می کند». این عنوان تیتر یک این روزنامه است که انتقاد کارشناسان است از موضع رسمی ایران پس از پیروزی ترامپ. این گزارش دو جنبه دارد: اول، بررسی مواضع دوستان و متحدان واشنگتن در قبال پیروزی ترامپ. دوم، رویکرد کارشناسان ایرانی به مواضع دولت ایران پس از پیروزی ترامپ. تحلیلگران و فعالان سیاسی از جناحهای مختلف، واکنشهای متفاوتی به مسئله پیروزی ترامپ نشان دادند. یک طرف تلاش کرد با ایجاد دوگانهای میان شهید سلیمانی و ترامپ، هرگونه تعامل و مذاکره را خط قرمز معرفی کند. گروه دیگر نیز نظری متفاوت ابراز کرد. عکس یک این روزنامه هم با عنوان «گزارش رئیس جمهور به اصلاح طلبان» به بررسی دیدار سران جبهه اصلاحات با پزشکیان پرداخته و با تنی چند از اصلاح طلبان به گفت و گو نشسته است. در «100 روز بدون برنامه عملیاتی» کارشناسان به ارزیابی کارنامه اقتصادی دولت در سه ماه اول پرداخته اند. با وجود اینکه چشم امید مردم به اقدامات اقتصادی دولت چهاردهم بود اما همچنان به نظر میرسد معضلات اقتصادی، کماکان ادامه دارند. مردم از گوشه و کنار میشنوند که دولت قرار است ارز را تکنرخی کند اما مجاری رسمی هیچ برنامهای را اعلام نمیکنند. در همین راستا و در گفتوگو با کامران ندری استاد اقتصاد دانشگاه امام صادق، سهراب دلانگیزان عضو هیئت علمی دانشگاه رازی و علی مزیکی استادیار دانشگاه علامه طباطبایی به بررسی کارنامه اقتصادی دولت در سه ماهه اول پرداخته شده است. «خیانت به حقوق اساسی زنان؟» هم گزارشی است از واکنشها به انتخاب دوباره ترامپ برای ریاستجمهوری آمریکا. روزنامه گاردین نوشت، به نظر میرسد که ترامپ و متحدانش، قصد دارند قدرت رئیسجمهور را بهطور گستردهای گسترش دهند و آزادیهای به سختی به دست آمده را از بین ببرند. «بازگشت رئالیسم با طعم جکسونی» مقاله ای است به قلم «رابرت اوبران» مشاور سابق امنیت ملی ترامپ که در دولت جدید برای پست وزارت خارجه یا منصبی عالی در سیاست خارجی و امنیت ملی در نظر گرفته شده است. او در این مقاله مختصات سیاست خارجی دولت ترامپ را مطرح کرده است...
شرق «پایان مازوت سوزی؟» عنوان تیتر یک این روزنامه است که در آن وزیر کشور و رئیس سازمان محیط زیست از توقف استفاده از مازوت در برخی نیروگاه های کشور خبر دادند. در این گزارش اشاره شده است که دولت چهاردهم در شرایطی وزارت نفت را از دولت سیزدهم تحویل گرفت که ذخایر مخازن سوخت نیروگاهی حدود 60 درصد خالی بود. حالا دولت چهاردهم که با این واقعیت مواجه اســت، مدعی است برای پرهیز از آلودگی هوا تصمیم به نسوزاندن مازوت گرفته و در نتیجه ممکن است خاموشی هایی رخ دهد. اما واقعیت این است که اکنون وزارت نیرو به نقطه ای رسیده که حتا با بهای مازوت ســوزی و آلودگی نیز نمی تواند چراغ خانه مردم را روشن نگه دارد. عکس یک این روزنامه هم با عنوان «وقتی مشکل داریم در کردارمان بازنگری کنیم» اشاره دارد به حضور رئیس جمهور در مراسم پاسداشت شیخ حسین انصاریان و ضرورت الگو گرفتن از قدرت رفتار او در جذب مردم. رهبر انقلاب هم در دیدار رئیس و اعضای مجلس خبرگان رهبری اعلام کردند که بر اساس وعده الهی و تجربه میدانی، پیروزی مقاومت قطعی است. «یک بازگشت پرماجرا» گزارشی است از پیروزی ترامپ که همچنان در محافل سیاسی و رسانه ای محل بحث است. در گزارش «دولت ترامپ- ونس خاورمیانه را چگونه می بیند» هم به مسئله چالش های جمهوری خواهان در منطقه پر تنش خاورمیانه و رویکرد آنها در قبال حل بحران پرداخته است.
اعتماد این روزنامه تیتر و عکس یک خود را «کاخ سفید در محاصره نئوکانها» برگزیده و به این مسئله پرداخته که کابینه احتمالی ترامپ شامل تندروها می شود. این روزنامه سپس به طرح این پرسش پرداخته که آیا برایان هوک و مایک پمپئو بازمیگردند؟ رهبر انقلاب در دیدار رییس و اعضای مجلس خبرگان رهبری فرمودند که عمده مسوولیت رهبری حفظ جهتگیری کشور به سمت اهداف انقلاب است. بنابراین مجلس خبرگان که نقش منحصربهفردی در تعیین رهبری دارد، اهمیت بیبدیلی مییابد. در گزارش «حذف 16 میلیون لیتر مازوت از هوایکشور» به تصمیم مهم دولت برای کاهش آلودگی هوا اشاره دارد. در مصوبه دومین جلسه کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا از امروز شنبه مصرف مازوت در سه نیروگاه مهم کشور واقع در سه استان مرکزی، اصفهان و البرز ممنوع میشود. در گزارش «یک بیانیه و هزار داستان» به بیانیه اخیر مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم پرداخته که محل نقد جدی روزنامه کیهان، سعید جلیلی، چهرهها و رسانههای اصولگراست. این بیانیه به محکومیت تهاجم اسراییل به لبنان و توصیه به راهحل برونرفت از این بحران بر اساس «بازگشت رژیم اسراییل به مرزهای قانونی پیش از تهاجم 1967 و تشکیل دولت مستقل فلسطین» اشاره دارد. اما به گفته برخی اعضای مجمع بهانهای برای تسویهحسابهای سیاسی قدیمی شده است. «فاجعه ترافیکی با بنزین 3 سنتی» اشاره دارد به اینکه قیمت بنزین در ایران در مقایسه با نرخ بازار آزاد ارز به حدود 3 سنت در هر لیتر رسیده که این رقم بیسابقه، پس از ونزوئلا پایینترین قیمت بنزین در دنیاست. این گزارش معتقد است بنزین ارزانقیمت استفاده از خودروی شخصی و موتورسیکلت را به صرفه کرده است...
سازندگی «زمان ترک مخاصمه» عنوان تیتر یک این روزنامه است که با عکسی از ترامپ همراه است. سیدحسین مرعشی، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی ایران، در این مطلب از مناسبات جدید ایران و آمریکا پس از پیروزی ترامپ سخن گفت و اعلام کرد که اکنون زمان ترک مخاصمه است. در گزارش «خاموشی یا زندگی؟» هم اشاره شده که ممکن است توقف مازوت سوزی با خاموشی همراه باشد. «برلین و انتخابات زودهنگام» هم گزارشی است از روند فروپاشی دولت آلمان. اولاف شــولتس، صدراعظم آلمان اخیــرا (6 نوامبر) کریســتین لیندنــر، وزیــر دارایی ایــن کشــور از حزب دموکرات هــای آزاد را برکنــار کرد. در پی این اقدام، ســه وزیر هم حزبی دیگر لیندنر نیز اواخر شــب استعفا دادند تا دولت ســه حزبی آلمان از هم بپاشــد.
همشهری این روزنامه به تاسی از سخنان رهبر انقلاب در دیدار اعضای مجلس خبرگان که از پیروزی حماس و حزب الله سخن گفتند، عکس یک خود را به تصویری از سنوار و مبارزان همراهش اختصاص داده و تیتر «شکست ناپذیرها» را برگزیده است. در گزارش «روز باشکوه فرحزاد» هم آمده است که روزشمار افتتاح «اکوپارک فرحزاد» سرانجام به عدد صفر رسید و این کلانپروژه تفریحی- گردشگری- اجتماعی پایتخت، به بهرهبرداری می رسد. احیا و ساماندهی این روددره با عنوان «طرح فرامنطقهای اکوپارک فرحزاد» از سال1393 در دستور کار سازمان بوستانها و فضای سبز شهر تهران قرار گرفت و بعد از سالها تأخیر بهدلیل مشکلات تملک معارضان، سرانجام فاز اول آن گشایش یافت. «سیلی جوانان هلندی به اسرائیلیها» هم گزارشی است از بازی فوتبال در هلند که به تنش علیه صهیونیست ها تبدیل شد.
کیهان این روزنامه تیتر یک خود را به سخنان رهبر انقلاب در دیدار اعضای مجلس خبرگان اختصاص داده و نوشت: «دنیا روز شکست رژیم صهیونیستی را به دست مجاهدان خواهد دید». در پی توهین تماشاگران صهیونیست به پرچم فلسطین پس از پایان بازی فوتبال تیم «آژاکس آمستردام» با تیم «مکابی تلآویو» جوانان هلندی با صهیونیستها درگیر شدند و از خجالت آنها درآمدند. در این پاسخ غیرتمندانه به این اراذل حداقل 30 صهیونیست زخمی و تماس با 10 صهیونیست دیگر هم قطع شده است. در گزارش «اقتصاد ایران به توان داخلی متکی است نه جابهجایی دولتها در آمریکا» آمده است که تجارب ایران در دور اول ریاست جمهوری ترامپ و جنگ اقتصادی، خنثیسازی بیسابقهترین تحریمهای آمریکا و تحولات صورت گرفته در چند سال اخیر با اتکا به توان داخلی و عضویت ایران در بریکس و شانگهای موجب استحکام اقتصاد ایران در برابر تحریمها شده و فرقی نمیکند چه کسی رئیسجمهور آمریکا باشد. حملات همزمان و بیامان شاخههای مختلف مقاومت به اهداف صهیونیستی ادامه دارد. حزبالله لبنان، انصارالله یمن و مقاومت عراق پایگاههای زمینی، هوائی و دریاییِ رژیم آپارتاید اسرائیل را باز هم زیر آتش سنگین خود بُردند.
منبع:دنیای اقتصاد
-
شنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۵:۲۲
-
۹ بازديد
-
-
عصر کرد
لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/911850/